• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Просветлете ме

Започната от EdwinBG, 15.01.2018 23:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

EdwinBG

Здравейте. Пиша тук, понеже въпроса ми не е един, че да го тикна в някаква конкретна категория. Сигурен съм, че отговор на всичките ми въпроси има някъде из интернет пространството или дори само из този форум, но ми е трудно да си изясня работите само четейки статии и затова реших да пусна нова тема тук. Ако някой има желание да ми помогне, наистина ще се радвам да го направи, останалите може да преминават на следващата тема.
Та.. В момента имам "аквариум" или по- правилно би било да го нарека буркан - 10 литра. Имах нещастието да се озова в зоо магазин (без да съм го планирал) и действайки импулсивно да си купя всичко необходимо за отглеждането на рибки. По-късно се оказа, че нищо от купено не е правилното. Първо, аквариума-буркан, второ - рибките за този буркан, а именно -златни!?
Сега знам, че тройно по-голямо пространство е нужно само на една такава рибка, но тогава, вървейки ухилен до уши към вкъщи замъкнал 2 такива и през ум не ми минаваше, че правя нещо (всичко) грешно.
Освен това си купих и нагревател, видиш ли, без терморегулатор, без нищо. Бързовар е думата, която най-точно го описва.
Грунда възможно най-неподходящия за златни рибки, идеален за хапване. Ма то там нали има продавач, той ще ме светне ако нещо не е удачно..
На 20 съм, иначе, според ЕГН-то. Ако все още четете, преминавам по същество. В петък ще си купя нов 60 литров аквариум. Бурканът върви вече два месеца, че и горница. Искам да ви помоля за някакъв план за действие, по който да се движа, когато пристигне аквариума. Четох ужасно много неща относно стартирането на един аквариум, но понеже навсякъде пише различни неща и то с една камара подробности, честно да си призная, в крайна сметка нищо не разбрах. Ако се чудите "А как тогава, по дяволите, си стартирал буркана?!", то отговора е прост - старт нямаше. Прибрах се, напълних аквариума с иначе престояла вода, тикнах рибките и видиш ли, вече имах аквариум..
Рибките са повече от герои, живи са и здрави.
Вече разполагам с нагревател с терморегулатор, който ще ми върши работа в новия аквариум, като филтър съм ползвал до момента само гъба с аераторна помпа, а това какво ще ми трябва за филтрация в новия аквариум, това, надявам се, ще кажете вие. Грам не разбирам от филтри, ако трябва да бъда честен, нито с техните пълнежи и т.н.
Ще трябва ли да се създава този прочут "азотен цикъл" в аквариума, след като разполагам с един вече отдавна работещ "аквариум"? Или едното няма нищо общо с другото?
Благодаря за отделеното време.
Надявам се на вашата помощ, около мен няма никой, който да разбира или да се интересува от аквариуми за да попитам!
Благодаря отново!

vasil dimitrov

Виж си съобщенията. :-)

Публикациите са слети: 16.01.2018 01:03

Виж си съобщенията.

NO CARRIER

Това е и като за теб май.

http://aquariumbg.com/forum/preporaki/start-na-40-litrov-akvarium/msg526219/#msg526219

Виж, и ако имаш въпроси питай.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.