• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 06:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с Еконт

Започната от Иван Валентинов, 28.12.2013 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Здравейте колеги,искам да споделя какво ми се случи днес за вече 2-ри път с фирма Еконт.
Направих си поръчка за растения от един от търговците в форума която е поредната такава към него като всеки път в които съм получавал растения от колегата съм си получавал коректно пратката н упоменатия от мен адрес на Еконт,но не и този път,сутринта получих съобщение че растенията са в техния централен офис в град Варна които се намира извън града и до които се стига единствено с кола но тъй като аз нямам трябваше да си взема такси което ми излезе общо 10лв което съответно ми оскъпи доставката,оказа се че при изпращането на пратката на протокола не е написан никакъв адрес на Еконт за получаване и поради тази причина е изпратена пратката в този централен офис,след дълго чакане за връзка с посочения от тях телефон (наложи ми се да слушам 5 минути рекламите им за моя сметка разбира се отново)се обади техен служител и след като обясних за какво става дума ми каза че неможе днес да бъде прехвърлена пратката в желания от мен офис а чак  в понеделник,което означава че растенията ще станат на супа,а ако съм искал личен куриер трябвало да се оформи нова пратка и евентулно да дойде,което пак едва ли щеше да е в рамките на деня тъй като вече беше почти обяд а те работят до 13ч.Все пак като коректен човек най-вече към колегата от форума реших да си ги взема за моя сметка с такси,реших обаче и да си потърся някаква компенсация от  фирмата тъй като не по-моя вина си увеличих разходите за тази пратка,след половин часов разговор с служител от някакъв телеон които е за цяла България се опитаха да ми обяснят че вината не била тяхна тъй като изпращача е трябвало да обърне внимание какво пишело на протокола и че след като се е подписал значи е бил съгласен че е правилно мястото на изпращане на пратката.Другия вариант бил да подам рекламация за която ми поискаха ЕГН и в 14 дневен срок щяли да имат становище по-въпроса,пълни глупости замазване на очите,още повече че аз няма как да им докажа че съм пътувал с такси за моя сметка за да ми въстановят разходите.Та някой да ми обясни какъв тогава е смисъла да си търсим правата след като като започнеш да ги търсиш пак абсолютно нищо не става,пак остава чуството за несправедливост.И другото нещо кажете ми в случая КОЙ ТРЯБВА ДА МИ КОМПЕНСИРА РАЗХОДИТЕ КОИТО НЕ СА ПО-МОЯ ВИНА.То накрая ще излезе че съм виновен че съм направил поръчка май :duvar:

skorpi_zoo

На мен ми пратиха растенията в Банско,а съм от Хасково. *MODERATOR*
Ако го хвана тоя Мърфи...

Илиян Илиев™

Като си хващаш такси, накарай шофьора да пусне апарата преди тръгване. После бележката ще ти е доказателство. *DRINK*

Иван Валентинов

Само че нали се сещаш че пак ще си измият ръцете с някой и няма да са те виновни,и нали се сещаш че след 14 дни ще измислят някаква върховна тъпня с която да се оправдаят,същата работа където бях писал една друга тема в която чаках полицията да хване крадлата която ми открадна 400лв от нас и въпреки че имах всичките и данни и адреси и т.н след  месеца получих тъпия им отговор че приключили разследването защото нямало доказателства,че и тука същата работа.Нямам идея как човек може да се защити вече.

tonino

28.12.2013 18:05 #4 Last Edit: 18.02.2018 21:33 by tonino
...

zlatna ribka

Абе според мен куриера,който попълва товарителницата си е виновен,на него му е казано предполагам за къде пътуват растенията,нооо нали са празници една отметка на грешното място ...и ходи се оправяй после ;-)
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

_Kirilov

Аз така имах проблеми с въпростната фирма миналата годиня и то не веднъж. Историята ми беше следната :

Един и същи колега ми изпраща на еидн и същи адрес от и на едно и също място няколко пратки през седмица , като най-редовния им номер беше да не ми го пращат до офиса който той е посочил , ами офиса който е в другия край на студентски граг , който уж им се водел ''Главен"
Първата пратка я получих в глаДния им офис в индустриалната час на София! А на адреса на пратката пише ул.Георги Брадистилов 6...  :duvar:

Втората пратка я получавам в другия офис в студентски град, като  за адрес вече пише- Офис Еконт на  ул.Георги Брадистилов 6...  :ranting:

Третата пратка я получавам отново във офиса на втората , като за адрес вече е написано по всички БДС правила - и вече не издържах и започнах да се карам първо с управителите на 2-та офиса след което ме свързаха с някакъв телефон за оплаквания!!   *MODERATOR*
А докато им обяснявах колко са неграмотни  единия от куриерите тръгна да ми разяснява как офиса им на ул.Георги Брадистилов 6 не е бил в Студентски град , а бил в Дървеница след това стана в Дианабати не издържах вече  :kreshtja:


И от цялата история излезе , че аз и колегата , който ми пращаше нещата сме неграмотни защото НЕ трябвало - повтарям НЕ ТРЯБВАЛО да пишем адрес на офис до който се ипраща ами само Офис ТУ-София  =-O  И на края а питам учената "мома" по телефона - Добре колегите ви от другия край на Бългагия от къде ще знаят, че тоя офи се казва ТУ-София , при положение , че и в главния ви вайт е даден адреса ???
От среща отговор не по лучих , казах им 100 пъти да си научат работниците да четат целите адреси а не само първата дума ....  за щастие не съм и получавал от тогава пратки и не знам дали да се ограмотили  *dontknow*

Mirobg

Аз пък си попълвам предварително в интернет за къде и какво пътува. И от както го правя нямам каквито и да е проблеми.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

sVGNsali

Човешкият фактор винаги ще го има.
Едва ли е напревено нарочно, просто някой не е внимавал.
В моята служба, сменихме 3 куриерски фирми (а ние много изпращаме и получаваме). При първата и вторатя смяна се палих и ядосвах, после трета... и сега четвърта. Всичко е до хората - кой е нов, кой е пред напускане, кой му е криво, кой махмурлия. И тук си личи какви сме хора, като манталитет и като държава и колко значение отдаваме на работата си. Някой ще си каже - пощальон, но опитайте да бъдете такъв в Англия примерно.
Освен това, за тези куриерски фирми, които аз знам, условията са супер тежки, а заплащането смешно. ПОнякога момчетата са идвали с личните си коли за пратка.. А специално Еконт, при нас не изкараха 2 месеца, след 3 сгрешени пратки (доставяне в грешен час, което е много важно когато пращаш на общини, не взимане на обратна разписка и др такива) и от там имам негативно мнение за тях, но във всеки вид "форумна търговия" се използват много по често в сравнение с другите и изглежда им върви работата.. И лично на мен са ми много удобни, но фалове винаги стават. Лошото е че както казва колегата, няма на кой да се оплачеш.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Асен Евгениев

Цитат на: sensodine - 28.12.2013 15:25
няма как да им докажа че съм пътувал с такси за моя сметка за да ми въстановят разходите
И да им докажеш, че си пътувал с такси, все тая, абсолютно изключено да ти платят таксито,
за съжаление.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tomatomov197

  Ванко , аз в същия ден (ВЧЕРА) имах абсолютно същия проблем , с Еконт :) И на мен ми обясниха , че в понеделник чак може да ми доставят пратката на място .  И при мен изпращача не е попълнил точния адрес и те в такива случаи пращат в главния офис в ЗПЗ .  От сто пратки , това е първия проблем и то не е по тяхна вина .  Като се праща нещо си нанякъде , трябва да се попълва коректно адреса .  В моя случай е някакъв подарък и не е фатално . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Similar topics (5)

40663

Публикации: 0
Прегледи: 1386

35940

Публикации: 7
Прегледи: 2618

30296

Започната от mb4life


Публикации: 3
Прегледи: 2114

22102

Публикации: 23
Прегледи: 23548

1860

Публикации: 13
Прегледи: 5628