• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Торове

Започната от Rendaka, 17.02.2010 16:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rendaka

Ако разгледате даден продук и решите, че удоволетворява нуждите Ви и се е доказал, като добър колко средства бихте отделили за закупуването му?


Не съм сложил в анкетата стойности по-ниски от най-ниската, защото по-голямата част от пазара в момента предлага торове на тези цени. Ще се радвам да се включат колкото се може повече хора в анкетата и да я превърнем и в интересна дискусия.
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

nidkolio

Аз бих дал повече от 10 лева.
Мойта гледна точка е проста...
Не разбирам от забъркването на коктейли и се доверявам на добрите отзиви за даден продукт.
А това че бих дал повече е факт.. последно поръчах от ибей на сеачем желязо, тор и ексел за доста голяма сума зареди доставката.
Освен това обикновенно скъпите торове се ползват доста по дълго.
Разбира се не упреквам хората които си забъркват сами торовете, и им излиза по евтино... просто аз не мога :-P
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

bengan

 Торове се ползват едва когато се научиш да разбираш от какво имат нужда растенията в конкретен аквариум. Научиш ли се на това обаче остава само една крачка за да започнеш сам да си правиш торовете. Тогава излиза че не даваш никакви пари за фирмени торове. Друг е въпроса че всички химии които си натрупал заедно с натрупаните знания едва ли са по евтини от фирмените торове.

iek

Не знам каква е целта на анкетата, но по мои сметки 100г (за около половин литър разтвор) излиза около левче  и то ако се използват химикали за лаболаторен анализ по цени на дребно, в случай, че се използват такива за селското стопанство цената пада драстично.

Rendaka

iek, анкетата ми е от чисто любопитство и е свързана малко с математически анализ, стига да събера достатъчно достоверна информация, като прибавим и малко теория на вероятностите, която ми е малко мътна вече може да има потенциален краен резултат в нещо контекстно на това, за което се интересувам. Инъче предполагам, че ти си от хората, които са гласували за под 5 лв. и ако греша - поправи ме!

bengan, смея да не съм съгласен с твърдението, че торове се използват чак тогава, когато започнеш да разбираш от какво имат нужда растенията, съдейки по себе си. Аз започнах да използвам торове и след това се заинтересувах какво точно спомагат и т.н.

nidkolio, благодаря за коментара!
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

phoenix9040

Сложи за колко време се използва тора, примерно 10 лв за месец ден година десет години :). За колко литров аквариум примерно за да може човек да придобие по -ясна представа. Аз за сега няма да гласувам за да се конкретезиращ,че така е много ала бала.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

Rendaka

Благодаря за насоката. Ограничих малко времето и обема, нещо , което мислех, че мога да пропусна, явно не става. Искам да направя и една малка добавка, предвид това, че количеството упоменато в анкетата е най-миродавно за средно силно до силно осветен аквариум, в който се подава CO2. И ско може да апелирам към малко по-голяма активност от страна на потребителите(темата до момента е видяна 181 пъти, а само 17 са дали гласа си и 5-ма са писали), в крайна сметка това може да е благоприятно за тях в един момент ;)

Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink: