• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 13:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на асоциация Акваристика

Започната от niky, 03.02.2006 11:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tishovsx

Като му дойде времето, ще ви разкажа за една организация на която аз бях учредител! Сега вече не участвам,  и това е защото прекалено много хора се събраха и кой пие и плаща, не му се виде края. Аз съм за умерено участие на хора, които действително ще работят за идеята, "масовките" не е  добро нещо, вервайте ми. Никъде по света няма много членове на клубове и организаций, масовите работи ги виждахме по Тошово време, а те не бяха най-доброто нещо... :cry:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

discus

Цитат на: "Stas"
Цитат на: "niky"Някои хора (те си знаят) искат да бъде едва ли не за посветени, което аз Категорично отхвърлям.

Та понеже и Лонги го каза, че сериозните членове са петдесетина...
Искам да попитам - като има организация, то се предполага, че ще има и членски внос. Като има членски внос, ще има и неплатили. Като има неплатили, то би трябвало да има изключени или пък даже неприети в организацията. Е, не опираме ли пак да това, че само някои (не казвам избрани, но така се получава) ще участват?

Аз съм противник на това едни да плащат, а други не. За всички челнове трябва да има еднакви у с л о в и я! Значи избраните са тези, които отговарят на условията.

Поправете ме ако греша.

Ако тва разбираш под избрани Да тогава ще бъде за избрани, според мен пък всеки избира дали да участва все пак членският внос няма да е 200 лв. на месец , така че всеки който има желание ще може да участва , естествено е ако не спазва правилата които са приети при учредяването на въпросното дружество въпросният индивид да бъде изритан, като стимул за участие в дружеството може да се използват и  други приоми ( само като пример в момента някои търговци предлагат отстъпки за членовете на форума, тва е хубаво но все пак въпросните отстъки може да са замо за въпросната организация, щото в крайна сметка в момента е достатъчно да кажеш аже аз съм от форума ма кой си какъв си ,активен ли си не си ли няма никакво значение.)

dido

Aми пасивните какво? - Тях ще ги  hump ли  :?:  tooth

Ако в устава има заложена редовна ежеседмична алкохолна безтютюнева сбирка в клуба на асоциацията - аз съм за  :idea:

discus

Цитат на: "dido"Aми пасивните какво? - Тях ще ги  hump ли  :?:  tooth

Ако в устава има заложена редовна ежеседмична алкохолна безтютюнева сбирка в клуба на асоциацията - аз съм за  :idea:
За пасивните първо moral , ако не помага lamo , и твойто е вариант но да няма изненади после  :gi

Stas

Еми това имах предвид - за сериозни хора да е. А то Niky се впрегна и го откара в друга посока, но няма да се впускам в спорове. Радвам се, че се изясниха някой неща...

Longanlon

Членски внос за физически лица от порядъка на 5 лева за половин година, платими със sms не смятам, че е твърде много. Особено като се има пред вид, че ще се използват за абониране за списания, до които членовете ще имат достъп.

Фирмите... не знам засега - зависи колко ще излезе цялото начинание.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

За да няма сърдити и ала бала ...ще направим секция на сайта, в която ще могат да влизат само членове на Асоциацията, които са си платили членския внос (огромните 5, 10 лева) и ще могат да гледат списанието.

Ако не са...няма да могат. Разбира се, това не може да спре българския зли гений, но все пак :lol:

Boby_

Аз все още не мога да разбера какъв е точно смисълът от тази асоциация  - ако ще е заради едните списания, не си заслужава занимавката. Всичко останало този форум го прави като фунцкии, при това - далче по-добре от всяка формална структура, която би могла да се създаде.

cihlidi_fan

Извинете малко изпуснах темата  :oops:  та да попитам има ли списание за цихлиди, за което и да има желаещи да се абонират? :roll:
П.С: Аз съм за създаването на такава асоциация...крайно време е да се обединим и чужденците да казват :
"А-а-а гледай ги тез българи колко са напред" :lol:  8)  :roll:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

miTko

Цитат на: "Boby_"Аз все още не мога да разбера какъв е точно смисълът от тази асоциация  - ако ще е заради едните списания, не си заслужава занимавката. Всичко останало този форум го прави като фунцкии, при това - далче по-добре от всяка формална структура, която би могла да се създаде.
И аз това се питам от няколко дена, но не посмях да го напиша... :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Боби, все от някъде се започва - в началото естествено дейността няма да е кой-знае колко по-различна от това, което правим в момента, но като добием легитимност и някакви финансови възможности нещата постепенно могат да се променят...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Цитат на: "Longanlon"Боби, все от някъде се започва - в началото естествено дейността няма да е кой-знае колко по-различна от това, което правим в момента, но като добием легитимност и някакви финансови възможности нещата постепенно могат да се променят...

Че може, може. Въпросът е кой има нужда от това?
Аз лично нямам. Който има време, желание и нужда, да се занимава. Ако имате нужда от помощ, насреща съм, стига да имам възможност, но не заради идеята, а заради хората.  :wink:

niky

Целта, основно е, да се създаде легитимна организация, която да ни преставя пред света. Защото не може да кажеш: аз съм от форума  :lol:

Това важи и за фирмите в бранша. Но гледам, че никой от тях не се наема, не казва нищо по въпроса.

Така че, явно няма да се прави нищо. Както и със списанието и със много други неща. Много приказки, помагачи, малко реално направено.

Предлагам, да затворим темата.

penchod

Аз съм за, и както съм казвал и до сега съм готов да окажа всякаква професионална помощ for free в името на каузата.

NO CARRIER

Моля никой да не се обижда, нямам предвид конкретни лица, задници също. :-)
Българите винаги сме били и сме си стадо овце. На нас ни трябват водачи. Всеки чака на другия нещо да свърши. Ники е прав - за да стане нещо от всичките тези писаници, някой просто трябва да седне и да организира нещата и да каже - направил съм това, това и това. Хайде, вие сте на ход (давайте парите, за да платя поръчаното списание, регистрация на организацията, и т.н.).  Ако няма такъв човек, няма нищо да направим и всичко ще си остане само в сферата на добрите пожелания.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

5636

Публикации: 672
Прегледи: 316046

36003

Публикации: 13
Прегледи: 4635

25233

Публикации: 6
Прегледи: 4485

40269

Публикации: 20
Прегледи: 7193