• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 12:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Варна-къде да си поръчам аквариум

Започната от sole, 11.02.2007 05:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jordanM

На Макдрайв, на ъгъла, собственика се казва Пламен и един от най-добрите акваристи във Варна и не само.
Аз бих те посъветвал да си вземеш аквариум от там цените му са едни от  най -ниските във Варна и е много добра изработката, аз смятам скоро да му поръчам един 200 литров аквариум.
За Дискус, не са лоши работите им, но са по- скъпи, а същото качество  ти си преценяваш най-добре.
Препоръчвам ти Пламен, защото той е стар акварист и може да ти обесни най-добре каквото ти трябва и какво да вземеш
За Дискуса има едно голяма "НО".

Tedok

Според мен като за начало по - добре от МакДрайв . Ако се зарибиш ти или момчето ( по - скоро ти :) ) ще си вземеш и по - голям аквариум .
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

nunepa

Вече си взех аквариума - 50л за начало! Сега очаквам съвето относно първоначална поддръжка - избистряне на водата, разни обогатители и подобни неща.

Tedok

ОТ макДрайв ли го взе ? Имаш ли оборудване ( филтър, осветление , нагревател ... ) Питай продавача за препаратите . Иначе аз ползвам на сера .
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

nunepa

Ами не е от Панда-та. От съвсем друг магазин го взех, но не е това важното. Пуснах го вчера към 19ч. Още не е декориран. Празен е, има само грунд. Температурата се стабилизира вече на 25 градуса. Водата ми е малко мътна обаче. Имах първоначални проблеми с филтъра - не искаше да пуска мехурчета. Модела му е потопяем AquaEl Fan 2 plus. Потопих го изцяло във водата, както пишеше на указанието. Беше ми доста трудно да преодолея страха от това че потапям изцяло мотора във водата, но явно някой го е измислил вече въпроса с безопасността.  Доста се стреснах като не искаше да бълва мехури и се принудих да въртя главата, където е разположено моторчето. Та така започна да работи нормално (според мен!!!). Все пак ми се струва доста дълъг за аквариума - стои максимум на 2-3 сантиметра от грунда. Достатъчно ли е това разстояние? Осветлението ми е 15W, чудя се дали не е малко?!  Разположил съм помпата и нагревателя почти един до друг, така че мехурите от помпата да не стигат съвсем до нагревателя, но и съответно да въртят затоплената вече вода в останалата част, а термометъра е в другия край на аквариума. Правилно ли е така или съм се изложил? Извинявайте за тъпите въпроси, но все пак съм НОВ. Довечера мисля да садя растения. Можете ли да ме посъветвате какви да са, дали е удачно да сложа дървени коренчета или нещо подобно?! Кога ще е подходящо да пускам първите обитатели? Мисля си дали да не експериментирам с 2 бр. "издържащи всякакви издевателства" рибки още днес или поне утре!? Знам, че е рано ама едва удържам малчугана да не ревне, че няма нищо в този стъклен съд дето му е подарък за РД. Препоръчайте някакви химии за избистряне на водата или такива, които да допринесат за по-скорошното пускане на рибите в аквариума!

Благодаря на всички отзовали се!

Tedok

Ами то за пускането на рибите химия не  ти трябва :-) . Сега чакаш водата да стане подходяща ( т.е чакаш природата да си свърши работата ) . Щом момчето няма търпение може на 21 да пуснеш риби . То и аз тей нямах търпение с първия аквариум ( изчаках само 12 часа ) и от купените риби само анциструса не загина  :-D  , а неонките починаха  . Ами препарати виж за синята и червената бутилчица на сера ( мисля че червената беше за избистряне на водата ) . за декорация може да вземеш един два мангрови корена . А растения светлината ти става примерно за крипткорина и анубиас . Иначе виж в изкачащото поле вляво на растения и има статия за растения при светлина под 0, 5 на литър  :-) .
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

Giorgio_Armano

ако ви интересува изработка на аквариуми  0899007268 Жоро
за да стигнат до зоомагазините пове4ето минават през мен
аз съм си от варна 
ако има заинтересувани предлагам тубифекс  дозата е буркан(800 мг )-5 лв
скоро ще ви предложа и други видове живи и замразени храни
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Similar topics (5)

25247

Публикации: 6
Прегледи: 7328

13183

Публикации: 87
Прегледи: 82827

6345

Публикации: 2
Прегледи: 13956

33968

Публикации: 3
Прегледи: 3424

19118

Публикации: 3
Прегледи: 5357