• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 04:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

lz3cv

И така не става. Пробвах разни варианти и съм на път да се откажа. Изглежда нещо  не е наред, защото ако беше, все щях да се оправя. И май вече не си струва разправията. Благодаря ви за усилията да помогнете.

NO CARRIER

Ице, остава да пробваш на друг компютър. Ако имаш някой, направи чиста инсталация и виж там. Има възможност да са проблем USB буксите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

sVGNsali

Здравейте колеги.
Имам нужда от програма за добавяне на музика към клипове - лека, лесна за ползване и безплатна. Ако съществува такова нещо. Визирам такава, инсталираща се на компютъра.
Проблема ми е, че като правя видео и увеличавам, движението на оптиката на сапунерката направо може да побърка гледащия. А видео клиповете на телефона, са много по-слаби от към качество.
Благодаря предварително!
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

bunzip2

Windows Movie Maker, трябва даже да я имаш към windows-а.

ivotri

Колеги, имам проблем с Word-а на компютъра на работа.
Когато създам нов документ и започна да пиша, пише само по една буква на ред и слиза на долния. Подрежда ги като колона с по една буква на ред.
При вече съществуващи  документи няма такъв проблем. Ако имате идея как да го поправя?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.postimg.cc%2Fidsh05ekp%2Fword.jpg&hash=155e38331f16e906c860f04c88d3b7076d377f6c
Благодаря


Публикациите са слети: 28.01.2015г 09:09ч

Колеги, намерих проблема.
Page layout-  Paragraph- Ident- Right по някакъв начин съм задал 19 см. Върнах го на 0 и проблема се реши.
Споделям, ако някой се сблъска с подобен проблем.
Въпреки, че намерих от къде е явно е зададено по  подразбиране, защото на всеки новосъздаден документ проблема си седи, докато не го променя ръчно.

kandoveca

Здравейте.Искам да питам за един проблем.На компютъра си имам 2 хард диска като единия е оригиналния на компютъра 750 гигабайта на него е уиндоуса а другия е допълнително сложен 3 терабайта.Досега вече 2 години не е имало проблем но от известно време като пусна филм или друг файл който е на допълнителния хард а тои е на 70% пълен постоянно засича някой път изобщо не тръгва като изписва че локалния диск не отговаря екрана се замъглява и излиза питане за излизане или рестартиране а когато засича и се опитва да тръгне от компютара се чува едно еднократно пипкане след време пак изпипква докато зацепи и тръгне.Също когато включвам компютъра много бавно зарежда уиндоуса въпреки че тои е на друг диск а по някога преди да зареди реди разни изречения на черен екран.Сега пробвах и откачих проблемния диск и остана само с единия и уиндоуса зарежда бързо той е скоро инсталиран и е седмица и всички файлове на малкия диск си тръгват нормално тоест проблема изчезва.Какъв ли е проблема на другия диск той е на 2 години и 1 месец а гаранцията му беше 2 години направо се побърквам. :-|

Ivan_S

Пробвай да го дефрагментираш за начало. Може да е много фрагментиран и когато се търси информация в него да се получава забавянето именно поради разпръснатостта й из харддиска. Тествай и за лоши сектори. Ако така не се подобри, може да има проблем със самото устройство. Отделно 70% от 3ТВ хич не е малко. Да се преравя 2ТВ информация си иска мощ и определено забавяне е нормално според мен. Вече какво се приема за нормално забавяне е отделна тема :).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

kandoveca

Проверих и всички локални дискове са 0% фрагментирани.Не знам с коя програма да проверя за лоши сектори . А по принцип ако всичко си е нормално как може да се увеличи мощността и да работи с нормална бързина

SDB

Един съвет:ако имаш възможност копирай си информацията от втория диск и го форматирай отново

Ivan_S

Цитат на: kandoveca - 02.02.2015 15:15
Проверих и всички локални дискове са 0% фрагментирани.Не знам с коя програма да проверя за лоши сектори . А по принцип ако всичко си е нормално как може да се увеличи мощността и да работи с нормална бързина

За лошите и стандартния scandisk на Windows-а трябва да ти свърши работа. Той дава репорт като приключи за състоянието на харддиска. Що се отнася до забързване на работата, ако самия харддиск си е бавен (обороти и кеш), май не се сещам за начин да се забърза :).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Marto99_mz

Имах подобен проблем но, хард диска беше само 500 гб, с време започна да бави, зареждаше по-бавно с всеки изминал ден.Моя също засичаше често, и почти всеки път ми изписваше Not Responding(не отговаря) дадена програма.Също след като пуснех някоя програма я отваряше след поне 15 секунди и понякога не я отваряше.С HD tune разбрах че имам много бавни и лоши сектори.След по-малко от месец ми излезе съобщение да направя back up и вече бях сигурен, че диска си е заминал.Вече съм с нов и всички тези проблеми изчезнаха.Съвета ми е да събираш пари за нов.

qoke2

отваряш команд промпт-а (cmd) и пишеш: chkdsk d: /r
ако диска ти е "D" разбира се.

лично на мен много пъти ми е помагал "hirens boot cd" в него има доста полезни програмки, една от които е "hdd regenerator"

Caxapa

Здрасти на специалистите. Прецаках нещо мишката на лаптопа и иконите започнаха да се местят две по две. Докато оправя този проблем ми изчезна кошчетo. Убих се да го търся но неуспешно. Иначе с десен бутон и пращам там непотребни неща. Идеи някакви как да върна иконата на декстопа?  С Windows 7  съм ако има някакво значение. Благодаря предварително.

Ivan_S

Цитат на: Caxapa - 14.07.2015 10:33
Здрасти на специалистите. Прецаках нещо мишката на лаптопа и иконите започнаха да се местят две по две. Докато оправя този проблем ми изчезна кошчетo. Убих се да го търся но неуспешно. Иначе с десен бутон и пращам там непотребни неща. Идеи някакви как да върна иконата на декстопа?  С Windows 7  съм ако има някакво значение. Благодаря предварително.

С десен бутон на мишката върху десктопа, избираш Personalize. Като се отвори прозореца, от менюто в ляво избираш Change desktop icons. Отваря се ново прозорче:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fpad1.whstatic.com%2Fimages%2Fthumb%2F3%2F36%2FRemove-the-Recycle-Bin-Icon-in-the-Desktop-in-Windows-7-Step-3-Version-2.jpg%2F670px-Remove-the-Recycle-Bin-Icon-in-the-Desktop-in-Windows-7-Step-3-Version-2.jpg&hash=07faf630c50ff18b1bf4e2c37a0e02e03714df82.

Recycle Bin трябва да е чекнато, за да се вижда иконката на кошчето на десктопа. Чекваш го, даваш ОК и готово. Ако е чекнато и не се вижда, значи проблемът е друг. Не е непоправимо :).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Caxapa

Благодаря Иван.. Оправих го  *DRINK*  Пак от там но още в първият прозорец цък на Aktualisieren и иконите се подредиха в пълен състав. Историята започна с едно невинно почистване на лаптопа от прахоляк от което се сбъгна мишката му и си правеше каквото поиска. За сега съм го закрепил.

Similar topics (5)

29518

Публикации: 17
Прегледи: 9111

36604

Започната от kamaro


Публикации: 27
Прегледи: 8945

18044

Започната от niky


Публикации: 8
Прегледи: 5922

33367

Публикации: 5
Прегледи: 3097

9781

Публикации: 0
Прегледи: 1744