• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 10:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Спам

Започната от ReeT, 02.02.2010 16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

kuvert

За да не коригирам горният пост-ще се допълня тук:
Ако по описаната в предният ми пост схема на почистване извикаме фирма, която да извърши дейноста-таксата за услугата,платена на фирмата ще е за сметка на виновният (ако го хванем или си признае). Може да я платим от бюджета на входа, но след това ще я търсим от него!!! Ако не разберем кой е-за обща сметка!Има механизми да изискаме парите от виновния. Прилагаме ги засега успешно!
А иначе за самото почистване-и при нас редовно някой цапа я с мазнотий,я кисело мляко пръснато на стъпалата,я надраскани врати с асансьор и всякакви други. Което може да се чисти от чистачката-звъня и и и казвам да взима парцал,метла и препарати и да почва. Ако е по-сложно (чистили сме двигателно масло)-купуват се препарати,вади се маркуча,инструменти и се почва. Не сме от най-прилежните,но се стараем да е чистичко. Има и по-хубави входове от нашия,но повечето са потънали в отвратителна мизерия,мръсотия и т.н.
Общината едва ли ще се наеме да почисти литър олио или литър двигателно масло. Те след ПТП не чистят маслото по градските улици... (по магистралите съм виждал да чистят след ПТП).
Абе по-добре е организирано във Виена.

asito

Да питам за ударите на фекалиите-Ако някой  се издруса мощно от 15-я етаж и може да начупи тръбите в мазата  ли :)  Това ли е? И какво представлява успокоителя?

kuvert

Цитат на: asito - 06.10.2014 18:53
Да питам за ударите на фекалиите-Ако някой  се издруса мощно от 15-я етаж и може да начупи тръбите в мазата  ли :)  Това ли е? И какво представлява успокоителя?
Да,така е. Ама няма значение колко мощно се е изсрал. Има значение от каква височина пада водата и л.....а!
Слага се успокоител (S образна тръба), която намалява скоростта на л.....а по тръбата преди да се удари в дъното. Или се прави система от колена 45 градуса. Това на около 1-2 метра преди най-долната точка.При нас бяха стари каменинови тръби,които се снаждат и замазват с цимент. От вибрациите при ударите на л.....а за около 2-3 години се напукаха снадките и протече. А може и от земетресенията да се е получило. Не твърдя на 100% за вината! Затова ремонта го поехме всички 8 апартамента.

bustama

Само за л...а не бях чел във форумите и това стана.  :-D

asito

Мерси за обяснението. Нямах идея за тези неща...

Caxapa

То стана доста интересна дискусия с тези  шайзета  :-[  та не само с тях става номера да натрошиш  тръбите. Де що се изхвърля по канализацията и прави такива бели и не само.  Имам  една папка със снимки на една  от пречиствателните станции    на Виена и що нещо видях..Не е за разправяне а и като ни прожектираха филм  за това как някои си изхвърлят остатъците от неизядена храна през канализацията се позамислих малко. Правил съм го и аз от пусти мързел някога и с мисълта, че ако го сортирам  и докато изхвърля  на определеното за целта място ще се вмирише и ще си ..абее, смърди.. Да но..дали защото филма ме покърти  с това което показваха или просто се засрамих.  И като допълнение.. Виена се отоплява от боклука  който сметопочистване а в случая МА48 събира и изгаря в пещите си.  Мръсната канализация минава  през няколко етапа докато бъде механично след това химически пречистена и след това през още няколко докато бъде и биологично пречистена и  тези води вляти в Дунав. Механичното  отстранените боклуци се складират от които се извлича газ а след това и изгорени.  От кофите за смет и въобще от сметопочистане само на час минават над 800 килограма метални  отпадъци  които също се сортират и отделят. Крайният продукт от изгорената маса боклук според зависи от състава й се използва за дренажни настилки на пътищата или за други подобни цели.

asito

И тука трябва е така, ама след 100г може би. А дано, ама надали :)

bunzip2

Е тва с ла....а ме разби.
Кофти си е да знаеш, че баш твойно л..но е разбило тръбите в мазата  :-D

kuvert

Цитат на: bustama - 06.10.2014 19:55
Само за л...а не бях чел във форумите и това стана.  :-D
Да бе! 25% от темите са за лайната  на рибите! :-D
Цитат на: bunzip2 - 06.10.2014 22:58
Е тва с ла....а ме разби.
Кофти си е да знаеш, че баш твойно л..но е разбило тръбите в мазата  :-D
Още по-кофти е целият да знае,че твойто лайно е потрошило тръбата, а домоуправителя  да те сочи и да ти викат:"ЕЛА ДА ВИДИШ КАКВО НАПРАВИ В МАЗАТА" *YAHOO*.
Цитат на: Caxapa - 06.10.2014 20:48
.....  за това как някои си изхвърлят остатъците от неизядена храна през канализацията се позамислих малко. Правил съм го и аз от пусти мързел някога и с мисълта, че ако го сортирам  и докато изхвърля  на определеното за целта място ще се вмирише и ще си ..абее, смърди..
Ами има т.нар. "мелници" за мивките. Хранителните остатъци стават на каша и се отмиват.Даже кости от пилета съм виждал как меля мелницата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg16.prodavalnik.com%2Fimages_prodavalnikcom%2F51361695_13_585x461_rev003.jpg&hash=dd543832a839e21fb6a12d18460826e95defa956

niki_o

Колата ми е газова и от известно време зареждачката ми прави проблеми-не пуска газ.Един приятел си даде за скраб неговата и аз взех бутилкатаму само заради сондата.Днес времето даде да я сменя ,но поради силния интерес на един комшия от съседен блок се наложи и да сложа зимните гуми и от невидимата страна за него да разменя сондите.Останалата празна бутилка и неработещата сонда прибрах в два чувала завързах ги старателно и в мазата.Два часа по-късно се чука на вратата-пожарникар.....евакуират ни =-O
Пред блока всички комшии-улицата отцепена от полиция нашата сграда и съседните изпразнени.На въпроса ми какво става ми кажаха ,че има изтичане на газ,но не откриха такова по системата....сетете се сами от къде е дошла миризмата и кои е виновника.
След констатацията ,че сериозен теч няма повикаха фирмата потдържаща системата и огградиха блока с червена лента-е фирмата доиде и след 5 мин попитаха чия е тази маза-моята.Вече нямаше какво да направя....набързо забравих немски и се почна едно Енчулдигунг их ваис нихт.След установяването на източника на миризмата и това ,че в него няма газ,следователно е безопасен се включиха едни огромни вентилатори от пожарникарите за 20 мин. и махнаха лентите.За сега последствия за мене няма защото все пак не съм създал никаква опастност,но...Маи много ще си помисля преди отново да бутна каквото и да е по колата в Германия.Ами ако бяха дошли докато разменях сондите.... >:o.Маи вече трябва да осъсзная,че не съм си в  *bg* .Но хората деисваха изключително професионално и спокоино и никои не си позволи да ме увика или каквото и да е само ми обясниха внимателно,че трябва да махна празната бутилка...а какво ли щеше да е нашата родина.....

NO CARRIER

Леле! Това звучи като виц. =-O
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Caxapa

Никак не е виц а сурова действителност. Понякога и 'Чул'ди'гунг не помага но се насявам  колегата да се размине с разкарването на полицаи и пожарникари заради една празна бутилка.
Вършат си работата  и не си поплюват и "люпят семкиЮ докато мислят как да формулират протокола.

niki_o

Така е ,Сахара е прав и идните седмица две със голям страх ще минавам покраи пощенската кутия-очаквам сериозна честитка :duvar:

niki_o

Последствия нямаше.Ама я още веднъж зглупя и....абе затвора е близо до вкъщи ко ма плаши *JOKINGLY*

Caxapa

Браво! И да ти е за урок, че как казваш... решетките близо били  :-D

Similar topics (4)

21895

Публикации: 36
Прегледи: 10691

1902

Публикации: 12
Прегледи: 6515

51624

Публикации: 12
Прегледи: 6330

20156

Публикации: 21
Прегледи: 7471