• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 02:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Опити с аптазия

Започната от manastar, 10.07.2008 14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manastar

Те в тая книга http://www.aquanews.ru/book/Daykin/page01.htm прочетох ,че аптазия може да се мори с летални дози калцйи.Аз земах една спринцовка и инжектирах три четри ,веднага се спаружиха и от сутринта до сега са си спаружени.След малко продължавам да ги "ваксинирам" ако има ефект ще пиша пак и ще се опитам да кача снимки.

N.Nobs

http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,10226.0.html

Ето в тази тема въпросния Сок на Джо  :-D е точно такова.


Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

manastar

Абе чел съм  я тая тема и много се чудех къв е тоя сок.А аз му ръгнах от калция които добавям във водата.


manastar

Тва къде го има?А ако става с калция май по-добре него да го ползвам щото и тека и тека го имам и го добавям във водата ще го ползвам и за тая работа.

ASH

Това със сигурност ще свърши работа!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.kera-bg.com%2FTM%2FELIMI-AIPTAS.jpg&hash=6fa5004c2615f1fcbd480c7a3c6ad17396c056ef



manastar

Само да спомена ,че калция наистина деиства.Мори ги ама лошото е ,че трябва всяка по отделно да я ръгаш и инжектираш ,а некой са много малки и се не виждат или пък не са на място което да можеш да достигнеш.Пък се и крият като разместваш каманите.

N.Nobs

Затова хората препоръчват ето тези две гадини.

http://www.reeflex.net/eng/5/522/Zebrasoma/flavescens.htm
http://www.reeflex.net/eng/55/855/Lysmata/wurdemanni.htm

Лично аз от скаридите съм много доволен.Откакто ги имам в аквариума не съм видял нито една айптазия.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

manastar

Тва добре ,ама сега немам пари за скариди иначе планувам да си взема.А, а тия ли скариди ядът аптазиите?Щото в една от по-старите теми аз помислих ,че става въпрос за скарида боксиор.

ВЕЛИНСКИ

Дайте идея какво ги мори тия гадини, че от една година са напаст при мен. Трепя ги временно с Joe's Juice и след 1 седмица са двойно повече. Вече се предавам - похарчих над $100 за "сокчета". Кажете коя риба ги яде и да приключвам с въпроса  >:o

Скариди не искам.

manastar

Е те тука пише за някои риби които ядът аптазия ама доколкото разбрах ядът и разни други безгръбначни http://www.aquanews.ru/book/Daykin/page200.htm

altunian

Яде ги със сигурност Chelmon rostratus, но внимавай да си купиш рибата от място, където е предварително захранена - т.е. от европа, а не от директен азиатски внос, защото от там като дойдат ядат наистина аптазии, ама като свършат аптазиите  - рибока умира от глад. Аз моя си го купих от германия, наистина изяде всички аптазии, ама и си папа най-лакомо от всички други обитатели на аквариума, което според литературата е невъзможно, ама е факт (навсякъде описват тази риба като трудна за гледане, защото почти не свиква да яде от това, което й се дава, защото в океана е свикнала да яде определени видове полипи и т.н.).