• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

VDO

Сос от грозде е идеален за тия мръвчета! ;-)  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

_777_

Цитат на: NO CARRIER - 19.11.2011 14:40
Смятам да изпържа малко свински мръвчета. Дайте някакви идеи за сосове за топене? Имам хубав чили сос и гаден купешки тартар, който вероятно ще изхвърля. Но ми се ще още нещо.

Сладко- кисел сос

200 мл. винен оцет
200 г. захар
1 с.л. сол
100 г. кетчуп
обикновено нишесте

Излейте оцета в нагорещен тиган и прибавете захарта.Бъркайте интензивно докато захарта се разтвори в оцета.След това прибавете солта и кетчупа, без да спирате да бъркате.накрая добавете разтвореното нишесте.Бъркайте докато заври и махнете соса от огъня. Прибавете към всякакъв вид месо и панирани ястия.
----------------------------------------------------
Да ти е сладко! *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

NO CARRIER

Сокът от грозде е ясен. Даже ще е ферментирал. ;-)

Благодаря, Пламене!  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.


NO CARRIER

Има. Пълни са с овкусители, вода и нишесте.  :ranting:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stanilabg

Цитат на: NO CARRIER - 19.11.2011 20:03
Има. Пълни са с овкусители, вода и нишесте.  :ranting:
Възможно е.
Поне тази с меда и горчицата можеш да си направиш сам. За предпочитане дижонска горчица.

NO CARRIER

Справихме се. Рецептата от мен, изпълнението от половинката и се получи. Сложихме от всичко, което намерихме в хладилника, по малко и стана екстричка. :)
Малко мляко, сирене, кашкавал, масълце...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stanilabg

Купих говежди черва за луканка, само че малко намирисват. :-( Как да ги измия така, че да не миришат?

skorpi_zoo

Ако го хвана тоя Мърфи...

borracho

Цитат на: stanilabg - 23.11.2011 19:34
Купих говежди черва за луканка, само че малко намирисват. :-( Как да ги измия така, че да не миришат?
ако са развалени ги хвърляш естествено, но ако миришат защото не са измити, първо ги измиваш хубаво, остъргваш слузта отвътре след като ги обърнеш и най-добре да ги измиеш с вар, както се мие шкембе. така се неутрализират киселините
бъди сеяч, а не разбирач!

stanilabg

Цитат на: borracho - 23.11.2011 19:54
ако са развалени ги хвърляш естествено, но ако миришат защото не са измити, първо ги измиваш хубаво, остъргваш слузта отвътре след като ги обърнеш и най-добре да ги измиеш с вар, както се мие шкембе. така се неутрализират киселините
Не са развалени, миришат на гом..а. :-)
Как се остъргва слузта?
Вар няма от къде да взема. Нещо друго? Чувал съм, че се слага сода бикарбонат или оцет в водата където се киснат.

borracho

първо обръщаш червата - вътрешната страна да стане отвън. остъргват се с тъп нож или с обратното на ножа. остъргват е силно казано, просто слузта да се махне. щом нямаш вар, пробвай със сода, то пак неутрализира мисля че ще стане да.
бъди сеяч, а не разбирач!

ico

Навремето съм гледал, че ги киснат малко в оцет след изстъргването на слузта.  А изстъргването с нещо като тъпа шпатула и на дъска. Внимателно за да не се повреди червото, почваш с усет от единия край и до другия...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

stanilabg

Сега като се замисля, миризмата е една такава тежка, не на гомн...а. Май ще пробвам да ги върна - имам касова бележка и опаковка.
Въпроса е, дали говеждите така си миришат, защото вече втори път попадам на такива. Колкото пъти съм купувал свински, никога не са смърдели.

borracho

Цитат на: stanilabg - 23.11.2011 20:55
Сега като се замисля, миризмата е една такава тежка, не на гомн...а. Май ще пробвам да ги върна - имам касова бележка и опаковка.
Въпроса е, дали говеждите така си миришат, защото вече втори път попадам на такива. Колкото пъти съм купувал свински, никога не са смърдели.
нормално е говеждите да смърдят повече - те са преживни животни, в храносмилателната им система е бъкано с много и най различни агресивни бактерии които разграждат целулозата. свинете не са преживни животни, следователно нямат толкова богата чревна микрофлора
бъди сеяч, а не разбирач!