• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Маса за аквариум

Започната от venciasq, 30.01.2017 14:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

venciasq

Здравейте колеги,наскоро събрах една масата със стоманена рамка с квадратни профили 40/30/2мм.Направих рамката и я обякох с пдч плоскости.Моля само някои ако може да ми каже дали да я боядисам от вътре или не.Ще имам съмп и ме притеснява да не раздуе пдч-то. *HELP*

pl86

Метала определено трябва да го боядисаш, иначе ще хване ръжда. За ПДЧ не е чак такъв проблем, но все пак е добре да имаш капак на съмп-а или да оставиш отвори за вентилация.

venciasq

Метала е боядисан,и вентилатори ще има.Ще затворя и съмпа,но то няма как да се затвори плътно и ще има изпарение.Минах и ъглите между метала и пдч-то с монтажно лепило за сигурност.Може би ще е добре да го пръсна с някакъв спреи. *dontknow*

pl86

Ако ПДЧ-то е ламинирано, не е голо, то ламината го предпазва от влага, няма нужда да го боядисваш.
Щом ще има и вентилатор едва ли ще имаш проблем, в морския ми аквариум съм с отворен съмп и 12см вентилатор, който работи на 9V денонощно и нямам проблем вече година с ПДЧто.
Сладководния ми има капак от пдч, вентилаторите сега не работят, няма стъклен капак, и пак няма проблем  *dontknow*

venciasq

Благодаря за отговора *thanks,няма да боядисвам.А какъв вентилатор си сложил,и на какъв размер маса?

pl86

Вентилатора на съмпа ми е един, 12см, обикновен, шкафа 80см дълпочина на 75см дължина (аквариума е квадратен). Той е само да върти въздуха, лятото за охлаждане се ползват вентилаторите на капака.

venciasq


venciasq

Здравейте,някои знае ли до каква денивилация ще обере стериопора.Днес нивелирах масата,но за белязах,че един от ъглите пропада с около 4-5мм.Дали ще е проблем?Ако е проблем,мисля да го изравня със саморазливна замаска,не е проблем защото имам обков от пдч около аквариума.

Публикациите са слети: [time]04.02.2017г 20:08ч[/time]Публикациите са слети: 04.02.2017 20:08

Забравих да спомена, че мога да разбъркам и ц200 с трици.Мисля,че пак ще стане. *dontknow*