• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Автоматизирана система за допълване на езерото

Започната от big_head, 15.05.2014 14:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

big_head

Колеги понеже идват жеги и все пак трябва да се долива вода по малко в езерото замислям да направя автоматично да става ,защото не съм постоянно там и баба ми е доста стара да я карам постоянно да долива вода измислил съм няколко варианта ,но не знам кой е по добър единият е с този поплавък http://www.hydropompi.com/avtomatika-zashtita/poplavaci-nivo-datchik/mechanihen-poplavak-quick-stop-advance-1-2-col.html .Не знам само какъв му е хода на поплавъка , аз искам при спадане с 2 см да допълва вода .Защото в хладилника филтър втората преграда на преливника ако спадне с повече от 8-10 см водата помпата ще остане без вода и има опасност да изгори .Другият е с някакви сонди и електрически клапан ,но сондите може да зеленясат и да дава грешка ,та съм се насочил към варианта с поплавък .Някой ако има идеи да дава !

PVV

Колега, аз от два, три дена също си мисля разни варианти за изключване на захранването на помпата при падане нивото във филтъра. Сложих доста пълнежи и ме е страх при задръстването им да не остане отделението с помпата без вода. Аз също ходя само уикендите  и то не постоянно. Основно управлявам дестанционно по телефона бащата какво да прави. Аз заглеждах обаче тези гумените нивоизключватели за помпи.
http://www.aquapump.net/awtomatika-i-fitingi-za-pompi/niwoizkluchwateli-za-pompii

Може да измислим нещо полезно дето да свърши работа и ще е полезно .

big_head

Аз мисля с поплавък е по сигурно електродите няма ли да се окисляват за хладилника може би този ще стане http://vikiwat.com/product/17269/nivosignalizator-za-technosti-espa-01-l130-mm-nc-220-vac-1-a-s-kuplung.html

PVV

Този вариант ми харесва, но поплавъка го дават да псе движи само 18 мм . Не мога да схвана кога изключва и защо е толкова дълъг, като движението на поплавъка е малко. Аз искам като спадне примерно наполовина нивото ,тогава да се отварят контактите и да се изключва помпата.Малко по нагоре е варианта с поплавъка. Според мен няма да се окислява, дащото кабела е изолиран и буксата ще е извън водата.
http://vikiwat.com/nivoregulator-za-technosti-stm15-2-4a-220vac.html
  При твоя вариант за доливане, поплавъка трябва да е вързан към вода под налягане. Дали има и подобен да не е под налягане , за прехвърляне на вода по байпаст от единия край на филтъра до другия.Като падне нивото от единия край поради задръстване, да се отваря и пропуска водата директно.

patz

Колега, ако съм разбрал правилно, искаш при евентуално запушване на филтъра и намаляване на притока на вода до отделението на помпата да имаш "байпасна линия", която да прехвърля вода от първото отделение (утаителя) в последното (на помпата).
Според мен и ниворегулатора на тоалетните казанчета ще работи (дори и без да е под налягане). Прекарай една тръба от високото ниво на утателя директно през всички отделения - чак до помпеното, но внимавай да е с наклон от утаителя към помпеното! В края й сложи поплавъка с ниворегулатора от тоалетно казанче. При "падане" на поплавъка, той ще отвори и би трябвало водата от утаителя на самотек да започне да се излива директно в помпеното отделение.
Сподели какво е станало!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimg.org%2Fbr0xvwp3x%2F0bff912017715a734f27a3df07fcdb24.jpg&hash=cb9149edb390a7e0ff7ea7c5ba851813a0bd751f