Hello !

International Balkan Aquascape Contest
Страници: [1] 2  Всички   Надолу
Автор Тема: Магазин Зооцентър - София, Хит - Младост 3  (Прочетена 4961 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Мишо
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София
Публикации: 325

« -: 20.08.2011г 12:12ч »

Отзиви от вчера за магазина "Зооцентър" в маркета Хит - Младост3.
Случайно влезнах да разгледам докато изчаквах домочадието да напазарува нещо си. До момента имах стари впечатление само от първия магазин на тази фирма до Джъмбо на бул.България.
Магазина ме посрещна приятно чист - светъл, нареден и огромен! Естествено обходих внимателно само акваристичната част - добре зареден от към храни, аксесоари, филтри, аквариуми, водни растения и доста видове риби. Представена е продукцията на почти всички известни фирми у нас. Посрещна ме любезно момче което дискретно ме попита желая ли нещо като веднага използвах да завържа разговор относно поддръжката на съдовете, смяна на води, ползвана химия, произход на рибите и т.н. Оказа се че относно грижите за рибите е в час. Разглеждайки аквариумите видях наистина чисти съдове( разбрах че се филтрират на групи от по 4-5 съда с редовна смяна на вода обработена с акватан) и доста видове риби. Имаше  няколко вида атерини, доста харацини, цихлиди, обичайните живородки и разбори. Има два соленоводни аквариума с няколко много интересни за мен рибки.
Приятно се изненадах когато в един от съдовете видях отраснали конго тетри да проблясват с разцветките си.
Ами сега - решението , че ще ги взема всичките бе повече от ясно, но имах още задачи за деня.. След кратка уговорка персоналът се съгласи да не продава рибите в следващите два три часа, и то единствено на честна дума. Това ме впечатли допълнително и реших, че ще драсна по някой ред във форумите. Когато се върнах за рибите предварително взех една сапунерка за няколко бързи снимки, за съфорумците ако ги интересува.

Конго тетрите, по думите на продавача, се оказаха от старата миналогодишна пратка от зареждането на първият им магазин... добре гледани екземпляри за вида си.
Служителят внимателно улови рибите и ги пакетира надеждно в голям плик.

И така красавците пристигнаха живи и здрави до новия си дом.

Соленоводните обитатели нещо бяха плашливи и за това предпочетох едно малко клипче с тях за спомен

Zoocenter Reef august 2011

И така.. Усмивка
Активен

NO CARRIER
Живеещ на 100м от лудницата
Администратор
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Пазарджик
Публикации: 9 225

Николай Цветков

« Отговор #1 -: 20.08.2011г 13:01ч »

Благодаря за репортажа! Чудесен е.  Наздраве
Активен

Мишо
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #2 -: 20.08.2011г 13:01ч »

Благодаря за репортажа! Чудесен е.  Наздраве
За нищо ,Ники
 Наздраве
Активен

J`E`K`O
The Android developer
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София, Младост 4
Публикации: 17

« Отговор #3 -: 21.10.2011г 09:09ч »

Живея много близо до магазина - наистина е добре подредено и аквариумите са чисти. Двата морски са с по няколко рибки и корала, но предполагам това е заради не толкова голямото търсене на тези продукти. Откъм стока, както писа колегата, има голямо разнообразие на по-известните марки, като всички стоки са групирани по марка, а не по тип на стоката. Китайските са на отделно място Усмивка

Останах само малко недоволен от цената, на продукта който търсих - Sera Fil 120 (филтър) - на повечето места е м/у 40-45лв, тук беше около 51. Но все пак помещението е голямо и има доста персонал и предполагам от там идва и по-високата цена.

П.С. Почти винаги имат по едно британско коте в клетката, толкова са сладки Усмивка
Активен

cwetalin
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София, Младост
Публикации: 198

« Отговор #4 -: 27.10.2011г 09:09ч »

Да се включа и аз тука.
Живея близо и често посещавам HIT. Винаги влизам и в зоомагазина, дебна за женски лалии. Определено аквариумите и обитателите им са в добра кондиция. Зареждат в събота с рибки и след това изолират аквариумите, пълнят с някакви багрила и слагат под карантина. Веднъж имаше болни бети, но се справяха с овладяването на ситуацията.
Продавачите на аквариумния щанд са в час.
Един + от мен за магазина.
Активен

Eliz
Вера
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

« Отговор #5 -: 27.10.2011г 13:01ч »

И от мен един "+" след посещението ми в Събота.Аквариумите са чисти и продавачите знаят за какво са поставени там,а и мащаба на магазина не е за пренебрегване!
Активен

Kirilorius
Кирил Кирилов
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« Отговор #6 -: 18.11.2011г 14:02ч »

Абсолютно подкрепям мнението на колегите относно магазина и оборудването вътре. Персоналът е на ниво и са много полезни и любезни.  Супер
Активен

Силата на вълните е в тяхното постоянство!!!

slayerp5
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

« Отговор #7 -: 18.11.2011г 14:02ч »

+ и от мен  Българско знаме
Активен

Nadia Nadia
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #8 -: 20.11.2011г 22:10ч »

Един огромен минус от мен за всички болни риби,които ми продадоха!Наистина персоналът е любезен,но целта на посещението ми там е друга,а не контакти с персонала.
Активен

bojkata
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Плевен
Публикации: 43

« Отговор #9 -: 25.11.2011г 23:11ч »

Един голям МИНУС и от мен!
Днес ходих до "Централна ветеринарна клиника"-София за преглед на кучето ми!
Реших, че ще посетя магазина от тази тема, повлиян от снимките и коментарите по-горе!
Растенията които продават бяха задушени и потънали във водорасли! Лошо ми е
Френското булдоче което продават е в страшно окаян вид с зачервени очи и най вероятно доста болно!
Купих 30 щурци за гекона на един приятел, и след много кандарми и увещания(едва ли не се молих) най накраи ми ги сложиха в кутийка а не в найлоново пликче! Кутии имаше точно за тази цел с дупчици а и все пак искам да ги отнеса живи не на хербарий!  Ядосвам се
Активен

mam4e75
Цветан
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Козлодуй
Публикации: 12

« Отговор #10 -: 29.12.2011г 21:09ч »

+  и от мен.Днес ходих за първи път и останах с добри впечатления.
Активен

FHM
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 736

« Отговор #11 -: 30.12.2011г 00:12ч »

И аз ще дам един + за зооцентъра. Посетих го просто да разгледам и ми хареса. Много добре зареден и подреден има може би цялостния асортимент от артикули на водещите фирми , разнообразието от риби е задоволително , само може би растенията не бяха в толкова голямо разнообразие но може би така съм оцелил момента .
Активен

Петко Красимиров
Петко Красимиров
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Севлиево
Публикации: 107

« Отговор #12 -: 01.01.2012г 20:08ч »

Зооцентърът е много готин. Учудване Учудване =-OНе живея в София, но ако живях щях да го посетя. Яко Яко 8-)Като гледам по-снимките предлагат и соленоводна акваристика. Усмивка Усмивка Усмивка
Активен

tosh_97
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Пловдив
Публикации: 29

« Отговор #13 -: 05.02.2012г 01:01ч »

Здравеите и аз съм го посещавал.Когато бях там имаха само 3 дискуса и то с доста лоша форма и разцветки.Може да са ги били изкупили а и сега може да са докарали повече броики и видове  Усмивка. Затова няма да гласувам с + или - ,но за стандартите на бг магазините за акваристика е ок. Не приемаите моета мнение на сериозно все пак съм 14годишно лапе запалено по дискуси Усмивка.
Активен

Divane
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 773

« Отговор #14 -: 16.02.2012г 23:11ч »

Посетих го преди време. Високи цени, не открих нито разнообразие от рибки, нито от растения. А фактът,че продават кучета и котки ме отказа повече да стъпя там!
Така, че от мен имат голям - (минус!)!
Активен

Страници: [1] 2  Всички   Нагоре
Изпечатай
Отиди на:  

Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G