• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

625литров АКВАРИУМ 155/75/57см, С 80литров външен филтър, УВ филтър и 3Д фон

Започната от koifish, 07.06.2011 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

koifishkoifish

Понеже имам въпроси на лични за з-Д фона реших да отговоря тука за да могат всички да го прочетат.
Фона е мазан с три цвята фуга за плочки за баня 7-8 пъти като между всяко мазане е необходимо пълно исъхване първите два пъти е мазан с много рядък разствор от фугата после вече с по-гъст, но не много за да може да се разнесе хубаво. Чак на четвъртото мазане вече се оформи като фон. Като грешка се оказаче фона е мнго релефен, трябваше да е по-плосък, но аз исках този ефект на такива скали, но найстина трябваше да е почти в една равнина- пак по същия начин лепен стиропора но между отделните ребра височината да не е повече от 1см. Аз го направих по съвети от колеги за да се крият риби там, но това не се случва напрактика. Като финишен слой има две ръце запечатка за фуга, всичко се нанася с бояджийски четки аз използвах 4-р размера, но ако фона не е толкова релефен ще са достатъчни само 2 четки, дори само една.

koifish

ето и уве филтъра най-накрая се захванох и с него след като купих частите още през ноември
Запоих пурата и я монтирах в стъклената тръбатова са входа и изхода за водата, зеленото е изхода той ще е под входа лампата ще седи вертикално. На входа съм сложил тройник през които ще подавам СО2 и тъй като тръбата е 140см се надявам да разтваря напълно СО2-то.

това е долния край между двете тръби-стъклената и външната съм сложил един О-пръстен 65мм, не се вижда много добре на снимката, които уплатни много добре за да не изтича водата от там, е после го и силиконирах за всеки случай.това е готовия уве филтър. Принципът е следният- Водата влиза отгоре от сивата капачка и преминава между корпуса и стъклената тръба, движи се надоло. После влиза от долния край в по-малката тръбичка и пак се качва нагоре откъдето излиза от долният зелен мущукkoifish

е мерси тази подледната снимка е станала супер абе друго си е техниката

anasarka

Това на втората снимка от долу на горе, тръбният бъркоч не те ли дразни?
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

koifish

направо ми къса нервите но понеже след като колегата направи снимките и 10 минути след това се спука един мъркуч та разбишках всичко и сега има съвсем друга конфигурация отне ми 2 дни по 5часа да го оправя, но нали е в шкаф та не се вижда

koifish

Ето малко снимки от направата на капака за аквариума и осветлението в него.

Първо сглобих плоскостите от ПДЧ предварително ги бях бойдисал два пъти там където ще са снадките и отвътрешната страна.


После залепих фолио за направа на огледала. На снимката се вижда предпазното прозрачно фолио с надписи което в последствие се маха. Фолиото го намерих много трудно в Бриколажите има подобно но не е толкова качествено и стои матирано, а и е много тясно. Фолиото е от един цял лист и дори там където е пантат на капака съм го прегънал и залепил върху нея без да го режа- по този начин предпазвам капака допълнително от влага.

На тази снимка съм наредил пурите, като за целта купих едни много елегантни метални щипки.
В задната част на капака закачих всичките ел.стартери- Всяка пура е на отделен само две от малките пури-36ватовите са на общ


В Капака има 2 пури по 58 вата и 4 по 36 вата. Само две от 36 ватовите са Гро лух на силвана. Сега обаче ще монтирам още 2 пури от по 58 ватаЗа да увелича ватовете, въпреки че когато светнат всичките пури аквариумът изглежда много добре осветен, но като се сметнат ватажите спрямо литрите не се получават сметките

: 23.04.2012г 11:11ч
Това пък е самоделния външен дифузер за СО2:Оказа се че работи много добре: При 80 мехурчета в минута СО2-то се завихря и се разтваря само горе в капачката.
                                                        При 120-180 мехурчета в минута вече се получава по-голяма СО2 Възглавница- около1.5-2см под гърлото на бутилката.


Ето как го сглобих:
Използвах бутилка от минарална вода нарочно с такава форма та да може да се разтварят мехурчетатат в горната и част- в сверата.
ПВЦ тръбичка.
И стара градинска пръскалка.Пробих пръскалката така че да може през нея да мине тръбичкат и да монтирам бутилката.После всичко залепих с Двукомпунентно лепило така че тръбичката да смуче вода с разтворен в нея СО2 газ от дъното на бутилката а Самият Газ го подавам преди Помпичката която го разбива и след това влиза в пръскалката- хоризонтално, преминава през нея и през бутилката и оттам  в Аквариума.

: 23.04.2012г 12:12ч
Това купих от Камоци в София за 112лв:
1.Редуцир винтил.
2.Електромагнитен винтил за 220 волта с консумация 5 вата.
3.Иглен винтил.
4. Шаиби,редуктори за връзка по между им и един щуцер.
Момчето беше много любезно и ми го сглоби за по-кратко време от самата продажба и издаването на касовата бележка.

След като го монтирах на Бутилката за СО2 Ел.винтила много силно шумеше и грееше много. Аз бях питал колко ще грее и момчето ми отговори че е нормално и да пари да не може да се държи с ръка някъде около 60 градуса. Но за шума нищо Щях да го сменям но след 3 часа работа спря да шуми и сега издава много лек шум. Бихте ли ми казали по колко мехурчета в минута да пускам.

geniusloci

Да кажа, че системата изглежда чудесно на живо, снимките просто не го показват. Да са му честити всички нови гадове!

_Kirilov

Колега извинявам се за спама , но не видях от колко милиметра е стъклото :?

koifish

Цитат на: geniusloci в 20.11.2012 19:07
Да кажа, че системата изглежда чудесно на живо, снимките просто не го показват. Да са му честити всички нови гадове!


Искам специално да ти блогадаря за всичките гадове, че вчера не успях и да ти напомня, че ще е много хубаво за форума да си побликуваш морето за тазгодишният конкур, който започва от декември.

П.П. Плюс това можеш да направиш страхотни снимки технически де.
: 21.11.2012г 08:08ч
Цитат на: _Kirilov в 20.11.2012 20:08
Колега извинявам се за спама , но не видях от колко милиметра е стъклото :?


дъно-12

стени и разпонки- 10

koifish

Направих нов СО2 реактор с въртяща се турбинка задвижвана от водата за външен монтаж.Използвах: 1.Чаша за безалкохолна напитка.
                  2. Турбинка от стара помпа.
                  3. Тръбичка.
                  4. Гребен.
                  5. Стара градинска пръскалка за вода- тип охльов.

От гребена изрязах 4 парченца които залепих на турбинката

Разглобих с помоща на Кореселин пръскалката
Ето по този начин ще стои турбинката в пръскалката
На долната част залепих четрите гребенчета а в тръбичката на турбинката се наложи да залепя един О-пръстен за по-добро лагеруване на перката около тръбата през която трябва да минава водата с разтворения газ.
От една спринцовка изрязах конусче от буталото което залепих на дъното на чашата-по средата, така че да държи тръбата изправена после при монтажа

Пробих отвор в пръскалката колкото да мине тръбичката, залепих я плътно. После монтирах готовата турбинка под нея залепих парче по-широка тръбичка на която да се върти турбинката. Залепих внимателно чашата на охлюва като тръбата влезе в отрязаното бетало на дъното на чашата  и се получи реактора от първат снимка.

Идеята е водата след филтъра да преминава по хоризонталната тръба на охлюва там да се завихря и турбинката допълнително посредством въртенето да разбива СО2-то. После водата се движи надоло през чашата о от дъното влиза по вертекалната тръба и отива в аквариума.

evgeni200

Супер е станал :-)
От перка няма нужда ;-)
Чашата колко е висока?

koifish