• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 04:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Варна-къде да си поръчам аквариум

Започната от sole, 11.02.2007 05:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tedok

200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

KSMxGh0stly

Какви цени само..няма ли да ми излезе много по-евтино ако си закупя стъкла изрязани по поръчка, тоест по размери определени от мен и да си направя сам аквариума?

Асен Евгениев

Цитат на: Tedok - 28.03.2010 10:55
http://discus.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=331&category_id=93&option=com_virtuemart&Itemid=4  . 215 лв е стъклен съд целият .
Гледам, че дават 5 г. гаранция, ако ти се разлепи аквариума. А щетите по паркета и мебелите покриват ли? *dontknow*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

KSMxGh0stly

Дават гаранция, не застраховка :D

Асен Евгениев

Цитат на: KSMxGh0stly - 28.03.2010 14:29
Дават гаранция, не застраховка :D
А умрелите риби /някои доста скъпи/, или и тях трябва да застраховам. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

KSMxGh0stly

Ако ще ги застраховаш - да :) Относно гаранцията - тя само гласи, че ако се отлепи нещо по аквариума ще го оправят "УЖ"! Не важи ако е спукано стъкло и тн..

Tedok

В дискус има голям избор от стоки и риби . Лошото е че са скъпи . Ама поне нещата са качествени .
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

wwladoo

Има един лаф,понякога евтиното излизало скъпо!Според мен при по големите литражи,човек не трябва да рискува ако няма опит! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

shark_attack

магазинат е ДИСКУС не е евтино но незнам в варна да има по качествено място от там другият вариант е да намериш възможно наи евтиният вариант и да  му баеш всеки ден  въпрос на разбиране  успех

Nikola 1

 :-) Ако може да се включа и аз. Моите неща ги пазарувам от Discus. Много добри магазини и много учтиви консултанти. Не те карат да купиш на всяка цена. Особено по- малки като мен. Ходих и по други магазини в София. Като ме видят и веднага ми предлагат какво ли не, като най - хубаво.

nunepa

Здравейте!
Нов съм във форума и мисля да направя подарък на 7 годишно момче, един аквариум. Първоначално смятам да взема 40-50 литров аквариум, в който да пусна 8-10 рибки. Да има растения и разни декорациики. Като за начало по-непретенциозни рибки и растения. Да видим дали ще се справя с отглеждането и дали ще има достатъчен интерес от негова страна. Можете ли да ми препоръчате видове рибки (съответно атрактивни и красиви), растения, оборудване (нагревател, осветление, термометър, помпа)?!
Също ако имате препоръки за размера на аквариума съобразен с броя на рибите в него, съвети в отглеждането и първоначални действия - приемам мнения. Само да спомена, че става въпрос за град Варна (макар че от темата е ясно :))

Благодаря предварително!

Tedok

Изненада ли ще е аквариума ? като за начало може примерно 5 гупи и 5 неонки . Растения може примерно роголистник или кабомба каролината . И измисли къде ще стои преди да го купиш .
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

nunepa

Изненада ще е! Мястото е измислено вече. Днес ходих до Дискус да видя как са цените. Значи за 50 л аквариум с капак и осветление, вградено в капака, помпа, термометър, нагревател, грунд и растение ми искат около 200лв. Как ти се струва цената? Аквариума и помпата са производство на AquaEl.
Иначе проверявах и горе срещу МакДрайв и там ми се струваха по-ниски цените, но пък в Дискус аквариумите изглеждат по-надеждни.

bicho1976

Моето скромно мнение е че не си струва толкова пари да даваш за аквариум.Децата днес имат желание за риПки утре за куче.Сигурно си далеч от мисълта че седем годишно дете ще сменя седмично вода,ще почиства стъкла,ще храни риби.В началото може би,после всичко на теб ще остане и ако не се зарабиш ще го пуснеш за без пари в раздел"пазар"Но ти си знаеш най-добре.

nunepa

Това с гледането ми е ясно, че работата ще я върша аз по смяна на вода и почистване, ама знае ли човек дали няма да се въодушеви като ги погледа 1-2 седмици. Мислех си да взема по-малък аквариум с 5-6 рибки засега, обаче то оборудването си е същото - осветление, капак, помпа, термометър, нагревател. Ако гледам да ми излезе по-евтино в началото, после няма да има място за нови рибки, ако вземе че ги гледа малкия.
Пазарили ли сте от магазина срещу МакДрайв? Какво Ви е мнението за него? Аквариумите малко ми се струват рехави, може би защото видях в Дискус как са изпипани и затова.
Приемам всякакви мнения, така че пишете.

Similar topics (5)

56998

Публикации: 0
Прегледи: 3808

27665

Публикации: 1
Прегледи: 3004

11953

Публикации: 13
Прегледи: 8668