• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

625литров АКВАРИУМ 155/75/57см, С 80литров външен филтър, УВ филтър и 3Д фон

Започната от koifish, 07.06.2011 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Чак 3 мм не са задължителни, задължително е да има фуга(минимум 1 мм) и ако човека не е лепил нека си приготви дистанционери.

koifish

Благодаря колеги в понеделнек отивам да си купя силикона, а що се отнася за фугата стъклата са ми за 3мм фуга

paolo6481

Ама и теб си те бива!Как само изпипваш нещата.Де да имах твоето търпение!Само да спомена че това почистване на филтъра с въздух изобщо не ме вдъхновява.На пясъчните филтри за басейните се използва обратен поток вода за промиване.Предвидил си и такъв вариант но сигурно точно той ще върши работа.Успех!И продължавай да ни информираш!

xoxi

Цитат на: paolo6481 в 24.07.2011 19:07
Ама и теб си те бива!Как само изпипваш нещата.Де да имах твоето търпение!Само да спомена че това почистване на филтъра с въздух изобщо не ме вдъхновява.На пясъчните филтри за басейните се използва обратен поток вода за промиване.Предвидил си и такъв вариант но сигурно точно той ще върши работа.Успех!И продължавай да ни информираш!

С потока на водата се пуска въздуха който увлича боклуците и те излизат с водата .Технологията се използва за почистване на езерните филтри изработени от чакъл и пясък *DRINK*.колегата има езеро и  е бидял ефиктивноста при езерото и затова е решил да си направи такъв филтър и на аквариума.Извинявам се за спама

paolo6481

ОООО този е от добрите спамове :-D Аз изобщо не съм разбрал че въздуха ще се пуска заедно с водата.Влагодаря за полезното инфо.

zelenilkata

Браво колега имаш добър замисъл и  според мен ще стане доста красив аквариум Поздрави
Да имах твоето търпение  *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

Slavov

Ебати търпението имаш, цял сезон го точиш, ако бях на твое място, вече щях да имам водорасли и болести. Евалата! И ЗАПОМНИ "Всяка тема може да е интересна, но тънкостта е в снимкитеее!!!!" -народна поговорка.

koifish

Първо избих краката на бюрото, след това му навих 150-тина винта и дървена рамка от греди 5/4см. С една дума го постегнах.
: 04.08.2011г 16:04ч

: 04.08.2011г 16:04ч

: 04.08.2011г 17:05ч

: 04.08.2011г 17:05чПосле с фин камък минах кантовете на стъклата с вода.

Залепих с гафер дискети за задното стъкло така като го долепя до дъното да се образува 3мм фуга. Същото повторих с двете страни и хванах стаклата с гафер. По4нах да пълня дънната фуга 3/12/1600мм с силикона, оказа се много трудно добре 4е пистолета ми за силикона е много здрав. Отиде 2.5 туби силикон за вси4ко-много фира има нешто за което не се бях сетил. След като запълних фугите издърпах дискетите и допълних със силикон.
Следващия етап е залепването на фона към дъното и стената, отново грешка: понеже в последния момент увели4их висо4ината на аквариума. И се наложи да подлагам стириопор под фона. От там се наложи пове4е грунд и той стана около 9-12см съответно с 25кг пове4е. Както и да е подложих под грунда и депрон за по-сигурно. Уплатних фона отляво и дясно с пяна, на следващия ден запо4нах процедурите по бойдисването и.

Залепих предното стъкло и на следващия ден разпънките. След 2 дни го напълних да го пробвам дали ще издържи дъното защото се оказа 4е бюрот не е равно- плота беше по-нисък където са ръцете и имах притеснение.

Изсипах едно 4увал4е с компост за разтения на дъното и отгоре го полях с 6 литра тиня от филтъра на басеина-тъмна, 4ерна, смърдяща. Нея я покрих с грунд от стар аквариум 0.5мм отгоре насипах 60кг едър грунд 1.5см и запо4нах да аранжирам скалите. Пълних го с мърку4 върху скалите около 40минути, и о4аквах да е мътен поне една седмица заради тинята, но уви не се вдигна никаква мътилка, грам прашинка нямаше за мое у4удване.

koifish


koifish

Монтирах и "Големият адронен колайдер" стана много грозно следващата стъпка ще е да направя капак на аквариума и да скрия колайдера, а преди това пуснах първите обитатели 30бр Кои на 1.5-2см та вече има живот в аквата.
Имам един елементарен въпрос има едно разстение прилича на кабомба но като го купих беше червено сега вече стана зелено на какво се дължи това на много светлина или на недостик на такава??????

АМАЗОН


anasarka

Колега каква е идеята на тоя аквариум?  Растителен ли ще е? И ако ще е растителен, като гледам така ще е в холандски стил предполагам. Осветлението ще ти е недостатъчно, ако ще става растителен. Интересни са камъните, от къде ги взе? Ако аз имах такъв голям съд щях да се пробвам да направя Iwagumi.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

koifish

за начало ще е общ аквариум с много видове риби, е да ще се опитам да го направя нещо като холандски. по-натам ще видим това   Iwagumi   е  отлична идея не се бях сетил можеби след някоя и друга година да го пробвам за разнообразие  :-)
Иначе филтъра изчисти най-накрая прашинките, освен това е пълен с малка рибки най-вероятно гупи също така понеже го чистих няколко пъти запроба повече отколкото е нужно като го чистя с кепче после вадя от кофата ларви на водно конче и ги пускам в аквариума дълги са до 4мм и рибите много им се радват.

koifish

Ето го грозният филтър още не съм го затворил в долап. Вече няма ларви на водни кончета в него но затова пък е пълен с дафни  *JOKINGLY*  много се радвам защото си личи че са ново поколение дафни и със всеки изминат ден се събират все повече и повече във филтъра който монтирах заради най-финните прашинки- филтър за водопровод веднъж седмично го чистя и исипвам дафните в аквариума. Наложи се да му направя и байпас заради дафните направо да се връщат в аквариума. Друго интересно е че няма циклопси- преди имаше, може би заради светлината-големият филтър не е прозрачен ето малко снимки:

: 13.09.2011г 17:05ч

koifish

Най-накрая направих капака на аквариума.
Монтирах 4 пури по 36вата и 2 от 58вата остажих ги да светят от 12до20.30 всеки ден с реле и заминах на по4ивка за една седмица като се варнах през предното стакло на аквариума не се виздаше нищо--толкова беще зеленясало бихте ли ми казали как да настроя осфетлението имам 5 релета за време и мога да варза пурите отделно-- 2 от 36вата са с едно запалване другите са самостоятелни????