|
|
 |
« Отговор #45 -: 16.10.2011г 00:12ч » |
|
Dow Corning e някакво мижаво силиконче, пакетирано от "нашенци" по "нашенски"... който иска да си го купува ...
Дай някаква добра алтернатива. 
|
|
|
|
|
Активен
|
От всички удоволствия акваристиката е на второ място. След определена възраст - на първо!
|
|
|
|
Benzacillin
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Местонахождение: София
Публикации: 50
С харпун в ръката
|
 |
« Отговор #46 -: 16.10.2011г 08:08ч » |
|
Ами всеки високоякостен от първата срещната железария е по-добре. Иначе пробвай с Ден Бравен и GE - прозрачните са добри, а за черно не знам... Имах подобен проблем с монтажни лепила на Хенкел...един телефонен разговор с вносителя и проблема беше уреден в рамките на 5 минути...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #47 -: 16.10.2011г 15:03ч » |
|
8 туби от черния и 2 от прозрачния отпътуваха към кофата след няколко неуспешни опита за употреба по предназначение. Все ми е тая от какви партиди са. Щом се случва веднъж, значи пак ще се случи. Дали нещата ще се омажат в хола или пред клиента - все е максимално зле ... Dow Corning e някакво мижаво силиконче, пакетирано от "нашенци" по "нашенски"... който иска да си го купува ...
Днес лепих с него новия си аквариум.Със силикона, трябва бързо да се работи! Ще видим какво ще стане,когато дойде момента да го напълня.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
vali7447
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 131
540 L Malawi M,buna cichlids
|
 |
« Отговор #48 -: 16.10.2011г 17:05ч » |
|
Dow Corning e някакво мижаво силиконче, пакетирано от "нашенци" по "нашенски"
Dow Corning не е никак мижаво силиконче,просто пак сме се проявили достойно "пакетирано от "нашенци" по "нашенски" и резултата е налице както със всичко до което сме се докопали,е....ме му мамата. 
|
|
|
|
|
Активен
|
540 L - M,buna Metriaclima sp. msobo magunga - F1 Metriaclima sp. zebra long pelvic F2 Pseudotropheus sp.Elongatus Mpanga - F1 Pseudotropheus demasoni - F1 Cynotilapia afra Cobue - F2 Tropheops sp. Red Cheek Tropheops sp. chilumba Pseudotropheus sp.Williamsi North Lethrinops sp. Red Cap
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #49 -: 22.11.2011г 18:06ч » |
|
Пичове, толкова ме ядосахте с писанията си, че се принудих да се регистрирам във форума ви. Първа заблуда: 881 се пакетирал във Силистра-това абсолютно не е вярно, винаги е пристигал директно от Белгия пакетиран на 310мл! 5 години продавам професионалната серия на Дау Корнинг! Вярно, съгласен съм с Жоро от Дисгус, че имаше кофти партида, за което съм провел разговор с него и съм му се извинил за бездействието на колегите ми от Пловдив. Тази история беше преди повече от година и вече проблеми няма. Имам наличности, черен и прозрачен, цената от години не е променяна, 8,40 лв с ДДС. Ще ви бъда благодарен да контактувате с мен, имам клиенти от цяла България и редовно пращам по куриер на желаещите да си купят, това с продажбите на едро не е вярно, не съм връщал клиент, даже и за една бройка! Казвам се Михаил Бонев, фирмата е Провентусс, мобилния ми е :0889/318664, телефон на склада във Варна е 052/599 172-Галя., "кораба" да база Нова, до гуми Примекс, Западна Промишлена Зона. Приятна вечер! : 22.11.2011г 16:04ч П.П. Имам много добър чистител/обезмаслител/, казва се Easy to clean, 1 литър концентрират за 5,70 лв.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #50 -: 22.11.2011г 18:06ч » |
|
Обезмаслителя наистина е много добър,препоръчвам го. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #51 -: 22.11.2011г 18:06ч » |
|
Първа заблуда: 881 се пакетирал във Силистра-това абсолютно не е вярно, винаги е пристигал директно от Белгия пакетиран на 310мл! Тъй като аз го бях написал,сега му е времето и мястото да се извиня за това ,че съм подвел четящите с тази информация.Няма да се обеснявам от къде,как и т.н. ... цената от години не е променяна, 8,40 лв с ДДС. Ще ви бъда благодарен да контактувате с мен, имам клиенти от цяла България и редовно пращам по куриер на желаещите да си купят, това с продажбите на едро не е вярно, не съм връщал клиент, даже и за една бройка! Казвам се Михаил Бонев, фирмата е Провентусс, мобилния ми е :0889/318664, телефон на склада във Варна е 052/599 172-Галя., "кораба" да база Нова, до гуми Примекс, Западна Промишлена Зона. Приятна вечер! : 22.11.2011г 16:04ч П.П. Имам много добър чистител/обезмаслител/, казва се Easy to clean, 1 литър концентрират за 5,70 лв.
Това е 100% вярно. пп.Преди и сега не съм имал проблеми със силикона.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #52 -: 23.11.2011г 00:12ч » |
|
Не знам защо въобще го използвате този dow corning 881 за аквариуми, като в техническите му данни дори не e дадена силата на адхезия, а също и:
" For sealing or gluing materials other than glass, please ensure the adhesion is sufficient for your specific application. You may contact one of Dow Corning’s Regional Service Centers for technical assistance. DOW CORNING 881 Silicone Sealant is not suitable for food contact applications" " DOW CORNING 881 Silicone Sealant is not recommended for structural glazing, aquarium manufacturing or insulated glazing applications"
RTV103/108 не се ли намира, неговата peel strenght (адхезия) е 40ppi?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #53 -: 23.11.2011г 00:12ч » |
|
А какво да използваме?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Giorgio_Armano
Работещ чорбаджия
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 405
няма невъзможни неща
|
 |
« Отговор #54 -: 23.11.2011г 00:12ч » |
|
Не знам защо въобще го използвате този dow corning 881 за аквариуми
ти какво предлагаш?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #55 -: 23.11.2011г 00:12ч » |
|
Съжалявам, не бях довършил постта, прочетете го отново.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Giorgio_Armano
Работещ чорбаджия
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 405
няма невъзможни неща
|
 |
« Отговор #56 -: 23.11.2011г 00:12ч » |
|
какво искаш да кажеш че не върши работа ли ? за упътването би било добре да го напишеш на БГ защото не всеки във форума знае английски.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #57 -: 23.11.2011г 00:12ч » |
|
С удебеления шрифт пише, че не е подходящ за контакт с храни, а също, че не се препоръчва за изработка на аквариуми, но това всеки може да си го преведе с гугъл преводач. Взех да се замислям, откакто започнах да лепя животни по камъни (не със силикон, разбира се) за много $$$$$.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #58 -: 23.11.2011г 08:08ч » |
|
"Product information: ...... In case of aquarium manufacturing: DOW CORNING 881 silicone sealant enables a high strengt bonding up to a glass thickness of max. 10 mm Requirements of DIN 32622 must be considered . Sufficient humidity level is mandatotry for a secure vulcanization process (50% r.H. at +23 C)." какво искаш да кажеш че не върши работа ли
Личният опит на първо място.Dow corning се е доказал ,че може да се правят огромни съдове за "нашият" стандарт. Всеки има право на избор с какво да лепи.Аз лично съм правил преди години на приятел аквариум, за който той си беше купил силикон MASTERSIL universal 100% - на него също не пише ,че е за аквариуми ,още повече че имат специален за такива AQUA - аквата си е пълна и до днес 5-та или 6-та година - 400 литра.Мога да дам и още доста примери,особенно от времето ,когато имаше един два вида силикони по рафтовете.Това е личният опит.За любителите, които ще си лепят първото аквариумче в къщи ,ще кажа да се доверят на колегите ,които с това си изкарват хляба.Другото е ала-бала.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #59 -: 15.12.2011г 23:11ч » |
|
Аз лично мога да потвърдя думите на представителя на Провентус, защото преди 6 месеца поръчах на два пъти по 1 туба силикон по куриер с наложен платеж. От силикона останах много доволен, също така и от служителят на Провентус при който направих поръчката. И за напред ако се наложи да лепя аквариум ще заложа този силикон.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|