Българска Аквариумна Енциклопедия

МОРСКА АКВАРИСТИКА => Морски обитатели => Темата е започната от: bezko - 17.05.2017 08:00

Заглавие: Съвместимост на риба клоун
Публикувано от: bezko - 17.05.2017 08:00
Здравейте, колеги. Някой от вас събирал ли е клоун отшелник с двойка обикновенни клоуни. Питам защото отшелника е по голям и агресивен към по дребните рибки. Преди време бях сложил при него едно доста по дребно клоунче и за около два часа вече му беше на нагризал перките,и се наложи да го преместя в малък аквариум,моля за съвет. Ако темата не е за тук моля модераторите да я преместят. Поздрави на всички.
Заглавие: Re: Съвместимост на риба клоун
Публикувано от: pl86 - 17.05.2017 10:06
Имам двойка обикновенни клоуни и исках да пусна доматен, но след всичко изчетено по чуждите форуми се отказах, казват че ще има бой много  *dontknow*
Не мога да съм 100% сигурен, нямам личен опит, но от прочетеното до сега, мисля че не е добра идея, особено ако не се пускат едновременно в аквариума.
Заглавие: Re: Съвместимост на риба клоун
Публикувано от: Amev - 17.05.2017 10:12
И аз имам подобно питане , имаме два клоуна още от началото на аквариума (4 месеца) скоро сложихме бъбъл анемония , опитахме да ги хостнем с шишета , тръби и както пише по книгите ама не стана. Сега имам идея да сложим още една двойка ... какво ще кажете ? Или ще е по добре да махнем двата и да сложим нови 4 (или два) направо да няма проблеми. То пак не е гаранция че ще хостнат ама ... да се пробва.