• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 02:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Защо няма зоополиция?

Започната от Асен Евгениев, 11.02.2010 16:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Всеки път, като отида до тази "скара-бира", се дразня от чашата, наблъскана с
4-5 златни рибки.Не стига, че са в крайно неподходящ съд, ами и чашата е спукана
и е пълна на една трета от обема - 1,5 л. вода. Филтрация няма, а водата се сменя
когата спрат да се виждат рибите. Май е време за зоополиция! ]:->

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tishovsx

То няма нормална полиция, ти зоо търсиш  :-D :popcorn:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Асен Евгениев

Кво ми пука за хората, сред животните са най-верните ми другари! :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

Има нещо вярно в това. Напоследък ми е омръзнало да се занимавам с простотия, интриги, надуто самочувствие и подобни работи. :duvar:. И по тарикатчета хич не си падам. Така че животните са си верни приятели и наистина трябва да има някакъв вид зоополиция. Където това го няма има доброволни организации. Някой знае ли за такава в България? *DRINK*

митко

И аз подкрепям идеята за зоополиция.Няма по беззащитни същества от декоративните рибки.Но за съжаление ,такава има но не и тук. :-)
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Raven

Цивилизованите хора се познават по отношението им към животните.

Веднъж се заговорих с някакъв възрастен дядо, той беше гълъбар и беше отглеждал различни птици като канарчета и други подобни.
И той ми каза нещо което винаги ще помня- "Не може да си лош човек, щом обичаш животните!".

И наистина, като се замисля- не съм срещал лоши хора сред природолюбителите.

Аз например много обичам кучета, израсъл съм с кучета и в момента имам няколко с различен статут.
Забелязъл съм че хората които имат кучета и се държат добре с тях обикновенно са свестни.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

denis_bs1

Това даже се сещам къде е и всеки път като отида се дразня...те наблъскани в оня ъгъл

Миряна

В Америка, те са спонсорирани от даренията на хората, доколкото знам и клиниката също. Ако тук се създаде такава институция, първо ще започнат от зоопарковете, което е достатъчно показателно за уж "любоФта" на хората към животните, големи животни в клетки два на два....
Ако се случи  американската зоополиция да дойдат тук, ще се "схванат" горките ! Ще има да си гонят седмици наред котки в Бургас (защото тук е градът на котките), в София кучета и купища други проблеми и кориози...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Fcsyrovhmb%2F538237_3797678353034_21052137_n.jpg&hash=7f354611765e38613a09ec04546b6d458529bb4a

vasso

В София се грижат добре за животните в зоопарка. При мизерните си заплати хората ги крепи любовта към работата им. Има някои неудобства, но като цяло е много хубава зоологическата градина- лятото големите животни не са в клетки, а зимата ги отопляват(което е много скъпо и почти никъде в България го няма).  *DRINK*

valnata

В София е добре зоопарка. В сравнение с Варна е направо лукс. При нас е пълна скръб. Тигъра с един крак, клетките не са почистени и преобладават кокошки, зайци, и кози.. :-D  Органиации колкото щеш в нашата страна но всичките седят и чакат пари. А докато не променим нашето мислене няма да се оправим. Докато "Иванчо" си запложда кучето или котката с това на съседа проблемите ще нарастват. Трябва да спрем да хвърляме животните само защото ни е омръзнало да ги гледаме. Това важи за риби, кучета, котки идр. Ние в българия още ползваме конете за да орем, и за да влачат каруци. :-D За какво говорим?? :-D

vasso

Да, не сме преминали към състезания с тях още. :-D. То хората нямат условия, кой ще мисли за животните. Поне в големите градове според мен трябва да се следи за тези неща.

gecatax

Цитат на: valnata - 11.02.2010 22:27
В София е добре зоопарка. В сравнение с Варна е направо лукс. При нас е пълна скръб. Тигъра с един крак, клетките не са почистени и преобладават кокошки, зайци, и кози.. :-D  Органиации колкото щеш в нашата страна но всичките седят и чакат пари. А докато не променим нашето мислене няма да се оправим. Докато "Иванчо" си запложда кучето или котката с това на съседа проблемите ще нарастват. Трябва да спрем да хвърляме животните само защото ни е омръзнало да ги гледаме. Това важи за риби, кучета, котки идр. Ние в българия още ползваме конете за да орем, и за да влачат каруци. :-D За какво говорим?? :-D
За Варна незнам ама в Айтос направо си е "20-звезден" хотел за животни.Ако бях животно там щях да се  *MODERATOR*
Raven - един дядо в моето село всеки път като отида и ме пита за аквариума ми казва това
Цитат"Не може да си лош човек, щом обичаш животните!".
Трява да минат още много години за да стане това в България!
Поздрави!  *DRINK*

-250л.

vasso

А в другите градове има ли практика за осиновяване? Така се издържат много от животните в зоопарка тук. *dontknow*

valnata

И да има хората им нямат доверие на тези организации и зоопаркове. А зоопарка на фона на проблемите които имаме с другите животни направо бледнее. Ти ако видиш, че поне малко се стараят ще помогнеш , но при такива сметкаджии и мизерници как да дариш и да осиновиш животно. Те не полагат елементарни грижи като почистване, а ако набарат някой лев едва ли ще отиде за магарето.  *ROFL*

vasso

Тук беше някаква мода. Много от известните си осиновяваха животно, защото на клетката пише кои е осиновителят. Даже Бойко Борисов беше осиновил някакъв орел мисля. *CRAZY*. Децата в училище също осиновяваха по класове, но само дребни животни. :-)

Similar topics (5)

11341

Публикации: 69
Прегледи: 21898

21487

Публикации: 36
Прегледи: 16907

5630

Публикации: 1
Прегледи: 2160

42217

Публикации: 48