• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

625литров АКВАРИУМ 155/75/57см, С 80литров външен филтър, УВ филтър и 3Д фон

Започната от koifish, 07.06.2011 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

koifish

Здравейте, решил съм да започна следващият месец да направя голям аквариум с външни размери 155/75/57см д/ш/в и ми трябва помощ и съвети от препатили.
Ето с какво разполагам:
1.   Двулицево бюро 159/79см д/ш--с със седем носещи стени четри са успоредни а останалите три са перпендикулярни на тях. Бюрото е на четри крака които трабва да се махнат и да го поставя на цяла носеша рамка така че всички стени да стъпят на гредички около 5/8см
2.   80 литров бойлер от неръжаема стомана за филтър тип кула.--мръснътъ вода он аквариума ще влиза през горния край на бойлера от там ще преминава през него надоло през кварцов пясък 7-9мм и от долния краи ще отива в помпата. На фланеце на бойлера ще монтирам нагревател 50вата които го имам и е с реле за температура и ще монтирам обезвъздушител. На дъното на бойлера ще монтирам 2 камъка за въздух от помпичка с които ще се чисти филтъра а мръсната вода ще изтича в кофа през горния край на бойлера. Когато се налага да се чисти филтъра се спира помпата за водата и се пуска въздух през камъчетатат за 30 минути, въздушните мехурчета увличат със себе си мръсотията и я качват обратно в горния краи на филтъра, от там с кран мръсната вода под форма на пяна се изхвърля навън. На бойлера ще има и още един вход за пълнене от чешма и допълнително промиване на пясъка.
3.   Проточен нагревател 650вата--тои ще е монтиран след помпата на връщащата тръба към аквариума и ще го включа към релето на днагревателя във филтъра.
4.   Стъклена тръба 12500/65мм за уве филтър--представлява две стъклени тръби една в друга гояма 65мм и в нея малка около 1см ще поставя межу двете тръби ултравиолетова пура 36вата на филипс, а голямата тръба ще поставя в бяла водосточна тръба защото те имат уве защита. Водата ще циркулира между пластмасовата водосточна и голямъта стъклена тръба поще ще влиза в малката такава и да втори път ще преминава през лампата и от там в аквариума
5.   реле което ще е вързано след помпата и ще изключва нагревателите и ув филтъра ако помпат не работи поради някаква причина.
6.   няколко помпички за въздух
7.   50см камък за въздух 2 броя
8.   вентилатор за охлаждане на капака
9.   осветлението за начало ще ми е от метално тяло 62/125см със четри пури
10.   искам да направя и 3Д фон на аквариума от стириопор
С това разполагам другото ще се купува ето и малко снимки

koifish


: 07.06.2011г 20:08ч
Цитат на: tonino в 07.06.2011 16:04
Двете стъклени тръби от какво стъкло са?УВ лъчите не преминават през силикатно стъкло.
Я дай да видим бюрото.

бюрото ще го снимам и ще го кача по-нататък смятам там където седи човека на него тоест по средата да поръчам да ми направят три чекмеджета и вече няма да си личи че е било бюро

: 07.06.2011г 20:08ч
това е бюротоkoifish

бюрото е много здраво и е някъде от 60-те години лошото му е че много тежко, допълнително ще го укрепя ще го чистя лакирам и няма да е там отива на правилното място. за хладилника беше счупен точно в края около надписите и беше изхвърлен аз се поогледах поогледах тръгнах си после се върнах и го взех беше изхвърлен пред една фирма за неонови свитищи надписи-даже не знаех че се казва хладилник а ето и какво направих вчера за да се задейства тази теме че имам въпроси пък ще видим


дайте съвет днес ще си играя с пистолета за топъл въздух после със тераколи кажете най- отгоре с какво да мине фона като завършващо покритие?
също така дали 8см грунд е достатъчен откъм фона искам да насадя повече растениица?

filio

Стиропора е отровен при горене. Не знам при топене дали отделя нещо, но аз не бих рискувал с термична обработка. Освен това ми се струва, че лошо си го започнал. Трябвало е да оставиш стиропора по дебел, за да има на къде да дълбаеш и да останат по изпъкнали части. Не знам какво ще слагаш в акарариума, но ако ще има корени сега е момента да "вградиш" няколко във фона. Накрая при запечатката е хубаво да наръсиш с някакъв пясък, за да изглежда цялото нещо по естествено. Аз не съм правил такова нещо и не мога да те посъветвам за материалите. Виж тази тема. Направо може да пишеш на автора за повече информация.
http://aquariumbg.com/forum/snimki-na-akvariumite-na-chlenovete-na-kluba/paludariumat-na-mitko/

ivotri

За какво ти е този хладник? В Пловдив мога да ти кажа магазин за стъклария. Там има такива неща, но са скъпички. Не видях че си от София, но попринцип ако търсиш само в магазани за химична стъклария има такива хладници и те са различни видове и размери.

koifish

Трябвало е да оставиш стиропора по дебел, за да има на къде да дълбаеш и да останат по изпъкнали части.

Мерси за съвета найстина беше грозничък та го преработих с 2 пещери и се получи, иначе беше в една равнина но понеже взе да гълта много стириопор 1 голям лист 2/1 метра та го правих тънък затова така изглижда и ходих да купувам още стириопор отзад добавих 2 листа от по 2см да скрия тръбите и там изкопах пещерите. С пистолета за топъл въздух го минах целия, ефекта беше че се заоблиха ръбовете все едно че водата и подводните течения са ги заглаждали векове наред, и стириопора стана много твърд даже много и трудно се режеше. етоедна снимка след първата ръка т.е. 2ра защото преди това го грундирах.


извинявам се за качеството но всички снимки ги правя с телефон
: 09.06.2011г 14:02ч
По-натататък ще го снимам отдалече за да се видят пещерите.
инче междувременно прафя и филтъра залепих на дъното на съда 2 камачета за въздух от по 10см с две отделни мъркучета за да мога да включвам 2 помпи за повече въздух, при камъчетата имах проблем че мущуцити им бяха с дупки ит 1.5милиметра което не позволяваше на помпичката да ги напълни хубаво с въздух та се наложи да ги разпробия на ръка до 2.8мм сега са като фурия правят много мехури което за мене беше много важно. Също тока запоих вътре в нагревателя и жиците на този проточния дето е от кафе машина и го монтирах на фланеца на бойлера


вчера купих някакъв предпазител за нагревателя за всеки случай
: 09.06.2011г 15:03ч
В хладилника ще поставя ултравиолетова пура (още я нямам струва около 50лв) 35ватова от дългите по 1.2м и около тръбата ще тече водата която излиза от филтъра и чак тогава ще влиза в аквариума, щях да правя този ув филтър за езерото с коите но там не ме оправят 35вата така че остана за аквариума.
: 09.06.2011г 15:03ч
Ето и снимки след третата ръка ще трябва да го мина още толкова пъти, но всеки път става все по добре и по-тежко
Всеки път го боядисвам със различен нюанс след тази снимка има и 4-та ръка с бял цвят, а накрая искам да го направя черно като грунда който имамтука в тази кутия от стабилизатор монтирах проточния нагревател и предпазния клапън е след снимката има малко доработки отстраних лустер клемата и запоих всички връзки после ги изолирах с термосвиваем шлаух и ги нагрях до 500градуса с пистолета за топъл въздух- предпазна мярка срещо късосъединение.

Публикациите са слети: 23.01.2018 12:12

ето 3д фона след 7-ма ръка

Slavov


koifish

Днес навъртях още 2 ръце на фона, но утре като изсъхне ще се опитам да докаръм цвета на грунда, които е от сиви камъчета с размер 8-12мм. сложил съм в една бяла чиниика от тези камъчета залял съм ги с вода и се опитах днес да догода три цвята близки до тях оказа се много трудна работа. Като изсъхне фона си променя цвета, което не е много хубаво защото отгоре като последно ще го запечатвам с две ръце прозрачен филм и няма да мога да му променя цвета. Иначе филтъра които прилича повече на установка за дистилиране на ракия е на 90 процента готов, остава да му монтирам един кран на 1цол-входа за мръсната вода от аквариума и да го напълна с керамика в долната част. Ще сложа около една педя керамика отдоло (поради финансови причини) и нагоре ще го пълня в последния момент преди стартиране с една две кофи (колкото побере) филц от филтъра на езерото с коите защото е работещ филтър и по филца има бактерии. Също така мисля да сложа и полвин кофа тиня от филтъра на дъното на аквариума под грунда. Как мислите това с тинията дали е добра идея??? Чудя се също дали да напълня аквариума с вода от езерото поне 100тина литра или повече???? Дайте съвет.
: 13.06.2011г 22:10ч
3д фона е готов, остава му само още една ръка със запечатващ филм. Преди да ви покажа крайния резултат ще ви покажа и една от двете грешки които направих. Понеже имам сиви камъни за дъното гоями около 10-15см с бели успоредни ивици във тях реших да направя и такъв ефект върху фона. Първия път ги нарисувах но не станаха добри и се наложи отново да мажа целия фон. Втария път разбърках бял разтвор и вместо да рисевам ивици сипах разтвора в празното шише от силикона и с пистолета нанесох белите ивици. Получиха се релефни и доста добре, но аз реших че това не са мойте ивици и докато не са втвърдили ги измих с вода. Ефекта беше че долния слой от ивиците вече е втвърдил и останаха бели следи подобни на тези в камъните. Дълго мислих и накрая реших че ще оставя фона така.
,но като се сетих колко много работа съм хвърлил по него реших че ще е грехота да го сложа в аквариума и го намазах отново. Следващите снимки са на фона в крайният му вид намазан и с една ръка запечетка на последната снимка съм капнал вода и тя не попива а се пързаля върхо повърхността, но въпреки това съм решил да го намъжъ още два пъти за по сигурно. Направих и още някалка скали които ще ги залепя по-напреде от фона за да получа дълбочина в аквариума. Има и една скала с два отвора като мост тя е 92 см дълга и ще я монтирам пред фона така че да скрие отворите в него които ще отвеждат водата  към филтъра. Сложил съм една кутиика от горчица малка за да добиете реална представа от размера. Фона на снимките изглежда много по-зле отколкото е в деиствителнос, като го гледаш не се забелязват толкова мацаниците както изплувант на снимките
: 14.06.2011г 21:09ч

: 15.06.2011г 09:09ч
Това е завършения фон следва миене с мъркуча и поставяне във филтъра на басеина за една две сезмици, там ще го въртят 10 кубика вода на час ще се завъдят бактерии и т.н. от мене толкова за фона за него НЯМА ДА ПИША ПОВЕЧЕ на дневен ред е долапа за аквариума.

Slavov


vanko77777

Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

koifish

да този фон найстина е интересен, надявам се и моя да стои добре във водата.
Фона ми е готов поръчал съм стъклата за аквариума филтъра ми е на 95% готов- само трябва да го монтирам до аквариума и на място да го пълна с керамика, и още не съм се заел с бюрото но то не е много работа, надявам се следващата седмица да мога да кача снимки на бюрото, защото стъклата може и да се забавят малко

Slavov


koifish

докараха ми стъклата за аквариума сега трябва да купя силикон, моля къжете какъв да си купя и откъде????????????

Rainbow sid

Колега,аз мисля, че DOW CORNING е добър избор, но поразпитай защото имаше тема за кофти пратка.Мишо спомена, че черния е добър.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

АМАЗОН

DOW CORNING 881 и задължително поне 3мм фуга между стъклата.