• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 11:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ето какво направих аз

Започната от hunter, 06.11.2010 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

С какво подаваш СО2 ако е с мая и захар как става номера? Там поне по мое наблюдение няма как да гарантираш количество в минута или секунда. Процеса ту забързва ту забавя. А теста го върнах и не съм си взимал друг. Имаше още един но на него даже му я нямаше бележката със срока на годност и не го взех. Ходих на няколко магазина тук в Бургас и като им кажа СО2 и ме гледат тъпо и нямаме такова нещо е отговорът. Работата опира пак до интернет пазаруване ама каква ми е гаранцията, че ще е както трябва. А ми се иска да направя един тест за да разбера как се движа във какви граници. Рибите и скаридите са си в перфектна форма има си жизненост и апетит и това ми е единствения параметър, че е добре нивото на СО2 за сега. Но ми се ще и тест да спретна, гледах темата за дропчекера. Ама там едни отзиви за ципи мипи и май се отказах от това.  *dontknow*

pqko

преди да си купа бутилка и аз подавах с мая и захар,нямах никакъв проблем  , растенията ми вървяха много хубаво,колкото се повече вглеждаш толко по невървят,не се претисняваи колко ти пуска толко,подхранва ги  :-)

hunter

Аз и торя със PTD тор по предписанието. И слагам в грунда таблетки смятам, че достатъчно имат за хапване  :-)

S_mo

 Вземи си един марков дроп чекер да ти бъде мирна главата. Моят проблем с това мая и захар е, или е малко, или е много.

evgeni200

pqko - подаваш две балончета в минута , на 112 литра и имаш 20 мг/л СО2! Сигурен ли си , че е вярно!!!?

hunter

Как мога да добавям фосфор във грунда? Питам защото мисля, че имам недостиг на фосфор-фосфати. Причината да си мисля за това е че новите листа на марсилеа хирсута са малки около 1см. В сравнение с тези който засадих които са към 2см. височина. За жалост няма как да дам снимка, пробвах но телефона ми не може да направи хубава снимка. Предполагам че е липса на фосфати поне по това което изчетох тук във форума.
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=25

evgeni200

Листа с височина 1 см са нормални. Фосфор се добавя с Калиев дихидрогенфосфат.
Защо точно в корените?

hunter

Ами защото четох че ако ги подавам като течна тор във водата повече стимулирало алгите. Ами 1см. казваш е нормално ама чудното ми е защо старите са 2пъти по-големи. И като височина и като диаметър на листото. Имам едно листенце излязло от преди 2 седмици и си седи на половината на това от което излезе. А и стеблата на новите са по-тънички. Последните които излязоха за сега са светло зелени а не като другите тъмно зелени но са на 2 дена може после да потъмнеят незнам.

evgeni200

Без йонообменен грунд как ще задържиш фосфатите там ?

hunter

Тука ме закопа и на представа си нямам какво представлява този грунд :-) Като за начало ще се поогледам за тест и ако той ми покаже недостиг ще взимам мерки. За сега всичко е на визуален анализ. Дано да греша но ако наистина има липси ще се обърна за съвети.

Penta

Това е растение за полянка - целта е да е възможно по-дребно.
Това беше между другото, а ако прочетеш профила на растението : "...при слабо осветление и ниски нива на СО2 листата са по-високи и големи, и обратното при средно и силно осветление и нормални нива на СО2 листата са малки и ниски."

hunter

Аз профилите ги чета още преди да закупя растение за да преценя дали ще ми пасне и най вече дали е това което искам. Просто се усъмних и затова реших да се консултирам  :-)

hunter

Ходихме на село и там си насъбрах малко камъни за декорация. Понеже част от тях са ронливи искам да питам дали ще са вредни за рибите. Някъде бях чел за тест със оцет трябвало да не шуми като го полееш. Дайте някой съвет как да разбера дали са безопасни за рибите  :-)

MILMAN

здравей колега спроред мене ронливите не ги слагай в аквата а другите ги тествай с оцета ако не шушне става поздрави

hunter

От много време ме мъчи мисълта с какво да заменя филтърчето от цигара на дефузера. Днес реших да се отдам на експерименти. Първата идея беше да шлайфам камъче за въздух. Направих го но опита показа големи балони и отпадна. После ми хрумна идея за дунапрен отрязах парче с дебелина около 5мм и по-голямо от маркуча и го натъпках вътре. Ефекта е положителен ето на
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
Даже ми се струва, че е доста по-добро от филтър и памуци защото не е нужно да се сменя а при необходимост може просто да се запере. Освен това е доста по-стабилно смисъл филтъра ми пускаше ситни балони и по някое време изплюе някой едър балон. После спре да пуска и после пак някакви серии балони и така. Докато дунапрена до момента пуска постоянно ситни балони без да спира просто има постоянство  :-)

Similar topics (5)

30481

Публикации: 1
Прегледи: 6313

11745

Публикации: 4
Прегледи: 4207

5338

Публикации: 24
Прегледи: 13560

36227

Публикации: 31
Прегледи: 18695

12194

Публикации: 13
Прегледи: 10482