• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

totishish

Колеги искам мнение дали някой си прави домашно опушване на месо,риба и т.н. Аз си измайсторих една импровизирана пушилня и днес ще я пробвам и за това искам мнения,рецепти за маринати.По късно ще кача снимки

: 28-10-2012, 13:44:39
Цитат на: totishish - 28.10.2012 13:44
Колеги искам мнение дали някой си прави домашно опушване на месо,риба и т.н. Аз си измайсторих една импровизирана пушилня и днес ще я пробвам и за това искам мнения,рецепти за маринати.По късно ще кача снимки

Ето и обещаните снимки





естествено първия път се оказа леко не успешен но след лека корекция с изветряване на месото става за ядене или готвене
Очаквайте продължение

miTko

Честита Нова 2013 година на всички!
Докато не ви е избледняла темата ядене и пиене, моля да споделите някаква рецепта за фазан, от личен опит. Тези в интернет ги четох. Събирам инфо, че такова нещо не е готвено в къщи никога. Ако не, ще го правим като заек. *dontknow*
Разни мои АКВАРИУМИ 

denbosch


miTko

Неее, това никога!  *STOP*
Разни мои АКВАРИУМИ 

bustama

Идва Гергьовден!
Някой ако даден домашна рецепта за йенска тенджера ще съм много благодарен.

От мен една подправка, която слагам на всичко що е со месо - канела, малко! :-D

denbosch

Освен целина може да се сложат и моркови,карфиол и какъвто още зеленчук имате подръка и ви допада на вкус ...


NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

FHM

Хора помагайте за някоя изпробвана рецепта за филе от пенгасиус.

_777_

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Асен Евгениев

   Руло от пилешки пържоли от бут
Пържолите се начукват на тънко, разстилат се върху фолио, слагат се гъбите, киселите краставички, топеното сирене, кашкавал, краве масло, подправки на вкус. Навива се и се мята във фурната. Пече се с фолиото, към края без него, за да хване коричка.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs11.postimg.cc%2F5dxttr3pv%2Fxxx_004_2013_12_31.jpg&hash=9ae469303e78b3cce56fc24a472ee4a11d5fc784

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs11.postimg.cc%2Fpzcllnlar%2Fxxx_006_2013_12_31.jpg&hash=336ad5a467dfc6b1bc12338e81c3076543eaf27a


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs1.postimg.cc%2F8eejbn367%2Fxxx_011_2013_12_31.jpg&hash=48d023e6e9bd71ce0e7ae220242590af91279060


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.cc%2F6fietwq1j%2Fxxx_014_2013_12_31.jpg&hash=d06bf95ddd3aa92d160ee8b4f08033414f13bcbd
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanilabg

Привет!
Искам да попитам, чистят ли се шпротите или се пържат като цацата?
Някаква рецепта за пържене на шпроти/цаца с гарантиран успех? В смисъл, колкото и пъти да съм пържил цаца, дори в чисто ново олио, все остава тежък послевкус. Има заведение наблизо, където този проблем го няма, ама не ти казват как я правят. *dontknow* Освен това, винаги се изкривява, а там е права като черта. "Онази" е малко по-голяма, дали в това е причината? И има ли значение, дали се пържи в фритюрник (т.е. в много мазнина), или в тиган (т.е. да се допира до дъното му)?

negepamopukc

Питали радио Ереван.  Защо оклея горчи. И радиото отговорило. Защото и оклея е риба и се чисти като останалите.

За да пържиш, тигана и олиото трябва да са много горещи.... *CRAZY*
После можеш да отцедиш малко върху кухненска хартия...
" И да пукна, няма да умра,
а ще възкръсна в старата си кожа
Защото алкохола, който съм изпил.
Не ще ми позволи да се разложа... "