• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Монтиране на стандартна ЛЕД пура в комбинация с луминесцентни лампи

Започната от a__andreew, 05.06.2015 11:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

a__andreew

Здравейте колеги, искам да попитам за удачността на подобна комбинация. Осветителното ми тяло има 6 луминесцентни лампи Т8 и мисля да заменя 2 от тях с такива стандартни ЛЕД, които се предлагат в магазините. Та чуденката ми е дали си заслужава тази комбинация и ако някой е направил да  ли е доволен от резултата за растенията. 

manyg

Може би зависи какъв е леда. Гледам, че масово филипинците които правят скейпове използват 5 ватови Филипсови лед лампи с E27 фасунги студена светлина и растенията им са си супер.

a__andreew

Хи, да така е , но въпроса ми е за ЛЕД пура от нашите магазини. Иначе варианта с купуване само на диоди и монтирането им на охладител поне за сега не ми е вариант. ПО лесно ми е да махна дросела и да ги включа директно.

niki_o

Аз ползвам Лед пури заедно със стандартни и резултата е по-силен кипеж на растенията отколкото със Луминисентна пура на тяхно място.Използвам сега Тошиба 9в. 900л. 6500К. Но всяка ще ти свърщи работа ако е около тези келвини.Ако вземеш 4000К. дават жълта светлина и дори само да са две при 6 ще сменят веднага осветяването и цветовете в аквариума ти към жълто.Моите са със стартер за диодно осветление,но има и без стартери.Не се притеснявай да смениш и три от пурите си :whistle:

Similar topics (1)

53977

Започната от Qnew


Публикации: 11
Прегледи: 4689