• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 11:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Пловдив - Природонаучения музей. Има ли все още аквариум?

Започната от kpokcho, 27.03.2006 05:46

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

kpokcho

Здравейте!
Ще ходя тея дни до Алати, но мисля и да отскоча и до Природонаучения музей Пловдив, на ул. Христо Г. Данов № 34 (срещу Енергото).
Въпроса ми към всички от Пловдив е, съществува ли все още аквариума към него (намира се в мазето)? Едно време, имаше доста добре подържани и красиви аквариуми, пред които съм прекарвал с часове, а баба ми после ми се караше, щото съм ходил много далече, а тя живееше на Кап. Райчо до Евмолпия.
Днес обаче не знам какво е състоянитео на аквариума, може а е подобно на това в зоологическата градина. Според информация за музези в Пловдив, все още там е Най голямия сладководен аквариум в България с над 40 вида риби.

Мерси! За отговорите!

miTko

Не знам, не съм ходил скоро, макар че е на крачка от работата ми. :oops:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Trobata

А сега горе долу как вървят цените на този музей. Щот ако не са много дебели може да се отиде са се види. Аз не съм ходил от много време може би 7-8 години.

Big_gonzo

Цитат на: "kpokcho"Въпроса ми към всички от Пловдив е, съществува ли все още аквариума към него (намира се в мазето)? Едно време, имаше доста добре подържани и красиви аквариуми, пред които съм прекарвал с часове, а баба ми после ми се караше, щото съм ходил много далече, а тя живееше на Кап. Райчо до Евмолпия.
Днес обаче не знам какво е състоянитео на аквариума, може а е подобно на това в зоологическата градина. Според информация за музези в Пловдив, все още там е Най голямия сладководен аквариум в България с над 40 вида риби.

Мерси! За отговорите!


Все още съществува.
"Дискус БГ" могат да ти дадат по-пълна информация какво можеш да видиш там, защото се водят нещо като спонсори и помагат при поддръжката на аквариумите. :lol:  :lol:  :lol:

rakim

Кога пък в природонаучния музей е бил най големия сладководен аквариум в България  :shock: Аз преди десет години си спомням ходихме,и от тогава най големия аквариум е сигурно 200/250л.Верно имаше доста видове риби,но в отделни аквариуми  :wink: А за това че са добре потдържани,ми спомням си имаше 2 астронотуса които едвам се обръщаха горките.А костенурките които са в същото помещение,бяха в окаяно състояние.Имаше и умрели,и никой не си правеше труда да ги отдели поне.Абе общо взето си личеше,че или ги мързи да потдържат аквариумите,или този който ги потдържа е хал хабер за тези неща :wink: Но това са впечатления от около преди година и половина,сега не знам как е,дано да е обърнато внимание.Абе аз впрочем трябва да отида да видя,той входа е стотинки мисля :roll:А за растения нямам пък грам спомен да е имало.Само явански мъх.Е сега видях,щом дискус са поели нещата в свои ръце,значи 100% са наред нещата :)
540л Южна Америка

Ilianidis

ЦитатКога пък в природонаучния музей е бил най големия сладководен аквариум в България Shocked Аз преди десет години си спомням ходихме,и от тогава най големия аквариум е сигурно 200/250л.Верно имаше доста видове риби,но в отделни аквариуми Wink
Искаха да кажат,че е голям в смисъл като мащаби галерия за риби,не като размер на даден аквариум.Явно аквариума  във Варна и този в зоологическата градина в София са по-малки?!Не ми се вярва.Посещавал съм Варненския и не е никак малък.

Nemo

Сигурно преди 2-3 месеца бях (ако не и повече ). Нищо интересно . Бяха набутали 2-3 пирани в едно малко за тях аквариумче.
Вход за ученици 50 ст.
За възрастни 1 лв.  такива бяха последния път цените.
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Similar topics (5)

3534

Публикации: 12
Прегледи: 7732

59743

Публикации: 2
Прегледи: 7635

55190

Започната от gia_fire


Публикации: 4
Прегледи: 2920

37182

Публикации: 0
Прегледи: 2601