• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sVGNsali

Аз бих купил нов диск.
Имам Стар диска на 9 г.   в компа, няма ядове но там само филми и музика.
В момента има доста добри оферти, виж и прецени..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

kandoveca

Здравейте.След като пуснах една програма за диагностика на хард диск ми изписа следното .

Problems occurred between the communication of the disk and the host 73 times
in case of sudden system crash reboot blue-screen-of-death inaccessible
files-folders it is recommended to verify data and power cables conections-and if possible try different cables to prevent furtherproblems.

Някой може ли да ми преведе за какъв проблем става въпрос  :duvar: *dontknow*

silvana

Аз имам малко трудности в избора на нов лаптоп. Колебая се между два модела и не знам кой да избера. Единият е този DELL https://ardes.bg/product/dell-vostro-3568-86102 , а другият е Asus https://ardes.bg/product/asus-f555ln-xo371d-87593 . Ще се радвам, ако ми помогнете в избора.

icebg

Della има по-добър процесор  , а Аsusa  по-добра видео карта. Della има 3 година гаранция , Аsusa  2. Чесно казано гаранцията трябва да ти е водеща за какъвто и да  е евтин лаптоп.

silvana


Lasho

Здравейте,

имам един нетбук MSI U100, на който преди време оригиналната батерия даде фира. Смених я със съвместима батерия с по-голям капацитет. Известно време си работеше нормално, но от скоро почна да прави мизерии. По-точно - отказва да се включи ако не е закачен към захранващият адаптер. После си работи напълно нормално и само на батерия.

Вадих батерията няколко пъти. Трих от Device Manager и преинсталирах драйверите за батерията. И промяна няма. Иска си захранващия адаптер, за да се включи, пущината.

Някой да има идея защо върти тия номера?

И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

Caxapa

Някой може ли да каже от къде да изтегля PDF konvertor На всякъде е платено или има онлайн което не ме устройва. Става въпрос за уиндолс 10. предишните  не бяха платени но това направо ме побърква и иска  плащане. Благодаря предварително.

trex700e

Не знам дали няма да ти свърши работа една програма Calibre . Аз я използвам за да ми обръща форматите на електронните книги основно от EPub в Mobi , но има много опциии и е безплатна.

https://calibre-ebook.com/download

trex700e

Колеги, здравейте, трябват ми мнения-касае се, за това, че искам да купувам гейминг конзола и се колебая между три варианта.

1. PlayStation 4 -обикновена - най-евтина, вече са излезли много заглавия, но не обслужва 4к резолюция , не, че телевизора ми поддържа или ми се струва нещо кой знае какво.

2. PlayStation 4 Pro има 4к резолюция, по-скъпичка е конзолата , но няма много по-нови заглавия. Хардуерът , обаче, като че ли предразполага към по-дълга актуалност, спрямо новите игри.

3. Xbox One X - за разлика от обикновената , тази е последното поколение, много напомпан хардуер , обслужва 4к рез. , но няма като че ли много заглавия, скъпа е, а и Екс Бокс нямат център в Бг.

Ако някой се е интересувал от подобна дилема , моля да сподели мнение и впечатление.

sVGNsali

Sony.то няма 4к. Pro.то използва някакви трикове за да scale картинката, но не е истинско 4k.
Освен това се оплакват от батерията на джойстиците..
Всяка конзола си има + /- и май общо взето опира до вкус ( мерцедес, ауди) и от това какви игри се търсят.
Х box е много мощна някви 12 терафлопа изч. мощност ( истинско 4к има) ми се върти в главата, но пък 500+ usd.
Аз бих си взел най-евтиното сони. Хем много игри има, хем тънко. Кво се спести да е за аквата :D
А, ако се запалиш и работата стане дебела, винаги може да се upgrade.
Сещам се, пред 2 дена в еконт един мъж, видимо по-голям от мен, прати някъде сони 4 и торба с игри за 400лв. Направо му се плачеше..
Всичко това го знам от 2 седмица и аз се запалих по конзолите покрай един съсед. Лошото е че всичко върви към онлайн абонаменти, осен игри искат и месечни такси ..абе като се задълбае става сложно. Иначе сам ако ще си джъткаш, омръзва много бързо. Тествано.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

trex700e

Мерси, и аз горе -долу съм на твоето мнение, още повече, че като че ли не е толкова важно какво има "под капака" , а по-скоро какво му се играе на човек,а ПС4 има много ексклузивни заглавия, заради които по-скоро ще се метна там.Освен това, като гледам, ВР(очилата за виртуална реалност) са най-евтиния възможен вариант , именно на ПС4, за гейминг. 

Иначе аз отдавна играя игри, но на компютър, обаче такова развитие и бум, както в наши дни, на игрите изобщо не съм виждал до сега.

mitko8899

Цитат на: trex700e - 11.12.2017 21:20
като че ли не е толкова важно какво има "под капака" , а по-скоро какво му се играе на човек,а ПС4 има много ексклузивни заглавия, заради които по-скоро ще се метна там.

И аз съм на това мнение.Конзола се взима,заради ексклузивите.Ако ще се играят разни мултиплатформени игри,може и на лаптопа/pc-то.
Ако е заради големия екран-и лаптопа може да се свърже към тв.
Ако е заради джойстика-има джойстици и за windows.
Признавам си,че донякъде мнението ми е пристрастно,тъй като съм фен на playstation още от 2000г,но по въпроса с игрите,две мнения няма.Xbox няма и 5% от ексклузивите на Сони.

Конкретно на въпроса ти за избор на конзола-и аз съм за вариант 1-обикновен ps4,но задължително slim модела,ако искаш да нямаш проблеми.От ps2 насам,Sony не са изкарали напълно надеждна фат конзола,което донякъде е нормално,тъй като няма кой да им купи след това слима,при положение че разликите винаги са били в размерите/теглото,но не и производителността.

Ако ще взимаш конзола от обява,ти препоръчвам скоро след покупката, да и смениш термопастата с някоя качествена,примерно arctic silver mx4/5.

Относно ps4 pro-действително не поддържа реално 4K.Варира от 1400 до 1800p,според зависи,но Сони използват разни трикове и анти алиасинг алгоритми и действително изглежда като истинско 4K,разлика няма да забележиш,поне не и с просто око.

Досежно по-дългата актуалност на хардуера-може да бъдеш спокоен.Sony няма да изоставят стандартната ps4-ка,и за нея ще излиза всичко,което и за про,просто с евентуална разлика в резолюцията и fps-то.Виж например ps3,дори 10 години по-късно,си подкарва и най-новите игри от тази година.
Успех!



trex700e

Съгласен съм!
А знаете ли дали на обикновеното ПС4 дали ще му тръгнат ВР очилата?
Иначе от ексклузивите ми се играе Uncharted и главно заради четворката ще инвестирам (макар, че в аквариум.бг са заредили един Neptune systems Apex и се боря със себе си дали да не пренасоча малкото кеш в джоба си към него)

mitko8899

Здравей,
Да,VR headset-а тръгва на обикновеното ps4,без значение fat или slim,стига самата игра да е съвместима.Имай предвид също така,че трябва да имаш и ps4 камерата,за да ползваш очилата.
Относно контролера на Apex,ами трябва да прецениш,кое ще те радва повече :-)
Аз не съм наясно със соленоводната част,но съм имал разни автоматизирани джиджавки за сладководен аквариум,като например  лед осветление с изгрев,залез,гръмотевици и т.н...еми омръзват бързо,отначало ти е кеф и човъркаш първия месец,след това настройваш и забравяш че го имаш.
Но пак уточнявам,че въобще не съм наясно със соленото,и доколко този контролер Apex е съществен.




Similar topics (5)

44606

Започната от Desmoria


Публикации: 0
Прегледи: 1125

24245

Публикации: 25
Прегледи: 10796

21975

Започната от sliven


Публикации: 53
Прегледи: 15573

41679

Започната от pachoo


Публикации: 20
Прегледи: 10982