Българска Аквариумна Енциклопедия

ОБЩИ ТЕМИ => Лафче => Темата е започната от: acho_pl - 07.12.2006 09:57

Заглавие: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 07.12.2006 09:57
Тъй като във форума има хора от цяла България и от всички сфери на обществото предлагам всеки който има желание да даде съвет в някаква област (различна от акваристиката) или просто има възможност да помогне с нещо (както например в случая на Боби и Прозорец БГ) да пише. Мисля че ще е полезно да се направи тази тема, понеже няма как човек да разбира от всичко и да знае всичко.

П.С. Приканвам да пишат хора, които се отнасят сериозно към темата!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 07.12.2006 10:02
Така, аз се занимавам с електроенергетика и по специално с релейни защити, програмируеми контролери и системи за управление. Също така с проектиране и изграждане на електроинсталации. Ако някой се нуждае от съвет в тези области, мога да помогна.

П.С. Имам и още едно хоби: ножове :lol:
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: torkonator - 07.12.2006 10:11
Като се отвори дума за заниманията, аз съм програмист. Занимавам се обаче и с масаж, астрология и дистрибуция на хранителни добавки.

Хобито май е ясно. А колко спокойно се играе шах на фона на аквариумите ако знаете  8)
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 07.12.2006 10:36
Цитат на: "torkonator"А колко спокойно се играе шах на фона на аквариумите ако знаете  8)
Шах става, но карти не, щото рибите ще надничат. tooth Кибиците по-далече!
Заглавие: :)
Публикувано от: smirnof - 07.12.2006 14:55
Като говорим за това кой с какво се занимава - аз се занимавам с образование уж - Ученик съм още.

Освен акваристиката се занимавам с делата на Interact

:D  :D  :D  :D  :D  :D
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: yri - 07.12.2006 16:11
Аз пък съм системен администратор, занимавам се също и с програмиране.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ilianidis - 07.12.2006 17:16
Като се отвори темата да питам някой владее ли аутокад?Чертая на него,но има неща дето ми убягват все още,та ползвам и друга ,експортирам и така.....мъкаааа.Например маркиран обект в чертежа така и не можах да открия как мога да го умалявам и увеличавам целия,без да пречертавам всеки детайл от него.С Чеф архитект ми е ясно,не може Акад-а да го няма,сигурно е елементарно,но времето за експерименти оскъдно.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 07.12.2006 18:13
Уголемяването и смаляването на обект става със скалиране. Командата е "Scale", но е достатъчно да напишеш "sc". След това задаваш отношението с което искаш да промениш дадения обект (да го намалиш или да го увеличиш) и си готов.
Успех!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ilianidis - 07.12.2006 18:53
Да това използвах,но винаги става адски голямо и основния чертеж ми се губи като точка в пространството,и помислих че не е това.Ако ми кажеш обратното как да задам да смалява че някъде бъркам...цена няма да имаш.Мерси.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 07.12.2006 19:02
Аз се занимавам с местно самоуправление, по-точно с разработване на проекти главно (но не само) за повишаване административния капацитет на общините.

Завършил съм археология, но познанията ми са вече откъслечни, тъй като от тогава изобщо не съм се занимавал, а и не ми беше интересна :)

Нещата, от които що-годе разбирам, понеже са ми хобита, са компютърни игри, военна и икономическа история, отглеждане на екзотични животни, баскетбол, фитнес.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Violeta - 07.12.2006 23:11
Цитат на: "Ilianidis"Да това използвах,но винаги става адски голямо и основния чертеж ми се губи като точка в пространството,и помислих че не е това.Ако ми кажеш обратното как да задам да смалява че някъде бъркам...цена няма да имаш.Мерси.
При всички положения функцията Scale се задава като отношение - ако искаш да уголемяваш - числото е по-голямо от 1, ако искаш да намаляваш - по-малко от 1, т.е. дробно число. Програмата иска и точка, спрямо която да мащабира. Мисля, че основният ти проблем е, че вече имаш някакъв мащаб - с това трябва да се съобразиш. Обикновено архитектурните чертежи ползват някакъв мащаб и ако работиш по някакъв вече готов чертеж ти го имаш вече зададен. Можеш да го провериш сравнително лесно - поставяш един размер и в Properties (с десния бутон на мишката) проверяваш какъв е scale-факторът.
Успех!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ilianidis - 07.12.2006 23:31
Violeta,мерси много,след многото безуспешни опити досега най-накрая се получи,това което каза е приложено много лесно в Чеф архитект,а тук гатанката чак сега я открих,много е лесно,но далеч от акъла.Числото пиша долу в полето ,щото по друг начин не успях да го направя,но радвам се че поне така става.Ако не те притеснявам да питам и друго,но на лично или icq,за да не отегчавам останалите.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: breeze - 07.12.2006 23:34
Занимавам се с електроника и по-специално микроконтролери (hardware & firmware), ще се радвам да помагам с каквото мога!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Violeta - 07.12.2006 23:44
Цитат на: "Ilianidis"Violeta,мерси много,след многото безуспешни опити досега най-накрая се получи,това което каза е приложено много лесно в Чеф архитект,а тук гатанката чак сега я открих,много е лесно,но далеч от акъла.Числото пиша долу в полето ,щото по друг начин не успях да го направя,но радвам се че поне така става.Ако не те притеснявам да питам и друго,но на лично или icq,за да не отегчавам останалите.
Не ме притесняваш, ще се радвам, ако мога да помогна. Аз ползвам AutoCAD за чертежи на машиностроителни детайли главно, но съм се занимавала достатъчно с него. Също и с няколко 3D-моделиера, с CAM-продукти, с механична обработка, металообработка... все дейности, много специфични за жена :D
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: lz3cv - 08.12.2006 07:53
Виолета, ако в тези продукти се включва SolidWorks, кажи откъде да дръпна библиотеки на крепежни елементи? Имам само болтове а ми трябват и други...
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: mitak_t - 08.12.2006 09:20
Разрови се в българските торенти и ще намериш библиотеки. SolidWorks е доста известна и използвана в България и ги има всички притурки.
Относно темата - работя като конструктор на инструментална (шприцформи, пресформи, бласформи) и нестандартна екипировка и програми за CNC машини. Основно с CATIA, NX и MoldFlow.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Violeta - 08.12.2006 09:26
SolidWorks ползвам, но предпочитам Visi... Там имам вградени библиотеки за проектиране на шприцформи и пресформи - стандартни плочи, водещи елементи, изхвъргачи, дюзи, елементи за охладителни системи, крепежи и пр.
За SolidWorks имаме подобна библиотека на диск, но нямам представа откъде е свалена. Продуктът е легален, така че може и да си е негова библиотека. Ако ще ти свършат работа тези неща...
..........
Като гледам, направо можем да си направим секция Машиностроители-акваристи :lol:
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 08.12.2006 09:42
Аз пък освен с акваристика, се занимавам с фантастика - активно четене и писане.  :lol:
По образование съм икономист, занимавам се по малко с програмиране, обработка на данни. Работил съм доста години с сферата на обработка на данни от маркетингови проучвания, знам доста за методологията - теория и практика, както и за анализа и приложението им. Вече започнах да забравям, де - от няколко години не съм в тая област, така че ако някой иска да пита нещо, сега му е времето.  :wink:
В момента работя във фармацевтична фирма и съм нещо като вътрешен контрол на определена група служители - сещате се, че не съм точно всеобщ любимец, но това е животът.  :wink:
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 08.12.2006 09:47
В тая връзка да взема да питам дали има някой разбирач - написах една приложна програмка, която трябва освен другите си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезни функции, и да печата на баркод принтер (не баркодове, а друго). Въпросният принтер обаче си няма драйвер за уиндоус. Тоест има си, но фирмата иска пари за драйвера отделно, а няма кой да им ги даде.  Принтерът е свързан на сериен порт. Направих всичко, за което се сетих, за да го накарам да печата, в това число асайнване на ком1 като файл (както през Делфи, така и директно Windows API функциите CreateFile и WriteToFile) и писане директно там, опити да пиша на порта на асемблер, използване на готови компоненти (вкл. и ActiveX), които са предназначени специално за писане на порта и т. н. - резултатът беше нулев.
Пробвах същия подход с едно HP 1200 в офиса, вързано на паралелен порт - печата почт без проблеми. Е, няма кирилица, но да стигна до там, ще му подменя кодовата таблица.
Въпросът е, че другият принтер изобщо не желае да печата. А че работи, работи. С Демо драйвера печата Демо глупости съвсем прилично. Вече се отчаях - май ще се дават пари за драйвер. Та ако някой има идеи, да ги сподели, моля - ще съм признателен, ако чудовището тръгне най-сетне.
Конкретният модел е APS BPM 224-L.
Целият проблем произтича от това, че виндовсите от NT серията (в това число и 2000 и XP) не допускат директно писане на порта (за разлика от 95, 98, МЕ, където това не е проблем). От тук тръгват всички главоболия - търси се начин това да бъде заобиколено по нормален начин, достъпен за нормални хора като мен, системните програмисти могат да си напишат драйвер предполагам, аз обаче не мога.  :oops:
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: mejdupraznika - 08.12.2006 10:20
Ученик съм . Занимавам се с Уеб-дизайн, компютърна графика и програмиране. Програмирането малко ми куца ама. Бих помогнал с нещо.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 08.12.2006 11:39
Бачкам сисадмин в интернет доставчик. Пиша уеб страници, програмирам на пхп, делфи, баш, пърл. Чат пат правя дребни неща на фотошоп. Преди бачках в сервиз за аудио и видео техника. Бил съм и склададжия. :-)

Ама май някъде другаде имаше подобна тема?!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ilianidis - 08.12.2006 12:00
Опитвам джибри,ракии,вина,бира и гадни безалкохолни:)С една дума технолог. :drunk  :beer
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: dido 1 - 08.12.2006 12:23
Цитат на: "Ilianidis"Опитвам джибри,ракии,вина,бира и гадни безалкохолни:)С една дума технолог. :drunk  :beer
ХАХА с една дума колега ти си си паднал на :censored

Настрани от майтапа - проектирам конструкции на басейни и чертане  на Аутокад :D
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: chaykov - 08.12.2006 12:38
ф кабеларка съм... :)
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 08.12.2006 15:15
някой от принтери разбира ли? въпросът е лазерен или мастилено-струен? не разпечатвам често. цветно принтиране не ми трябва. дайте съвет.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 08.12.2006 16:07
Цитат на: "chandler"някой от принтери разбира ли? въпросът е лазерен или мастилено-струен? не разпечатвам често. цветно принтиране не ми трябва. дайте съвет.
Дефинирай "често" все пак :)
Ако си сигурен, че няма да печатиш цветно си вземи лазерен - вече има за под 100 евро. За домашни услоявия са ОК.
Само не се лъжи да си вземеш някоя мастилка за по 30-40 евро!!!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: mitak_t - 08.12.2006 16:28
Цитат на: "lz3cv"Виолета, ако в тези продукти се включва SolidWorks, кажи откъде да дръпна библиотеки на крепежни елементи? Имам само болтове а ми трябват и други...
Зависи какво ти трябва. В ToоlBox притурката има разни крепежи, шайби и тн, в Mold притурката има чарколи за инструментална екипировка, имаше и някаква притурка за зъбни колела, валове и гърбични механизми но забравих как се именуваше. Най-лесно, но бавничко може да си намериш всичко с emule. Ако нещо видиш зор кажи ми какво търсиш точно за да ти го намеря от някой колега.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 08.12.2006 17:38
Цитат на: "NikolaV"Дефинирай "често" все пак :)
Ако си сигурен, че няма да печатиш цветно си вземи лазерен - вече има за под 100 евро. За домашни услоявия са ОК.
Само не се лъжи да си вземеш някоя мастилка за по 30-40 евро!!!
принтирам някъде 10 страници на седмица (средно). като изчислих разходите за консумативи на двата модела, на които съм се спрял (единия мастил-струен, другия лазерен), излиза че страницата с лазерния е 2 пъти по-евтина. това по данни на производителя. а при лазерния, ако не принтираш продължително време, изсъхва ли тонер и т.н.?
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 08.12.2006 17:57
Не изсъхва. На прах е. Няма срок на годност. Изсъхването при продължително неизползване е друг минус на мастилките, който забравих да ти спомена.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Deacon - 08.12.2006 18:02
Цитат на: "chandler"принтирам някъде 10 страници на седмица (средно). като изчислих разходите за консумативи на двата модела, на които съм се спрял (единия мастил-струен, другия лазерен), излиза че страницата с лазерния е 2 пъти по-евтина. това по данни на производителя. а при лазерния, ако не принтираш продължително време, изсъхва ли тонер и т.н.?
Не мога да те съветвам от личен опит, но от това което знам - лазерен  8) . Тонера не е в течно състояние в касетата а в прахообразно, втечнява се (чрез загряване,стапяне) при печат само нужното количество. Лазерните работят със специална хартия(за лазерни принтери), не знам каква е разликата в цените. В общи линии ако не печаташ чветно си вземи лазерен принтер. Това е моя съвет.

За мен:
Програмист съм. Хобита: програмиране(тъпо ама...); риболов; едно време (преди да стана 120кг.) се занимавах с бойни спортове; напоследък се напъвам и с Maya(3D - моделиране).
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 08.12.2006 19:15
разбирам от оръжия,работил съм по разни фирми в тази сфера.

ако някой се заинтересува- да пита.
познавам търговци,оръжейници,имам връзки по стрелбища за вадене на документи,сервизи за поправки - разни такива работи. :roll:
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: biskvitka - 08.12.2006 20:18
И аз съм доста мразена личност, едно време бях учителка по руски :twisted: . После станах готвачка, а сега пиша статии за манджи и продукти и се изживявам като супер-мама. Тук съм заради сина ми.

Хоби - пека хляб и правя сладкиши. Колекционирам подправки.

Не виждам, с какво мога да помогна, но ако на някого не му втасва питката, съм насреща ;)
За руския не предлагам помощ, защото този език май вече не се изучава...
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: penchod - 08.12.2006 20:22
То от моята професия по мразена няма... Повечето знаят каква е, за тея дето не знаят, в профила я пише. Акъли раздаваме секакви!
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 09.12.2006 11:00
Цитат на: "Deacon"...Лазерните работят със специална хартия(за лазерни принтери)...
С най-обикновена хартия си работят. Напротив, ако им сложиш някаква специялна хартаия (например фото), неиздържаща на термична обработка тогава вече на принтера може да му е за последно ;)
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Deacon - 09.12.2006 17:11
Цитат на: "NikolaV"
Цитат на: "Deacon"...Лазерните работят със специална хартия(за лазерни принтери)...
С най-обикновена хартия си работят. Напротив, ако им сложиш някаква специялна хартаия (например фото), неиздържаща на термична обработка тогава вече на принтера може да му е за последно ;)
хехехехе  ДА !!!
Прав си за фотохартията. Имах в предвид, че хартията за лазерните принтери, трябва да е със затъпени ръбове. Има опастност да надраскат вала и да се получат едни хоризонтални линии на копията. Тази повреда се отстранява със смяна на вала. Мисля че всички са виждали този дефект (получава се и при копирните машини). Поне така ни учеха. :-) Не зная може сегашните лазерни принтери да имат защитени по някакъв начин валове...
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 09.12.2006 18:28
Е, сега, от хартия и хартия има разлика разбира се, ама ако намериш хартия копирна хартия на пазара, на която да пише, не е за лазерен принтер, ти купувам едно топче за тестове ;)
Цени не съм сигурен, щото не купувам, но нормалната хартия по магазините трябва да е нещо от сорта на 5-6 лв. за 500 л. Аз лично не бих си купил някоя за 4,50 примерно, но от марка, дето не можеш да я произнесеш.
А в личния ми опит с кофти хартии не е имало случай на повреда на принтер. Най-много зацапване, ако хартията пуска много "прах", да хваща редовно по много листа и тн. Фирмата, в която работа е Габровска и поради тоя факт сигурно са изровили балканския полуостров, за да намерят най-евтиния боклук, с който да работят. Е, няма проблеми.
Ама пак стана една теория... :)
chandler, накратко - взимай лазерен и си свиркай. За марки ако говорим: HP, Xerox - на първо място. Говоря и от личен опит.
Brother - бягай надалече!!! Пак личен опит.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Xektor - 10.12.2006 15:10
Цитат на: "NikolaV".....chandler, накратко - взимай лазерен и си свиркай. За марки ако говорим: HP, Xerox - на първо място. Говоря и от личен опит.
Brother - бягай надалече!!! Пак личен опит.

Съгласен съм напълно с колегата. НР на първо място за ПРИНТЕРИ, а Xerox за КОПИРНИ машини. Също от личен опит, Всичко останало е измислица.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 10.12.2006 17:23
chandler купувай си лазерен, щом не ти трябва цветен печат!Вземи си евтин HP. Ако не знаеш, принтерите са 2 вида HP и други. :wink: За тяхните касети има всичко необходимо за да се зареждат и рециклират успешно, в голям процент от случаите. В никакъв случай не си взимай Самсунг, колкото и да е евтин - много, ама много ще съжаляваш, може още по време на първата касета!!!
Всичко е от личен опит, разбира се.
За тези които още не знаят - работя в компютърен сервиз от 11 години.За преди това, няма да разправям че е дълго.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: biskvitka - 10.12.2006 20:38
Откраднали са мои и на мои приятели снимки и са ги изтипосали в една книга. Досега са го правили само от евтини вестничета и списанийца, ама цяла книга, то си е наглост!

Какво се прави в такива случаи?
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 10.12.2006 21:25
http://photo-forum.net/forum/search.php?phorum_uriauth=&f=1&search=%EA%F0%E0%E6%E1%E0&globalsearch=0&match=1&date=0&fldsubject=1&fldbody=1

тука има няколко теми в тази връзка.
/ако не виждаш нищо- регистрирай се/
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Raziel - 11.12.2006 05:49
Аз бях  до скоро, 7 години Сис админ.
Първо по инет проваидъри из Варна.
После сис админ, в един от най-големите доставчици на авточасти  в БГ. Даже май вече най големият.   - АКо ви требват части мога намеря почти всичко 4е даже и с отстъпка:)
Сега бачкам в HP... Може би повечето са чули че ХП инвестира доста и пусна  съппорт център  в БГ.  Бях  техникал и тук, но вече съм  "началник смяна" :)  
Тва стана кат кратко CV :)
Ако ви требват отговори на проблеми за всички  известни операциони системи  и  всичко свързаното с тях може питате:)

Иначе хобита : акваристика,  Радиолюбител, и да си хоикам из БГ като имам време...
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 11.12.2006 09:39
Цитат на: "biskvitka"Откраднали са мои и на мои приятели снимки и са ги изтипосали в една книга (http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=20085&PHPSESSID=d4d1ac953a6124716bed3a03fdd66269). Досега са го правили само от евтини вестничета и списанийца, ама цяла книга, то си е наглост!

Какво се прави в такива случаи?

Мда, това не е изолиран случай и е писано много как да си търсиш правата. Но има и нещо друго - човек качвайки нещо в интернет трябва да го прави с ясното съзнание, че си сваля гащите! Просто такава е идеята на интернет, а в него се подвизават всякакви...

Ето аз каква галерийка направих скоро за познат, съзнавам че вече могат да са окрадени снимките, макар че съм им сложил "воден знак", поне за тези които ги мързи да чистят:

http://igallery.hit.bg/
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Величка - 11.12.2006 23:07
Бисквитке-
Учи се все още руския-например моята дъщеря сега почва да го учи.

Аз сам медицинска сестра поназнайвам малко (много) от медицина, но все пак не съм лекар.

Хобита - дал бог-китки, плетки, шев, рибки -всичко в кюпа.Само стъкло не съм отливала -всичко що се бара съм опитала.
Само този Фотошоп ми се опъва :oops:
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 27.12.2006 10:13
дайте съвет за микровълнова фурна. ще се купува явно, но нямам представа какво да гледам. Каква да избера? Има с електронно управление, с механично управление, функции за размразяване, притопляне, грил, въртящ плот, мощност, иноксово покритие. Кои марки са за предпочитане и т.н. За цена - максимум 150-170 лв.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 04.01.2007 14:36
За тези пари ще си вземеш нисък клас микровълнова фурна, но ще ти върши работа. За тези пари марките нямат значение - всичко е "Маде ин Шина" и околко нея. Препоръчвам ти да гледаш да е с въртящ плот и да е с по-голяма мощност. Функцията за размръзяване върши перфектна работа, а грила е пълна глупост. Ползвал съм го два-три пъти.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: biskvitka - 08.01.2007 19:18
Chandler, за какво ще я ползваш и къде ще я държиш?
Имай предвид, че евтините микровълнови много бръмчат и дрънчат.

Механичните таймери не са точни, а електронните при ниския клас се развалят бързо :evil: .

Ако ще готвиш в нея, гледай обемът и да е поне 20 л.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 09.01.2007 09:27
Трябва да правя една курсова работа на AUTOLISP. Ако някой разбира от AUTOLISP и има готови скриптове, ще му бъда благодарен ако ми помогне.
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ernest - 09.01.2007 12:43
Имам за "висок" многогълник...или многоъгълен паралелепипед  :D

ей на ;)) :

(defun C:test()
 (setq n (getint "Брой на стените:"))
 (setq o (getpoint "Център: "))
 (Setq r (getreal "\nДължина на Радиуса: "))
 

 (command "polygon" n o "C" r )
 
 (command "extrude" )
)
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 12.01.2007 08:32
Благодаря ти много, мисля че ще ми свърши работа, но искам да те попитам като зададеш многоълника и те пита "Select object", след това какво трябва да се направи и какво да се получи?
Заглавие: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ernest - 12.01.2007 11:42
Нямам възможност сега да пусна програмата така че по памет и логика...значи след като зададеш многоъгълника (command "polygon" n o "C" r ), след това се изпълнява (command "extrude" ), и трябва да избереш, многоъгълника  който си направил и да му зададеш височина, за да го направи 3D. Примерно ако си избрал да е с 4 ъгли, се получава квадрат, след тога ти иска "Select object", избираш квадрата, задаваш му височина, и тоз квадрат ти го прави на паралелепипед със съотватната височина. :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: anonto - 17.01.2007 21:59
Дайте съвет какво двд да си взема.
Аз исках система за домашно кино ама жената нещо не иска. Много кабели щели да и станат. Та ще взимам само плейър.
Или поне кажете за какви характеристики да гледам като купувам.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ernest - 17.01.2007 22:28
JVC ги водят с най-добър четец, иначе за характеристики то общо взето нямат големи разлики, гледай да чете колкото се може повече неща. А за домашното кино можеш да поспориш с жената, не са кой знае колко кабели, все пак стоят зад телевизора, а и предполагам ти ще си този дето ще си блъскаш главата да ги връзваш, но определено цената си заслужава, качеството на звука се покачва неимоверно много, в сравнение с обикновенните спиикъри на телевизора...

Аз също отностно това сега смятах да питам, в моята стая съм с 6+1 Creative на компютъра, напоследък започнах да тегля в ДВД формат филмите точно заради ефекта и качеството от/на звука, но центърът ми "свири" само на филмите, не и на музиката когато си пускам през Winamp. Та на някой да му е известно как да си подкарам и центъра през Winamp?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 18.01.2007 00:12
такааа значи имам 2 хомяка 1 бежов и 1 сив и нещо не щат да праят деца :( :( :((жалко че я няма старата емотинка....)с витамини редовно ги тъпча ама не
някой ако има някаква идея........ да сподели.. .как да ги накарам???
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: biskvitka - 18.01.2007 08:16
Botan, ако са полово зрели и мъжко и женско, нищо не може да ги спре да се размножават.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 18.01.2007 09:17
такива са мъжкия постоянно я преследва а тя се обръща и почва да ГО БИЕ , и така става 1 10мин бои с яко цвърчене от тяхна страна.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 18.01.2007 10:23
1. може да не се харесват
2. може да са два мъжки или два женски (не си мисли, че се различават толква лесно)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: sho - 18.01.2007 10:36
Цитат на: Ernest - 17.01.2007 22:28

Аз също отностно това сега смятах да питам, в моята стая съм с 6+1 Creative на компютъра, напоследък започнах да тегля в ДВД формат филмите точно заради ефекта и качеството от/на звука, но центърът ми "свири" само на филмите, не и на музиката когато си пускам през Winamp. Та на някой да му е известно как да си подкарам и центъра през Winamp?
Sound menager /effects - инсталирал ли си , от диска към дъното или картатата ако е отделно. А ако си случайно с винамп 3* за него имаше някакъв плъгин - най добре го смени или 2.9 или с някоя от 5-иците
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 18.01.2007 11:31
Цитат на: Longanlon - 18.01.2007 10:23
1. може да не се харесват
2. може да са два мъжки или два женски (не си мисли, че се различават толква лесно)

1. за бога та те са плъхове!!!
2. и от магазина ми казаха и в къщи проверих с лупата м и ж са
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 18.01.2007 19:32
Цитат на: sho - 18.01.2007 10:36
Sound menager /effects - инсталирал ли си , от диска към дъното или картатата ако е отделно. А ако си случайно с винамп 3* за него имаше някакъв плъгин - най добре го смени или 2.9 или с някоя от 5-иците

Не е достатъчно да сложиш Winamp 5. Ако имаш 6+1 трябва да чекнеш "Allow hardware acceleration" от Options/Plug-ins/Output/Device/...  ;)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Ernest - 19.01.2007 03:13
Цитат на: sho - 18.01.2007 10:36
Sound menager /effects - инсталирал ли си , от диска към дъното или картатата ако е отделно. А ако си случайно с винамп 3* за него имаше някакъв плъгин - най добре го смени или 2.9 или с някоя от 5-иците

Саунд картата е SB Live! 16bit , всичко дето е от диска е инсталирано, даже мисля и по-нова версия. Компа е старичък (950mhz) и си карам с Winamp 2.95 щото не ми товари допълнително. За настройки общо взето де има, все е настроено на 5.1. Тва е, че нали уж центъра е само за говор, и само на DVD или AC3 кодек, "свири" като има глас (хаха мн тъпо звучи ;))

Иначе в Sound menager /effects къде да погледна все пак?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: sloncho - 24.01.2007 22:51
Аз пък съм счетоводител (странно във форума не видях никого с подобно занимание javascript:void(0);
javascript:void(0);), а приятеля ми - с когото ползваме един профил - дизайнер
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Gadfly - 25.01.2007 12:48
Аз пък съм студент по стоматология ! ако някои го мори зъб или има питане по отношение на ортопедията и кариесологията с радост ще помогна !

ина4е хобитата са ми : Фотография на първо място, огнен пой , драскам ощте някви шантави графики и праскам дизаин ! разбирам му и от музика както и имам много връски в тази област Баща ми е продуцент! ако някои има питане по тия нещта да заповяда !  ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Na4ko - 25.01.2007 14:42
Цитат на: lost in dark - 18.01.2007 00:12
такааа значи имам 2 хомяка 1 бежов и 1 сив и нещо не щат да праят деца :( :( :((жалко че я няма старата емотинка....)с витамини редовно ги тъпча ама не
някой ако има някаква идея........ да сподели.. .как да ги накарам???

:-) Хомяка или хамстера ("мини" или златист, нар. още "сирийски") - дай малко повече инфо (от кога ги имаш, на каква възраст са, къде ги отглеждаш, с какво ги храниш, какво им постиляш и т.н.), а ако им направиш снимки (отдолу!) ще бъде чудесно*THUMBS UP*.
Такааа...първо не се знае дали не са еднополови, второ - дали са достигнали полова зрелост, трето - ако женската (предполагаме, че едното е женско, а другото - мъжко) не е в период на разгонване няма да има секс - тя ще бяга и ще се защитава.При тези животинки няма "харесва ме - не ме харесва"...така че изключваме и възможността да не си симпатизират *KISSING*.Наблюдавай ги една седмица и кажи случва ли се нещо.
С витамини няма нужда да ги тъпчеш - това не са свине за угояване *STOP*
И още нещо.....при мъжкото хамстерче очетливо се забелязват тестисите, в основата на опашката, не ти трябва лупа.

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 25.01.2007 15:33
хъхъхъ, понякога и без лупа се виждат, да:

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstatic.flickr.com%2F1%2F116391_23ee7965cd_m.jpg&hash=8f6925c942e465b87bed08b202a7bba01e30f6c1)

*CRAZY* *CRAZY* *CRAZY*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 27.01.2007 00:29
същност не знам обърках се по анимал планет ги дадоха за хомяци и аз за това така писах защото все пак това е анимал планет но в магазина казаха че са мини хамстери.Описание: гърбът е по тъмен от коремчето което е белезникаво бяло и има на него 1 тъмна линия минаваща по гръбначния стълб.
нямам представа на каква възраст са но не са първа младост!
гледам ги в 1 аквариум д35/ш20 в талаш 5-8см. за през зимата , през лятото го намалявам, храня ги с купена храна (90%семена и 10%гранулки някви) и със собствено набрана сухи млади кленчета,люцерна,листа/цветове глухарчета,трева/листа и там квито ниви имаше на село(слънчоглед,жито,овес и от полските бобови ратения семената), а също така прибавям и квото има в къщи(ориз,боб,леща,грах) + собствено произведени фъстъци,лахут,соя..... и др....
в аквариума има и въртележка и 1 лозов клон който да гризът а и тук там съм нахвърлял разни дребни клечки да им се пречкат
100% са м и ж
трето - ако женската (предполагаме, че едното е женско, а другото - мъжко) не е в период на разгонване няма да има секс - тя ще бяга и ще се защитава. - същите симптоми а кога ще дойде тоя период?имам чувството че отношенията им се оправят вече само се бият без да цвъркат. :-)
аквариума е поставен в/у гардероба ми на височина 1.90м. щото няма др. място *PARDON*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: sandan - 27.01.2007 01:46
Хамстерите се разгонват на всеки 7 дни,бременноста им продължава 15 дни а достигат полова зрялост на 6 седмици
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Na4ko - 27.01.2007 22:30
Цитат на: botan - 27.01.2007 00:29
...Описание: гърбът е по тъмен от коремчето което е белезникаво бяло и има на него 1 тъмна линия минаваща по гръбначния стълб.
нямам представа на каква възраст са но не са първа младост!
гледам ги в 1 аквариум д35/ш20 в талаш 5-8см. за през зимата , през лятото го намалявам, храня ги с купена храна (90%семена и 10%гранулки някви) и със собствено набрана сухи млади кленчета,люцерна,листа/цветове глухарчета,трева/листа и там квито ниви имаше на село(слънчоглед,жито,овес и от полските бобови ратения семената), а също така прибавям и квото има в къщи(ориз,боб,леща,грах) + собствено произведени фъстъци,лахут,соя..... и др....
в аквариума има и въртележка и 1 лозов клон който да гризът а и тук там съм нахвърлял разни дребни клечки да им се пречкат
100% са м и ж...

http://img292.imageshack.us/img292/4706/djungarkc7.jpg
http://img292.imageshack.us/img292/4364/djagomo4.jpg
такива ли са?
Иначе добре ги храниш, и ако прибавиш малко животинска храна (щурци) и ги сложиш в по-голям съд (поне 60*30 см) може и да тръгне работата *KISSING*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 27.01.2007 23:01
мии аз по 1 време им пусках по 1 купичка за стръв бели червеи за седмица ама ми казаха че така ги правя склонни към канибализъм и спрях.
по 1 време им бях взел 1 мишле от НПН музей ама те го убиха и му изядоха главата! *CRAZY*
по голям съд който цда не ми трябва нямам!
мда същите са само че ж е бежава ако искаш имам снимка ,да я пуснеш...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Na4ko - 28.01.2007 16:03
1.Канибализъм при хамстерите ( и при другите гризачи!) се проявява в следните случаи:
- когато новородените се пипат с ръка;
- когато майката се безпокои твърде често;
- когато липсва или недостига питейна вода;
- при недостиг на хранителни вещества, необходими за изхранването на новородените;
- слаби или болни новородени;
- твърде млада, слаба или болна майка.
Също така "таткото" трябва да бъде своевременно отстранен *doskoro*
2.За мишлето е трябвало да попиташ, преди да го пуснеш, освен ако си целял точно това... ]:->
3.А що се отнася до големината на "жилището" - един 45-50 л аквариум ще им подхожда повече *OK*.Преди 7-8 мес. си взех чифт бодлокожи мишки, които настаних в 13 л аквариумче :-| и близо 3 месеца очаквах напразно нещо да се получи....Веднага щом ги прехвърлих в 80 л "мишкариум", още същата нощ "изгря любовта" *KISSING*....и така 3 пъти по 2 мишлета (те раждат само по 2), докато не ги разделих :'(
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Na4ko - 28.01.2007 16:08
Цитат на: Longanlon - 25.01.2007 15:33
хъхъхъ, понякога и без лупа се виждат, да:

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstatic.flickr.com%2F1%2F116391_23ee7965cd_m.jpg&hash=8f6925c942e465b87bed08b202a7bba01e30f6c1)

*CRAZY* *CRAZY* *CRAZY*

Вижда се да, плъх е :-D 8-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 28.01.2007 22:37
мерси мн на всички наяй вече на начко за изчерпателните постове :) ;)
ще направя вс възможно да им намеря по - голям аквариум
за сега там ще си стоят щот съм малко с финансииите................ че нали соленоводен, пък след това тряя и да си пооправя и сладките че нещо съм ги оставил на произвола на съдбата....
по някое време ще пусна обява че търся голям нисък аквариум само да стартирам соленоводния
между др нали вс аква. силикон става и за солен???
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: denzel - 02.02.2007 21:36
....
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 04.02.2007 19:49
Благодаря много на Ernest за програмката на AUTO LISP, ако можете да помегнете с още една две програмки няма да е лошо. Благодаря предварително!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 25.02.2007 12:55
Имам проблем с микровълновата фурна. Купена е преди две-три години непомня откъде, но мисля че беше от Метро. Марка Coneliano. Досега не е имало проблеми, ползва се доста често. Отвътре има една плоча в средата леко изпъкнала (със сферична форма), мисля че това е узлъчвателя на микро-лъчите. По принцип тази плоча е емайлирана, а отдолу е метална. От няколко дена като сложа нещо във фурната и започват да излизат отвътре искри и като обърнах внимание този емайл се е ужулил и на това място прехвърчат искри. Според мен лъчите рекушират на това място и се получава искрене. Чудя се дали да не купя един спрей за бяла техника и да не напръскам въпросната плоча. Ако някой може да ми даде съвет ще съм благодарен. Благодаря предварително!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 25.02.2007 13:26
Това нещо маха ли се? Може ли да се смени? Ако може, по-добре я носи в сервиз да ти го сменят. Иначе с въпросния спрей едва ли ще се получи нещо, но не пречи да опиташ.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 25.02.2007 13:49
Не, не се маха. Нитовано е. *NO* *mislia*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 25.02.2007 13:57
Снимай ако можеш?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 25.02.2007 14:51
Да питам и аз :)

Купих си едни хубави терморегулатори, които смятам да ползвам за терариумите си. Само не знам какво ще регулират те - т.е. не мога да измисля какво да използвам за нагревател. Идеално би било с тия кабели, дето се ползват за дънно отопление, ама от къде да ги взема? Или нещо друго да ползвам, около 50 вата мощност? С крушка не става, че е влажно и бързо изгарят.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 25.02.2007 14:59
Как така, бе, Лонги изгарят? Крушката е напълно изолирана от околната среда. Ако ще във вода да топнеш балона и, нищо няма да и стане.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 25.02.2007 18:51
Да бе сигурно. Затова като малък като опръсках крушката в банята докато се къпех и тя се пръсна в лицето ми.

Многократно вкл/изкл във влажна среда резултира в изгаряне на средно една крушка месечно в терариума ми.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 25.02.2007 20:00
Ха ха, заслужаваш да влезеш в "бисерите". :-)
Крушката се е пръснала защото е била много загрята, а ти изведнъж я охлаждаш на едно място. Поради лоша топлопроводимост, стъклото се пука веднагически. Не съм много точен в обяснението, ама пуста старост-нерадост. А лампата ти в акариума ти изгаря заради честото включване и изключване. Освен това, ако ползваш биметалната пластина на нагревател, то там се получава и искрене между контактите, което допълнително налива масло в огъня.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 25.02.2007 20:23
Longanlon недей да спориш, No Carier е прав.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 25.02.2007 20:41
Лонги, виж това, ама май ще трябва да говориш с някой да ти го направи.
http://neomontana.dir.bg/kit166.htm
При включване на лампата, то плавно подава напрежението и така я предпазва от изгаряне.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 26.02.2007 09:24
Аз знам, че е прав - въпросът е, че с лампа не става. А вместо да се мъча с още една схема, не е ли по-добре да намеря някакъв отоплителен кабел или нещо такова?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 26.02.2007 10:14
Да, определено ще е по-лесно и съм сигурен че има такива. Най-добре иди до някакъв склад или голям магазин като Бриколаж или Практикер и питай за такива кабели. Със сигурност ще стане.

А и с лампа става, защо не. Ако сложиш енергоспестяваща лампа с топла светлина ще кара доста по-дълго от нажежаемата спирала. Освен това има и такива, които са с гаранция.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 26.02.2007 10:25
мислех си, че енергоспестяващите не греят
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 26.02.2007 12:21
Цитат на: acho_pl - 26.02.2007 10:14А и с лампа става, защо не. Ако сложиш енергоспестяваща лампа с топла светлина ще кара доста по-дълго от нажежаемата спирала. Освен това има и такива, които са с гаранция.
Не, енергоспестяващите лампи не греят достатъчно, за да загреят паякариума. По-скоро с оная джаджа от Неомонтана ще стане.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 26.02.2007 12:37
Ох, объркал съм се  :-[, прав си. От гледна точка на светлина и живот да, но за греене не. Те пак топлят, но е по-малко и незнам дали ще ти свършат работа. Въпреки че ако е с по-голяма мощност пак ще грее.
http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/menu.php&get_vars=1026*1026&get_keys=down*myself
Току що разпитах за тези нагреватели за подово отопление. Имало ги в Бриколаж и вършели перфектна работа.
Ето ти един линк
http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=30805
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 26.02.2007 13:13
Явно такива ще търся в Практикер, бриколаж нямам наоколо. Ако няма, ще разпоря некоя електрическа възглавница, те са по десетина лв.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 26.02.2007 23:16
    Лонги, преди покупката на такъв кабел виж дали ще се получи сполучлива за теб комбинация межди мощност и дължина. Обикновено това е един от основните проблеми при избор на този тип отопление. Имаше една темичка за месоядни растения, коментирахме с Legion за подобни неща, и ти май се беше включил. Виж я, не знам, но нещо търсачката не ми реагира на нито една кодова дума.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Георги - 27.02.2007 15:34
резултати от търсенето (http://www.aquariumbg.com/forum/index.php?action=search2;params=YWR2YW5jZWR8J3wxfCJ8YnJkfCd8MjUsMzksNDIsMzIsMzQsMzUsMzYsMzcsMzgsMjMsMTcsMTgsMjQsMTksMTQsMTUsMTYsNDAsNDUsMSw0Myw0NCwyLDQ2LDExLDQsNSw4LDksMTAsNDEsMTIsMTMsMjAsMjEsMjJ8InxzaG93X2NvbXBsZXRlfCd8fCJ8c3ViamVjdF9vbmx5fCd8fCJ8c29ydF9kaXJ8J3xkZXNjfCJ8c29ydHwnfHJlbGV2YW5jZXwifHNlYXJjaHwnfO7y7u/rIPLl8ODw6PPs)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 27.02.2007 20:04
    Тук:
    http://www.aquariumbg.com/forum/index.php?topic=1698.0
    Съжалявам, търсех по кодови думи за месоядните растения!  :-[
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 28.02.2007 09:22
Aбе аз тая тема я знам. Само дето, както казах, метода с крушката не е достатъчно ефективен.- тя изгаря средно всеки месец.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 28.02.2007 10:56
Е, няма ли кой да ти спретне това с мекия старт?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 28.02.2007 11:52
абе по-скоро от влажната атмосфера и конденза във фасунгата е изгарянето
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 28.02.2007 12:13
Повярвай, това не са ти растенията в аквариума, скъпи. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ironic_ - 28.02.2007 12:30
Ако някой окъса, помагам за уеб дизайн и програмиране. С това се занимавам, когато не вися във форума  8-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: dido - 28.02.2007 16:34
Цитат на: ironic_ - 28.02.2007 12:30
Ако някой окъса, помагам за уеб дизайн и програмиране. С това се занимавам, когато не вися във форума  8-)

Какво програмиране, пиле?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zmeq - 28.02.2007 16:55
Асемблер  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ironic_ - 28.02.2007 16:56
Колегите от университета казват, че не било "истинско програмиране" ама нейсе ... (X)HTML, CSS, PHP, JavaScript, Ajax. Каквото трябва ... 8-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 28.02.2007 17:00
Цитат на: ironic_ - 28.02.2007 16:56
Колегите от университета казват, че не било "истинско програмиране" ама нейсе ...

Истинските програмисти пишат само с нули и единици!

В тая връзка ми дойде на ум един виц за жената-програмист и морското свинче, но ще си затрая заради присъстващите тук. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ironic_ - 28.02.2007 17:00
Знаем го  ]:->

П.П. Не се засягам от подобни вицове, понеже нямам никакви съмнения каква жена съм  8-)
Пък и в работата си се чувствам оценена и търсена  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: dido - 28.02.2007 17:06
 :-P  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 28.02.2007 17:09
Да ме извиняват инженерките, ама от едно време имаше един мохабет: Жена инженер - ни жена, ни инженер. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zmeq - 28.02.2007 17:16
Като сме почнали с мъдростите:
Жена-шофьор,
негър-скиор  8-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ironic_ - 28.02.2007 17:32
Подигравайте се вие, ама да си жена не е никак лошо.

Като купих хладилника и ми го стовариха пред входа, за 5 мин. се намериха помагачи да го качим O:-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: dido - 28.02.2007 17:34
Е, сега, няма лошо. То може ли без жени бе...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 28.02.2007 19:38
Няма да започвате с нищо. Темата е сериозна и неискам да става като останалите. Моля модератора да истрие последните няколко поста!!! rulez *spam
*thanks
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 28.02.2007 19:44
аре бе, в тая тема и без тва са много
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 28.02.2007 19:49
Може да са много, но взехте да прекалявате, а и нали това е новата цел на форума - antispam :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 28.02.2007 20:19
основната ЦЕЛ на форума е да дава информация за акваристиката
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: puhcho - 28.02.2007 22:26
хора,как е по-правилно астронотус или астронтус :-)
аз знам астронотус
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 28.02.2007 22:29
Puhcho, латинското име на рибата е Astronotus Ocellatus. От тук би следвало на български да е Астронотус оцелатус.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: puhcho - 28.02.2007 22:30
Цитат на: acho_pl - 28.02.2007 22:29
Puhcho, латинското име на рибата е Astronotus Ocellatus. От тук би следвало на български да е Астронотус оцелатус.
мерси *thanks
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 28.02.2007 22:43
ЦитатAбе аз тая тема я знам. Само дето, както казах, метода с крушката не е достатъчно ефективен.- тя изгаря средно всеки месец.
Лонги, знаеш, но не четеш внимателно.  :-) Опитвам се да ти помогна, но не те насилвам. Извинявам се, ако ти досаждам. Идеята за лампа аз също не не я удобрявам, това имам впредвид:
   
ЦитатЩе ти предложа едно решение, което е доста разпространено. Лично аз съм го прилагал в няколко инкубатора за яйца, според мен по-безпроблемно е от крушките. Не знам как си с ел. техниката, но смятам, че ще се справиш. Отиваш в магазин/и за електронни компоненти, носиш си и калкулатор. Питаш какви налични керамични резистори могат да ти предложат. На тях са обозначени съпротивлението им- в омове или килоомове /само К/, и мощността им- във ватове. Търсиш такива с по- голяма мощност- напр. от 5 до 50- на вата. Съпротивлението им също трябва да е в килооми. По формулата P= U2 / R започваш да заместваш- Р е във ватове, R във омове / 1 килоом= 1000 ома/ . U2 e 48400- предполагам, че ще ги ползваш директно на 220 V напрежение. Стремиш се от наличните резистори при заместването във формулата изчислената мощност да не е по- голяма от обозначената на корпуса, в противен случай има опастност да ги прегрееш и изгориш. Тази изчислена мощност всъщност ще ти е мощността, с която ще отопляваш. Корпусът на тези резистори не е опасен за токов удар, само мястото на свързване трябва добре да го изолираш- например с термосвиваем шлаух. Ако не ти достига мощност, можеш да свържеш няколко в паралел. Ако имаш притеснения за сигурност, покрий ги с някаква мрежичка против случайни докосвания. Също може да ги вкараш във кварцов пясък по описаната от колегите технология, но той трябва задължително да е сух. При този вариант изчислената от теб мощност трябва да е доста по- малка от обозначената, защото пак може да ги прегрееш.
Може също да се направи нагревател с малка мощност, като се използва кварцова отоплителна тръба от електрическа печка "Лъч". Не съм обаче сигурен дали ще ти се занимава с "направи си сам". Използвал съм ги изработка на малообемни инкубатори за яйца.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 28.02.2007 23:18
Ти му дай 14 годишни на Пешко, не го търси в "направи си сам". Той е творческа натура и е скаран с жиците. По-добре да видим кой ще се наеме да му го направи. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 28.02.2007 23:55
   
ЦитатТи му дай 14 годишни на Пешко, не го търси в "направи си сам".
Ники, за отлежали напитки ли става дума? ;-). Добре се е ориентирал  :-).
    Ами ще трябва да видя в магазините какво се предлага. Такива неща не държа на склад. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 02.03.2007 22:38
    Обещах да свърша работа за проверка. Подходящи наличности на резистори вчера не открих. Но има още места, където не съм успял да проверя. А може и евентуално да поръчам по каталог.
    Но конкретно по въпроса. Лонги, мога да ти предложа едно доста съвременно решение на въпроса. До сега се въздържат от приложението му в акваристиката и други битови изпълнения предимно заради високата му цена. Но нещата започват да си идват на местата. Може да се захранва дирекно с 220 V променливо напрежение. Това е електрически отоплителен кабел, който предимно се използва в индустрията. Принципът му не е "сърцевина" от електросъпротивителна стомана /"кантал", "нихром" и т.н./, а два паралелни проводника, свързани със специална "полупроводима" пластмаса. Всъщност тази пластмаса осъществява топлоотдаването. Следват и други общи външни изолации. Най- ценното му качество е, че може да си отрежеш произволна дължина и това парче да ти излъчва според мощността си. Предлагат се например кабели с мощност от 15 до 90 W на линеен метър. Малък пример: избираш 30 см от кабел с мощност 90 W/м. Теоретически това парче ще има мах мощност от 30 W. На практика може би ще е малко по-ниска, защото при мах нагряване пластмасата загубва напълно проводимостта си и спира отделянето на топлина над тази мощност. След леко изстиване започва плавно обратния процес. Реалната мощност се определя от линейна диаграма. Желателно е това парче да бъде прикрепено към метален елемент, играещ ролята на радиатор с цел използване мах ефективно на избраната мощност. Топлинният диапазон, отговарящ на отделена топлина под 30 W може да регулиращ с обикновен терморегулатор, например този, който си закупил. 30W или малко под тях всъщност ще ти бъде мах допустимата горна граница, която може да се достигне например при авария на терморегулатора. Демек- да не опечеш гадинките.
   Ако се заинтересуваш от написаното по-горе, пиши на ЛС. След уточняване на удобна за теб дължина,ориентировъчна мощност на кабела и др. подробности съм готов да ти изпълня завършено изделие със захранваш кабел. Ще опитам и вариант с резистори, стига да намеря подходящи.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 03.03.2007 12:56
Флаш-паметта ми била в джоба на дънките и се е изпрала заедно с тях. като я извадих от пералнята имаше вода в нея, защото тежеше повечко от преди. изтръсках я, излязоха няколко капки вода от нея и я сложих да съхне на перваза на прозореца на слънце. дали ще проработи? и ако не проработи, дали ще може гаранцията да поеме нещо?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 03.03.2007 13:13
Теоретически, сушенето на по-висока температура ще предизвика по-силни окислителни реакции и железните елементи ще ръждясат, медните ще патинясат и т.н. Тъпото е, че вероятно флашката е затворена и няма възможност да бъде разглобена без да си личи. Иначе най-добрият вариант е обдухване със студен въздух до пълно изсушаване + изчакване още ден за по-голяма сигурност. Бих те посъветвал да се въздържиш от ползването и поне още ден-два, като през това време продължиш със сушенето и я изтръскваш периодически. След пробата ако имаш съмнения в надежността и, прати едно л.с. да ти дам един акъл дето не е за пред хора. O:-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: dido - 03.03.2007 18:47
Нищо и няма, вероятно.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 03.03.2007 21:52
това с флашката се случи преди седмица някъде. днес я поодухах със сешоара и реших да я вкарам да видя дали ще я бъде. пускам и хоп - работи. файловете си бяха там, всичко е ок. дано да си продължи все така.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Shagrath - 03.03.2007 22:10
Така като гледам, почти всички са със технически специалности. Това, разбира се, е страхотно. Аз от техника поназнайвам, доколкото да си сменя примерно електронното запалване, или някоя лампа. Хобито. Е, то е ясно на всички  :-) Освен него, имам и едно друго - колекционирам кактуси, ако може така да се нарече. Терасата е пълна с около 40-тина вида, и жената постоянно се закача като простира *CRAZY* Иначе работя като дознател. По образование съм юрист.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: malomir - 05.03.2007 04:13
Следя темата с интерес от известно време защото е хубаво да имаш познати взаимно свързани в случая с някакво хоби които могат да ти помогнат за нещо в живота като такъв.Нека и аз да се включа.
Организатор съм на купони,партита,фирмени тържества,частни купончета.Имам връзка с всички от шоу-бизнеса.Трябва ви някоя от известните групи в БГ а и не само, да ви забие на купона-човека съм аз.Организирам концерти в цяла България.
Работя с "БТР","Сигнал","АКАГА","ОСТАВА",Васко Найденов,Лили Иванова,P.I.F.и още много от най-известните групи и певци.Ясно нали?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 11.03.2007 21:44
Не искам да отварям нова тема.
Става дума за един филм, който гледах преди много години. Давали са го и по телевизията, въртеше се и по видеотеките. Подробностите не си спомням, но имаше някакво деде пред умирачка, дето се правеше на болен и, че е профукал всичките си пари. Роднините се чудеха как да си го пробутат един на друг, докато накрая някакво младо семейство го приюти от човещина. И тогава дедето им вика - а бе, излъгах ги всичките, фрашкан съм с пари, ама на тях няма да им дам.
Та, някой сеща ли се за филма и по-точно - заглавието му?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: wars - 11.03.2007 23:48
Greedy
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 12.03.2007 00:08
Май точно за този филм става дума. Благодаря! *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 12.03.2007 00:48
Определено, филмът е същия. Задействах издирване. Има го на двд в щатите, а у нас, май, освен на видеокасета на друго не е издаван. Благодаря още веднъж!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 12.03.2007 08:56
Аде и аз да потърся един филм. По спомени се казваше "Отмъщението на Били кид". Обаче и в IMDB не мога да го намеря. Май беше с Емилио Естевес. Много накратко сюжета - в една яко мизерна английска ферма или просто селска къща бащата оножда една коза. Ражда се нещо средно м/у коза и човек и почва да ги трепе. И това май беше анй-"нормалното" във филма.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ironic_ - 12.03.2007 09:26
А, този го помня! Даваха го на детския лагер в 5 клас. (Това май обяснява някои неща  :-| )

Ето ти го в IMDB (http://imdb.com/title/tt0102783/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 12.03.2007 09:35
Баси! И как съм търсил там!? =-O
10х ironic_ *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 28.03.2007 13:58
Писах преди време за една микровълнова печка. Оказа се, че трябва да подменя антената на магнетрона. Това е слюдената ламаринка, която най-често стои от дясната страна микровълновата. Искам да попитам дали някой е виждал да се продава слюда на листове. Казаха ми че имало някъде до румънката църква в София, но вчера така и не открих къде е този безистен.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 28.03.2007 14:51
Слюдата НЕ МОЖЕ да бъде антена. Тя е ИЗОЛАТОР. :-) Иначе не знам къде се продава. :-(
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 28.03.2007 15:27
Да бе така е, но все пак ми трябва :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: versicolor.net - 29.03.2007 15:08
 Хайде и аз да се представя . Завършил съм испанска гимназия преди 4-5 години , горе долу го поназнайвам . После записах КСТ(Компютърни системи и технологии ) , но след 2-3 скучни години се отказах . В момента се занимавам почти изцяло с екзотични животни . Стопанисвам http://versicolor.net/board  (http://versicolor.net/board) и работя в/у бъдещата си експозиция . Ако всичко е наред ще бъде в гр.Обзор и ще включва над 70вида животни в около 65-70 терариума и аквариума . Отскоро реших да има и рибки (кили , цихлиди - американски и от ез.Малави , може в последствие от ез.Танганайка ) , също рачета ,бели ноктести жаби , скаридки . Дотук по вашата тематика .
От екзотичните : 20тина вида тарантули , 5 вида скорпиони , 9 вида гекони , 3 вида змии , 5 вида тропически хлебарки и много други ....
Интересувам се от web development и дизайн (PHP,MySQL ,CSS , Ajax) , фотография , hardware .
Също и от birdwatching : http://bspb.org (http://bspb.org)
Ако мога да бъда полезен с нещо - питайте  O:-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 19.04.2007 12:28
Цитат на: wars - 11.03.2007 23:48
Greedy
Все не се сещам да пиша. Още веднъж благодаря. Изгледах го вече. Същият е, и е супер.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 19.04.2007 14:31
Ето малко и за мен. По образование съм икономист. От други постове във форума стана ясно, че съм работил в данъчната администрация и по-специално направление акцизи (хазарт, ценни книжа, тютюневи изделия, алкохол и т.н.). 4 години от живота ми преминаха в работа по специалността (маркетинг и мениджмънт), когато започнах от стоковед по внос и износ и стигнах до търговски директор в предприятие за производство на вино и високоалкохолни напитки. В момента съм финансов консултант по линия на Програма на ООН за развитие в България. Имам хабер от бизнеспланиране, данъчно законодателство и алкохол. Извън кариерата във финансите се пробвам да отглеждам риби в два аквариума с площ от около 120 дка. Занимавам се малко и с енергийна ефективност по-специално вакуумно-тръбни соларни колектори за топла вода www.solarism.eu. Демек - манджа с грозде.  *privet*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 19.04.2007 16:02
Я раздуй за ПРООН - с какво точно се занимаваш?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 19.04.2007 16:10
Цитат на: Longanlon - 19.04.2007 16:02
Я раздуй за ПРООН - с какво точно се занимаваш?
Преди 6 години по проект на ПРООН се създаде мрежа от бизнесцентрове и бизнесинкубатори в цялата страна. Това е проект JOBS. Един от тези центрове е в Силистра. Аз лично отговарям за неговото финансово функциониране. Имаме действаща лизингова схема, наемни отношения с клиенти, грантови схеми, доскоро обслужвахме т.нар. "царски кредити", защото клиентите и самите банки не искат да си пишат сами плановете, проекти за публично-частни партньорства и куп други неща. Ако мога да помагам с нещо - казвай.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 19.04.2007 16:45
Ще те запиша в тефтеря, може да потрябваш :)

Аз работя тук (http://www.adodunav.org)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 19.04.2007 21:12
Цитат на: Longanlon - 19.04.2007 16:45
Ще те запиша в тефтеря, може да потрябваш :)

Аз работя тук (http://www.adodunav.org)
На местна почва мога да ти помагам доста (имам достатъчно контакти в местната власт, доколкото е власт и предвид изборите скоро). В ПРООН също имам познати, които да дадат нужната информация в точното време. Стига да мога ще се радвам да помогна.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mistar_ti - 19.04.2007 22:20
Какво ли да кажа за себе си като цяло се занимавам с следните неща СОТ техника, контрол на достъпа, видеонаблюдение, мрежи , асемблиране на компютърни конфигурации и др. Работя в фирма преставляваща една от водещите фирми за сигурност в България ( Сектрон ) дилъри сме на Лидер а също така и на Хенди. Общо взето една голяма манджа с дрозде и аз както повечето българи съм от всичко по малко само и само да сме на работа в по-малките градове се налага да започваме да разбираме от всичко.Завършил съм средно образувание ( монтьор на ел. апарати , уреди и съоръжения )

Ако мога да съм полезен на някого с горепосочените неща да пита 
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 19.04.2007 22:49
Забравил съм да спомена - имам 3ти разряд зидаро мазач.  *privet*
Нито мога да зидам, нито мога да мажа.  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 19.04.2007 22:57
Цитат на: NO CARRIER - 19.04.2007 22:49
Забравил съм да спомена - имам 3ти разряд зидаро мазач.  *privet*
Нито мога да зидам, нито мога да мажа.  :-D
И аз имам 4-ти разряд "оператор в мвбелното производство", ама за разлика от теб мога да оперирам, а мога и да съм мебелен производител. Утре ще постна малко снимки на новата мебел за аквариума.  *YAHOO*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 19.04.2007 23:01
Нямам завършено още нищо(пък и тва дет завършвам, савсем друго учим ... ма тва друга тема) имам познания в сверата на дърводелството и конкретно всичко свързано с ПДЧ, също с електроника и компютри.
Ако мога да съм полезен на някой ще се радвам да помогна ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 19.04.2007 23:05
А, и междудругото, правилно е да се напише "зидаро-мазач". Ама ти нали не си нито зидар, нито мазач, отде ще знаеш.  *DRINK*
: 19.04.2007г 23:11ч
Цитат на: NO CARRIER - 19.04.2007 22:49
Забравил съм да спомена - имам 3ти разряд зидаро мазач.  *privet*
Нито мога да зидам, нито мога да мажа.  :-D
Тъй де. Стана ти ясно, надявам се! *ROFL*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NikolaV - 20.04.2007 00:14
В тоя ред на мисли... Икономист съм. УНСС-то съм го гледал само по септемврийски сесии и съм горд, че 90% от изпитите съм ги изкарал някак си без да знам по какво е изпита. Икономиката ми е ясна колкото и ядрената физика *CRAZY*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 20.04.2007 00:30
Цитат на: NikolaV - 20.04.2007 00:14
В тоя ред на мисли... Икономист съм. УНСС-то съм го гледал само по септемврийски сесии и съм горд, че 90% от изпитите съм ги изкарал някак си без да знам по какво е изпита. Икономиката ми е ясна колкото и ядрената физика *CRAZY*
Тихо бе NikolaV! Тихо! Ще вземат да си помислят, че всеки може да стане икономист, didn't it?!?!? A-a-a-a--aa--a-a!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raziel - 20.04.2007 11:05
Е то напоследък всички са или икономисти или компютърни специалисти. Особено във  второто имало много пари :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: MethodMan - 20.04.2007 12:27
Аз се занимавам с реклама - главно външна но и всякакви други простотийки
дизайн - гравиране 2 и 3D - фолиа и така нататък
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 03.05.2007 13:37
Въпроса не май много за тук, но да не отварям нова тема...
Та някой да знае дали с обикновенна видия мога да дупча гранитогрес или трябва нещо специално. Фаянс ми е ясно, работил съм и не ми е проблем, ама гранитогреса ми изглежда по- корав и незнам дали при удар няма да се счупи.....
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 16.05.2007 13:02
Интересува ме знае ли някой сайтове с безплатен софтуер за Simbian и по специално за nokia n80, но нещо което си заслужава да инсталираш. От google намерих доста, но тези програмки нестават за нищо. Всъщност дочух за програмка, с която през infrared можеш да ползваш телефона за дистанционно.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: le6o - 16.05.2007 13:07
http://series60.ru/  а програмата ти е Total IR Remote :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 16.05.2007 18:31
http://smart60.ru
http://www.all4smartphone.com/forum/
Ето  ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: sho - 16.05.2007 19:54
Цитат на: acho_pl - 16.05.2007 13:02
Интересува ме знае ли някой сайтове с безплатен софтуер за Simbian и по специално за nokia n80, но нещо което си заслужава да инсталираш. От google намерих доста, но тези програмки нестават за нищо. Всъщност дочух за програмка, с която през infrared можеш да ползваш телефона за дистанционно.
Разгледай тая тема дългичка е ама може да излезе заек :)
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=813809 (http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=813809)
Атова е нашенски форум за смартфони ама нещо ги мързи да пишат в повечето случаи
http://www.all4smartphone.com/forum/index.php (http://www.all4smartphone.com/forum/index.php)
Аа иначе имам много полезен софт ама за С6.1 , на 3 надали ше стане ако искаш чукни ми на КЮто да ти прата да опиташ
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 18.05.2007 12:32
Мерси много, но така и неможах да намеря из тях Total IRRemote, който да тръгва на nokia n80.
...
Да, току що прочетох в един форум че няма излязъл IRRemote за series 60 3rd Edition. Мам....
Ако знаете някоя друга програмка, ще се радвам да я няуча *privet*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: puhcho - 24.05.2007 14:43
грешка,преместих си поста в ако ви трябва помощ за компютрите,казвайте
http://www.aquariumbg.com/forum/index.php?topic=5903.msg106583#new
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Flober - 25.05.2007 00:01
http://www.mobilesmania.com/forum/index.php?&&CODE=00                   Това използвам аз,дано ти е от помощ.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raziel - 28.05.2007 17:15
По добър саит от този за всички видови мобилни devices не знам...
Има всичко за Палм, ППЦ, Симбиан, Уиндоус и кво ли още не based devices:

http://forum.pocketbulgaria.com/

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 29.05.2007 08:25
Готини неща, но IRremote нетръгва на s60 v3 :-(
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Longanlon - 29.05.2007 16:17
В каталога на Практикер видях ето това нещо:

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi89.photobucket.com%2Falbums%2Fk230%2FLonganlon1%2FUntitled-1-1.jpg&hash=a8e0beebca1cc6bb87345509ffbe75bfa74f4e4a)

Наречено е "Охладител" но някой може ли да ми каже принципа му на действие? Като охлажда отпред как не топли отзад?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ceco - 29.05.2007 16:43
Някъде би трябвало да има изход за кюнец, който се включва в комина или се вкарва в прозореца.Аз не бих те посъветвал да го купуваш.Ние имахме в офиса и то Тошиба- изхвърлихме ги на вторият месец.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 29.05.2007 16:51
Защо? Какво не им е на ред?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ceco - 29.05.2007 16:54
Слаби са.Освен това като работят кюнеца е доста топъл и се получава равновесие.Става само за много малко помещение.
Единственият по приемлив вариант е да го сложиш до комина и да пробиеш отвор на нивото на този на охладителя.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Longanlon - 01.06.2007 10:59
Включвам си фотоапарата и на него пише CARD UNREADABLE.

Какво означава това? Т.е. от какво може да се е получило и как да го оправя? Вчера си снимах без проблем и си свалих снимките... Картата е сравнително нова - на 5 месеца, може би около 3000 снимки съм правил с нея.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 01.06.2007 11:20
И на мен ми случи наскоро с една чисто нова китайска San Disc 2 гигабайта. При мен не искаше да разчете част от картата (някои снимки излизаха, а други не). Каквото можах свалих на харда и после, както е включен апарата към компютъра му дадох quick format, защото delete не действаше. Оттогава нямам проблеми.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.06.2007 12:00
Гасиш апрата, вадиш картата, палиш, гасиш и пак ръгаш картата. Ако продължава да дава грешка - формат, но за препоръчване - от апарата!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 01.06.2007 12:19
Не стана с ваденето.

Дадох на картата quick format и почна да ми изписва card unformated. дадох пълен формат - същата работа.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.06.2007 13:04
Колкото и да е странно, подобна карта оправих на фотоапарат Панасоник, пак с формат. Ако имаш нещо под ръка, пробвай. Ако не - бегай с нея в магазина.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 01.06.2007 13:08
И какво ще правя с нея в магазина? Купих я от София...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.06.2007 13:58
Гаранция, ала - бала...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 01.06.2007 15:59
хехехехе да бе
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.06.2007 18:36
Потърси фирмена програмка за формат, ако и с нея не стане, можеш да си я мушнеш на широко някъде...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 01.06.2007 23:22
Просто я пъхнах в друг фотоапарат, който си я форматира сам, автоматично :)

Всичко е на ред вече.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 02.06.2007 00:03
Добрата новина е, че се радвам, защото си решил проблема. Лошата е, че може да се появи пак. Може да е от software на апарата (първия), а може да е от несъвместимост между апарат и карта. Да не би апарата да не поддържа толкова голяма карта, макар че не знам колко е?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 02.06.2007 09:20
Подозирам, че е защото оставих апарата цяла нощ точно зад включения ми црт монитор...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 03.06.2007 11:04
Аз за това ти препоръчах да форматираш с друг апарат или фирмена програма. Обикновен формат и създаване на директориите чрез виндовс не помага. Някои апарати просто не се справят...

Бтв, да - възможно е да е от CRTто.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Flober - 05.06.2007 19:00
Програмата се казва-MMC medic със нея "лекувам" подобни карти,но имам и "четец на карти"
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: islander - 07.06.2007 16:21
Понякога при слаб ток в батериите също не прочита картата...

Аз имам един въпрос към евентуален "патил". Наскоро си купих едно ДВД плеърче Елит - евтинко. Работи добре като за толкова пари, но при пускане на DivX субтитрите са толкова дребни че трябва да стоя на 1 метър от екрана за да чета нормално. Има ли възможност за увеличаване, защото след неколкократно изчитане на инструкциите и всевъзможни опити с дистанционното, нищо не успях да направя.
Мерси предварително.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Longanlon - 07.06.2007 16:46
Купи си 50" телевизор и ще са ти едри :) Тва в сферата на бъзика, разбира се...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 07.06.2007 17:11
Цитат на: islander - 07.06.2007 16:21Има ли възможност за увеличаване, защото след неколкократно изчитане на инструкциите и всевъзможни опити с дистанционното, нищо не успях да направя.
Ако няма някакъв пач и нов firmware, мисля че си обречен...
Остава да си купиш презаписваеми дискове и да започнеш манифактура на дивидита.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: MAGARETOOO - 07.06.2007 17:43
гледам че пишете за телефони тука ако някои тарси някаква програма или помощ да пише занимавам се с телефони от 7 години предимно с нокиа тъй като сам им почитател имам почти всички възможни програми за нокиа хиляди игри теми и сякакъв software.сащо доста съм добър с обработката на изображения ама работя с Jasc Paint Shop Pro тъй като неодобрявам баналния фотошоп
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 09.06.2007 16:55
Я ми предложете звукова карта за 5.1 системка. Качесвена и не много скъпа. Гледах SB 5+1Chanel. Ще свършили работа?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Величка - 09.06.2007 17:51
Регистрирах се в Цихлид форума, но нещо не мога да  влизам,получих писмо отговор но нещо не можах да схвана какво искат някакво потвърждение от родител.Някой може ли на ми каже какво да правя?
Ето цитат от писмото:

Welcome to Cichlid-Forum Forums

In compliance with the COPPA act your account is currently inactive.

Please print this message out and have your parent or guardian sign and date it. Then fax it to:

(847) 463-0555

OR mail it to:



------------------------------ CUT HERE ------------------------------
Permission to Participate at Cichlid-Forum

Username: vela_geleva
Password: *********
Email: vela_geleva@abv.bg

ICQ Number:
AIM Address:
MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Web Site:
From: Bulgaria
Occupation:
Interests:

I HAVE REVIEWED THE INFORMATION PROVIDED BY MY CHILD AND HEREBY GRANT PERMISSION TO Cichlid-Forum TO STORE THIS INFORMATION.
I UNDERSTAND THIS INFORMATION CAN BE CHANGED AT ANY TIME BY ENTERING A PASSWORD.
I UNDERSTAND THAT I MAY REQUEST FOR THIS INFORMATION TO BE REMOVED FROM Cichlid-Forum AT ANY TIME.


Parent or Guardian
(print your name here): _____________________

(sign here): __________________

Date: _______________

------------------------------ CUT HERE ------------------------------


Once the administrator has received the above form via fax or regular mail your account will be activated.

Please do not forget your password as it has been encrypted in our database and we cannot retrieve it for you. However, should you forget your password you can request a new one which will be activated in the same way as this account.

Thank you for registering.

--
Please do NOT reply to this email. We do not actively monitor this account. If you have a question, or a problem, please email info@cichlid-forum.com, or contact one of the administrators directly. Thank you.

Regards,
Cichlid-Forum Staff
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raziel - 10.06.2007 10:40
А защо си  щракнала че нямаш 13 години ? :)
Сега отиваш пак на регистрация и избираш че имаш 13 години.
Или пишеш емаил на админа да ти удобри юзъра.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 10.06.2007 10:49
Как да премахна отблясъците по снимката с фотошопа???
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Величка - 10.06.2007 11:54
Цитат на: Raziel - 10.06.2007 10:40
А защо си  щракнала че нямаш 13 години ? :)
Сега отиваш пак на регистрация и избираш че имаш 13 години.
Или пишеш емаил на админа да ти удобри юзъра.

Не видях никъде такъв въпрос.Ще пробвам пак да се регистрирам.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 10.06.2007 11:57
трябва да дадеш  Agree to these terms and am over or exactly 13 years of age :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Величка - 10.06.2007 15:43
Цитат на: 6aro - 10.06.2007 11:57
трябва да дадеш  Agree to these terms and am over or exactly 13 years of age :-)

Готово, благодаря! *thanks *thanks *thanks
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 10.06.2007 17:58
Моля!

А някой, може ли да каже нещо по моето питане? Ако имате опит с такива карти да предложите евтин вариант.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 10.06.2007 18:32
Цитат на: botan - 10.06.2007 10:49
Как да премахна отблясъците по снимката с фотошопа???
С печата можеш да копираш/клонираш други части от аквариума. Но ако полето е голямо, ще си личи.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 10.06.2007 23:33
Търся малко помощ за намиране на заден прозорец на Hyundai S Coupe 93г.
Тук в Плевен работата трудна, чувам някакви цени от порадъка на над 600лв.
Ще се радвам някой ако има информация за колко, и каде може да се намери да сподели ;)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 11.06.2007 10:13
Цитат на: Emsi - 10.06.2007 23:33
Търся малко помощ за намиране на заден прозорец на Hyundai S Coupe 93г.
Тук в Плевен работата трудна, чувам някакви цени от порадъка на над 600лв.
Ще се радвам някой ако има информация за колко, и каде може да се намери да сподели ;)
Имам един съученик, който се занимава с авто стъкла и за по-засукани коли. Ако искаш да ти дам телефон да питаш, но да знаеш, че е в София.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 13.06.2007 09:11
Мисля да купувам нещо подобно на това (http://bex.eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/addord.php&get_vars=68672&get_keys=myid). Тази, която съм си харесал, е 12Вт. но за по-малко пари има и акумулатор и може да работи няколко часа на двора без външно захранване.
Някой ползвал ли е? Ефективна ли е на двор, къмпинг и т.н.? Комарите харесват ли я? А после чисти ли се лесно? Миризмата е отвратителна, ама ако върши работа, ще я преживеем някак си.  :))
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 13.06.2007 10:11
Имам такава, но още не съм я ползвал. Подариха ми я за някакъв празник за да я инсталирам на терасата.... ама мързела не мори, той мъчи.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: botan - 13.06.2007 10:43
NO CARRIER миризмата не е проблем.След определен период от време, мозъка ти ще се адаптира към дразнителя(миризмата) и няма да я усещаш. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 14.06.2007 12:50
За лампата ще ви кажа другата седмица, живот и здраве. :-)

Друга задачка закачка:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FRazni%2Funknown-tree_thumb.jpg&hash=853c741a9929609ba01aa3369bd83023fae205bd) (http://tsvetkov.be/upld/files/1/Razni/unknown-tree.jpg)
Някой знае ли това дърво какво е? Латинско наименование ако може, но става и нашенско.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 14.06.2007 13:24
Като го гледам ми прилича на ей това. http://www.chlorischile.cl/cursoonline/guia9/ailanthus.htm

Ето и още http://en.wikipedia.org/wiki/Ailanthus_altissima
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 14.06.2007 13:40
Ами не е точно. На първия линк много прилича. Но ровейки в гугъла из снимките, ми заприлича повече на едно друго дърво, което е зад къщата ни и за което също се канех да питам как се казва. *DRINK*
Ето го:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FRazni%2Fdarvo_thumb.jpg&hash=6b01604b95fc43a7733dc0908d8a97beeab0a908) (http://tsvetkov.be/upld/files/1/Razni/darvo.jpg)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 18.06.2007 16:29
Имам за задача да купя водна помпа за бунар, та баба ми да си полива доматите....  Ако някой скоро е пазарувал нещо подобно , ще съм му благодарен за помощ . Сетих се за потопяемите помпи за фонтани, само че малко по- мощни , водата ще се тегли от около 2.5м , някакви идеи.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ceco - 18.06.2007 16:51
Виж това:
http://www.wilo.bg/cps/rde/xchg/bg-bg/layout.xsl/index.htm
Имай предвид, че е най-доброто и нищо чудно да не си заслужава за поливане на домати.
Успех
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: botan - 18.06.2007 16:54
Цитат на: NO CARRIER - 14.06.2007 12:50
За лампата ще ви кажа другата седмица, живот и здраве. :-)

Друга задачка закачка:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FRazni%2Funknown-tree_thumb.jpg&hash=853c741a9929609ba01aa3369bd83023fae205bd) (http://tsvetkov.be/upld/files/1/Razni/unknown-tree.jpg)
Някой знае ли това дърво какво е? Латинско наименование ако може, но става и нашенско.  *DRINK*
Може и да е хибрид!Срещата се.
Тук пък в София си намерих кестен с роцови цветове.Използват ги за декоративна цел при озеленяването,но ще потърся, не съм 100% сигурен че е хибрид. ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 18.06.2007 23:57
Цитат на: ceco - 18.06.2007 16:51
Виж това:
http://www.wilo.bg/cps/rde/xchg/bg-bg/layout.xsl/index.htm
Имай предвид, че е най-доброто и нищо чудно да не си заслужава за поливане на домати.
Успех
Вило помпите са бая парички и се ползват предимно в отоплителните инсталации. :)

Цитат на: botan - 18.06.2007 16:54
Може и да е хибрид!Срещата се.
Има ги на много места в Пазарджик. Като прецъфтят, се появяват едни големи шушулки, мяркат се някъде из снимката остатъци от миналата година.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 19.06.2007 00:43
Аз не намерих нищо.Не е БГ вид.Ще пратя снимката на по-разбиращи ботаници да кажат.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 19.06.2007 00:51
Благодаря. Ако кажеш, утре ще го снимам още няколко пъти да се вижда по-добре.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 19.06.2007 10:05
Гледах ги тези помпи , намерих и още няколко подобни, но мисля че имаше на някоя от фирмите за аквариумни помпи от тези, пластмасовите "камъни" с мощност 300-400w , които мисля , че ще ми свършат работа, защото както вече писах бунара е пълен винаги и нивото не пада под 1м. от нивото на земята. На Сера из сайта не можах да намеря, из сайтовете на фирмите които рекламират във форума - също , а съм сигурен че ги гледах някъде тези помпи.  
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ceco - 19.06.2007 10:55
Може би имаш предвид това:
http://www.aquamania-bg.com/pumps.html
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 19.06.2007 12:42

    (https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FPics%2Fuknown%2520tree%25202_thumb.jpg&hash=b0f18348fb4b62e776b5bfad0145c227b722ae73)
(http://tsvetkov.be/upld/files/1/Pics/uknown%20tree%202.jpg)

    (https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FPics%2Fflower%2520of%2520unknown%2520tree_thumb.jpg&hash=0cdf39c24f8e25fa98a665042f0d908dcd8b7c98)
(http://tsvetkov.be/upld/files/1/Pics/flower%20of%20unknown%20tree.jpg)

    (https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FPics%2Fleafs%2520of%2520unknown%2520tree_thumb.jpg&hash=32af8b065871ccdb154c8179c7593c9574f80a29)
(http://tsvetkov.be/upld/files/1/Pics/leafs%20of%20unknown%20tree.jpg)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 19.06.2007 14:29
Цитат на: ceco - 19.06.2007 10:55
Може би имаш предвид това:
http://www.aquamania-bg.com/pumps.html
Точно!
Мерси за линка!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 19.06.2007 16:00
Цитат на: NO CARRIER - 19.06.2007 12:42

    (https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FPics%2Fleafs%2520of%2520unknown%2520tree_thumb.jpg&hash=32af8b065871ccdb154c8179c7593c9574f80a29)
(http://tsvetkov.be/upld/files/1/Pics/leafs%20of%20unknown%20tree.jpg)
Най-лесно е да попиташ еколога в Общината. Те трябва да знаят всичко за дървесните видове при вас. Има и озеленител, който отговаря за парковете и градинките в целия град. Можеш да попиташ и него.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 20.06.2007 10:54
Подозирам, че ще ме пратят в 9та глуха, за съжаление. Само ще си изгубя времето като знам каква е бюрокрация.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ceco - 20.06.2007 11:28
 *spam
Има и друг начин.Напиши молба до общината/озеленяване/ да ти разрешат да отсечеш това дърво/като приложиш и снимка/.Тогава ще вдигнат вой до небесата, та освен вида му може би ще научиш кой и кога го е засадил :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 20.06.2007 11:31
+1 за идеята.  *thanks
Само да не кажат - бе сечи там, само кажи колко даваш?!  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ceco - 20.06.2007 11:34
И това ще е супер.Само ще трябва да се свържеш с дървената мафия.На вас в Пазарджик не ви липсва.И Варвара и Пещера са ти все близо.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 21.06.2007 00:15
Ей ей няма да го сечете аааа! *predupejdavam*
Значи казва се Koelreuteria paniculata - китайски мехурник.Не е европейски вид,за това съм го помислил за хибрид. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 21.06.2007 00:37
А, баш същото е!  *thanks Отивам да ровя.
Благодаря!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 10.07.2007 13:38
Има ли някой да се занимава с ремонт на коли. Имам проблем с моя орел.
Имам опел астра '92 година, 1.6mi. Бях на диагностика и ми казаха че трябва да сменям индукционния датчик, който се намира в делкото. Та ми казаха да пробвам да разменя моето делко с друго такова, за да съм сигурен че е от това. Ако има някой с опел астра ще съм му много благодарен ако ми съдейства да разменим за една проба делкото.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 17.07.2007 15:33
Защо олимпийските игри са се провеждали в древна Гърция на всеки 4 години? Искам да кажа, защо точно на 4 години?

Не, в уикипедия не пише.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 17.07.2007 15:57
Цитат на: Longanlon - 17.07.2007 15:33
Защо олимпийските игри са се провеждали в древна Гърция на всеки 4 години? Искам да кажа, защо точно на 4 години?

Не, в уикипедия не пише.

Много интересен въпрос, накара ме да се поразровя. :-)
Намерих два варианта - прост (митичен), но не особено достоверен и по-сложен, но за сметка на това доста по-убедителен:

1. Херакъл (Херкулес) победил в първите игри в Олимпия, след което постановил те да се провеждат на всеки четири години. Общо взето дрън-дрън.

2. Горките гърци имали ГОЛЯМ проблем - как да свържат лунния и слънчевия календари. Както сега знаем, един лунен месец е равен на 29,53 дни, а една слънчева година съдържа приблизително 365,25 дни. Това с думи прости ще рече, че в една слънчева година има 12,36827 лунни цикъла. Това е число, което много трудно се изразява в цели дни, което създавало на гърците голям проблем при синхронизацията на лунния и слънчевия календари. Те обаче, като едни прочути хитреци, измислили готино решение. Забелязали, че осем слънчеви години се равняват почти точно на 99 лунни месеца. Затова създали нов календар, наречен оцетерис, който имал точно толкова (8 слънчеви години, 99 лунни месеца). Пет от тези осем години съдържали дванадесет месеца, а останалите три - 13. Високосни (с 13 месеца) били 3-тата, 5-тата и 8-мата години от цикъла. Според легендата и гръцките историци използването на този календар започнало точно когато и олимпийските игри - през 776 г. пр. н. е. По-късно гърците започнали да измерват оцетериса като два четири годишни периода - един от 49 месеца и един от 50, като нарекли тези периоди "Олимпиади". Те съществуват и до днес - всяка четвърта година добавяме по един ден към февруари, но това е друга тема.  Смята се, че самото си съществуване Олимпийските игри дължали на "преиграването" на събитието, дало началото на този календар.
;-)


Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 17.07.2007 16:04
ма ти си като кофа за факти, дееба :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 17.07.2007 16:07
Цитат на: Longanlon - 17.07.2007 16:04
ма ти си като кофа за факти, дееба :)

Колкото и да е вярно това, този случай е по-друг - просто умея много добре да си формулирам търсенията в гугъл. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: N.Nobs - 17.07.2007 16:10
Цитат на: Boby_ - 17.07.2007 16:07
Колкото и да е вярно това, този случай е по-друг - просто умея много добре да си формулирам търсенията в гугъл. :-)

  И въпреки всичко не бих те зел на работа при мен, прекалено много свободно време имаш  :-P
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 17.07.2007 16:13
Цитат на: N.Nobs - 17.07.2007 16:10
  И въпреки всичко не бих те зел на работа при мен, прекалено много свободно време имаш  :-P

:-) Абе от една страна съм хубав, от друга - умен, без да пропускам скромността. Ама и аз не бих се наел на работа, де - не мога да си позволя да си плащам. ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Longanlon - 17.07.2007 16:51
хахахахаха

мога ли да те цитирам в блога си?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Boby_ - 17.07.2007 16:54
Цитат на: Longanlon - 17.07.2007 16:51
хахахахаха

мога ли да те цитирам в блога си?

Цитирай. Те така се раждат крилатите мисли. Косматите също. ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 09.08.2007 22:40
Търся българска народна песен. Злато моме. Да, има я из гугъла, но аз я търся в конкретно изпълнение на Пенка Павлова. Ако някой може да я намери на мп3 или подобен формат, ще съм много благодарен!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FOZZY - 09.08.2007 23:02
Защо не пробваш в data.bg или b359.com
: 09.08.2007г 21:09ч
Знаеш ли,имам колега който се занимава с народни песни и танци.Утре ще го питам.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zmeq - 09.08.2007 23:04
b359.com - тука я има  ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FOZZY - 09.08.2007 23:10
Цитат на: zmeq - 09.08.2007 23:04
b359.com - тука я има  ;-)
На мене ми отвая някакви иероглифи!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zmeq - 09.08.2007 23:11
Сменяме разширението от txt на mp3 и чудо  :-P
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 09.08.2007 23:32
zmeq, златен си! Ще идвам специално до София, май. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FOZZY - 10.08.2007 00:17
Цитат на: zmeq - 09.08.2007 23:11
Сменяме разширението от txt на mp3 и чудо  :-P
Лелеее,верно ше остана прос до край :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 10.08.2007 02:17
А ти ако намериш още нещо, не се стеснявай - давай го. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 10.08.2007 10:49
Цитат на: NO CARRIER - 09.08.2007 22:40
Търся българска народна песен. Злато моме. Да, има я из гугъла, но аз я търся в конкретно изпълнение на Пенка Павлова. Ако някой може да я намери на мп3 или подобен формат, ще съм много благодарен!
Що бе, какво и е на Недялка Керанова, освен че не е жива и умаряше по бутилка ракия? *JOKINGLY*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 10.08.2007 11:55
Хех, не знаех тези подробности. :-)
Нищо и няма, но човекът заради когото търся песничката има специфични нужди. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 10.08.2007 12:22
Питай в чирпанския край, сватба без нея не минаваше! Едно време де.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 10.08.2007 12:39
За момента това на zmeq ми върши работа.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 23.08.2007 07:27
Търся гилотина!
Ако някой знае къде в София могат да ми нарежат едни ламаринки, моля да помага.
Благодаря предварително!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 08.09.2007 00:06
Опитах, но не се справям. Някои има ли идея как се казваше продължението на Ужилването? http://www.imdb.com/title/tt0070735/ Ужилването 2, ама гугъл нещо не се справя.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 08.09.2007 00:12
http://www.imdb.com/title/tt0086370/ това ли е ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 08.09.2007 00:19
Хм, и защо ли очаквах друго заглавие със същите артисти?! Ще го дръпна, но май ще е това.
Благодаря.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 08.09.2007 00:24
Няма проблеми радвам се да помогна :)
Не съм гледал и първата част, и не мога да съм сигурен че това е продължението, но по дадената информация, то ще да е ;)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 08.09.2007 09:55
Мога да ти я дам ако искаш. Готина е.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: HanibalKing - 10.09.2007 19:33
Ако може някой да ми обясни за Photoshop CS3 как точно действат "smart objects".Ясно че заключват слоя ама даруга функция имат ли?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunterbul - 10.09.2007 20:28
Здравейте аз бачкам в кабелна телевизия като монтажист. Поназнайвам и снимането с камера и т.н.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: enigmatic - 10.09.2007 22:35
Аз съм ИТ...
Заглавие: Re
Публикувано от: Bunz - 25.09.2007 13:35
Да има някой в София, който да се занимава с ПДЧ плоскости?
Там разните му разкрояване, кантоване и продажба, разбира се.
Заглавие: Re: Re
Публикувано от: Тони - 25.09.2007 16:40
Цитат на: Bunz - 25.09.2007 13:35
Да има някой в София, който да се занимава с ПДЧ плоскости?
Там разните му разкрояване, кантоване и продажба, разбира се.
Не разбрах какво ти трябва, цял шкаф (там каквото ще правиш) или само разкрой...
Всъшност мога да помогна!
Заглавие: Re: Re
Публикувано от: Bunz - 25.09.2007 17:13
Искам да правя секция и хората, към които се обръщах досега си се върнаха в Пловдив.
Имам чертеж и размери на отделните плоскости, които ще ми трябват.
Ти с това ли се занимаваш?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 25.09.2007 19:24
Цитат на: Bunz - 25.09.2007 17:13
Искам да правя секция и хората, към които се обръщах досега си се върнаха в Пловдив.
Имам чертеж и размери на отделните плоскости, които ще ми трябват.
Ти с това ли се занимаваш?
Да, когато имам време. Ако имаш разкроя и мислиш че можеш да си сглобиш секцията след това, мога да ти дам адреса на някой цех (най-близо до Мусагеница) дето ще срежат и кантират детайлите. 
Да не водним темата , да минем на ЛС?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.10.2007 01:21
То въпросът май ще е към botan, но може някой друг да знае. Какво е това:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fupload3.postimage.org%2F354454%2Fstranenplod.jpg&hash=df1cdf96428b8941f489c0f83d9042eeaa9fbe10) (http://upload3.postimage.org/354454/photo_hosting.html)
Снимано е из северна Америка.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 01.10.2007 01:48
Еее само от това е трудно да де разбере...ама съм виждал подобно в БГ плевел е от семейство Картофови, след малко ще разгърна литературата да видим какво е точно :-) :-)
: 01.10.2007г 01:01ч
Мммхм джъст ес ай съспект :-D
Растението е Solanum dulcamara или Червено кучешко грозде(Разводник)
Отровно и лечебно!
http://images.google.bg/images?q=solanum+dulcamara&ndsp=18&svnum=10&um=1&hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla:bg:official&start=0&sa=N
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.10.2007 01:57
В десятката, както винаги.  *thanks
Благодаря!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: spetsa - 01.10.2007 02:53
На това като му гледам формата и зърната ми прилича на "касис" (дано не се лъжа)колко съм изял от него и колко корем ме е болял ...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 01.10.2007 04:36
Хъхъхъхъ определено не е касис на касиса са му различни плодовете и дръжките и листата иии ехеее колко по-различно е от това....
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: blagoy - 01.10.2007 16:12
Цитат на: NO CARRIER - 09.08.2007 22:40
Търся българска народна песен. Злато моме. Да, има я из гугъла, но аз я търся в конкретно изпълнение на Пенка Павлова. Ако някой може да я намери на мп3 или подобен формат, ще съм много благодарен!
Penka Pavlova - Zlato mome.mp3  8-)
                                         
http://search.data.bg/?sid=gfuh6f5r150flgov2gmx
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.10.2007 17:18
Благодря, справихме се вече. ;-)
Заглавие: Акъл за лунички в баня
Публикувано от: theater - 07.10.2007 19:57
Искам да питам хората, които са си монтирали сами лунички за един проблем.
В банята имам 3 лунички на 12V по 50 W всяка. Една от тях леко искри и примигва във фасунгата, което води до преждевременни изгаряния. Тъй като не съм ги монтирал аз и не съм много наясно кое, как и защо, искам да питам има ли вариант да се смени само фасунгата или трябва да търся цялото тяло?
Някакви други идеи за ремонт на самата фасунга?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: bobynfs - 07.10.2007 20:26
Продават се и отделно 12V-ви фасонки виждал съм даже имам и 6 излишни някъде из къщи, че вървяха комплект с луничките с 2- вида фасонки 12 и 220 волта.
: 07.10.2007г 19:07ч
за да изкри и да премигва най-вероятно не контактува добре с пластинките пробвай да ги огънеш малко да прехваща крушката по добре
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: besom - 07.10.2007 20:34
lz3cv - пробвай тук http://us.share.geocities.com/cdmaster4/index.html
пробвал съм коректни са
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 11.10.2007 10:59
Търся малко помощ относно намирането на квартира в София.
Търси се едностаен(боксониера, гарсониера) за две студентки.
Ако пък някой има номера на някоя добра агенция също ще се радвам да го споделите :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 15.10.2007 19:52
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphoto-cult.com%2Fpics%2F247%2Fpic_10002673_0247397.jpg&hash=92bbd3d8834ed953c0ecdd1acef829dd5bf19813) по тази снимка може ли да се определи цветът на какво дръвче е? Слива, череша?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Тони - 15.10.2007 22:16
Джанка ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: theater - 15.10.2007 22:42
Не помагам особено, но жена ми каза слива, тъщата каза слива, но може и да е череша.  *CRAZY*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: dido - 15.10.2007 23:44
Коко, снимка на кората на дървото дай.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.10.2007 03:34
Това са пуснали в култа, няма повече. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: sho - 16.10.2007 06:02
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphotofile.ru%2Fphoto%2Favi%2F2066539%2Flarge%2F33395919.jpg&hash=bc436417f301eca48585f574c8c662eaec2bd1d3) (https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg-2004-03.photosight.ru%2F12%2F432213.jpg&hash=7534a9a6e2212c23da92dce7c22006f96b06da22)
Много си приличат гадовете - отляво череша , отдясно джанка, все пак аз съм за череша :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 16.10.2007 16:52
На мен ми прилича на джанка,не може да е череша, защото дръжките на цветовете са къси да е череша, а и както виждате от снимката която пусна Шо цветовете излизат от едно място при черешата, ама и вишна не е защото цветовете на вишната розовеят.
Почти сигурен съм че е слива. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.10.2007 18:22
Добре, благодаря на всички. :-)
Нека да е слива. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 30.10.2007 19:56
Имам едно питане относно ПХП. Забелязах, че във форума е сложен адсенс и бих искал да попитам как точно се слага м/у постовете?
Благодаря!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 30.10.2007 21:03
http://www.smfads.com/forums/ това е модът. Инсталира се към SMF и после се пейства кодът, който гугъл дават.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 30.10.2007 22:02
Благодаря NO CARRIER! :-)

П.п. Сложих го успешно кода на гугала.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 31.10.2007 22:09
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphoto-cult.com%2Fpics%2F254%2Fpic_10002199_0254369.jpg&hash=55c46461e2fdc8c24d38978eded9663024900069)
Наско, botan, помагай. :-)
Или някой друг ако знае какво е, нека каже. Благодаря!  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Violeta - 31.10.2007 22:28
На орхидея ми прилича... май...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.11.2007 00:01
Пуснах го докато говорех по телефона. Растението е водно и се намира в някаква река във Виетнам. Плувало свободно отгоре и се събирало на колонии по завоите.
http://photo-cult.com/showpic.php?aut=skydragon&id=254369 снимката
Основната тема: http://photo-cult.com/showpic.php?aut=skydragon&id=254135
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Lan - 01.11.2007 09:56
NO CARRIER, виж това:
http://natureproducts.net/Art/Gabrielle/lotus400.jpg

Цветът под бижуто е един, но удивително много прилича на тези от твоята снимка (само дето не му се виждат тичинките, така че може и да греша). Това ме кара да мисля, че е някакъв вид лотос. Не е за вярване колко много видове лотоси се оказа, че има... но повечето бяха часовници и леки коли... а, да - и електронни таблици.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 01.11.2007 13:23
Мдааа. Явно е някакъв вид лотус, наистина.
Благодаря. Ще потърся.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: 6aro - 02.11.2007 00:12
Цветовете на едно ли са или на отделни дръжки? В гугъл нищо не намерих с нимфеациае.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 02.11.2007 09:16
Никаква представа си нямам. Вчера не ми остана време, но днес ще опитам да поровя и аз из лотусите.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: neneee - 11.11.2007 15:20
Задавам си един доста интересен въпрос(поне за мен де) как става това автоматично навиване на часовниците. Тоест как така един ръчен часовник може да се навива от движенията на ръката. И тей, като скоро се сдобих с часовник най-вероятно е с такова навиване. Оох колко просто звучи "имам часовник, ама не знам как се навива или въобще дали се навива..." И се чудя как става това.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Barbus - 11.11.2007 15:32
Самонавиващият се часовник има един маховик,който се завърта при всяко движение на ръката,колкото и минимално да е то,и по този начин се елиминира нуждата от постоянно ръчно навиване.За да си сигурен че работи маховика-разклати часовника близо до ухото си и като спреш трябва да чуеш завъртането на маховика който изглежда така:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg146.imageshack.us%2Fimg146%2F5779%2Fmahowikqt0.png&hash=9edb5ee00e21dca060af5ad4f23da376816e1d7b) (http://imageshack.us)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: neneee - 11.11.2007 16:11
Е, благодаря пък!   :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 12.11.2007 11:41
Ето за растението. Информацията е "от източника".

Цитаттрябваше да ми пуснеш предната снимка
растението се казва 'био'

http://www.aqua-birdvn.com/home/?ns=News&dialoose=View&id=734&cat=22

вирее по реките, няма нужда от почва, само вода
расте много бързо и във ВН се ползва за храна на прасетата  :) е, от скоро се продават отгледани цъфнали в саксии, на което бабите се присмиват, че младите хвърлят пари на вятъра, знаеш как е

впрочем, виждала съм да се продават и в БГ :) забавно е, пускаш го във ваната и то си расте самО
май струваше скъпо, като всяко екзотично нещо

линкът е на ВН, sorry, а е много полезен
разправя, че произходът му е от Венецуела, латинското име е 'Pontederiaceae', а най-интересното е, че това растение има способността да прочисва водата
за 24h може да изсмука 34kg Na, 22kg Ca, 17 kg P, 4kg Mn, 2,1kg Phenol, 89g Hg, 104g Al, 297g k?n, 321g Stronti

и макар да нямам никаква идея какви са тея неща, дългият им списък ме респектира :)

Благодаря на Ани за информацията и превода.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 12.11.2007 12:15
Името, конкретно, е Water Hyacinth (Eichhornia crassipes) - Воден Хиацинт.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 12.11.2007 16:32
Такъв Хиацинт си взех преди години за едно открито аквариумче- много красиво растение и много време ми издаяни.
Има едни хубави лилави корени- като гъста брада,висят във водата и смучат яко хранителни вещества доколкото съм чел.
Цветовете му се задържат много дълго- това растение обаче е бич в реките по света- прави много големи бели- направо е еко катастрофа.

Може да се сложи в сферичен съд като за златна рибка примерно,или голяма ваза и ако се освети подходящо може да живее много време- даже и рибки може да се пуснат в съдчето- бети или гупи примерно.
Кралчев беше правил нещо подобно и беше станало много хубаво,мислех си и аз да го направя.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 05.12.2007 14:46
Някой има ли представа къде мога да намеря малки токови трансформатори(измервателни, токови датчици), подобни на тези:

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.eltranstech.ru%2Fim%2Fdatchik7.jpg&hash=82812cc0847fbbe374be933fb15f538ae5499b33)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emil - 07.12.2007 18:59
@miTko подобни такива бях видял в Конрад, но в София. Ако има и в Пловдив, провери.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: sho - 19.12.2007 20:56
Вече не ми трябват :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: abaro - 19.12.2007 22:15
Още ли ти трябват да ти ги изтегля
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 20.12.2007 09:40
Цитат на: abaro - 19.12.2007 22:15
Още ли ти трябват да ти ги изтегля

Предполагам че не се отнася до моя въпрос!  :-D И на мен не ми трябват, ще си направя за моите нужди, разбрах как най-лесно.
Заглавие: Как през системата за домашно кино да изкарам звука на телевизора
Публикувано от: winnerkn - 27.12.2007 15:09
Скоро си купих система за домашно кино и всичко си е ок, само не мога да разбера как да изкарам звука от тв-то. Свързана е със скарт букса. Отзад на ДВД-то има 2 АУХ входа, включвам кабелите там и в телевизора ама звук няма.
П.С. ДВД-то е такова http://electronics.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=25848&cat=3143&shop_id=57
*HELP* *HELP* *HELP*
Заглавие: Re: Как през системата за домашно кино да изкарам звука на телевизора
Публикувано от: Emil - 27.12.2007 15:28
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/200709/20070908092721937_X20-TX22-TX25_NOGB-CMS.pdf
Заглавие: Re: Как през системата за домашно кино да изкарам звука на телевизора
Публикувано от: winnerkn - 27.12.2007 15:52
Благодаря ама аз я имам тая книжка, даже на български. Пробвал съм го начина за свързване показан в книжката и няма резултат. Ако някой има някаква идея...
Заглавие: Re: Как през системата за домашно кино да изкарам звука на телевизора
Публикувано от: Emil - 27.12.2007 16:02
 Дай модел на телевизора, провери си кабелите, провери аудиото правилно ли е включено...дай информация.... всичко останало е гадаене, а боба покрай Коледа е кът.
Заглавие: Re: Как през системата за домашно кино да изкарам звука на телевизора
Публикувано от: MethodMan - 27.12.2007 16:03
и телевизора и двд-то ми са Самсунг аз го вадя през еврожака като за двд-то съм си купил 1 приставка - от едната страна е еврожак а от другата излизат камбанки
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 27.12.2007 16:42
Темата "Как през системата за домашно кино да изкарам звука на телевизора" е тук.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: winnerkn - 27.12.2007 16:58
Телевизора е LG. Модела е доста стар. Има една скарт букса и отпред 3 чинча. Два са аудио и един е видео.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.01.2008 17:26
Здравейте видях че има доста програмисти тук във форума и реших да ги попитам едно въпросче за моя компютър че ми създава проблеми а именно  прави dumping не съм сигурен дали се пише така направо си се рестартира когато си иска особено ако тръгна да играя някоя игра та въпроса ми е : Какво го поража тоя dumping и как се оправя ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Lan - 05.01.2008 19:14
Така се пише...
Трябваше да дадеш малко повече подробности, но... да предположим, че говориш за Windows XP. Системата се рестартира когато възникне непоправима от нейна гледна точка грешка - най-вече в някой от основните системни процеси на ядрото й. Ако все още не е в кома (образно казано), тя се опитва да запише във файл съдържанието на процесорните регистри, съдържанието на паметта, изобщо - състоянието на машината в момента (подробностите зависят от ОС - дали е Windows, UNIX или друга - не всяка ОС обаче го прави). Това накратко представлява дъмпинга (само в случая, защото в търговията думата има друго значение - подбиване на цената на дадена стока чрез изсипване на огромни количества от подобна и по-евтина от нея на пазара). Идеята е да може по-късно да бъде анализирано съсъоянието на системата в момента на срива за да да се открие причината, поради която е настъпил, и евентуално да се предприемат някакви действия за отстраняването й - коригиране на грешки в кода, предвиждане на подобни сривове и избягването им чрез адекватни действия на ОС (т. е. - пак промяна на сорс-кода й) и т. н. Всичко това е от полза за разработчиците на оперционната система, но в домашни условия...
Но! Така както описваш поведението на компютъра, причините могат да бъдат най-разнообразни. Подозренията ми клонят най-вече към някакъв хардуерен проблем. Без достатъчно информация си е чисто и просто като лабораторно упражнение на кръжока на младите гадатели, но все пак: захранването достатъчно мощно ли е, охлаждането на процесора добро ли е, охлаждането на компютъра като цяло също, може да е проблем с паметта (нестабилен чип, неподходящи тайминги и др.), оверклокнат ли е компютърът и так далее и тому подобное...
Не зная доколко всичко това ще ти е от полза, но... желая ти успех!

PS: Едва сега се сещам - за този въпрос по-подходящо място би била тази тема (http://www.aquariumbg.com/forum/index.php/topic,5903.0.html).

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.01.2008 20:03
еми общо взето на син екран ми пие следня текст:
A problem has been detected andWindows has been shut down to prevent damege to your komputer

DRIRER_IRW_NOT_LESS_OT_EWUAL

If this is the first time you've seen this stop error screen restart your computar.If this screen appears again followthese steps:

check to make sure any new hardwer of softwere is properey installed if this is a new installation, ask your hardwer or softwer manufacturer for any windows updates you might need.

If problems continue disable or remove any neweyinstalled hardwere or softwere.Ddisable Bios memowy options such as coching or shadowing.If you computer press F8 to select advanced startup options , any then select safe mode

      Technical ininformation

STOP:0x000008e ( 0xC0000005, 0xF46EB596, 0xB9F5488C, 0x00000000)

REKHDAUD .sys - adress r45eb596   base at f41f40000,dates tamp 43a67f60


Beginning dump of physical memory

Dumping physicale memory to disk :

след 2те точки отброява до 100 и се рестартира цифрите и числата след стоп секи път са различни освен този надпис е изписвало и други но този най често и продължително а да със операционната система ми е XP + SP2
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 05.01.2008 20:04
Най-вероятно модераторите ще изместят въпроса иотговорите в другата тема която е специално за компютри.

Та по въпроса.
Вероятно Windows дава грешка и син екран, но много за кратко при което си прави дъмп на паметта (малък дъмп или на цялата памет) или на кърнала. Има си програми с които се разглеждат тези дъмпове ама това е по-трудно за обяснение и правене затова търси информацията от сините екрани.
За да видиш синия екран и да разбереш за какво е грешката прябва да промениш настройките на компютъра да не се рестартира веднага след дъмпа. Това става така:
1. Десен-click на My Computer, и избираш Properties.
2. Избираш Advanced таба.
3. Под Startup and Recovery, избираш Settings за да отвориш Startup and Recovery прозореца.
4. махни отметката пред Automatically restart и натисни OK колкото пъти е неоходимо за да затвориш всички прозорци.
5. Рестартирай компютъра за да влезе във сила промяната.

След това като си работиш или там когато се получава грешката ще си направи дъмп и ще ти излезе така наречения "син прозорец" на смъртта на който има най-общи данни за това каква е грешката.
Ето на този линк има дадени различни грешки и причината за тяхното появяване : ГРЕШКИТЕ В WINDOWS или СИНИ ЕКРАНИ  (http://www.digitalbg.info/pantockrator/ErrorWindows.html)

А ако всеки път грешката е различна ( на произволен принцип) най-вероятно имаш проблеми с рам паметта и е хубави да я тестваш със някоя програма или ако са повече от една палтки да махаш платки и да оставяш да работи само с една и да и сменяш мястото по банките. Също така е възможно ако платките памет са различни да са с различни тайминги във SPD чипа ( своеобразен БИОС на паметта) и в зависимост коя памет е на банка 0 да взема нвйните стойности и другата платка да не може да работи с тях и затова да стават грешки. Инак по отделно и с двете платки да си работи.

Вариантите са много и трябва да ги отсяваш един по един.

Edit: Може би е IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Lan - 05.01.2008 20:21
Повече ми прилича на DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 05.01.2008 20:43
по принцип типични грешки:
Цитат
STOP 0X000007e means a bad Hard Drive
STOP 0X000008e means a bad memory module.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 05.01.2008 20:45
По името на файла съм склонен да мисля, че проблемът идва от драйверите за звуковата карта. Опитай да ги деинсталираш и да качиш други. Ако не си го направил вече, качи последния DirectX.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.01.2008 21:04
как се деинсталират драйвари ????
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: puhcho - 05.01.2008 21:14
My computer - десен бутон - Properties - Hardware - Device Manager - Намираш звукавата карта в Sound, Video and Game controllers - десен бутон - Properties - Driver - Uninstall Driver - Потвърждаваш и готово.След това сваляш нови и ги инсталираш, предполагам знаеш как.

Успех! :-)

П.П - Драйвери, не Драйвари ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.01.2008 21:22
като дам десен бутон и properties посля няма нищо просто в един прозорец пише sound video and game conrtollers и от долу пише само ок
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: puhcho - 05.01.2008 21:24
Вътре в него влизаш в плюсчето пред него и там ис намираш картата и на нея проръртис. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.01.2008 21:37
извинете ме но пак неразбрах кое от сичките вътре те са няколко :
audio codecs
legacy audio drivers
legasy video capture devices
media control devices
realtek high definition audio
standart game port
video codecs
предполагам че е някое от тия каде пише аудио
какъв драйвер да изтегла
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 06.01.2008 00:37
realtek high definition audio
Това трябва да деинсталираш.
Напиши си модела на дъното. Вероятно го пише в гаранционната карта ако не го знаеш.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 06.01.2008 00:57
ами дъното ми е ASRock K8NF4G-SATA2  дано за тов аназвание да става въпрос
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 06.01.2008 02:49
Виж тези:
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#AC

Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP/2003(32/64 bits) for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features. (Executable file)

Всъщност, правил ли си опити за overclock?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: blagoy - 06.01.2008 11:15
Цитат на: DJBamby - 05.01.2008 15:13
Преди време се засилих да правя субтитри, остана да се направи тайминга. Някой ако има време и желание за това ето превода  http://4storing.com/8q4p6/517de3244d6f0b3012c4c800a1c92a00.html
Преведено е цялото (останали са 2-3 непознати думи). Пак казвам това не са готови субтитри а само превод в текстов документ. Благодарско за превода на vanmar!
Започнах да правя субтитрите, но не знам в какъв формат трябва да ги запиша.
Използвам Subtitle Workshop.
Идеи...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 06.01.2008 16:07
Цитат на: NO CARRIER - 06.01.2008 02:49


Всъщност, правил ли си опити за overclock?
не не съм правил но ми се иска щото са работи на 1600 а по принцип е до 2800 и ми се иска да го дигна малко 64 битов ми е рамта е 512 ама показва че е по малко към 480 някаде там показваше
: 06.01.2008г 15:03ч
а значи като го деинсталирам realtek high definition audio
това : Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP/2003(32/64 bits) for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features. (Executable file)
ще го замести  така ли
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 06.01.2008 17:37
За филмчето и аз бях почнал и съм готов с първата част само - Нямам време за останалото.

Като записваш субтитрите дай Save As/Запиши като MicroDVD -> в този формат съсздава субтитри във формат SUB ( по кадри )
При мене :
{1}{1}25.000
{421}{472}Земята - синята планета.
{478}{520}Възраст - милиони години
{527}{633}Тя е единствена и неповторима в цялото космическо пространство.
{637}{734}Нашата синя планета е населена с хора, животни и растения.
{742}{795}Тук има въздух за живота
{800}{908}и вода на повече от 70 % от земната повърхност.
{962}{1018}Водата е източник на живота.
{1021}{1128}Прясна и солена, пълна с енергия, тя е в постоянно движение
{1131}{1205}Водата е място за живот на безброй животни и растения.
{1208}{1343}Изследването и във всяка възраст е вълнуващо занимание.
{1436}{1520}За много от нас остава скрито огромното количество от живи организми,
{1523}{1592}населяващи нашите езера, реки и морета
{1601}{1652}С нищо не може да се сравни
{1653}{1706}наблюдението на рибите в тяхната природна среда.
{1712}{1774}Те елегантно плуват на пасажи или се стаяват
{1776}{1846}понякога мълниеносно, после отново
{1847}{1918}бавно и величествено, като императори.
{2016}{2070}Може да се видят толкова удивителни неща:
{2071}{2118}пленително изобилие от окраски,
{2120}{2168}игра на цветовете в движение,
{2170}{2218}изобилие от нюансите на живота,
{2219}{2267}филигринна прелест, която се разкрива
{2270}{2326}само в дълбочините на нашите водоеми.
{2433}{2466}Хубаво е ,че има аквариуми
{2477}{2525}Те позволяват всичката тази красота
{2528}{2560}да се пренесе в нашите домове.
{2561}{2602}Да станат оазис на покоя в нашия
{2604}{2652}често бурен, свят.
{2660}{2698}Вие сами ще се убедите в това.
{2699}{2764}Този, който веднъж е очарован от това зрелище,
{2765}{2855}той никога няма да спре да се увлича от аквариумите.
{2912}{3006}За да ви достави много наслада това увлекателно хоби,
{3007}{3078}компания Tetra е готова да направи с вас при вашите първи стъпки.
{3081}{3148}В нашите продукти е представен опита и знанията
{3149}{3241}на повече от 50-годишни изследвания и разработки.
{3378}{3436}Така вашият аквариум ще се превърне в украшение
{3439}{3541}с растения и риби,които винаги ще се чувстват добре.
{4061}{4151}УСТРОЙСВО   НА  АКВАРИУМА


Но честно казано филмчето не ми хареса много. То си е с рекламна цел и е предназначено за рекламиране на продукти, а не за описване и изясняване на нещата.
Пък и дават растения с такива бради и не казват какво е това и човек може лесно да остане с впечатлението че това е нормално.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 06.01.2008 17:45
Цитат на: FHM - 06.01.2008 16:07а значи като го деинсталирам realtek high definition audio
това : Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP/2003(32/64 bits) for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features. (Executable file)
ще го замести  така ли
Да, би трябвало да го замести.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: blagoy - 06.01.2008 20:49
Благодаря!
*DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 08.01.2008 15:04
Оффф, трябва да сглобявам геймърски комп.
Какво бихте ми препоръчали като дъно, процесор и видео?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: theater - 08.01.2008 15:28
1.mIntel C2 QUAD Q6600 (тук има известен спор дали е по-добре четириядрен процесор или C2 DUO E6850, който е двуядрен, но на по-висока честота)
2.дъно с чипсет Intel P35
3.Видео - NVidia Geforce 8800GT, но да не е от най-ментеливите марки.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 08.01.2008 15:36
Цитат на: theater - 08.01.2008 15:28
2.дъно с чипсет Intel P35

Например GB P35-DS3P /P35/LGA775? И защо точно този чипсет?
А не може ли процесора нещо, така малко по-йофтинко?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: theater - 08.01.2008 16:21
Ето този е по-йефтиничък - C2 DUO E6750, но тъй като наскоро гледах какво точно се предлага, доста четох и  съм стигнал до извода че тези 3 компонента, които ти писах са с най-добро съотношение цена/производителност/перспектива за момента. Планирам около пролетта да правя тотален ъпгрейд/подмяна на ПЦ-то и ако не излезне нещо много по-интересно ще взема тези компоненти.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 09.01.2008 11:24
Bunz , задай си въпроса във comexgroup.com (http://comexgroup.com) във форума. Има много кадърни хора там а и има доста теми разизквани по тези теми. Има ного голяма връзка между кеша на процесора, честотота на която работи и видеокартата. Там има хора с много опит и спрямо парите които си си приготвил и видеокартата която желаеш да си вземеш могат да те насочат точно кой процесор да вземеш за да имаш максимална производителност. Точно това се изисква от една гейм машина.
Тука не става въпрос за " Колкото повече - толкова повече " , а за това че с подходящия процесор могат да се вдигнат точките на гейм тестовете почти двойно и при това не става въпрос за вземане на последния най-най процесор.
Едва ли тука биха ти дали отговори подплатени с такъв опит.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 09.01.2008 11:31
Цитат на: Bunz - 08.01.2008 15:04
Оффф, трябва да сглобявам геймърски комп.
Какво бихте ми препоръчали като дъно, процесор и видео?
Зависи от парата! ;-) Обаче щом ще е геймърски, придържай се към еквивалентните процесори на AMD, според тестовете в интернет са по-добри на игри. ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: theater - 09.01.2008 11:47
В конкретния момент АМД са назад с производителността спрямо парите, които струват.
Това комескгруп ще взема да си го запиша във букмарките и да ги питам експертите на пролет какво да си купя.  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 09.01.2008 13:15
Мда, напоследък и аз чувам, че AMD малко поизостават.
Както и да е, благодаря за съветите и отзивите. Попрочетох тук-там, прегледах цените на дъна, цпу-та и прочие и май ще се насоча към нещо малко по-слабо, но преносимо.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: _777_ - 10.01.2008 20:08
Някой ако знае от къде мога да си набавя такъв фрезер да свирка.
Размери: d-6мм  d1-8мм.Другите размери нямат значение.
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg179.imageshack.us%2Fimg179%2F2089%2Faljs5.png&hash=51849eef48cce3f39a8d139979f16b933d6feece)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 11.01.2008 19:28
     Пламене, не мога много добре да различа конфигурацията му от предната страна- към диаметър d. Вижда ми се като конус и с нещо като режеща пластина отпред. Може би снимката лъже. Ако все пак е стандартен, само с тези два диаметъра, провери в магазина, който се намира на ъгъла на "Сливница" и "Пирин". Нещата там не са от най-евтините, но за един брой това няма да е от голяма значение, предполагам. В този магазин се предлагат основно металорежещи инструменти, ако този е нещо специално или за други материали, може и да нямат. Свирни тогава на ЛС, да не обръщаме форума на чат, ще видя какво мога да направя.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: acho_pl - 13.01.2008 11:42
Местя си квартирата и си търся за новата квартира маса и столове за трапезарията, както и малка хола секцийка. Може да са и втора употреба, ако са запазени. Ако някой има идея къде мога да си намеря, да казва. Иначе Googe ми искара няколко сайта, които поразгледах.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 27.01.2008 15:09
Търся мп3ка "Искам да съм негър в щата Алабама".  Песента е на Орхан Мурад. *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: blagoy - 27.01.2008 15:49
Искам да съм негър... (http://store3.data.bg/pepobs/Plamen%20Stavrev%20-%20Siamski%20bliznak/04-Plamen-Stavrev-Negyr-v-Alabama.mp4)

П.С. Не я пее баш Орхан Мурад, но за сега толкова.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 27.01.2008 16:02
Доволно, благодаря.  *DRINK*
Ако се намери и другото, няма да откажа.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: cihlidi_fan - 30.01.2008 22:12
Най-накрая си купих домейн + хостинг ( rocketball.eu) за моят тенис форум и сайт ( http://rocketball.co.nr ) .
На кратко - до сега имах форум на безплатен хостинг и си купих database-a му. Вчера си поръчах хоста и домейна и всичко е активирано вече. Базатаданни на безплатния форум е от phpBB2 вариант.
Искам да направя с този database SMF форум, но първо трябва да инсталирам phpBB2 (който вече е инсталиран (  http://rocketball.eu/phpbb ) , SMF форум (  http://rocketball.eu/forum ) и един файл, който се записва от сайта им - converter.php , да промени данните.

Така проблема е от там, че не мога да се справя с качването на базатаданни на phpBB-то. Като дам Възстановяване на БД чакам известно време и ми дава тази грешка:



Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /home/rocketba/public_html/phpbb/includes/sql_parse.php on line 124


Можете ли да ми кажете как да се справя с този проблем? Има ли всъщност друг по-лесен начин да направя всичко това и какъв е той?
Даже, до колкото си спомням и този форум беше phpBB (2 най-вероятно) .

*HELP*

Благодаря предварително!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 30.01.2008 23:45
Убий ме, грам не си спомням как го правих тогава. :-(
Защо не говориш с хостинга да ти импортнат базите?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kamos - 31.01.2008 00:06
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /home/rocketba/public_html/phpbb/includes/sql_parse.php on line 124

грешката е в указания файл /home/rocketba/public_html/phpbb/includes/sql_parse.php на ред 124
постни  съдържанието на файла, освен ако не съдържа важни данни де.....
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 31.01.2008 00:51
Грешката е, че скриптът е писан "някак си" и се опитва да зареди съдържанието на всички sql заявки в паметта и гърми. Няма оправия освен преписване.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: deadman93 - 31.01.2008 10:33
 Аз също съм ученик.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: cihlidi_fan - 31.01.2008 12:24
Преди малко инсталирах същия темплейт като на безплатният форум и пробвах пак, но не става.
Сега обаче, даде други цифти в грешката:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 524288 bytes) in /home/rocketba/public_html/phpbb/includes/sql_parse.php on line 135

Предполагам това преписване за което говорите е от phpMyAdmin, или бъркам?
Все пак какъв е начина, щом трябва ще преписваме, трябва да го подкарам този форум при всички положения така, че каквото трябва да се направи ще го направя!

За сега мисля, да не се допитвам до хоста ми, защото гледам в ценоразписа, че взимат 10лв. за инсталиране, а ако мога да го направя сам, не искам да давам пари.
Даже, ако има някой желащ може да ми пише по skype: sniperfan . Ще го черпя после!  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: nikolay_71 - 31.01.2008 20:55
Здравейте колеги!Някой има ли идея къде мога да ремонтирам това:
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg89.imageshack.us%2Fimg89%2F2734%2Fappleipodvideo80gbblacksr5.th.jpg&hash=801c47226b6c509424031ffd8b7991169ec148e6) (http://img89.imageshack.us/my.php?image=appleipodvideo80gbblacksr5.jpg)
Закупено е от Щатите и се повреди след изтърване от мааалка височина -1 метър може би!Гаранционно е айподчето,ама гаранцията е в САЩ,а тука трябва да се плати(готов съм за това де),но просто не зная къде има сервиз за подобни неща!Ако някой знае моля да сподели предложения и препоръки!Благодаря предварително!!!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: cihlidi_fan - 02.02.2008 19:17
Така, говорих с хоста и ми качиха базата данни ( http://rocketball.eu/phpbb ) . Сега идва другият проблем, как да го конвертирам към SMF?

Изтеглих от официалният им сайт конвертора за phpBB, качих 2-та файла с FTP-то. След това стартирам converter.php през браузера и ето какво ми излиза след като попълня полетата:

http://img120.imageshack.us/my.php?image=scr50255d5ji4.png

Някакви идеи?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 03.02.2008 02:24
Прати го на поддръжката от хостинга, те са осрали хавата.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: cihlidi_fan - 03.02.2008 18:36
Ей много съм добър ве!  *YAHOO* Просто изтрих форума и го записах на ново, но в полето с MySQL базата данни избрах тази на phpBB, защото явно не можеше да се свърже и... Стана!!! 

Rocketball.eu ==> форум: http://rocketball.eu/forum

Единственото нещо, което не успя да конвертира е статистиката за това колко души са били най-много онлайн и някои други дреболии, които няма как да промени, но аз ги оправих, всичко друго е ОК!

Благодаря все пак, че се отзовахте!  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 25.03.2008 13:24
Някой да знае къде в София има магазин, от който може да се купи кухненски нож марка Zwilling Henckels?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: blagoy - 14.05.2008 18:34
Имам проблем с един монитор.
Монитора е Philips, тръба.
Проблема е че на моменти картината изсветлява, след някакво време пак си връща нормалната картина. Проявява се хаотично,а не при определена ситуация.
На какво може да се дължи? Може ли да се поправи?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 14.05.2008 21:50
Цитат на: blagoy - 14.05.2008 18:34
Имам проблем с един монитор.
Монитора е Philips, тръба.
Проблема е че на моменти картината изсветлява, след някакво време пак си връща нормалната картина. Проявява се хаотично,а не при определена ситуация.
На какво може да се дължи? Може ли да се поправи?

Може да са много неща и най-вероятно е поправимо. Ама по-скоро от специалист. Подозирам окислени крачета на кинескопа, но може да е и нещо друго.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 16.06.2008 13:59
Помощ!
Има ли някой, който да е вещ в паркетонареждането на масивен паркет + лепене, а също и в полагането на саморазливни замазки?
Благодарско в аванс!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: sho - 19.07.2008 12:10
Аз съм редил паркет близо две години основно с залепване - ако мога да ти помогна с съвет нямаш проблем , ако ти е за монтаж не се занимавам вече  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 23.07.2008 14:01
Цитат на: sho - 19.07.2008 12:10
Аз съм редил паркет близо две години основно с залепване - ако мога да ти помогна с съвет нямаш проблем , ако ти е за монтаж не се занимавам вече  :-)

Благодарско, това е ценно, нищо че проблема се разреши от само себе си.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Gilgalath - 23.07.2008 18:36
Здравейте и от мен! Реших и аз да се включа в темата  :-) . По професия съм зъботехник в момента работя като рекламен дизайнер в един Варненски вестник от около 3 месеца и съм си направил бюро за моделиране у дома (занимавам се с бижутеря). Второто ми е по скоро целта в която съм решил да се развивам  :-) . Хоби  :-D то се знае
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: elblanko - 24.07.2008 18:37
Цитат на: Bunz - 16.06.2008 13:59
Помощ!
Има ли някой, който да е вещ в паркетонареждането на масивен паркет + лепене, а също и в полагането на саморазливни замазки?
Благодарско в аванс!
Казвай какав е проблема. ;)
И какъв е тоя проблем дето се е решил сам самичък?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: houngan - 07.08.2008 14:25
Търся гума за стискане  :-D , защото мойта е морално остаряла вече, напукана цялата.. Търсих в няколко спортни магазина в София и никъде нямаше - имали преди 2-3 години... Ако някой е видял някъде моля да сподели  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 07.08.2008 15:32
Иди в магазин за 1лв. Често имат. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mita4eto2404 - 07.08.2008 16:10
Да магазин за лев. Даже ще ти кажа и в кой виждах наскоро такова нещо. В мусагеница зад магазина за оръжие до бензиностанция ОМВ. Виждак съм го преди окло двадесет дена.  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: houngan - 07.08.2008 18:05
Цитат на: mita4eto2404 - 07.08.2008 16:10
Да магазин за лев. Даже ще ти кажа и в кой виждах наскоро такова нещо. В мусагеница зад магазина за оръжие до бензиностанция ОМВ. Виждак съм го преди окло двадесет дена.  *THUMBS UP*
Магазиан за оръжие срещу 1ва Инвестиционна банка ли се пада?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Stupid_boy - 08.08.2008 21:15
не ми се вярва тук да намеря, но:
търся до неделя: инструмент за прекарване на резба за свещи.

трябва да сменям свещите на кола, като подозренията са че едната е навита накриво преди мнооого години. спешно се търси въпросния инструмент. колата е опел корса и свещите са стандартен размер.

става въпрос за софия

благодаря предварително!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 13.08.2008 14:37
Цитат на: elblanko - 24.07.2008 18:37
Казвай какав е проблема. ;)
И какъв е тоя проблем дето се е решил сам самичък?

За разрешаването на проблема
Дойде фирмата Х, от която купих паркета и след кратък оглед човека Y ми извади от девет кладенеца вода, че не може да ми даде гаранцията, която ме увериха от магазина, че давали щом те се заемат с това. Все пак живеем в България, а и аз не съм паднал с последния дъжд – наясно съм, че иде реч за дърво, при който материал нещата не винаги са сигурни. Махнах с ръка и помолих да дават нататък. Само да вметна, че за последно съм се занимавал с паркет преди 4 години и не съм в течение на цените на услугите. Когато си купувах паркета попитах дали извършват редене, циклене и прочие. Казаха ми "да" на такава цена, в която, цитирам дословно "влиза редене с лепене към пода, циклене и лакиране 3 ръце". Цената ми се стори съвсем нормална и тъй като не се занимавам с това изобщо не разбрах, че това е цена без материалите. Както и да е, явно аз съм си виновен и в момента, в който взеха да добавят материалите (ясно защо от най-скъпите) цената дойде почти двойно на ценета на паркетчето. Благодарих на човека за времето, което ми отдели, изпратих го, отидох в магазина на фирмата, купих лепило за половината пари и си го наредих сам. Правил съм го няколко пъти и преди (съвсем непрофесионално), но сега паркетините са с много по-добра геометрия и не срещнах никакви трудности. Просто ми се искаше да не се занимавам И с това, но не би.

Сега търся човек, който да го изцикли и този път държа да е с дискова машина. Предните пъти с тези валовите ми направиха паркета на вълни и прочие....
Заглавие: ..........
Публикувано от: akvaristat - 22.09.2008 12:28
...........
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.09.2008 13:07
Печката вероятно е с подсилен щепсел със заземяване, а не с трифазен. Правиш си един кабел с обикновен щепсел и съответния контакт (трифазен или подсилен), монтираш го на дъска или някакъв друг изолатор и си готов. Ще ти препоръчам да калайдисаш проводниците преди да ги сложиш.
Заглавие: ..........
Публикувано от: akvaristat - 22.09.2008 16:02
.............
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.09.2008 17:17
Не искам да те обиждам, ама ако не си наясно какво правиш, по-добре не се захващай. Ако не калайдисаш проводниците и ако не стегнеш добре връзките, рискуваш ако не да се запалиш, то да съсипеш контакта и щепсела.

Обикновените щепсели са за 2,5мм2 проводници. Твоят, като го гледам, е 4мм2 и май няма да влезе в щифтовете. За това ти предложих да направиш преходен кабел. Най-добрият вариант е да прекъснеш кабела преди контакта, по-точно само фазата, и да го прекараш през клемите на релето на таймера, но не забравяш там да включиш и нулата, защото той няма да работи.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 24.09.2008 00:06
Цитат на: akvaristat - 22.09.2008 12:28
Тъй като темата за въпроси извън акваристиката имам въпрос към всички ел. техници, инжинери и жичкаджии.

През зимата за отопление на една от стаите в апартамента използвам акумулиртаща печка. Тя работи безотказно, не харчи много ток (1кв/час) и отоплява добре, до преди 2 години имах монтирано реле на таблото с бушоните, което щом включеше нощна енергия автоматично включваше печката и щом изключеше нощната пак автоматично я спираше и така тя консумираше 8кв на вечер нощна енргия. Но от енергото го махнаха, с довода, че това било кражба на енергия (не знам каква кржба е щом си плащам консумираната енергия, но няма да коментирам политиката на енергото). Миналата зима бяхме без реле и дебнехме кога включва нощната, за да я включваме и изключваме ръчно, но на никой не му се става посред нощ, за да я изгаси и затова тази зима искам да монтирам таймер, на който да наглася в колко да включва и в колко да изключва печката. Проблемът е, че печката е с трифазен щепсъл, а таймерите, които намерих са с обикновен и съответно не мога да я включа към такъв таймер.

Дайте някакво предложение как да реша въпроса?
Във всички случаи е по-добре, регулатора за време да управлява силнотоково реле, което да включва и изключва печката, т.е. да обира искренето и пиковете. Подобни релета се използват в старите бойлери. Най-добре е да го възложиш на познат ел.техник.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 26.09.2008 23:02
     Реле за време, часовник, часовников програматор и т.н., известен с доста наименования, но продуктът е един и същ. Аз ще го наричам програматор. Доколкото схващам идеята, желанието ти е да монтиращ програматор битово изпълнение, в кутия с контакт и съответно щепсъл "шуко". Мога да ти препоръчам и няколко други по- елегантни изпълнения с друг тип програматори. Неудобството е може би по-високата им цена и малко знания за монтажа. Вариант 1- ако печката е вързана на отделен предпазител и таблото на предпазителите е с елементи /предпазители/ за монтаж на шина, има изпълнения на програматори точно за такъв монтаж. Заемат 1 или 1,5 позиции, стига да имаш и свободно място на таблото. Класните понасят доста голям ток- виж каква е максималната консумация на печката и я съобрази при покупката му. Вариант 2- купуваш програматор за нощна тарифа и го монтираш вътре в печката- където са и останалите ел. елементи. В по- развит вариант- може да купиш и по- съвършено изпълнение за свободен монтаж в табло и да изведеш скалата /диска/ навън, като разпробиеш корпуса на печката. Същият може да се монтира и отвън върху нея. Обикновено нагревателите се включват не директно от ключа, а през контактор. При новият вариант програматора вътре в печката ще управлява този контактор. Програматорите ги търси в специализирани магазини за електро- елементи и оборудване. При покупката може да изтормозиш продавача/ката с консултиращи въпроси относно начин на свързване /макар че би трябвало да има схема или означения върху корпуса му/ и подходящата мощност за консуматора, който ще управляват. Едва ли ще ти откажат отговори, там обикновено не продават случайни хора, и ще са заинтересувани и да продават. И не пипаш въпросните контакт и щепсъл от снимките!  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: elblanko - 27.09.2008 00:41
Цитат на: Bunz - 13.08.2008 14:37
За разрешаването на проблема
Дойде фирмата Х, от която купих паркета и след кратък оглед човека Y ми извади от девет кладенеца вода, че не може да ми даде гаранцията, която ме увериха от магазина, че давали щом те се заемат с това. Все пак живеем в България, а и аз не съм паднал с последния дъжд – наясно съм, че иде реч за дърво, при който материал нещата не винаги са сигурни. Махнах с ръка и помолих да дават нататък. Само да вметна, че за последно съм се занимавал с паркет преди 4 години и не съм в течение на цените на услугите. Когато си купувах паркета попитах дали извършват редене, циклене и прочие. Казаха ми "да" на такава цена, в която, цитирам дословно "влиза редене с лепене към пода, циклене и лакиране 3 ръце". Цената ми се стори съвсем нормална и тъй като не се занимавам с това изобщо не разбрах, че това е цена без материалите. Както и да е, явно аз съм си виновен и в момента, в който взеха да добавят материалите (ясно защо от най-скъпите) цената дойде почти двойно на ценета на паркетчето. Благодарих на човека за времето, което ми отдели, изпратих го, отидох в магазина на фирмата, купих лепило за половината пари и си го наредих сам. Правил съм го няколко пъти и преди (съвсем непрофесионално), но сега паркетините са с много по-добра геометрия и не срещнах никакви трудности. Просто ми се искаше да не се занимавам И с това, но не би.

Сега търся човек, който да го изцикли и този път държа да е с дискова машина. Предните пъти с тези валовите ми направиха паркета на вълни и прочие....

Ако още търсиш, аз съм насреща.  :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zambo - 10.11.2008 15:03
Има ли начин снимки от един компютър да се прехвърлят на друг , освен с флашка . Снимките са около 9 ГБ.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: onyxman - 10.11.2008 15:12
Има 3.
1-на CD или DVD дискове;
2-с външен харддиск (равносилно е на флашка, ама с много по голям обем);
3-най-трудно-сваляш харда от този комп и го носиш на другия :-)

П.П. Сега се сетих и за друг ама много бавен и неудобен - чрез скайп
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zambo - 10.11.2008 15:20
Цитат на: onyxman - 10.11.2008 15:12
Има 3.

П.П. Сега се сетих и за друг ама много бавен и неудобен - чрез скайп
Мислил съм за скайп или поща , но са към 4000 файла .  :duvar:
Немога ли да ги кача някъде  и да си ги изтегля в къщи .
Май търся под вола теле .
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Stupid_boy - 10.11.2008 15:30
'смачкваш' ги с рар, зип или каквото решиш и стават 1 фаил.
а за поща, забрави. лимитите им обикновенно са около 10К.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 10.11.2008 15:32
Ами, правиш си регистрация в някой безплатен хост(само за пример free.bg), качваш ги и ги теглиш, но ако искаш да стане наведнъж ще ти трябват 9 регистраций, защото лимита беше 1 гигабайт мисля.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kiril_m - 10.11.2008 15:35
Темата май не е точно за тук, но ще отговоря, пък ако местите - местете  отговора. Ако те притеснява броят на файловете - направи архив. Аз по скайп съм пращал 3 гб и верно, че става бавно, но за няколко дни ще се изпратят. Другият начин, който съм изпробвал, е с лан кабел да свържеш двата компютъра, ама аз съм с лаптоп  си го нося където искам :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zambo - 10.11.2008 15:38
Благодаря на всички за отговорите .  *thanks
Добрата стара флашка на няколко пъти ще пренесе снимките в къщи . *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: onyxman - 10.11.2008 16:17
Цитат на: zambo - 10.11.2008 15:38
Благодаря на всички за отговорите .  *thanks
Добрата стара флашка на няколко пъти ще пренесе снимките в къщи . *THUMBS UP*
За мен това е най удачния вариант.Е зависи колко е голяма флашката.Ако е поне 1 GB е добре, само 9 пъти ще се разкарваш.Успех.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zapleska - 15.11.2008 00:19
регистрираш се в jooce.com и ги качваш там / на рар-чета около 10-15 мб иначе ще остарееш/ или ползваш tranz.it и 10тина рар-а около <1гб и си запазваш линковете до 5 дни от момента на качването можеш да си ги свалиш/и/или изтриеш/
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 19.11.2008 07:28
Интересува ме ако пресроча наказателното постановление(имам предвид срока за плащане) с около 10-тина дни, колко ще е глобата, аз дочувам 10-тина лв, но дали е така, ако някое знае нещо по конкретно да драсне един два реда:)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kamos - 20.11.2008 08:36
Emsi
За какво наказателно постановление става дума? Кой го издава и за какво?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 21.11.2008 12:31
От КАТ, за ПТП, крайния срок ми е до 30, и въпроса ми е ако се забавя до към 10 декември, колко е глобата, бях чел че е 10лв ама дали е така :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mima_sf - 21.11.2008 14:57
Цитат на: Emsi - 21.11.2008 12:31
От КАТ, за ПТП, крайния срок ми е до 30, и въпроса ми е ако се забавя до към 10 декември, колко е глобата, бях чел че е 10лв ама дали е така :)
Доколкото знам не дължиш глоба, но ти се трупат лихви. Ако се забавиш много с плащането и възможно да подадат информацията към Агенция за държавни вземания. ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: discus - 21.11.2008 15:25
Цитат на: Emsi - 21.11.2008 12:31
От КАТ, за ПТП, крайния срок ми е до 30, и въпроса ми е ако се забавя до към 10 декември, колко е глобата, бях чел че е 10лв ама дали е така :)

Както си го написал нищо не се разбира.
Ако ситуацията е следната, станало е ПТП писали са ти акт, взели са ти талона синият и си караш с акта.
Той важи до еди коя си дата.Като доиде време отиваш в КАТ за да ти връчат наказателното постановление и да си вземеш синият талон. И понеже никой не плащаше актове ,в КАТ изработиха следната схема, за да си получиш талона, трябва да отидеш и да платиш глобата. Незнам какъв е случаят ако искаш да обжалваш наказателното постановление.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 21.11.2008 20:15
Добре ето по подробно.
Стана ПТП, взеха ми талона ми писаха акт, след това отидох и си взех наказателното постановление с крайна дата за плащане 30.11.08, и въпроса ми е следния:

Ако плата на 10.12.08 колко ще е глобата/лихвата/, ясно ми е, че до като не плата няма да си взема талона, интересува ме колко от горе ще платя/наказателното постановление е 100лв, ако е лихва колко е % и каква е схемата/

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zambo - 21.11.2008 20:53
Лилвата , която се начислява по просрочени държавни вземания е ОЛП + 10 % надбавка .
В случая около 0,40 лв. .
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: basmachi - 22.11.2008 00:55
Цитат на: Emsi - 21.11.2008 20:15
Добре ето по подробно.
Стана ПТП, взеха ми талона ми писаха акт, след това отидох и си взех наказателното постановление с крайна дата за плащане 30.11.08, и въпроса ми е следния:

Ако плата на 10.12.08 колко ще е глобата/лихвата/, ясно ми е, че до като не плата няма да си взема талона, интересува ме колко от горе ще платя/наказателното постановление е 100лв, ако е лихва колко е % и каква е схемата/


Ами явно не ти е ясно,след излизане на наказателното постановление са длъжни да ти върнат талона.А относно плащането-спор нема ,ще ти вземат лихва :), но талона немогат да ти задържат.... има си други начини и разпоредби как да си вземат парите (примерно с данъците).
При мен се получи така :
Заставам на гишето ,подавам Акта и казвам "Излезнало ли е решение?"
"Да ,дай дваеесе лева."
"Ще платя в данъчна служба, моля да ми дадете талона."
"Ниможи първо трябва да платите"
Викам си на ум ,че с лелката на тоя език няма да се разберем и и казвам:
"Аиди сия си земи хартийката дет е с изтекъл срок на годност и си ми върни талона ,па ша плата кога имам кинти,къде в закона пише че моиш ми задържаш документите?"
Този език го разбра и смотолеви:
"Ми то тогаа трябва да платиш в данъчното."
Тъй че иди си вземи талона ,пък плащай когато имаш възможност.
На 136 лева лихвата е 4 лева за 11 месеца (данъка на колата, плащам го преди преглед )
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kratun - 22.11.2008 01:42
Ама какви глупости говорите, направо нямам думи!!!!

Ако ще изчислявате лихва - ето ви начин. http://www.epi.bg/calc_lihva_danyci.php Но, се начислява само върху данъци, такси и други подобни държавни вземания, което не значи глоби.

Някой да ви е казвал, че за глоби не се дължи лихва? Явно не.

Няма да ти дадат талона, докато не си платиш глобата. Но, ако я платиш след 20 години, ще е в същия размер, какъвто е била и в деня на издаване на НП. Ако те набарат на пътя с изтекъл акт и липсващ талон, ще те одрусат пак. Ще имаш нова глоба, но не и лихва върху старата.

А съвсем друг е въпроса, че могат да ти удвоят глобата, ако не я платиш навреме.
Трябва ти ЗДвП и Правилника за неговото прилагане, както и някои Наредби, за да разбереш какво те очаква.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: basmachi - 22.11.2008 03:07
Решението за наказателно постановление глоба нам ква си е административно наказание и няма нкакво отношение към талона,затова акта се издава за определен срок в който да се определи ще има ли административно наказание или не и формата му.. Никой неможе да му задържа талона след влизане в сила на този вид наказание(глоба).Могат  да го съдят за неплатени глоби, но не и да му задържат документа.Ако има колега адвокат във форума може да ни светне кое как е.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: evgeni enduro - 22.11.2008 09:00
Докато не си плати глобата и не занесе квитанцията за платеното на гишето, талон няма да му дадат. Така поне беше допреди 3 месеца.
Има право да си удължи постановлението с 3 дни след изтичането на срока. Това става на определено  гише и без да се реди.

П.С. Когато за последно ми писха акт, отказах да си дам талона /защото знам,че процедурата за обратното му взимане ще отнеме цял ден/. Последствията бяха, че ми написаха акт,защото "не нося" талона в себе си-в размер на десетина лева. Отидох в кат 2 дни след датата на изтичане на постановлението отидох, платих си и си заминах без да се разправям.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: botan - 29.11.2008 22:26
Как точно се мери звено на кръглозвенна верига? В смисъл какво точно се гледа - радиуса на самото звено или радуса на метала от който е направено? *mislia*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 01.12.2008 19:59
Мисля че се гледа радиуса на звеното, но не съм сигурен.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mimo73 - 07.12.2008 21:34
Някои разбира ли от хладилници:( имам един Индезит на 2 години е,включва,работи известно време,изключва и повече не се пуска поне 15 часа независимо на коя степен е сложен,всичко се разтапя и така до следващото му пускане....:(Какво може да е?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Zagrey - 07.12.2008 22:32
Не съм специалист по хладилна техника, но най-вероятно е проблема е в термостата!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 07.12.2008 23:14
За втулково-ролковите вериги :
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg89.imageshack.us%2Fimg89%2F5127%2Fvtulkovorolkoviverigijn5.th.jpg&hash=c4f3a370b6a8e4a4bf49b6886f17364cc7646e92) (http://img89.imageshack.us/my.php?image=vtulkovorolkoviverigijn5.jpg)

Никъде не намерих "кръглозвенна верига" ...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 08.12.2008 17:10
http://www.weldmax.net/articles.php?ArticleGroupID=3  Това са кръглозвенни вериги.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.12.2008 18:41
Спорим с приятел, когото хванаха в крачка.
Някой има ли идея 1,83 промила алкохол в кръвта на какво изпито количество концентрат отговаря?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 16.12.2008 18:43
За всеки различно, но може да погледнеш тук:
http://www.svetofar.com/index.php?action=dreger
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kamos - 16.12.2008 18:52
Цитат на: NO CARRIER - 16.12.2008 18:41
Спорим с приятел, когото хванаха в крачка.
Някой има ли идея 1,83 промила алкохол в кръвта на какво изпито количество концентрат отговаря?
Най общо казано факторите които влияят са няколко. За ръста не съм чувал да оказва влияние. Килограмите на човека, възраста, количеството и вида на мезето, психическото състояние - това от една страна. От друга въпроса е колко време е пил, след колко време е проверен и вида на проверката-дрегер или кръвна проба. Най-общо казано ако изпие 3 водки една след друга и се качи на колата след около половин час/не дай си боже де/ на дрегера ще му покаже по малко отколкото на кръвна проба. Алкохола при нормален метаболизъм се разгражда за около 8 часа. Но всичко това е най най общо казано. Всеки човек си е индивидуален. Най-добре е след употреба на алкохол въобще да не се шофира- по евтино е повярвайте ми.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kapacitet - 16.12.2008 19:03
До колкото знам при 50 грама концентрат и една биричка човек е на ръба ( 0,5 ). Ама това 1,83 си е бая алкохол, че и директно за затвора.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.12.2008 19:13
Благодаря ви. При неговите данни http://www.svetofar.com/index.php?action=dreger от тук излиза, че може и да не лъже, че е изпил само три водки и три бири...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 16.12.2008 20:20
С 50 грама концентрат и една бира аз и до токсикологията може да стигна

Коко сега се замислям че алкохол последно съм пил в твоята компания- а това беше през 2005 година :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.12.2008 21:36
 =-O По-често или по-рядко трябва да се събираме?  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mejdupraznika - 23.12.2008 21:23
100/15 см -2 бр.
43,2/15 см - 2бр.
100/43,2 см - 1 бр
Някой може ли да ми каже колко квадрата излизат тия ПДЧ-та.  *thanks *thanks

ПС: Мисля че нямат 1 квадрат ама не съм сигурен по точно каква формула се смяташе  *privet*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 23.12.2008 23:10
 :-D Направо ме разби!
    0,8616 квадратни метри /m²/
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 24.12.2008 00:12
Подробно сметките обръщаш в метри и умножаваш:

100/15 см -2 бр.  --> 1/0,15  --> 1х0,15= 0,15 квм х2 = 0,30 квм
43,2/15 см - 2бр. --> 0,432/0,15  --> 0,432х0,15= 0,0648 квм х2 = 0,1296 квм
100/43,2 см - 1 бр  --> 1/0,432  --> 1х0,432= 0,432 квм

0,30 + 0,1296  + 0,432 = 0,8616  квадратни метра
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mejdupraznika - 24.12.2008 00:28
Мерси Много  *BRAVO* *BRAVO*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Иво Катрафилов - 01.01.2009 14:34
Някой може ли да ми каже кога ще работят зоопарка и ботаническата в София?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 01.01.2009 14:47
http://www.cu.bas.bg/garden/

http://www.sofiazoo.eu/

зоопарка май няма да почива,но ако искаш звънни на телефоните за всеки случай.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Иво Катрафилов - 02.01.2009 14:38
Цитат на: Raven - 01.01.2009 14:47
http://www.cu.bas.bg/garden/

http://www.sofiazoo.eu/

зоопарка май няма да почива,но ако искаш звънни на телефоните за всеки случай.
Благодаря. Ако може да ми кажете и с какъв градски транспорт мога да стигна до тях от централна гара и от Подене.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 02.01.2009 14:46
За зоопарка- от централна гара хващаш трамвай номер 9,слизаш на последната му спирка и от там с автобус 88 или 120 до зоопарка- една две спирки е.

За ботаническата не знам- само с кола съм ходил до нея.Мисля че по околвръстното минава автобус 11 ,но не съм сигурен точно,някой друг ако знае да каже.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: houngan - 02.01.2009 19:43
До ботаническата се стига с автобус 111 по околомръсното.

А да питам някой има ли представа дали се продават дигитални "твърдомери"(за измерване на твърдостта на водата), за предпочитане без ПХ метър че цената става кошмарна. А също и дигитални термометри които "електродите" могат да се топят във вода?!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: biska - 01.04.2009 20:35
Здравейте,някой знае ли водата от село Съдиево Бургаско става ли за гледане на рибки и евентуално ако става какви показатели има?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: onyxman - 01.04.2009 20:39
Знам само, че е тествана и става за пиене.Аз само от нея пия вече една година.За рибки обче нямам идея.Тя би трябвало да е минерална, но какъв и съставът не знам. *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 06.04.2009 00:45
Как се казва песента от рекламата на една кредитна карта, дето един чичка тича гол? Нещо беше don`t stop, keep on running текста, май, но не мога да я намеря. *UNKNOWN* *mislia*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 28.04.2009 19:17
Днес след един от лошите ми дни се случи нещо което не очаквах, опуснах фотоапарата/Panasonic FZ8/ апарата беше с удължителя и със safety filter.
При падането не видях да се удря от към оптиката, но след като го вдигнах апарата изписа, че има проблем с оптиката и да го изключа и извадя батерията, веднага го направих, сложих батерията пуснах апарата, апарата стартира нормално, но не фокусира при което изписа, че капачето е сложено да го махна и натисна бутона >
Проблема е, че то не е сложено, при натискането на бутона се чува блендата как прищраква, при допиране на ухото до апарата се чува моторче което прави два опита и спира да се чува.
Апарата е в гаранция остават му 2 месеца, външно е като нов/това му бе първото удряне ама пък за късмет .../ понеже не съм толкова навътре в самото устройство при оптиката, и се чудя дали е сериозна повреда или нещо по леко.

Направо днес ми е един ден ... идва ми да се ударя в стената  :duvar:
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ico - 28.04.2009 19:27
Ако няма следи от удара, го носи за гаранционен ремонт. Не споменавай падането, иначе гаранцията пада и ще те оскубят яко за сервиз. Настоявай, че без причина е отказал да работи и дано се хванат.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: iek - 28.04.2009 20:22
Цитат на: Emsi - 28.04.2009 19:17
Направо днес ми е един ден ... идва ми да се ударя в стената  :duvar:
Направи го поне три пъти.
Дано имаш късмет с техниците, моята видеокамера панасоник нямаше такъв-след всеки ремонт се получаваше друг дефект, дали вследствие на сервиза-незнам. Най -гадното беше, че се развали ден след като изтече гаранцията. Дали съм карък на техници, но досега не е имало нещо, което да е минало през сервиз и да е работило както трябва. Единствен късмет имах с едно пежо, което за щастие го откраднаха ( с каско ) и ме спасиха от сетнешни главоболия. *YAHOO*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 28.04.2009 21:09
Ако при приемането на фотоапарата в сервиза не ти напишат изрично,че има следи от удар,след това каквото и да ти говорят не им се давай-дръж си на своето и не отстъпвай.И се надявай,че във форума няма някой от гаранционния сервиз *ROFL*.
А ако ти искат пари за ремонта,първо настоявай да те известят предварително за сумата,след това провери поне на още едно място.Аз така си спестих 100,00лв за матрицата на камерата преди 4-5 години.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 28.04.2009 21:52
Утре рано рано отивам да видя какво ще кажат, и колко време ще го ремонтират.
Дали е възможно оптиката да е заяла и затова да става така ... никога не съм отварял такъв фотоапарат и дори не знам моторчето как задвижва.
Дано поне са коректни и бързи в сервиза, до сега не ми се е налагало да нося такава техника на сервиз, но от всякъде чувам някакви страшни периоди 2-3 месеца  =-O
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ico - 28.04.2009 22:58
Законния срок е 30 дни и ако в него не ти върнат апарата, трябва го заменят с нов или да върнат парите. Чакай си кротко със сервизния протокол, да мине срока, пускаш сигнал в съответните институции и после искаш нов от продавача.
Така ми замениха телефон, който забавиха повече от 30 дни. Беше нужна само заплаха с КЗП.
Проблема е само, да го приемат за гаранционен сервиз.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 28.04.2009 23:11
Цитат на: ico - 28.04.2009 22:58
трябва го заменят с нов или да върнат парите.


Ако не й дадат нов се изплаща стойността на апарата (какъвто и да е, кола, телефон, фотоапарат, телевизор .....)
но стойността му като уред втора ръка, това го пише във абсолютно всички договори и гаранционни карти.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ico - 28.04.2009 23:55
Работил съм в магазин за техника и се връща сумата от фактурата или касовата бележка приложена с гаранцията. А как се определят цените на апарати и стоки втора ръка? За колите има разните му каталози, ама за всички дребни стоки...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 29.04.2009 00:23
Цитат на: denbosch - 28.04.2009 21:09
И се надявай,че във форума няма някой от гаранционния сервиз

Че то това си е чист късмет.
....колега в нужда се познава (дано не си му черен в очите, че...) *ROFL*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: ico - 29.04.2009 00:25
Цитат на: Деян - 28.04.2009 23:11

Ако не й дадат нов се изплаща стойността на апарата (какъвто и да е, кола, телефон, фотоапарат, телевизор .....)
но стойността му като уред втора ръка, това го пише във абсолютно всички договори и гаранционни карти.

4.Извършване на гаранционен ремонт:
      При предявяване на рекламацията, отговаряща на изискванията на гаранционните условия, сервизът е длъжен по своя преценка да:
    - Отремонтира стоката в законовия срок. Когато рекламацията се удовлетвори чрез ремонт на стоката, срокът на ремонта  се прибавя към гаранционния срок. Ако това е невъзможно - да я замени с друга от същия модел. Когато удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяната на стоката с друга, то се запазват първоначалните гаранционни условия.
    - Ако няма същия модел се предлага за закупване на друг модел с доплащане.
    - В случай, че не се поправи стоката или не бъде извършена замяна с нова в рамките на един месец от предявяване на рекламация от потребителя, той може да иска разваляне на договора или намаляване на цената.
    - Производителят, Вносителят и Сервизът не могат да бъдат отговорни за пропуснати ползи, престой и други вследствие на дефекта на стоката и/или престоя в сервиза, Сервизът не е длъжен да осигурява оборотно друга стока.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kiril_m - 04.05.2009 16:42
Здравейте! Трябва ми паркетаджия за пренареждане на паркет. Паркетът е стар и се е поразмърдал и разскърцал, може би не е бил поставен качествено. Ще трябва да се пренареди, изцикли и лакира, стаята е 18 кв. м. Ако някой е ползвал майстор или познава някой - да ме насочи. Става въпрос за София.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Emsi - 13.05.2009 23:10
Някой може ли да ми помогне с намирането на инструментал на
Metallica - The Day That Never Comes (Stereo) (http://www.youtube.com/watch?v=5KAIJmxob-o#lq-lq2-hq)
има качен някакъв инструментал, но не е, чуват се гласовете.
Благодаря предварително.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 14.05.2009 01:05
Заповядай.
http://tranz.it/load.php?id=b7OHm0Lkrh2SOY9S292704 (http://tranz.it/load.php?id=b7OHm0Lkrh2SOY9S292704)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: elblanko - 14.05.2009 01:39
Цитат на: kiril_m - 04.05.2009 16:42
Здравейте! Трябва ми паркетаджия за пренареждане на паркет. Паркетът е стар и се е поразмърдал и разскърцал, може би не е бил поставен качествено. Ще трябва да се пренареди, изцикли и лакира, стаята е 18 кв. м. Ако някой е ползвал майстор или познава някой - да ме насочи. Става въпрос за София.
Да ти кажа само с пренареждане няма да стане, трябва да се залепи за замазката ако искаш да не скърца.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 18.05.2009 19:38
Ако има някой държавен служител вещ  в мътните дебри на държавната администрация - моля да се обади.

Имам проблем с един автосервиз дислоциран на около 5 метра под балкона на спалнята ми- нямам си представа къде и на кой да се оплача,и от какво точно да се оплача.

Сигурен съм че не е редно и законопозволено под балконът на спалнята ми  да се форсира камион до около 19-20 часа вечерта всеки ден вкл. и събота- но просто не съм наясно с редът и наччинът на подаване на жалби.

Казаха ми че трябва да пиша жалба в общината,ама аз не съм особено в час с тези неща и затова съм в казусна безисходица. :-(
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 19.05.2009 11:30
Да ти кажа ли къде можеш да намериш шашки тротил?  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: BOJO - 19.05.2009 11:57
Цитат на: Raven - 18.05.2009 19:38
Ако има някой държавен служител вещ  в мътните дебри на държавната администрация - моля да се обади.

Имам проблем с един автосервиз дислоциран на около 5 метра под балкона на спалнята ми- нямам си представа къде и на кой да се оплача,и от какво точно да се оплача.

Сигурен съм че не е редно и законопозволено под балконът на спалнята ми  да се форсира камион до около 19-20 часа вечерта всеки ден вкл. и събота- но просто не съм наясно с редът и наччинът на подаване на жалби.

Казаха ми че трябва да пиша жалба в общината,ама аз не съм особено в час с тези неща и затова съм в казусна безисходица. :-(

1-ви вариант : 

http://www.sofia.bg/display.asp?ime=whois_km-0711&title=%20&pathtitle= (http://www.sofia.bg/display.asp?ime=whois_km-0711&title=%20&pathtitle=)кой%20кой%20е

намираш общината в която живееш и звъниш и питаш за реда по който се подава жалба

2-ри вариант :

http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp (http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp)

подаваш онлаин жалба до Столична община, те ще я прехвърлят по местоживеене / поне така е на теория/. Важно е да получиш входящ номер и да можеш да следиш развитието.
Успех
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: goro140 - 19.05.2009 12:12
 Не съм административен капацитет ,но съм имал опит с подобни проблеми. При мене един от комшиите и то точно този под мене е клошар( немога да ти опиша каква воня се носи от апартамента му ). След приемането на Закона за етажната собственност стана така че ако навиеш 75 % от комшиите във входа да се подпишат против него той си заминава . Като собственноста на апартамента си остава негова но не и правото да го ползва ( т.е. може само да го дава под наем ). При мен подейства и само заплахата върху описаната персона ,защото смятам разбираш че не е от най-умните. При тебе може и да не е достатъчно за това  трябва да потърсиш и съдействие от общината ( като цяло не е лошо да имаш записани няколко сигнала към МВР за нарушаване на обществения ред и покой от комшията ). Обърни внимание на часовете от 14 до 16 тогава няма право дори и да изтърва гаечен ключ та камоли да включва ел. инструменти. Ако подадеш жалба в общината те трябва да сезират РИОС които да замерят стойностите на шума в квартала и тогава вещо лице да определи мярката която да бъде наложена на нарушителя.  Успех  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Raven - 19.05.2009 12:17
BOJO благодаря за линковете,разбрахме се снощи със съседите да пишем жалба до нашата община и да я внеса където трябва,като излезе решението ще видим дали ще продължим нагоре.

Проблемът е че сервиза е собственост като сграда на една дългогодишна служителка в деловодството на общината,преди две три години и казахме  че ще се оплачем на кмета а тя ни отговори- "Тоя ми е осмият подред"

Предполагам че тя е спирала жалбите до сега,но сега вече няма как да го прави защото от миналата година отпадна казусът за "мълчалив отказ" и сега всяка жалба задължително трябва да има отговор  писмено в 20 дневен срок.
Ако решението не е в наша полза ще продължим към СГО,но за целта трябва да имаме решение на районната ни община.

Цялата идея е че това под балкона ми е хладилен сервиз по документи и автосервизът изобщо го няма в цялата схема- разрешителното го имам като номер и дата и е издадено за сервиз за ремонт на доммашни хладилници.

А в момента работи като сервиз за автоклиматици,като в единят ъгъл има сбутани два мъртви хладилника Мраз 120 за идеята просто.

Ако не знаете как се ремонтира автоклиматик да ви обясня- значи колата застава под балкона ми с ауспух насочен към прозореца на спалнята ми,пълнят климатика с фреон,колата се пали и около двайсетина минути се форсира за да се провери налягането.

Имам чувството че живея на Орлов мост, с лице към коксохима на Кремиковци...

Броили сме по двайсетина коли и хладилни камиони наредени под балконите ни в урожайни дни- представете си какво е.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kamos - 20.05.2009 20:13
Съгласно закона за жалбите, сигналите и молбите на гражданите са длъжни да ти отговорят писмено.
Другото за което се сещам е че всяка община има наредба за обществения ред- обикновено е номер 1. По тази наредба обикновено кмета на общината възлага част от правомощията - тези за шума на полицията така, че жалби за шума между 14 и 16 часа при районния инспектор може само да помогнат в ситуацията.
И накрая не подценявай медиите- има господари на ефира защо не ги извикате да заснемат едно предаване?
Това за разрешителното за сервиз на хладилници а пък другата дейност не знам как да се отреагира.
По същество това не е престъпление, а е нарушение.
Виж ако скрият жалбата и не ви отговорят сезирайте районната прокуратура.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Caxapa - 21.05.2009 19:42
Съгласно разпоредбите на общината в които има и срок на обжалване ме съмнява ,че може да е изпуснат срока. Та става въпрос за ПУБ-а който е приет и одобрен.Не съм много вещ но от общи приказки и това което ме е засягало лично мога да кажа само едно. Прилагам пример от моята одисея. Варна-град на мечтите и красотата.След дълги  мъки най -после разрешиха да се срои  в нашето петно -Приморски. Един от комшиите ни няма такова желание. Други си взеха фирми а такива като мен си строиха сами.Разбираемо е -всеки според чергата. Та Въпросният индивид Още преди да се издадат визи за строеж "заграби" общинска собственост пред дома си-репресивно къщата. Пристрои една стая-почти като салон за надпиване като в кънтри филмите.ОК..Негова си работа ,но в последствие това запрочна да пречи на всички нас които се захванаха да строят. От общината ни казаха ,че сме изпуснали срока за възражение!  :duvar:  Та при Равен  може да се е получило нещо подобно. Да са направили малко гаражче-тип сервиз ,коетоо в законовият срок да се държало тихо и смирено.След това ГАЗ до ЛАМАРИНИТЕ и така срока за възражения е изтекъл а те са на далавера и никой не може да ги санкционира.  Само ,че ЕКО защита   и предвид децибелите които се нарушават + обгазяването може да ги прати (сервиза) в трета глуха. Ако и това не помогне някой от колегите бе предложил каменарски шашки. Аз допълвам и оптика + нещо друго.... Направи си застраховка  на жилището и тогава може да "светне" целия квартал. С такива няма оправия освен  Няколко  "каматцу" да минат зиг-заг над сервиза му.!  Едно време на такива "бригади" във Варна им казваха  "лимонки" има все още такива действащи.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 22.05.2009 10:57
Имам нужда от помощ за един медия плеър.

Той е Санг, модел Sym417 2gb. Преди известно време се появи един катинар на дисплея и до този момент няма подобрение. Ако някой знае как да го оправя да каже, до довечера ще сложа снимки.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: goro140 - 22.05.2009 11:30
 Погледни тука http://mympxplayer.org/rockchip-firmware-dc42.html (http://mympxplayer.org/rockchip-firmware-dc42.html) и виж кое точно ще ти свърши работа . Погледни и в мануалите http://mympxplayer.org/documentation-and-manuals-dc5.html (http://mympxplayer.org/documentation-and-manuals-dc5.html) . Там всичко е описано точно.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 22.05.2009 11:48
Благодаря, но не намерих този модел.  :-)
: 22.05.2009г 11:11ч
А някой да знае как е адреса на официалния сайт на Санг, че нещо не мога да го открия.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.05.2009 11:59
Нямат официален сайт. Нео, Санг, Шиваки, Рекор, Елит, Аляска и още една камара са едно и също, само лепенките с логото им са различни. Всички техни продукти са уникати, защото са ръчна изработка. ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 22.05.2009 12:00
А поне някакъв мейл адрес, да ги питам как да оправя тая бракма.  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.05.2009 12:01
Питай в някой по-тясно специализиран форум. Като http://hardwarebg.com/ (http://hardwarebg.com/) , примерно.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: goro140 - 22.05.2009 12:07
 Не гледай само какъв ти е модела на плеара ,ами виж какъв ти е процесора . Той е рокчип за това те насочих на там .Погледни има  общи версии на програмки за упдейтване на фирмуеара и са описани адекватно . А за марката  споделям мнението на админа че лепенката е без значение ,всичко е едно и също. Разлика има само каде се продава. Ти да не си видял някъде завод на VOLTA , че има климатици , диспенсъри , телевизори  та дори и прахосмукачки VOLTEL .
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: skekivd - 09.06.2009 20:18
Здравейте.Имам проблемче.Решил съм да се дооборудвам с лодка и моторче за нея,но не съм много силен по темата.Като начало,лодката ще е надуваема.Смятам да е с ел. мотор.Някой от вас съм сигурен,че е запознат.Интересува ме,как се изчислява мощноста,да кажем спрямо теглото ли?Има ли особенности,които трябва да знам при покупката/вид материал,трябва ли ми транец и определен производител/Разгледах доста предложения в нет-а,но имам някои притеснения относно моторчето.Смятам да е ползвам и по р.Дунав,а там течението си има...Та,ако можете ,,ударете едно рамо" *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: skekivd - 13.06.2009 08:20
Хайде приятели,"драснете" някой ред. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 13.06.2009 13:29
Я виж тук,може пък да намериш отговори на въпросите си:
http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=29&sid=0ccc48fb8d1499d035004bfe44c35a85 (http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=29&sid=0ccc48fb8d1499d035004bfe44c35a85)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Миряна - 13.06.2009 13:49
Моята е SELVA 2, 70 е дълга. Избирахме я с приятеля ми (той е по запознат, общо взето той се занимаваше). Изчете всичко за лодките и спря на тази. Купихме си и мотор SELVA, който е 4 коня. Нарочно е бяла, за да не я нагрява слънцето. Мотора и лодката са в отлично състояние и междудругото се продават (ако проявиш интерес на лс, да не спамя темата)

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg4.imageshack.us%2Fimg4%2F6070%2F58514353.jpg&hash=68c8d909c0af9f64d2a52d4e403d46ceeffcb9a5) (http://www.postimage.org/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: skekivd - 13.06.2009 16:12
Цитат на: denbosch - 13.06.2009 13:29
Я виж тук,може пък да намериш отговори на въпросите си:
http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=29&sid=0ccc48fb8d1499d035004bfe44c35a85 (http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=29&sid=0ccc48fb8d1499d035004bfe44c35a85)

Благодаря за линк-а.Започвам да чета. *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: skekivd - 15.06.2009 21:47
Решил съм да си взимам камера до 1200-1300лв.Днес гледах един модел на Панасоникhttp://www.camcorders-only.com/digitalcamcorders/manufacturers/pos/panasonic_hdc-hs100 Ако имате по-добри предложения,пишете.Благодаря *THUMBS UP*http://www.camcorders-only.com/timgs/panasonic_hdc-hs100_1.jpg
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 19.06.2009 22:03
     Стига с тия покупки де, ще ни комплексираш!  ;-)
     
ЦитатЗдравейте.Имам проблемче.Решил съм да се дооборудвам с лодка и моторче за нея,но не съм много силен по темата.Като начало,лодката ще е надуваема.Смятам да е с ел. мотор.Някой от вас съм сигурен,че е запознат.Интересува ме,как се изчислява мощноста,да кажем спрямо теглото ли?Има ли особенности,които трябва да знам при покупката/вид материал,трябва ли ми транец и определен производител/Разгледах доста предложения в нет-а,но имам някои притеснения относно моторчето.Смятам да е ползвам и по р.Дунав,а там течението си има...Та,ако можете ,,ударете едно рамо"
Първо според мен трябва да решиш колко голяма ще е лодката, по- скоро дължината и. Голяма лодка няма да може да я задвижиш с ел. двигателче- то е май до около 2 к.с. На малка лодка подобно двигателче може да се закачи и без т.н. транцева дъска, която е "монтирана" отзад. Ползва се много опростена тръбна конскрукция, която се закрепва отзад на овална лодка. Но подобна комбинация за Дунав си е доста инфарктен момент. Разумен минимум е може би лодка с дължина 2,70- 2,90 м. И мотор поне 5-6 к.с. , да може да преодолее течението и евентуален насрещен вятър. За надуваема лодка, която гази много плитко, вятърът си е фактор, който не бива да се пренебрегва. Точно заради вятъра при морско изпълнение лодка с дължина около 3-3,20 м се оборудва минимум с мотор 8-10 к.с. Моята е с 8 к.с. , при 3,30 дължина. Мощният мотор има и друго предимство- с него може да се "изкара" лодката на глисаж, дори и с товар- в такъв режим контакта на дъното с водата е минимално, става някъде в задния край, скоростта на движение рязко нараства, да не кажа двойно и повече, и може да се икономиса също така гориво. За да глисира обаче една надуваема лодка, освен че трябва мощен мотор, монтиран на транцевата дъска, дъното и трябва да е твърдо- обикновено се изпълнява с панели, които покриват цялото дъно и са плътно наредени един до друг /с т.н. сглобка нут-перо/. При панели дъното е и с надуваем кил. Изпълнението му може да е и РИП /монолитно/, но това е скъпо решение и не позволява "сгъване" на лодката. Дъното може да е изпълнено и с няколко широки шини, или още го наричат скара. Но тогава, освен че е нестабилно, не позволява изправяне в лодката, не може да се излезе и на глисаж с него. Такива лодки обикновено са проектирани за затворени сладководни басейни- езера и др. подобни, и се ползват с по- маломощен двигател.
     С първата лекция до тук. По риболовните форуми наистина има много писано по въпроса, вкл и стари теми. Не е зле да ги прегледаш, ако имаш време. Сега събирай парите и ...  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.06.2009 09:33
Бия си главата в стената и не мога да се сетя в кой филм неочаквано се появяваше Брус Уилис в една каравана, която един хеликоптер я направи на решето по погрешка. Дали беше в някое от Смъртоносните оръжия?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 22.06.2009 10:23
Във "Смъртоносно оръжие"2 наистина направиха една каравана на решето,ама въобще не беше по погрешка,ами точно си искаха да убият Мел Гибсън.Наложи се да бяга с мадамата и кучето през пода на караваната...Обаче за Брус Уилис нищо не ми иде на акъла... *dontknow*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.06.2009 10:36
Ще взема да го дръпна, за да видя. Мерси!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.06.2009 13:43
Сцената е много близка, но не е това. :-(
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 22.06.2009 14:11
Ако си сигурен,че е с Брус Уилис давай наред филмографията и все ще се сетиш по някой трейлър :

http://kino.gbg.bg/index.php?p=archive&actor=4854 (http://kino.gbg.bg/index.php?p=archive&actor=4854)
Да изгледаш толкова трейлъри си е бая загуба на време,но пък по-кофти е да те човърка и да не можеш да се сетиш :duvar:...
//Ама и нашето момче не си е губило времето-73 филма %) !?!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.06.2009 15:59
Филмът май беше някаква пародия и появяването беше съвсем епизодично. Лошите тръгнаха да пуцат на добрия караваната, направиха я на решето, а след малко баче Брус се появи с бяло знаме в ръка. Пичовете се спогледаха и му се извиниха. А той махна и вика - А, няма проблеми...
Прегледах филмите, ама май точно този го няма в списъка.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 22.06.2009 16:07
Спорд IMBD.com (http://www.imdb.com/name/nm0000246/) са 79 филмите, като отделно има и един списък със 100 и кусур в които представя самия себе си (къде документални, къде игрални ...)

Аз имам някакви спомени че това беше някаква комедия-пародия и си мисля за Hot Shots ама не съм сигурен ...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.06.2009 16:21
Loaded Weapon 1  Ми точно така. Десет пъти гледах на имдб всичките му роли, десет пъти видях Loaded weapon и десет пъти превъртам Lethal Weapon, за да го намеря и не го намирам, и не го намирам!  :duvar:
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 29.06.2009 21:32
Има ли такъв MP3 Player който да изтрива даден файл без да се налага да го включваш във компа?
Решил съм да си сменям стария плеър,обаче не съм се ровил във тази сфера от две години.Идеята ми е да си записвам албуми и докато ги прослушвам да трия на място,защото иначе нямам време.Ако мога да трия соло и 2гига плеър ще ми е идеален,а ако трябва задължително комп и 80гига айпод не ми върши работа...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: arman4o - 29.06.2009 22:18
Че Айподовете немогат ли да трият ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 30.06.2009 08:43
Ами това питам и аз-ако могат да трият да скачам на айпод. Нямам познати с айпод,някой колега няма ли такава машинка ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 08.07.2009 12:42
Имам следното питане:
Какъв UPS като мощност да си взема за климатика. Климатикът не зная какъв ток харчи точно, но е от тези малките, за 1 стая. Става въпрос не за вкъщи, а за работата, защото там сградата е голяма и има много климатици, които бачкат нон стоп. Затова спират вечер тока за няколко минути, за да спрат климатиците и да не харчат ток. Хубавите климатици може да не се влияят от спирането на тока, ама в нашата стая климатикът е НЕО и като му спрат тока, после не включва сам.
Та затова си мисля, че ако вземем UPS, ще решим въпроса. Интересуват ме какви параметри да е UPS-а и марка евентуално по-евтина.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 08.07.2009 14:08
Евтин UPS няма да ти свърши работа. Хубавите са скъпи. Погледни дистанционното и книжката и виж дали има таймер за включване и го активизирай примерно в полунощ.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 08.07.2009 20:54
Незнам дали евтинджосите като тия NEO дали имат допълнителен изход за включване/изключване чрез външно устройство. В книжката трябва да пише и може би има някъде по корпуса близо до стената капаче през което се прекарва кабела и извода представлява като извод на джъмпер на компютър - две пинчета. на тях се включва кабел и чрез затваряне на веригат се пуска/спира климатика. Тези изводи сме ползвали при направата на устройство което в сървъно помещение следи температурата и ако за кратко време тя се повиши с 7-8 градуса  (има пожар) чрез този извод се спират климатиците и е пуска аларма на охраната във фоаето да види какво става .

Ако има такъв извод може с една проста схемичка да се следи дали отпада напрежението и като се върне напрежението да затваря веригата за малко колкото да имитира натискането на копчето за пускане. Инелигентното е че ще го прави само ако е имало отпадане на захранващото напрежение и пускането може да се направи с леко закъснение примерно 1 минута за да е сигурно че ще се включи климатика. Ако сработва веднагически може да не се е освестил климатика и да не регистрира събитието.  Едно такова усройство при всички случаи ще е по-евтино от UPS , но би работило ако самия климатик има такава възможност ...  

Дори да има таймер за включване то ако си забравя настройките при отпадане на захранващото напрежение - все тая ....
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: chandler - 10.07.2009 20:59
barabata, това с кабела дали може да се направи от един прост ел. техник, каквито има при нас на работа? или си трябва майстор по климатиците?
за UPS ми казаха 2 kW, че трябва да бъде. има ли нещо вярно?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 10.07.2009 23:00
Трябва да се види по документацията на климатика има ли така възможност или не.
Другото как да дадеш контакт между двете пинчета си е въпрос на замисъл и изпълнение.
По абсолютно аналогичен начин е свързан бутона за пускане на компютъра към дъната платка ....

От сайта на http://www.apc.com (http://www.apc.com) като тръгнеш да си избираш УПС чрез UPS Selector за 2000 Вата да устиска 10 минути с 30% Extra Power for future expansion: (за 10% даде същия избор) - предлага три вида:
- Best Price  : APC Smart-UPS XL 3000VA 230V Tower/Rack Convertible + (1)SUA48XLBP Battery Unit  (Runtime:  46 minutes)

другите са същия упс с 2 и с 3 батерии.

Ако задам да държи 5 минути с 10 % запас дава APC Smart-UPS 3000VA USB & Serial 230V без
допълнителни батерии.

По ценовата листа на Мост най-евтиния почти 3000VA е - I_GUARD 2400AP/2400VA/AVR/RS и струва амо 366 лева крайна цена - и не се знае дали ще поеме товара . Все пак един офис компютър е около 200-350 вата,  а климатика си киловати ...


Сега се сещам за друг вариант с нешо с часовник което натиска копчето на дистанционното в еди си колко часа .... Дето се казва по механичен път може някакъв палец с часовников механизъм за 7 лева (с които си управляваме осветлението на аквариумите) на врътката да има чепче коточрез въртенето си надига един палец и в момента в който се освободи пада и натиска копчето на дистанционното.

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Radinka - 14.07.2009 19:48
Купих си принтер Lexmark Z600  но не мога да му настроя цветовете все към зелено отива.
Ако някой има идеи да пише ЛЦ че да не спамим
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ccpzaz - 20.07.2009 13:00
Така ... Имам телефон Privileg ZM 90 . Трябва ми кабел USB преходник . От едната страна ( към телефона ) мисля , че е мини USB , а от другата страна стерео жак ( към слушалки ) . Някой , ако има идея дали има такива кабели .  *HELP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 20.07.2009 14:33
http://www.izgodnobg.com/ceni/142561-USB-kabel-Privileg-ZM-90.php (http://www.izgodnobg.com/ceni/142561-USB-kabel-Privileg-ZM-90.php)
Върши ли работа ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ccpzaz - 20.07.2009 15:50
Това мисля , че трябва да е дата кабел за сваляне на информация от телефона към компа , тоест mini USB към USB . Всъшност аз такъв кабел нямам . :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: sho - 04.08.2009 21:32
Доколкото те разбирам ти искаш да включиш телефона към някое устроиство с аукс вход , един вид да го използваш като мп3 плеар - ако е това идеята , най-лесният варянт е - купуваш едно турбо китайско ( то за този телефон не може и да е друго де) хендсфрии решеш слушалките и запояваш към стерео жак .
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 05.08.2009 01:46
Hendsfree-то мисля че изкарва само моно сигнал понеже разговора си е моно и в повечето случаи даже хедсфри-то е само от една слушалка. Не мисля че по този начин би се насладил на музика ...
Не съм сигурен че тука става дума за музика. Доста честои и за данни се ползва стерео или моно жак и в двете му разновидности 3,5' или 2,5' Там сигналите са за Fbus (Tx, Rx, GND) или Mbus (Mbus, GND)
Даже може да се комбинират и двата вида чрез трипроводен кабел и един диод, а типа на връзката се определя от настройките на софтуера.

Така или иначе и да разбера точно за какво е кабела , освен да намеря данните кое към къде се свързва с друго явно не мога да помогна.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ribarq_555 - 09.08.2009 22:11
някой ще ми каже ли хубава програма за правене на сайтове но да не е WEBPAGEMAKER.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 09.08.2009 22:52
Notepad +  ;-) .
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: kapacitet - 09.08.2009 23:11
Macromedia Dreamweaver ( много добър инструмент)

Да не си решил да ставаш кодер. Това е най- доброто с което можеш даси запълниш времето до училище. И без това с голдстарчо само мазало правите.  *ROFL*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Деян - 09.08.2009 23:48
Първо хвани ноутпада, да усвоиш основите на ХТМЛ-а. (Уроци има навсякъде в нета) После дриймуийвър, иначе нищо няма да стане.  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: BELEG - 11.08.2009 17:09
реално не ти требва ХТМЛ да научаваш да пишеш след като ще използваш дремуивър
а за програми можеш използжав и ФРОНТПЕЙДЖ или ПУБЛИШЪР които са в самите пакети на мс офис
за уеб зизаин по добре се ориентирай кам ФОТО ШОП-А
има неколко сайта за добри уроци за УЕБ
а относно ХТМЛ по добре се ориентираи към ПХП
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zapleska - 11.08.2009 17:27
и стана мазалото  *ROFL*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 16.08.2009 08:24
Захванах се да си правя терариум, но се оказа доста по-сложен от колкото изглеждаше и не мога добре да си го представя, за това търся някаква такава 3Д програмка с която първо да мога да го сглобя виртуално. Някой да знае подходяща? То ще са 2 части едната ще се приплъзгва насам, друго стъкло ще се приплъзгва натам, абе...де ми щукна и на мен не знам, ама много искам да си го направя. :-| *JOKINGLY*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Caxapa - 16.08.2009 08:36
Предполагам си гледал сайтове с реклами на терариуми. Погледниги как са сглобени и изкопирай поне  отчасти оригинала.Не е сложно за "домашно" изпълнение особено ако човек има желание. Иначе понеделник- вторник мога да опитам да кача снимки на видове терариуми от предлаганите по нашите магазини. Успех с начинанието ти желая.
::: Много е важно да знаеш точно каква "гадина" ще гледаш за да и осигуриш "комфорта" от който се нуждае.  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: botan - 16.08.2009 08:39
Приятелю ще правя формикариум и много добре знам каква гадина ще гледам, ще гледам геобонтния вид Лазиус флавус и за това нещо ми трябва програма.
Иначе мерси все пак, че ми обясни, но не съм от вчера. ;)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.08.2009 10:15
Виж Google SketchUp (http://sketchup.google.com/). Ама ако не си работил с 3д програми, ще се озориш като мен. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: botan - 16.08.2009 16:28
Хъм, аз си го представях по по-различен начин. Някакво прозорче където въвеждаш дължина, широчина, височина и то ти прави "стъклото" и после ти само "слепваш".
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 16.08.2009 16:37
http://www.theaquatools.com/aquasketcher (http://www.theaquatools.com/aquasketcher) това не ти ли върши работа? Лесно няма, да знаеш. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: botan - 16.08.2009 20:47
Ок, с Гугъл скеч ъпа ще се мъчим. *DRINK* То това, което искам да направя е нещо подобно на това:
http://antstore.net/shop/images/product_images/popup_images/1703_0.jpg (http://antstore.net/shop/images/product_images/popup_images/1703_0.jpg)  ;-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 02.09.2009 09:53
Хорааа, някой да има PrecisionScan за Mac OS X, който да пъддържа скенери от серията HP Scanjet 5700?
Да му се не види, 4 години прашасва пущината и сега трябва да се сканират купчина простотии, пък имаме само едно PC. На сайта на HP го няма за OS X, от сервиза на HP ми казаха "че ще видят какво могат да направят" и така вече седмица... а времето много напредна.
Хелп!!!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kamos - 02.09.2009 10:12
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=HP+Scanjet+5700%2BPrecisionScan%2BOSX&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta= (http://www.google.bg/search?hl=bg&q=HP+Scanjet+5700%2BPrecisionScan%2BOSX&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=)

http://mindfultechnology.wordpress.com/2008/12/30/hp-scanjet-scanner-on-mac-os-x/ (http://mindfultechnology.wordpress.com/2008/12/30/hp-scanjet-scanner-on-mac-os-x/)

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 02.09.2009 10:24
Благодаря!
Ама едното е ъпдейт за вече инсталиран софтуер, какъвто нямам, другото е случка...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 11.10.2009 23:18
Чудих се дали да не пускам направо нова тема че те въпросите много, но да пробваме така пък ако се наложи ще го отделяме като нова тема.
Така ... за какво иде реч.
Ще обзавеждам наново всичко и почвам да се чудя на новите техники и понеже нямам опит с новите уреди почват едни въпроси да напират.
1. За кухнята :

1.1  Ел. котлони за готвене - ориентирал със се към керамичен плот с две зони (повече не ни трябват) на нагряване :
1.1.1 Кое е по-добре - механични превключватели или сензорни и защо ?
1.1.2 Дали да е с фаска по ръбовете плота или с метална лайсна - за по-лесно почистване може би с фаска е по-добре?
По магазините гледам плочи с отчупени ръбчета и затова май ще предпочета с метална лайсна .
1.1.3 Необходими ли са някакви отвори или въздушни пътища под плота за някакво охлаждане?
Предполагам че не но все пак е по-добре да се попита че кърпеното никога не е по-добре от предварително премисленото.
1.1.4 Други интересни моменти при керамичните плотове за които не знам, но си заслужава да се обърне внимание?

1.2 Ел фурна за вграждане
1.2.1 Ориентирал съм е към странично отваряне на фурната , а не вертикално както е масово разпространено?
За и против ?
1.2.2 По добре ли е да има телескопични (или ролкови някакви) рамена които безопасно изнасят съда с гозбата или те се развалят с времето ?
1.2.3 Нужно ли е да има фурната супурнайсет програми или те така или иначе не се ползват много?
Досега сме готвили на раховец и много не придираме да е звездолет, но все пак веднъж се купува и е по-добре да е нещо малко по-хубаво.
1.2.4 Необходими ли са някакви отвори или въздушни пътища около фурната за някакво охлаждане?
1.2.5 Други екстри които са много полезни на които е хубаво да е обърне внимание ?

1.3 миялна машина - най-обсъжданият от нас електроуред за който изобщо се чудим дали да го има - естествено най-малкия вариант ако го има.
1.3.1 Струва ли си?
1.3.2 Може ли да се ползва примерно само за изплакване на до голяма степен чисти чинии с малко веро примерно , а не с хаповете дето се ползват за тях?
1.3.3 Изобщо консумативите като цени и разход са ми пълна мъгла?
1.3.4 Други важни моменти за които е добре да се знае?

1.4 хладилника
1.4.1 Какво ви е мнението за по-големите хладилници с две високи врати една до друга - една по-тясна за фризерната част обикновено с диспенсър и възможност за лед и една по-широка врата за хладилната част при която понякога има капаче за бърз достъп до рафтчето на капака ?
1.4.2 Енергопотреблението на горепосочените хладилници много по-високо ли е от посочените примерни по брошурите от рода на 550 KWh годишно измерено на базата на данните от 1 ден ... ?
1.4.3 Други важни моменти за които е добре да се знае?

Микровълнова ес ползва много рядко и само за бързо претопляне или пуканки, а ширма (абсорбатор) не е толкова важен.

Все въпроси които изискват опита да отговори, а не теорията ...
За други работи ако се сетя допълнително ще питам.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 11.10.2009 23:34
Веднага мога да ти дам отговор за съдомиялната. Благина си е, който каквото да разправя.

Вземете такава за 8 комплекта. Не се лъжете за малка. Само е губене на време.

Да, може да се използва за изплакване на полуизмити съдове, но далаверата ти отива на кино. Една таблетка струва между 30 и 60ст. Разбира се по-скъпите мият по-добре. Но съветът ми е да вземеш няколко вида и да пробваш, а после да си харесаш един от тях.

Разходът на ток и вода са според модела, но със сигурност водата е по-малко отколкото ако ги миеш на ръка. Или поне при мен е така.  :-D

Иска още сол и гланц. Без гланц може да минеш, но за Варна бива да сложиш сол, че водата е твърда. На практика в съдомиялната има система за омекотяване на водата на принципа на обратната осмоза. Солта е за регенериране на натриевите йони. Разбира се, марковата сол струва една камара пари. Слагаш морска от шейсе стинки и пееш. Защо морска? Защото готварската е ситна и се набивала в пръстените и ги съсипвала.
За гланца идея нямам колко пари струва.

Имай предвид, че един цикъл на миене продължава между час и 2 часа.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 11.10.2009 23:52
Проблема ми е че миещите препарати ми действат зле на ръцете ( това ми остана от комунистическата детска градина - за миене на чешмите слагаха едни чорапчета пълни с прах за пране и с това си миехме ръцете - от тогава имам проблеми) и не ми е проблем чиниите да ги тривна с гъбичка и само с вода на мивката. Идеята е да ги наредя в миялната - да добавя малко веро и да я пусна само да ги изплакне или някаква къса програма с миене и плакнене. Иначе не бих си взел миялна машина. Другото което ме притеснява шума който дават - между 43 и 55 децибела при работа - ако смята 2 часа да ми бучи я изхвърлям моментално, или направо да не я вземам.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 12.10.2009 00:07
Не знам с веро дали ще ги измие добре. Всъщност, може да я пуснеш преди да легнеш и да я зарежеш. Стига да не спиш в същата стая.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: bigbeer - 12.10.2009 00:40
Пробвал съм с веро, не става. Ама се изкефих когато отвориш машината и в очакване на сухи съдове, намерих една голяма топка с пяна:) Таблетките не се пенявят много.. Иначе си е благинка (дори да немаш кожни проблеми).

пс. Ти ли си този дето спечели предпоследната 6-ца от тотото?  :-P
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 12.10.2009 23:26
Само за миялната имаше споделено мнение ...
Някой с плот да сподели нещо ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 13.10.2009 00:29
Само не се лъжи, че "веднъж се купува". И за Раховеца така сте казали. Купихме газова печка Индезит. 500 кинта. Хубава, лачена, алабала.  Е*ах я в печката. Ламарината като от тенекия за сирене. Зоя няколко пъти я ми с Циф, Меглио и подобни. Съсипа се някакъв термодатчик, подмениха го срещу 10% от цената на новата печка и сега чакаме кога ще стане всичко на паяжина и ще търсим друга.

За керамичен плот не знам. Не съм ползвал. Откакто се помня, почти винаги сме готвили на газ. Ми да ти кажа, водата завира за нула време. Не е нужно посудата да е специална, ала бала. Само в стъклени тенджери не може да се готви. Но за сметка на това, във фурната влизат екстра. :-)

Фурната - ако е със странично отваряне вероятността да изпуснеш нещо върху стъклото е нулева. Но продават ли такива? А цената?
Казват, че с духалка вътре помагат за по-добро изпичане.

Аспиратор - бяхме купили някакво Конелиано. Е*ах го и него.  :-D Като го включиш на трета степен и имаш чувството, че излита Джъмбо Джет в кухнята.
http://www.leksgroup.com/l_en/?s=5&i=9&c=10&pid=295 (http://www.leksgroup.com/l_en/?s=5&i=9&c=10&pid=295) В момента сме с това, беличко на цвят. На трета степен смуче колкото онова, но шумът е като втората му. По-тихите са вече сериозна цифра.

За хладилник акъл не мога да ти дам, защото още сме с един Зил от 86та година. Приятел си взе някакъв втора употреба, ама имаше ледогенератор. Голям кеф е.  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 13.10.2009 09:10
Значи по въпроса за фурната и плота,по мнение на познат,който разбира от тези неща- добър вариант е управлението на плота да е на фурната,а не върху самия плот,това при положение,че са един върху друг.Иначе за керамичен плот плюсовете са малко повече за сензори,отколкото за механични превключватели.При механичните, особено при новите изпълнения има възможност за навлизане на течност и съответно падат бушони,но това се оправя с малко силикон.При сензорните пък досадното е,че не можеш да оставаш нищо върху плота,иначе почва да пиука.И сензорите не трябва да се мият с препарати,а само с мокър парцал.Ако е с ключ,то е по-добре/даже е задължително/ да е на степени,а не с потенциометър-това важи особено за пералните машини,но вече почти не останаха такива.За мен лично механичните са по-добър вариант,защото са в пъти по-евтини и мога да си ги ремонтирам и заменям сам.Относно програмите-цялата работа е ала-бала,само търсят цена,полза почти никаква,един или два вентилатора ти трябват и нищо друго,самопочистването също на този етап не струва.

Относно марките-ами AEG и WHIRLPOOL се правят в Румъния,в един и същи завод,другите марки *dontknow*...
Аз ,четох,четох.четох по форуми и накрая си взех GORENJE .С механични превключватели и обикновени котлони,че в къщи са едни терминатори-постоянно купуваме чаши и чинии,не ми се дават пари и за втори /и трети/ керамичен плот.
А по принцип техниката си е на късмет,каквото и да ти приказват или да четеш.Форуми и мнения много-преди две-три години,когато си купувах монитор за компютъра в БГХардуер имаше сто петдесет и няколко страници само за шест месеца,съвети един от друг по-умни и по-верни,ама и противоречиви,накрая ми писна и отидох си взех каквото си бях наумил в началото.Преди година с телевизора същата работа-сто и колко страници,съвети,мнения,препоръки-даже един пич съветваше да се ходи в магазина с одеало,да се завием върху телевизора и да се види добра ли е подсветката =-O!?! Накрая стана пак каквото си бях решил в началото...

Набързо толкова,ако ми остане време после и се сетя още нещо-пак...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: iek - 13.10.2009 09:49
На керамичния плот недостатъците са, че не можеш да си препичаш филийки, трябва да се пази от попадане на захар, тиганите и тенджерите трябва да имат знак, че могат да се използват на такъв плот (общо взето гледаш да са с равно и стабилно дъно). За фурната-най важната екстра за мен е да има отдушник в задната част, за да могат пушека и миризмите да се издърпват по-лесно от аспиратора и да не ти мирише апартамента като студентско общежитие. Такива екстри като вентилатори, самопочистване, грилове и т.н. въобще не се използват на нашата фурна. Ако ме питаш коя марка, бих ти препоръчал тази: http://www.miele.com/ (http://www.miele.com/), стига да можеш да си я позволиш.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 13.10.2009 11:08
Като прочетох мнението на iek и част от твоя пост :
Цитата ширма (абсорбатор) не е толкова важен.
,се сетих за още нещо- всъщност абсорбатора е много важен,даже бих ти препоръчал да хвърлиш за него повече пари.Готвиш ли в стаята прежали парите-купи си мощен и тих ширм,за да не ти мирише и да не ти се надува главата.При покупката на първата печка, преди десетина години си взехме най-тихия ширм/според продавачите/ и най-скъпия WHIRLPOOL,който можехме да си позволим-е няма такъв шум,хиляди пъти ми е идвало да го изтръгна и изхвърля,не знам какво би станало ако не си бяхме взели най-тихия?!За миризми не ми се говори,дето се вика уфунтя ми се душата...
Новата печка вече е на балкона,родихме се *thanks!!!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Асен Евгениев - 13.10.2009 20:11
Прокараха ни газ и вече втора зима парното ми е на метан. Сега мисля да разкарам
ел. готварската печка, която макар и с керамичен плот и бързонагряващи котлони си
гълта ток като за световно и да взема на газ. Въпросът ми е дали  ще ми се опушат
и почернеят тенджерите? Че тая чернилка няма чистене. Едно време готвехме на
пропан - бутан от бутилки, които пълнех от газстанциите и си прецаках всички
тави и тенджери.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 14.10.2009 09:21
Не, като готвиш на метан не се опушват дъната на съдовете.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 07.11.2009 01:07
Понеже къртя наред и съм стигнал до ел. таблото та дойде и следващата питанка. Има ли смисъл да слагам дефектнотоковата защита.
Не съм сигурен , но май до апартамента идва фаза и нула без земя. Доколкото ми е известно при положение че няма земя няма как да вържа дефектнотоковата защита.

Ако все пак намеря обаче земя и има възможност за ДТЗ то идва другият въпрос.
Параметри някакви ? 
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Balkandjiev - 07.11.2009 01:54
Оги в България няма заземяване отделно ползва се НУЛАТА ето защо някой уреди като ги бутнеш удрят ток като завъртиш щепсела този проблем изчезва. Апартаментите обикновено са с 10 киловата, но таблото ги разделя на отделни кръгове. Вариантите са два единия е преди таблото да я поставиш другият е на всеки кръг отделна. После се сблъскваш с основният проблем трябва да проследиш всеки консуматор да си отговаря нула с нула и фаза с фаза. В противен случай ДТЗ ще пада, а тя има определен живот който до колкото си спомням е кратък и така след време може да се окаже че си мислиш, че имаш защита а дефакто да нямаш. Всичко това зареди тъпото заземяване което в България го няма на лице докато страни като Англия там всичко е наред.
   
: 07.11.2009г 01:01ч
Оги в България няма заземяване отделно ползва се НУЛАТА ето защо някой уреди като ги бутнеш удрят ток като завъртиш щепсела този проблем изчезва. Апартаментите обикновено са с 10 киловата, но таблото ги разделя на отделни кръгове. Вариантите са два единия е преди таблото да я поставиш другият е на всеки кръг отделна. После се сблъскваш с основният проблем трябва да проследиш всеки консуматор да си отговаря нула с нула и фаза с фаза. В противен случай ДТЗ ще пада, а тя има определен живот който до колкото си спомням е кратък и така след време може да се окаже че си мислиш, че имаш защита а дефакто да нямаш. Всичко това зареди тъпото заземяване което в България го няма на лице докато страни като Англия там всичко е наред.                                                                                                                                                                      Аз  лично имам такава защитата само на бойлера.!?  *DRINK* надявам  се да съм ти помогнал.!?                                       
 
   
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 07.11.2009 09:29
То за земя само да ми набута някой фитила и ще закопая някоя пластина до блока и ще си пусна до апартамента. Отказва ме и това че ще трябва да пренаправя цялата ел инсталация да е трипроводна. Не че трудно в момента както всичко и навсякъде е отворено , но бързам за да се нанасям и явно няма да се прави ...

Едит:
това
Цитат на: Balkandjiev - 07.11.2009 01:54
Оги в България няма заземяване отделно ползва се НУЛАТА ето защо някой уреди като ги бутнеш удрят ток като завъртиш щепсела този проблем изчезва. ...

Това се получава когато някой "майстор" е пипал печката или кабела на печката и е оцапал нещата. Инсталацията със фаза и две нули не позволява при правилно връзване такива неприятни явления от рода да попаднеш под напрежение. Ако някой е направил простотията да използва кабел с две жила (защото е малко по-евтин - спестил е 4-5 лева максимум за  2 метра кабел) или просто да не е вързал третия проводник както трябва е за затвора. Виждал съм такива идиотщини с надписан контакт и щепсел за правилно включване на готварската печка ... Или незнание, или икономия, но каквото и да е може да затрие човек ето така за нищо ...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Sigrina - 29.11.2009 00:52
Тъй като съм работила като готвач и кулинарията ми е хоби - мога да ти кажа за котлоните и фурната.
1.1.1 Кое е по-добре - механични превключватели или сензорни и защо ? Препоръчвам ти плоча с механични превключватели. Сензорните много лесно се прецакват... Наистина!
1.1.2 Дали да е с фаска по ръбовете плота или с метална лайсна - за по-лесно почистване може би с фаска е по-добре? - Аз лично предпочитам метална лайсна - по-здраво е. Плота се почиства се лесно със специален препарат за керамични плотове.
1.1.4 Други интересни моменти при керамичните плотове за които не знам, но си заслужава да се обърне внимание? - Препоръчително е да използваш черни съдове, но не е проблем да са обикновени.

Относно фурната:
1.2.2 По добре ли е да има телескопични (или ролкови някакви) рамена които безопасно изнасят съда с гозбата или те се развалят с времето ? - Мисля, че скоро ще се скапят.

Бих ти препоръчала котлони и фурна на Горение, аз имам такива и съм много доволна. Относно функциите на фурната - трябват ти няколко неща:
Стандартно печене,
Инфра червен нагревател,
Загряване с вентилатор,
Вентилатор,
Инфра червен нагревател и вентилатор,
Долен нагревател и вентилатор,
Долен и кръгъл нагревател в комбинация с вентилатор
Ето я моята печка: http://www.gorenje.bg/glass_ceramic_cookers?c=148010 (http://www.gorenje.bg/glass_ceramic_cookers?c=148010)
Много съм доволна! Ако успееш да си намериш за вграждане подобни котлони и фурна, доволен ще останеш и ти.

А за хладилниците - за мен марката е Whirlpool (за хладилници, фризери, перални и миални). Вкъщи имам: http://www.whirlpool.bg/app.cnt/whr/bg_BG/pageid/pgproddtl001/catid/2/subcatid/6/prodid/46197 (http://www.whirlpool.bg/app.cnt/whr/bg_BG/pageid/pgproddtl001/catid/2/subcatid/6/prodid/46197) и сметките ми за ток не са се променили особено след покупката му. Успех!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ogogogo - 29.11.2009 01:48
От бюджетните марки хладилници най-доброто е Либхер.
За другите уреди не знам коя марка е по-добра но за
хладилниците съм убеден.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: bigbeer - 29.11.2009 03:08
Цитат на: ogogogo - 29.11.2009 01:48
От бюджетните марки хладилници най-доброто е Либхер.
За другите уреди не знам коя марка е по-добра но за
хладилниците съм убеден.

Или предубеден или подплатен..  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 07.12.2009 01:22
Скоро ще ходя да пазарувам че време не остана никакво, но нещата се променят нон-стоп. Сега ми щукна друга идея и прекарвам водопровод из целия апартамент за да захраня бойлер от двата водомера и съответно да върна топла вода в двете посоки. Мисля в перспектива да слагам и слънчев панел на покрива та ... както и да е .

Въпроса сега е пералнята и миялната да взема да ги купувам с два входа - за топла и студена вода , а не само със вход за студена вода ?
Някой ползвал ли е такива благинки ?

Доколкото потърсих информация при два входа си наливало вода (когато е необходимо) от топлата и ако не е достатъчен градуса на водата спрямо желаните настройки си достопляла пералнята сама водата. Види ми се далавера да си ползваш затоплената вече от слънцето (или поне на ел по нощна тарифа ) вода и ако се налага само малко достопляне на момента ... Хич не е трудно с едно електроно реле за време да си управлявам бойлера да ми топли на ел само през нощта  (когато няма слънчев панел).


За хладилника май няма да е сайд-бай-сайд че асансьора е много малък и вратата на кухнята е малка и няма да влезе  *MODERATOR*.
За сега съм сложил само климатиците и още си успокоявам нервите от сметката ... достойна за един нормален соленоводен аквариум ...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 07.12.2009 01:27
Бараба, интересно ми е дали ще намериш на свестна цена пералня и съдомиялна с два входа.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 07.12.2009 01:33
В Технополис във Варна като ходих преди 2 месеца да гледам какво имат видят перална машина със 2 входа и с един вход от една и съща марка и ми направи впечатление че цената беше почти една и съща - тогава ме загложди нещо с тия два входа и се заформи идеята ...
Не си спомням марката , но беше от евтинките марки работени на "ишлеме" :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: bigbeer - 07.12.2009 01:36
Да ви кажа под секрет. Аз понеже съм простак по природа и съм тъп за поне трима шопи от шоплука  :-P.. направих така. Вързах и пиралнята и съдомиалнята към изхода от колектора на бойлера с топла вода с една смесителна батерия ;)  На далавера ще излеза, когато дойде отново лятото и топлата вода в системата ще идва от колектора на покрива ;)  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 07.12.2009 02:05
Аз имам газена инсталация и за това се блазня за топла водица в пералнята. Съдомиялната не е такъв консуматор.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Joro Vn - 07.12.2009 17:10
ЦитатВързах и пиралнята и съдомиалнята към изхода от колектора на бойлера с топла вода с една смесителна батерия
Вместо смесителна батерия може да се използва сферичен кран, който с 3 брой входове /или изходи, ако на някой му е по- лесно при избора/. Предлага се във вариант битово изпълнение, с резба G1/2 или G3/4. Всъщност логиката му е твърда, работи в превключващ режим и според това как се присъединява, може да бъде например един вход и два изхода /като винаги единия е отворен, а другия затворен/, или обратно. Изпълнението като цяло би се получило по- елегантно, и като габарити, и като цена. Превключващата дръжка е с крайни положения на 90 градуса.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ANONIM3N - 21.01.2010 14:55
по какъв начин става   Рязане На Стъкло с елмаз   *dontknow*  (https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2F23ssugp.jpg&hash=48482c486a773d610a9efffa5a88274af0c8c1ca)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 21.01.2010 15:25
Basic Glass Cutting (http://www.youtube.com/watch?v=rQaLV35HQEU#)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 24.03.2010 17:14
Приветос!

Някой знае ли къде в София може да се купи месингова или медна ламарина? Има доста складове, но продават на едро, а на мен ми трябва нещо като 100 х 100 см, 0.5 мм дебелина.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Luton - 11.07.2010 20:48
Колеги, някой има ли идея, каква марка и вид е силикона, които се използва за лепене на стъклата на готварските  печките?
Черен е на цвят и залепя вътрешното стъкло за желязната вратичка.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Balkandjiev - 11.07.2010 20:55
Има огниопорен пробвай с него.!?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Luton - 11.07.2010 20:59
Благодаря, за идеята.
Намерих в ebay fire proof до 1200C . Някой работил ли е с такъв?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Асен Евгениев - 11.07.2010 21:32
1200С - тоя силикон трябва да е много як, повечето метали се топят при по-ниска температура.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Luton - 11.07.2010 22:28
http://cgi.ebay.co.uk/VERY-HIGH-TEMPERATURE-1200-C-SILICONE-FIREPROOF-SEALANT-/360248030690?cmd=ViewItem&pt=UK_Crafts_Cardmaking_Scrapbooking_Glue_Tape_EH&hash=item53e074b5e2 (http://cgi.ebay.co.uk/VERY-HIGH-TEMPERATURE-1200-C-SILICONE-FIREPROOF-SEALANT-/360248030690?cmd=ViewItem&pt=UK_Crafts_Cardmaking_Scrapbooking_Glue_Tape_EH&hash=item53e074b5e2)

Така поне пише, едва ли лъжат!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Асен Евгениев - 11.07.2010 22:45
Не го оспорвам, просто температурата е много висока и силиконът наистино трябва
да е "железен".
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Luton - 11.07.2010 22:57
И на мен ми беше чудно, ама може пък и на някой друг да помогне за това дадох линк.
Трябва ми за доста по-ниска температура 150-300C.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: kdravia - 12.07.2010 00:25
Ето един,който пише,че става за фурни.
http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.85 (http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.85)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Zero`Cool - 20.08.2010 11:04
Колеги незнам дали ще съм полезен на някой. Аз съм електротехник и се занимавам с проектиране и изграждане на електроинсталации ниско и високо напрежение ... също и с поддръжка и ремонт на битова и промишлена електротехника и автоматизация ако мога да помогна  на някой със съвет или нещо друго да драска на лично :-) *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 08.10.2010 10:39
Привет,

някой да има идея защо на LCD мониторите никога не се отпечатват "sticking images", а при някои LCD телевизори това присъства?
Иконките на разните папки и файлове си седят по цял ден на монитора, но като отворите програма, и екрана стане различен от десктопа, няма и следа от такъв феномен. Пускате си LCD TV на съответната програма, гледате един час примерно, пускате си ДВД и логото на съответната програма продължава да си виси на старото място като това, което в нета наричан ghost image.

Кое е различното при LCD монитор и LCD TV?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Калахари - 17.10.2010 13:11
случайно някои то вас да е учител по география? *dontknow* *dontknow*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: barabata - 14.12.2010 03:19
Трябва да си купя зарядно за акумулатор за автомобил и съм се насочил към автоматични уж по-маркови. Идеята е възвам акумулатора иго оставям, а зарядното да се оправя само и да си изключва като сметне за добре.

Общо взето последно взех за Астрата Bosh S5 63Ah и при монтажа и попълването на гаранцията и говорих със сервизния спец как най-добре да се грижа за него. При условие че колата се кара често на кратки дистинации човека каза пролет и есен сваляне и дозареждане - есен за да е с пълния си капацитет зимата и пролет да навакса зимното разреждане.
Разгледах какво предлагат и съм се спрял на две:
Зарядно устройство Bosch C 3 (http://www.bosch.bg/bg/products/car_equip/products/batteries/c3.htm)
Зарядно устройство Bosch C 7 (http://www.bosch.bg/bg/products/car_equip/products/batteries/c7.htm)
Цената не е чак толкова важна - предпочитам да може и жената да го ползва - слага включва и ако не светне червената лампа че е обърнала кабелите остава да се зареди. След това (като се сети) да го изключи и да пали колата ...

Някой объркал ли се е вече да си купи някое от горепосочените зарядни и някакво мнение на темата?

За сега срещнах няколко положителни отзива по форумите, но нищо конкретно. В един форум за лодки имаше отрицателно мнение от рода " ... много са зле тия новите, само едно копче имат..." - предполагам че се визира липсата на волт метър или амперметър за заклети инжинери с вродено недоверие към техниката, но пък там само тягови акумулатори си обсъждат.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Асен Евгениев - 18.02.2011 20:40
Цитат на: akapulko - 11.07.2010 21:32
1200С - тоя силикон трябва да е много як, повечето метали се топят при по-ниска температура.

А тоя силикон трябва да е още по-як, издържа на 1500 градуса. *CRAZY* Днес си залепих
стъклото на фурната с него.


(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi53.tinypic.com%2Fjh7tyf.jpg&hash=9b09711586228c4a643ca70138867bbdf9ad006b)


Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: cihlidi_fan - 26.03.2011 00:46
Здрасти, колеги!

Гледам, че темата е за компютри, а ми трябва спешно съвет.
Някой знае ли как мога да пусна HTML код в SMF форум (като този) в мнение. Т.е. трябва да публикувам тема в която да се съдържа подобен код (от админ панела съм разрешил пускането на HTML):




<a href="http://www.dpbolvw.net/49116ar-xrzEKHGNKMFEGFNMNGHF" target="_blank" onmouseover="window.status='http://www.keller-sports.com/?utm_source=cj.international&utm_medium=banner&utm_campaign=banner';return true;" onmouseout="window.status=' ';return true;">
<img src="http://www.lduhtrp.net/94116snrflj4A76DAC5465DCD675" alt="More Tennis, More Running, More Sports." border="0"/></a>




Този код, трябва да представлява една картинка, водеща към друг сайт, но във форума както виждате излиза просто като код. Някакъв таг ли трябва да добавя отпред, или как може да стане, ще съм много много благодарен!  *DRINK*


П.С: А така, сега видях, че вместо за компютрите съм пуснал въпроса си тук (а не мога да си изтрия мнението), за което се извинявам предварително!


Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 26.03.2011 09:43
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.lduhtrp.net%2F94116snrflj4A76DAC5465DCD675&hash=5e8e0c54d99fab5d58c1b3109976634f373d91c6) (http://www.dpbolvw.net/49116ar-xrzEKHGNKMFEGFNMNGHF)

[url=http://www.dpbolvw.net/49116ar-xrzEKHGNKMFEGFNMNGHF][img]http://www.lduhtrp.net/94116snrflj4A76DAC5465DCD675[/img][/url]
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: cihlidi_fan - 26.03.2011 22:43
Мерси, Ники! Аз го направих по същия начин още преди да пусна питането си, но ми беше любопитно дали може да се пусне HTML кода (така, че да работи) в съобщението. Все пак мерси, драскам ти едно лс. , ако можеш да ми съдействаш с още една дреболия.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: iconi72 - 10.04.2011 19:54
Привет на всички.Знае ли някой хубав бг форум за саксийни растения?Благодаря предварително!! :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 10.04.2011 21:30
Привет. Ето един от мен: http://forum.flowersnet.info/ (http://forum.flowersnet.info/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: iconi72 - 10.04.2011 22:49
БЛАГОДАРЯ *BRAVO*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: pachoo - 12.04.2011 09:42
Въпрос с повишена трудност...
Възможно ли е фотоапарат с TV out  да се върже към мултимедиен проектор? Трябва ми за една лекция при която ще бъдат 70-80 човека, фотоапарата да хваща това, което ще се прави от лектора и да го излъчва през проектора на видео стената. Имам два апарата с TV out, но нямам проектор на който да пробвам :(.

Другия вариант е ако може някой да ми подскаже от къде мога да намеря видео камера и статив под наем във Варна или такива, които могат да ми доставят такава във Варна.


Поздрави Пламен.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 12.04.2011 10:55
За под наем не мога да ти дам съвет, но за това което си решил с фотоапарата и проектора ти трябва някой помощник.
Ако вържеш с кабел фотоапарата към проектора той ще си предава картината прекрасно и без да се снима клипче, но:
- първо батерията не е много ясно дали ще може да издържи цялата лекция освен ако няма възможност за включване към външен адаптер.
- второ почти винаги има функция за запазване на енергията и ако просто си седи няколко минути апарата ще се спира сам. Затова е необходим помощника който леко да прави зум с мъничко през 1-2 минути за да не се спира апарата сам.
Трябва само да се скрият всякакви индикатори и менюта от екрана и си доставя прекрасна картина по TV-out.

Имам два апарата Canon PS S200 и Panasonic DMC-FZ18 и нещо не успявам да ги ползвам като Web камерка - не мога да ги накарам да работят по-дълго от 5 минути без да ги пипам допълнително.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: lepalop - 19.04.2011 15:17
Здравейте нов съм в форума и ме интересува дали  става за взема за аквариума си ''кварц-каолинова суровина'' *HELP* (кварцов пясък)?

Благодаря предварително.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Daskala - 30.05.2011 01:13
Здравей те! Занимавам се с животновъдство ( със земеделие) ,агномом съм по професия, но и продължавам да се развивам в сферата ; карам магистърска степен . С акваристика се занимавам от  близо 2 месеца,поради причината, че жената отиде да работи за 6 месеца в чужбина и да не ми липсва много,  в офиса си взех рибоци  8-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 30.05.2011 07:57
Здравей и добре дошъл!  :-) *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: barabata - 29.10.2011 00:38
Айне кайне въпросче ...
В квартирка съм на последния етаж - панелче.
Пуснаха парното, но не ми е ясно пък и тука темерутите от входа не ми отговориха на няколкото ми запитвания крановете на тръбите които отиват към подпокривното пространство трябва ли да са затворени?
Системата е по една тръба се изкачва топлата вода , минава през радиаторите и слиза обратно охладена.
Обаче от последния етаж тръбата по която идва топлото продължава към подпокривното пространство и има спирателен кран със пробка за обезвъздушаване. В момента крановете към покрива са отворени и топлото заминава нагоре и ми се струва че напразно се топлят гълъбите - това вероятно ще се начисли към общото потребено количество.
Та въпроса ми е да ги спра ли тези кранове или да ги оставя отворени?
Не че имам нещо против да ми топлят тия тръби, но все пак съм ги спрял радиаторите и плащам само такса мощност.
това ме гложди като питанка ...
Заглавие: Ел. ремонт на капак
Публикувано от: foxy - 24.11.2011 15:54
Здравейте, нуждая се от ел. ремонт на капака-счупиха ми се държачите на стартерите и сега не ми работят лампите. Купен (китайски) е  аквариума и всичките ел. неща с в едно черно лепено нещо(кутия) Не разбирам много от ток. Ако някой може да ми помогне с телефон на майстор, който разбира и от ток и от лепене с водоустойчиво лепило:)Мерси

Преместих този пост от пазара тук.
Георги
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: denbosch - 15.12.2011 16:53
Някой попадал ли е на записи от предаването на Жоро Пеев "Таковата" ?
Скоро се сетих за него и ме налегна една носталгия-имаше култови попадения и много приятен хумор.
Търсих тук-там,рових се доста,обаче нищо не намерих... *dontknow*

http://forum.bmo.bg/index.php?/topic/10825-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B4/ (http://forum.bmo.bg/index.php?/topic/10825-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B4/)

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Slavov - 28.01.2012 15:48
След месец ще взимам компютър, та трябва ми як (поне 2/3 години да издържи гадните ъпдейти на програмите) с добър екран за гледане, та нещо лошо за този модел някой да каже има ли ?
http://technomarket.bg/products/09113603/samsung-np300e5z-a01bg-notebook (http://technomarket.bg/products/09113603/samsung-np300e5z-a01bg-notebook)
Иначе самсунг избрах, защото да върви в тон с другия подарък...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: paolo6481 - 28.01.2012 17:16
Самсунг не е марка.Избери си нещо което ще ти върши работа!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: valnata - 28.01.2012 17:28
Подкрепям горното мнение. :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: niki_v - 28.01.2012 19:23
Току що купих на малкия един LENOVO
http://www.technopolis.bg/b2c/details/519977/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G570AH (http://www.technopolis.bg/b2c/details/519977/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G570AH)
Не знам какви ще са отзивите, но за толкова пари- това е
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ddimitrov - 28.01.2012 19:53
Цитат на: niki_v - 28.01.2012 19:23
Току що купих на малкия един LENOVO
http://www.technopolis.bg/b2c/details/519977/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G570AH (http://www.technopolis.bg/b2c/details/519977/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G570AH)
Не знам какви ще са отзивите, но за толкова пари- това е

Не си сбъркал. В началото гледах малко с недоверие на Леново. Преди над година ми трябваше малък лаптоп за служебен и вземах едно Леново U350. Вече над година, въпреки забележките към него в ревютата, машината си е просто СУПЕР. А парите да ти кажа са си съвсем нормални за лаптоп, не са никак малко.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: paolo6481 - 28.01.2012 19:57
Цитат на: niki_v - 28.01.2012 19:23
Току що купих на малкия един LENOVO
http://www.technopolis.bg/b2c/details/519977/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G570AH (http://www.technopolis.bg/b2c/details/519977/P11010101/Laptop-LENOVO-IDEAPAD-G570AH)
Не знам какви ще са отзивите, но за толкова пари- това е
Аз съм с Леново от 4 г.Проблеми не съм имал и не е ремонтиран.Само вистата му смених с ХР.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: niki_v - 28.01.2012 20:05
значи това, може само да ме радва. Сега съм го дал за инсталиране и в сряда си го взимам и ще го видя как е, но параметрите му са много добри за тази цена.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Slavov - 28.01.2012 20:17
Te и за НР-то викат че бързо се чупи, ама 3 броя на над 3 години и не са мръднали (освен батериите), та някой който има да каже , ще е добре. Че честно казано и аз им няммам доверие...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ddimitrov - 30.01.2012 22:07
Цитат на: Slavov - 28.01.2012 20:17
Te и за НР-то викат че бързо се чупи, ама 3 броя на над 3 години и не са мръднали (освен батериите), та някой който има да каже , ще е добре. Че честно казано и аз им няммам доверие...

От около 4 години имам допир до доста модели на HP, както лаптопи така и настолни машини. HP са как да го кажа най-корпоративно насочената и консуматорска фирма за мен. Това разбира се не прави продуктите им лоши, според мен са доста добри даже. Интересно наблюдавам при тях, че на определени модели си имат все по някоя болест. Например имаха една серия лаптопи преди около две години които всичко си им беше наред само където батерията изкарваше по 6 месеца. Попаднах и на серия настолни на които след първата година на всеки от тях се скапа хард диска. Имат едно шаси с което продаваха и бюджетни и бизнес лаптопи на което основен проблем е клавиатурата и бутоните на тач пада. Бутоните се чупят много лесно, а клавуатурата се измята. В същото време на работа имам няколко машинки от бизнес сериите които не са мръднали. Скоро си играх с един нов модел пак от бизнес класа и изглеждаше доста солиден. По спомен нещо от рода на 930лв, процесор i3, 4 РАМ, 500 диск, 15 инча. Ако си харесаш модел на HP пиши кой точно да ти проверя какви главоболия дават за него сервизаджиите.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: easternalien - 28.02.2012 19:09
Здравей, колеги :)
Имам проблем с PVC дограмата в едната стая, вратат на балкона не прилепва хубаво в задната част откъм касата. В двата края (горе и долу), където са пантите държи добре, но в средата се образува една пролука няколко милиметра, но достатъчно да се усеща, когато духа вятър навън.
Някой имал ли е подобен проблем и как го е оправил?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: paolo6481 - 28.02.2012 19:33
Уплътнявай!Варианти много.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: easternalien - 28.02.2012 19:38
Аз си мислех за нещо като допълнителна панта в средата. Иначе съм пробвал с уплътнител за прозорци на лента, но не се получава добре.
С какво друго мога да уплътня?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: buchkata - 28.02.2012 19:42
Вратата еднооса ли е или двуоса?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: easternalien - 28.02.2012 19:49
Цитат на: buchkata - 28.02.2012 19:42
Вратата еднооса ли е или двуоса?
Да, двуоса е
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Асен Евгениев - 28.02.2012 19:57
Цитат на: easternalien - 28.02.2012 19:09
Някой имал ли е подобен проблем и как го е оправил?
Моята врата има две панти, горе и долу, но между тях има три такива джаджи. С отверка се
прибира или вади това езиче в ляво /на винт е/ и съответно вратата се притиска или не към касата.
Купуваш и ги монтираш с по два винта. Елементарно е и върши работа. *THUMBS UP*

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2F25z4dpk.jpg&hash=363d3d252f831f80cdf7ec360f9417e1d0e75391)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: paolo6481 - 28.02.2012 21:03
Ами след като са му монтирали крив профил не е ли по-допобре да дойдат и да му го сменят?Може ли горе и долу да прилепва а в средата да зее?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: nikolay0876 - 28.02.2012 21:07
Тука лекинко навлезнахме в мойта професионална област. Само дано Акапулко не сметне че се заяждам с него, но тези скрити панти не вършат работа, ако монтажа не е извършен добре. При двуос механизъм има минимум две точки на прибиране от към пантите. Причина да не прилепва крилото към касата може да бъде неправилно позициониране на насрещниците, друга причина може да е, ако самата каса е "разпъната". Това можеш да го провериш като измериш на няколко места светлия отвор дали е еднакъв. Ако има разлики над 4-5 мм, няма оправия, освен да се монтира наново. Ако крилото е цяло, без хоризонтален делител, може да се пробва и пренапъване на крилото в ширина.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от аквариl
Публикувано от: Асен Евгениев - 28.02.2012 21:14
Цитат на: nikolay0876 - 28.02.2012 21:07
Само дано Акапулко не сметне че се заяждам с него
Няма такова нещо. Не разбирам от дограма, казвам как е при мен и че мога да придърпам вратата,
ако усетя полъх /предполагам, че уплътнението се одървя с времето/. Може вратите ни да са различни,
нямам идея. *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: nikolay0876 - 28.02.2012 21:33
Колегата не дава допълнителни сведения за профила на дограмата, а има огромно, като казвам огромно наистина е така, дали профила е цветен или бял. Линейното разширение на цветния профил е почти два пъти по- голямо от на белия. А инак за тези скрити панти при Акапулко вършат работа при почти перфектен монтаж, когато не е разпъната касата и крилото е високо, естествено че винаги може да се образува някакво огъване на профила и тези панти прибират до някаква степен. Но най- добре при едноосо отваряне да си ги има две средни панти, които с твърда връзка. А за уплътненията, ако са сдали багажа, смяната им е елементарна.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: easternalien - 29.02.2012 07:42
Значи дограмата е монтирана преди 2 години, REHAU 70 и е бяла. Разкритието е не повече от 2-3 мм.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: tonino - 29.02.2012 09:42
...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: buchkata - 29.02.2012 23:18
Щом вратата е двуоса и духа от задната страна на вратата,значи:
а/ насрещниците които са на касата трябва да се регулират/преместят/
б/лош монтаж/изкривена каса от пренатегнат дюбел/
в/изметнат профил на крилото/получава се на тези прозорци ,които са изложени на пряка слънчева светлина в по-голямата част от деня/
При всички положения би трябвало да си още в гаранция.Потърси си договора и се обади на фирмата извършила монтажа.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: easternalien - 01.03.2012 07:27
Благодаря на всички за съветите, оказа се че още влизам в гаранцията и ще ги викам.  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери различни от акваристиката
Публикувано от: Dropkick - 17.05.2012 12:35
Нещата, от които що-годе разбирам, понеже са ми хобита, са компютърни игри, военна и икономическа история, отглеждане на екзотични животни, баскетбол, фитнес.
[/quote]

От какви комп. игри разбираш и кои играеш? Аз много играя и съм дори леко вманиачена в една по-специално =) За военната история би ми било изключително приятно да прочета, ако ми кажеш сайт, дадеш линк, защото конкретни въпроси не мога да задам.

Аз се занимавам с търговия, работя в зоо магазин и ми е мн хубаво, защото животните /всякакви/ са ми слабост. Разбирам горе-долу от оръжия /най-вече бойно/, защото също са ми слабост и съм продавала, както и хладно *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 20.06.2012 19:27
Здравейте хора ам да ви питам от къде може да се купи фитил за газова лампа ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Bunz - 11.07.2012 23:38
Привет,

търся някой, която да се занимава със средногабаритни (~1х1 кв.м) детайли от стъклопласт. Става въпрос за преправяне на кора за багажник.
За контакти - л.с.

Поздрави
Тони
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: len1 - 06.08.2012 01:05
Здравейте :) занимавам се със застраховки "Живот",една сфера , която е все още доста непозната в България , за разлика от Западните европейски държави. Накратко застраховката "Живот" е перфектният начин за добиване на сигурност и средства за бъдещи периоди, защото представлява обединение на пенсионно осигуряване, депозит , върху който се начислява определена лихва и застраховка,която гарантира изплащането на обещетение при наличието на злополука и други вредоносни събития .

Ако мога да бъда полезен драскайте едно съобщение на ЛС :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: steven.kostadinov - 11.09.2012 23:51
...знам как да си калибрирам PH-метъра, съмнявам се само, че калибриращите води, които имам са с изтекъл срок на годност. Въпросът ми е от къде мога да си купя еталонни такива (80ml.) със PH 7.0 и PH 4.0.
...относно начина на калибриране на уреда (ELMEC),  мога да Ви изпратя превода на упътваенто.
Преводът е правен в НЕпрофесионална среда, но все си мисля, че върши работа...
Успешен ден...Стефан:-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 13.09.2012 10:17
Според мен можеш да калибрираш и в това им състояние, стига да са били съхранявани според указанията.

П.п. Течности се продават тук: http://chimspectar.dir.bg/ (http://chimspectar.dir.bg/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Swetoslawa - 04.11.2012 17:42
Някой може ли да ми обясни какво е HP Cloud Drive и какво е предназначението му ?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: len1 - 19.11.2012 14:57
Здравейте, колеги ! :)
Има ли привърженици на автогазовите уредби и системи тук във форума  ? Ако имате проблем с газовите инсталации на вашите автомобили или имате нужда от резервни части и консумативи разгледайте нашата страница  http://www.facebook.com/tidisautogas (http://www.facebook.com/tidisautogas)
Скоро ще допълним страницата със още снимков материал и актуални промоции :)

За всички членове на форума 5 % отстъпка :)

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: rgeorgieff - 19.11.2012 18:45
Цитат на: len1 - 19.11.2012 14:57
Здравейте, колеги ! :)
Има ли привърженици на автогазовите уредби ....

Инжекциони монирате ли, че и сте ми наблизо?

Ако пък някой има питане или иска съвет за ОВК инсталации, топлотехника и подобни - ще помагаме  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 22.11.2012 13:10
Цитат на: len1 - 19.11.2012 14:57
Здравейте, колеги ! :)
Има ли привърженици на автогазовите уредби и системи тук във форума  ? Ако имате проблем с газовите инсталации на вашите автомобили или имате нужда от резервни части и консумативи разгледайте нашата страница  http://www.facebook.com/tidisautogas (http://www.facebook.com/tidisautogas)
Скоро ще допълним страницата със още снимков материал и актуални промоции :)

За всички членове на форума 5 % отстъпка :)



Ако си сериозен, пиши и тук: http://aquariumbg.com/forum/otstapki-za-chlenovete-na-foruma-kam-bae/ (http://aquariumbg.com/forum/otstapki-za-chlenovete-na-foruma-kam-bae/) *privet*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Mirobg - 03.02.2013 18:28
    Здравейте

  Решил съм да свържа още един домашен телефон на втория етаж на баба ми на село към телефонната линия.
  Някой да разполага със схемичка?
    :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Caxapa - 03.02.2013 20:38
Схема не ти трябва.  Набавяш си телефонен кабел  колкото ти е необходима дължина. Старите сиви кабели са с по 2 или 4 кабелчета вътре. Избираш белиия и кафявия за връзка. Правиш спайката в розетката и после ако телефона е с букса тестваш на кои от кабелите ще даде сигнал. След установяване на сигнала, отново спайка и си ТИ.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zlatna ribka - 11.02.2013 14:11
Здравейте,счупих си едната дръжка на прозореца :-(Някой знае ли къде в София се продават такива неща? *dontknow*
Звънях във фирмата която ни монтира дограмата,но не съществува вече! Ходих в Ролпласт,но не се занимават с такива дребни неща,пък и точно този прозорец не е на тяхната фирма!
(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi45.tinypic.com%2F2w1s9k6.jpg&hash=d7f27270d006c76db95bd443aac62285dbadf386)

Ще съм благодарна ,ако някой помогне с информация,предварително Благодаря!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Mirobg - 11.02.2013 16:58
http://bravite.com/bg/ (http://bravite.com/bg/)цена-Дръжки/Дръжки-за-ал.-и-пвц-дограма/2624-Дръжки-Унимет/3
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Mirobg - 20.04.2013 17:29
  На някой градски да му се намират под ръка скоби за пружини? Мойте съм ги забутал някъде и не мога да ги намеря. Пък за утре бях замислил да си сменя тампоните на макферсона....
: 19.04.2013г 19:07ч
  Намерих ги! Ако на някой му потрябват да свирка...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: gopin - 09.05.2013 10:50
Застраховки, както и съвети свързани със застраховането.
За София- лично, за страната с куриер. Брокер съм. Отстъпки за колегите.
Връзка ЛП или 0898 657823
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: banderas738 - 18.10.2013 14:05
Здравейте колеги монтирам си на колата газова уредба сам но помощ от вас ще ми е много полезна.Моля за вашите мнения и предложения благодаря предварително на всички
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Асен Евгениев - 18.10.2013 15:19
Цитат на: gopin - 09.05.2013 10:50
Застраховки, както и съвети свързани със застраховането.
За София- лично, за страната с куриер. Брокер съм. Отстъпки за колегите.
Колко процента отстъпка от ставките на SDI даваш?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 30.10.2013 10:12
Имам следния проблем. Tелевизор марка United. Точен модел UTV-7121NF
Преди време направих запитване за универсално дистанционно. Изпратиха ми номера, който съответства за моя телевизор и направих поръчка. Така и не пристигна дистанционното, дори и да беше дошло съм на 100% сигурна, че нямаше да проработи. Имам съмнение, че повредата е в платката на ТВ. Когато го управлявам ръчно, нито един бутон не съответства на функцията си. При Усилване се сменя програмата, бутоните Р+- извикват менюто и разни такива подобни. Всеки път е различно.
Въпросът ми е има ли такова устройство, нещо като външна платка за управление, което мога да закача на ТВ и да работя поне с основните функции.
Изключваме декодерите за цифровите кабеларки, не могат да ми настроят картината и да изключат ТВ.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Caxapa - 30.10.2013 10:49
Предполагам там където са бутоните на телевизора са клеясали/вследствие на тютюнев дим,или изпарения при готвене .../ Дълга употреба по този начин и контактния бутон под копчето се е износило и трябва да се подмени. Управлението на техника посредством такива бутони не трябва да става със силови средства,тоест не трябва да стискаме бутоните така, че да потече вода от тях. Това е на първо четене  и от растояние, без да е погледнат апарата/телевизора/ От силно натискане, може и контакторите да са се повредили.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 30.10.2013 11:01
Нямам идея, къде е стоял телевизора. Свекъра и свекървата са го купували, преди 4г, когато са били в Гърция. Донесоха ми го без дистанционно. Било отказало да работи и го забутали някъде. Вече 2-ра година е при мен и страшно се нервя, когато трябва да стана да го изгася или намаля (в зависимост дали ползвам кабелния сигнал или цифровия).
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunter - 30.10.2013 11:10
Мирише ми на софтуерен проблем. Единствено хардуерен може да е ако нещо някъде прави контакт(окъсява) не където трябва. Но едва ли е това, по скоро е софтуерен което ще означава, че контролера управляващ тези процеси се бърка и прави грешки. Трябва сервиз според мен. От разстояние няма да може да се помогне. За клеясване едва ли може да става въпрос защото платките имат защитен лак и единствено на местото на спойката може да клеяса тенола отзад. Другия момент е поради прах и навлизане евентуално на влага да прави контакт не където трябва. За това се препоръчва периодично техниката да се почиства. Носи го на сервиз телевизора да го оправяш във дома не е работа има много високо електричество и си иска да знаеш какво правиш.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 30.10.2013 11:15
Ще направя втори опит с поръчка на дистанционно от Конел. Ако не проработи, в което съм сигурна, че ще е така, ще се вика техник.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 30.10.2013 11:30
Ако телевизорът е от около началото на 90те, имаше една серия с едни процесори, които се разпрограмираха и правеха точно такива номера. За съжаление, само смяна и препрограмиране го оправят. Ако е по-нов, иска си майстор. :)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 30.10.2013 11:54
На майстор, ще ходи при всички положения.
Благодаря!


ПП. Сега, ако някой техник от Русе чете, да ми пише на ЛС. *privet*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 04.11.2013 09:58
Така, този път успешно получих потвърждение на поръчката си и дистанционното ще дойде. И все пак преди да се носи на майстор, при изложените проблеми и препоръки по горе (извинявам се, че ще се наложи да препрочитате всичко) има ли някаква вероятност, да проработи дистанционното. Аз малко негативно съм настроена, но все пак...
Пак, казвам, че съм правила запитване до Конел за моя модел телевизор, а повечето знаете, че правят пултове за дистанционни. Не вярвам да са ме излъгали в номера и модела. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 05.11.2013 09:56
Искам да ви кажа, че си имам работещо дистанционно. Няма да ходим на ремонт. *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.11.2013 10:34
Здравейте искам да ви питам към ето това дъно http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S/ (http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S/)
Каква най-мощна видео карта мога да сложа смисъл да е съвместима с него?
Предната която изгоря беше GALAXY 9600GT/DDR3/512MB PCI-E
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Чавд - 05.11.2013 12:05
За тази дънна платка бих си взел най- евтината видео карта. Причината е че слота е PCI Express x16 ver.1.0 а не ver.2.0, тоест трансфера е половината от на другите дънни платки (работи като PCI Express x8 ver.2.0).

От друга страна невиждам причина да неможеш да си сложиш някоя скъпарска видео карта. Стига да можеш да е захранваш с ток и да не те притеснява факта, че няма да работи на 100%.

Надявам се да съм бил полезен :)

Поздрави  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: S_mo - 05.11.2013 12:15
Цитат на: FHM - 05.11.2013 10:34
Здравейте искам да ви питам към ето това дъно http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S/ (http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S/)
Каква най-мощна видео карта мога да сложа смисъл да е съвместима с него?
Предната която изгоря беше GALAXY 9600GT/DDR3/512MB PCI-E
Както е каазал Чавд можеш да сложиш почти всяка видеокарта стига захранването да е добро.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.11.2013 12:26
Хмм това ме притесни какво значи че няма да работи на 100% видео картата?
Захранването е 420W.
Дайте конкретно предложение към каква видео карта да се ориентирам или да търся същата като старата?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: S_mo - 05.11.2013 12:34
Кажи бюджет, нова или втора ръка.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Чавд - 05.11.2013 12:38
Значи, че ако е PCI Express x16 ver.2.0, при теб ще работи като PCI Express x8 (демек трансфера на шината ще е на половината).
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 05.11.2013 12:43
Цитат на: Чавд - 05.11.2013 12:38
Значи, че ако е PCI Express x16 ver.2.0, при теб ще работи като PCI Express x8 (демек трансфера на шината ще е на половината).
Пак май не разбрах значи ако примерно видеото е 512mb ще ползва само 256mb, ако е 1024mb ще ползва 512mb и така нататък така ли да го разбирам?
Извинявам се за тъпите въпроси ама искам да ми стане ясно.
Бюджета ще го мисля после.

Публикациите са слети: 05.11.2013 12:50

Ауу извинявам се чак сега забелязах че дъното което съм дал е N68c-s а мойто е N68-s незнам дали е по добре или по зле.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: S_mo - 05.11.2013 12:55
Ако искаш нещо като  твоята AMD7730/7750 с GDDR5 би трябвало да е достатъчно.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Чавд - 05.11.2013 13:05
За съжаление N68-S също е с PCI Express ver.1.0

Разликата между PCI Express x16 и x8 е в обема на данните който се изпращат и получават от видео картата. (при x16 обема е двойно по- голям).

Това обаче неозначава, че видео картата ще работи на 50%.

:)

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: S_mo - 05.11.2013 20:55
Не се притеснявай толкова. Този pci 2,3 е за наистина мощни карти.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: FHM - 06.11.2013 08:06
Ахам добре е тая видео карта мога ли да я сложа?
http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-COLOR-AX7730-1GBD5-HE (http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-COLOR-AX7730-1GBD5-HE)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: S_mo - 06.11.2013 10:43
Да точно нея.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 09.11.2013 20:16
Здравейте. Имам следния въпрос.
Купихме си ТВ LG, изтеглих филм на флашка, обаче незнам как да пусна субтитрите. Има бутон субтитри, но нищо не тръгва.
Да не би субтитрите да трябва да са в отделна папка?
Всякакви съвети са добре дошли.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ogogogo - 09.11.2013 20:45
Провери дали името на филма и името на файла със субтитрите са абсолютно еднакви и ако трябва ги преименувай.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunter - 09.11.2013 20:47
Единственото с което мога да помогна е следното. Погледни дали субтитрите са със същото име като на филма. Трябва да са в една папка и файла със субтитрите да имат разширение TXT. На мен ми се е случвало като изтегля филм субтитрите да са със друго име и като ги преименувам тръгват. Но не забравяй разширението накрая.

Публикациите са слети: 09.11.2013 20:48

Колегата леко ме е изпреварил  *DRINK*

Публикациите са слети: 09.11.2013 20:52

Ето пример за по лесно
Филм: Ала бала
Субтитри: Бала ала.тхт
Резултат: Не тръгват
Правилното
Филм: Ала бала
Субтитри: Ала бала.тхт
Резултат: Гледаме филм със субтитри  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 09.11.2013 20:53
Докато сте писали аз точно това съм правела. Преименувах суб и ави с едно и също име. Тръгнаха, мам** им.
Модела го водят от тази година и би трябвало проблема с вграждането на субтитрите да го оправили. Оправен е, но който не знае как става... Бях готова да тегля програми и да конвертирам.
Благодаря. *DRINK*

п.п Допи ми се бира... Мъж ми няма да иде до магазина  :'(
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 15.11.2013 19:11
Здравейте! Приятел търси жена за гледане на болен възрастен мъж. Става дума за гр. Поморие. Дали можете да ни насочите къде да потърсим? Мога да дам повече подробности, но предпочитам да е в лично съобщение.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: lz3cv - 07.12.2013 10:59
Кажете откъде да намеря схема за управление на въздушен компресор с контактен манометър? В манометъра има два отворени ридконтакта и съответно магнити които ги управляват. Най-просто казано контактите са затворени когато си в работната зона на налягането (хистерезиса). Паднеш ли отдолу се отваря долния контакт, надхвърлиш ли, отваря се горния.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 07.12.2013 12:34
Така става ли?

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.cc%2Fbo8ycx4nl%2Frele.jpg&hash=a0183084d94c55b91ec24a9fd9dd66e652573ccc) (http://postimage.org/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: lz3cv - 07.12.2013 21:51
Няма да стане така. Не осигуряваш хистерезиса.  Така компресорът ще тръгне, но ще спре в момента когато налягането стигне долната граница защото контакта за ниско налягане ще се затвори. А идеята е компресорът да изключи като стигне горната граница и да включи отново като падне до долната. По този начин ако се зададе примерно 9 и 10 атмосфери като граници, налягането ще бъде поддържано между двете, без да има прекомерно често тръгване и спиране на машината. От вчера си блъскам главата и още не мога да го измисля.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 07.12.2013 22:06
Нещо не ми се връзва това.В първия пост казваш,че в работната зона и двата контакта са затворени.Не мога да си го представя как ще стане без някаква електроника друга.Колко изхода има от манометъра?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: lz3cv - 07.12.2013 22:23
Ами да де, когато нямаш достатъчно налягане, си под работната зона и контактът "ниско налягане" е отворен. Но по схемата на Ники, стигне ли ниското, долния контакт се затваря, релето сработва и спира компресора.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 07.12.2013 22:36
Този компресор пресостат няма ли или този манометър ще ти играе тази роля?Струва ми се,че нещо липсва в тази схема.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 07.12.2013 22:40
На релето/контактора се ползва нормално затворен контакт. Т.е. когато налягането падне под определена стойност и контактите на ридрелето се отворят, напрежението към контактора (релето) става нула, връзката се затваря и към двигателя се подава напрежение. Налягането се вдига, контактът се затваря и през контактора протича ток - веригата към компресора се прекъсва и той спира. Или бъркам?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 07.12.2013 22:59
Рид релето за ниско налягане управлява друго реле което е свързано на бобината на контактора.Рид релето за високо налягане през нормално отворен контакт на контактора пак на бобината.Сега не ми се чертае късно стана.
Заглавие: Някой, които разбира от word
Публикувано от: Genadig - 11.12.2013 17:50
Някой, които разбира от word да ми помогне за подравняването на едни документи, благодаря. Пишете ми лс
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zlatna ribka - 14.01.2014 14:48
От известно време имам проблем с някакъв вредител,който се опитва да унищожи масата ми :-|
Пробвах да спра изяждането като я лакирах,но уви новите дупчици се размножават много бързо,нямам представа с какво да я намажа ,че да унищожа гадинките и да си спася масата.  Материала е орех,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил,ще съм благодарна ако сподели!
Ето и снимка ,за да добиете представа....

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.postimg.cc%2Fgkh66iqnd%2FSAM_2703.jpg&hash=5e67c95dba8d3dd158abd65159f2dd9d2afdda3f) (http://postimage.org/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: eminem_999 - 14.01.2014 15:20
На мен ми приличат на дупки от дървеници, много неприятна работа. Ако някой знае как се отървава от тях нека пише и аз имам подобен проблем.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Caxapa - 14.01.2014 15:33
Помня преди години гледах някакъв филм за реставрации и подобни действия на дървени ценности. Там впръскваха формалин в дупчиците със спринцовка. Може да има и нови методи но това съм запомнил от филма.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: sVGNsali - 14.01.2014 15:53
Моите родители, смениха 3 врати, спалня и 4 стола - все неща от тяхната сватба, заради дървеници.
Това преди 2-3 год, тогава не можаха да се преборят, питахме тук там, но до никъде. А и имаше супер дразнещо шумолене вечер, когато настане тишина.
Ако и масата е нападната от тях, хвърляй, щото тия гадни май се размножават и увеличават, у нас всичко тръгна от един стол..
Ето и линк на първия сайт, намерен с google => "съвет за дървеници"  http://im-control.eu/borba-durvenitzi.html (http://im-control.eu/borba-durvenitzi.html)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: zlatna ribka - 14.01.2014 17:50
 :-( Иска ми се ,ако има начин да запазя масата...има сантиментална стойност за мен !
Сахара,благодаря за споделения опит...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Caxapa - 14.01.2014 17:59
Скоро колега бе пуснал тема за този препарат. Силно канцорогенен но все пак и помагащ в някои случаи. Не е необходимо да  изсипваш количества...във филма който гледах впръскваха съвсем малко...След като унищожиха  нашествениците  затвориха дупките със специален кит за дърво и после байцваха и боядисаха..лакираха. дано съм бил наистина полезен.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Ivan_S - 15.01.2014 15:43
Привет колеги, някой може ли да ми каже читав сайт или няколко (може и на ЛС), където да пусна обява, че си продавам телефона. Предния си телефон така продадох, но беше доста отдавна и вече не помня сайта, нито пазя мейли от регистрацията  :-[.

Мерси предварително на всички!

П.П. Ако постът ми е в разрез с правилата на форума, модераторите да го изтрият  *THUMBS UP*.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Лора - 15.01.2014 15:51
Днес всички използват продавалник.
555.bg
alo.bg
obiavi.grad.bg
http://www.359gsm.com/borsa.html (http://www.359gsm.com/borsa.html)

Пиша ти ги, защото каквото и да търся, винаги те ми изкачат, като първи в листата. Явно се посещават.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Ivan_S - 15.01.2014 15:55
Мда, продавалника е ясен, трябва да видя какво предлагат и останалите, че не съм ги ровил обстойно. Мерси, Лора  *THUMBS UP*.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Асен Евгениев - 15.01.2014 16:05
http://bazar.bg/ (http://bazar.bg/)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Ivan_S - 28.01.2014 13:14
Така, в друга тема, която се отвори днес за това кой с какво се занимава, има препратка към тази, та реших тук да пиша. В момента се занимавам с финанси, работя във финансов сайт като анализатор на банкови и небанкови продукти. Завършил съм икономика - специалност Търговия и втора специалност Финанси. Ако някой се интересува от кредити, депозити, спестовни сметки, кредитни и дебитни карти и т.н., нека пита без притеснение.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Aqualover - 14.02.2014 15:31
Здравейте колеги! Честити празници на всички! Искам да допълня като активен член на продавалник следното нещо:
Трябва да имаш рейтинг и да следиш да не го опетняват(да внимавате какво пишете в свободните теми защото могат да ви очернят живота и продаването) за да продаваш успешно;
За да продадеш бързо трябва да се опише добре продукта и изобщо всяка ваша обява;
Каквото и да искате да продавате напишете го в търсачката на дадените сайтове от модератора Лора и вижте цените. Ако искате да надхитрите всички останали, продаващи неща, които и вие имате сложете цена с поне 5 лв по-ниска от тяхните и винаги ще идват първо при вас!

Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 10.03.2014 00:10
Някой купувал ли си е, чувал ли е отзиви за НАНОМАГНИТНИТЕ ЧОРАПИ BIOMAGNETIC POWER? Подозирам, че е поредната простотия, но искам да взема един чифт за подарък и ми е интересно дали изобщо си струват парите.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: ogogogo - 10.03.2014 06:52
Цитат на: redmerinda83 - 14.02.2014 15:31
Здравейте колеги! Честити празници на всички! Искам да допълня като активен член на продавалник следното нещо:
Трябва да имаш рейтинг и да следиш да не го опетняват(да внимавате какво пишете в свободните теми защото могат да ви очернят живота и продаването) за да продаваш успешно;
За да продадеш бързо трябва да се опише добре продукта и изобщо всяка ваша обява;
Каквото и да искате да продавате напишете го в търсачката на дадените сайтове от модератора Лора и вижте цените. Ако искате да надхитрите всички останали, продаващи неща, които и вие имате сложете цена с поне 5 лв по-ниска от тяхните и винаги ще идват първо при вас!
Точно ти да даваш съвети........ *dontknow*
http://prodavalnik.com/forum/topic/?t=102791 (http://prodavalnik.com/forum/topic/?t=102791)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunter - 16.03.2014 14:37
Колеги трябва ми съвет. Люкът на колата ми е тръгнал леко да се отлепя (стъклото от уплътнение). Искам да го залепя и се чудя дали ще се случат нещата със черен силикон за стъклопакет? Писах търсиш из нета четох форуми но има много философи и дават повече спам отколкото отговори. Ако случайно някой знае решението и е имал подобен проблем ще го помоля да сподели.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: tao - 16.03.2014 15:24
Няма да залепне.
Гарантирано.
Целта на полисулфита е запечатване а не залепване.
Той е устойчив на ултравиолетовите лъчи и не се влияе от климатичните условия.
Затова е и най удачния материал за стъклопакети.
Пробвай с добре затоплен бутил.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunter - 16.03.2014 16:05
Процепа между стъклото и уплътнението е много фин и малък. И идеята ми е с помощта не спринцовка да вкарам силикона вътре. Това което предлагаш едва ли ще успея да го вкарам по този начин. Идеята ми е не да залепне а да уплътнява между стъклото и уплътнението. Там където леко си е отворило има следи от старото лепило което също е черно и седи точно като накъсан силикон. Стъкларите из форума дали няма да дадат някоя мъдра идея  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunter - 23.03.2014 13:44
След липсата на съвет реших да действам на своя глава. Купих силикон черен за авто стъкла две стеги и една спринцовка. Отворих люка набутах силикон във спринцовката и започнах да вкарвам със нея между стъклото и металната рамка на люкът. После стегнах със стегите и оставих 2 дни. Днес ги свалих прибрах люка и наливах обилно с вода теч нулев в купето, отводнителната система на люкът и тя е в изправност. Към момента победих но сега остава силикона да е издържлив и да не се отлепи скоро. Дават го и издържлив на УВ лъчи. Еми това е дано е полезно на някой  *DRINK*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Ivan_S - 17.04.2014 16:08
Колеги, някой може ли да ми препоръча фирма или майстор за метална врата за мазе (за София). Всякакви предложения са добре дошли. Ако, пък, някой изработва такива, да ми пише на ЛС или 088 485 06 07.

Благодаря предварително на всички!  *THUMBS UP*
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 21.05.2014 11:52
Някой да знае къде може да се купи килим тип персийски, елипсовиден, с размери около 3,50/4,50 м? Търсенето в гугъла ме прати в 9та глуха.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: HanibalKing - 23.06.2014 10:01
След като смених лампите на капака на аквариума и захранванията им, всеки път като се пуснат, телевизора ми спира, или по-точно цифровата телевизия,след рестарт на устройството се оправя.Някой да има идея защо?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Lasho - 23.06.2014 10:09
Нещо от токовете е. От захранванията на лампите. Сигурно има някакви смущения. Аз имам една пура на тавана, монтирана от предишния собственик на апартамента, която като я включа и картината на телевизора става зелена за момент, а после се оправя. Пробвай да включиш телевизора или капака в някой друг контакт.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: hunter - 23.06.2014 10:26
Огледай за слаба връзка кофти нула и тн.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: NO CARRIER - 23.06.2014 12:17
Използвай максимално къси и с подходяща дебелина проводници за включване на луминесцентните лампи към контакта. Ако са над 2-3 метра, вероятно без стабилизатор няма как да го избегнеш тоя ефект.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: HanibalKing - 23.06.2014 12:23
След многобройни опити установих че само едното захранване Philips 2x18w прави проблем, другото е TRIDONIC 2x18w и работи без смущения.Иначе съм спазил изискването за късите кабели под 1м и не е от това.Виждам че Tridonic имат и захранване 4х18, сугурно ще си купя такова.
А проводниците са ми с квадратура 0,75мм май. многожилни, дали да не ги сменя с по-тънки?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 23.06.2014 13:16
Ако има зануляване свързал ли си го?
Лампите разменя ли ги?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: HanibalKing - 23.06.2014 16:16
Филипса има заземяване, но къде да го свържа?Възможно ли е да е от това?Захранването е ето такова http://www.zoolight.pl/eng_pl_Electronic-Ballast-PHILIPS-T8-2x18W--277_2.jpg (http://www.zoolight.pl/eng_pl_Electronic-Ballast-PHILIPS-T8-2x18W--277_2.jpg)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 23.06.2014 16:27
Използва се трижилен кабел.Единия е за заземявание или зануляване,зависи от инсталацията.На самите щепсели има означения за зануляване,освен ,ако ползваш двупроводен щепсел.Съответно трябва и контакти,разклонители да са занулени. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: HanibalKing - 23.06.2014 16:31
Ей, жив и здрав да си колега.Направих го и вече не спира телевизора, но се чува леко жужене от захранването.Всъщност само това захранване има извод за зануляване и реших че може да мине и без него :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 02.03.2015 12:12
Хора, препоръчайте ми евтин куриер за изпращане на стоки до 1-2 кг  към държавите от ЕС(или пък цяла Европа).
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: iivs - 02.03.2015 12:13
Български пощи ползвам ги редовно цените им са поносими имат проследяване горе долу
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petkova88 - 10.03.2015 17:25
Като си говорим за занимания... аз съм по цял ден из форумите и искрено се забавлявам  :-D  :kreshtja:
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Ivan_S - 21.03.2015 22:50
Здрасти хора,

От известно време бръмбър ми бръмчи в главата да си обогатя домашните ел. инструменти с още един. Имам разни джаджи, но нямам циркуляр. Та, сега тази муха ми е влязла в главата понеже освен рибите, другото ми хоби е да си правя разни неща от дървении. Искам да си купя някакъв непретенциозен циркуляр, който ще ползвам предимно за рязане на чисто дърво и ПДЧ - голо и ламининирано със стандартните дебелини. Имам прободен трион и с подходящи ножчета постигам доста добър прав срез, но не е съвсем това, което искам и мога да постигна с циркуляр :-[. С прободния си е аматьорско изпълнение, няма какво да го коментирам. Засега съм хвърлил око на 3 машинки, в сходен ценови диапазон:

1. http://www.tashev-galving.com/112+BKD+100/Трион+циркулярен (http://www.tashev-galving.com/112+BKD+100/Трион+циркулярен)
2. http://www.toolsfactor.com/Skil/Най---Продавани/56/Ръчен-Циркуляр-SKIL-5165-AA/2485.html (http://www.toolsfactor.com/Skil/Най---Продавани/56/Ръчен-Циркуляр-SKIL-5165-AA/2485.html)
3. http://einhell.bg/?p=3822 (http://einhell.bg/?p=3822)

Въпросът е, кой от трите, аджеба :)? Надявам се, че сред вас има мебелисти, дърводелци или някой, който да е ползвал  някоя от тези или подобна машинка. Приемам всякакви коментари ЗА и ПРОТИВ, даже и конкретни препоръки за марка и модел, стига да е до 150-160 лв.

Мерси предварително за помощта!
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 16.04.2015 09:52
Хора, има ли някой да знае френски?
Можете ли да кажете как се чете фамилията на този пич, че ми се върза мозъка на фльонга:

Benoit Malausséna
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Ilianidis - 16.04.2015 10:51
Името е нещо като Беноа или Бено,последната буква не се чете,фамилията Мелюсен,но не съм абслютно сигурен.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: icebg - 16.04.2015 13:22
https://translate.google.bg/#auto/en/Benoit%20Malauss%C3%A9na (https://translate.google.bg/#auto/en/Benoit%20Malauss%C3%A9na)

Ползвай иконката "Чуйте" под френския текст. И аз си мислех , че а-то не се чете накрая  :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: miTko - 24.07.2015 17:41
Хора, някой от Ямбол може ли да ми отговори на тъпия въпрос: има ли някакъв автобус от гарата до към южна промишлена зона и ако да кой е той?  *dontknow*
Не намирам нищо в нета.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: fam - 29.09.2015 20:44
Някой скоро да се впускал в приключения с климатици? Че ... така ед от нищото изскочи  необходимост сега... и какт с еподразбира средствата са лимитирани...'Щото  за рибоците отива всичко напоследък  хихихи .. та въвеждащия въпрос е има ли  шанс за читав климатик до около 800лв?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: raiko - 29.09.2015 20:54
Освен марката на климатика, също така и неговата мощност определя цената му.

Публикациите са слети: 29.09.2015 21:04

За да може да ти даде отговор някой компетентен по въпроса, ще трябва да уточниш за колко квадратни метра помещение ще се използва климатика (да се уточни мощноста му). Желателно е да е инверторен климатика.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 29.09.2015 21:06
Цена около 1200-1500 лв. за читав климатик.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: fam - 29.09.2015 22:32
Цитат на: raiko - 29.09.2015 20:54
Освен марката на климатика, също така и неговата мощност определя цената му.

Публикациите са слети: 29.09.2015 21:04

За да може да ти даде отговор някой компетентен по въпроса, ще трябва да уточниш за колко квадратни метра помещение ще се използва климатика (да се уточни мощноста му). Желателно е да е инверторен климатика.
Много благодаря за отзоваването... помещението е поне 12 кв.м. Защо инверторните са по- добри?

Цитат на: petko - 29.09.2015 21:06
Цена около 1200-1500 лв. за читав климатик.
Мдам бърз преглед по  електронните магазини и  се установява  диапазона.. Fudjitsu, Toshiba и Daikin  бива сочени като  най- добри... обаче точно това  е дилемата.. може би няма да имаме време да изчакаме докато  съберем за  на- добрия.. защото...ох не ми се впуска в лични драми, извинете ме :) но просто ще се наложи да с вземе  нещо- бързо..
И от тук и въпроса ми послева..ако така и така ще се харчат пари.. макар и  с идеята, че се правят компромиси.има компромиси и компромиси....т.е. за тези  приблизително 800лв да се вземе възможно по- добър вариант.. :duvar:
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: raiko - 29.09.2015 23:02
Инверторните работят зимно време и при температури под -5... -10 градуса. Другите не са ефективни при тези минусови температури.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 29.09.2015 23:06
Първо трябва да си изясните приоритетно за какво ще го ползвате.Охлаждане, отопление в преходните периоди пролет-есен или основно отопление за зимата.За преходните сезони почети всеки климатик ще ви свърши работа и ще се поберете в тези пари.
Друго важно нещо е ,къде ще се ползва климатика,едно е в София друго във Варна.Най-добре се консултирайте там ,където сте с някой фирма.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: raiko - 29.09.2015 23:18
Другото което трябва да гледаш е дали в цената обявена в магазина е включен и монтажа на климатика. Иначе се явява допълнителен разход.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: a__andreew - 30.09.2015 07:40
Здравейте, за отопление е хубаво да е подов - имам такъв дайкин и работата му е безупречна. За студ вече е желателно да е със стандартен монтаж.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: petko - 30.09.2015 07:53
Цитат на: a__andreew - 30.09.2015 07:40
Здравейте, за отопление е хубаво да е подов - имам такъв дайкин и работата му е безупречна. За студ вече е желателно да е със стандартен монтаж.
Така е.
Ама я хвърли в един ценови клас. :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Antuni - 30.09.2015 21:29
Свестен Инвертор минимум - 1600/1800лв. И се насочваш точно към Fujitsu. Останалото като Daikin и производните вече не се знае къде се правят. По последни данни беше в Европа ама преди повече от година, а вече надали. Малко като Eheim. В Китай ама "под НЕМСКИ контрол".  Fujitsu - това беше НАЙ по последни данни от технологично зависимите Японци. Съответно качество-цена-КПД.......

Има естествено и доста по истински но с бюджета ти е невъзможна мисия.

Скоро смятам да си слагам на работилницата General. Но не от тия с лепенките а истински. Можеш да се сдобиеш с такъв срещу 1000 до 1200лв в зависимост от кубатурата на помещението ти. Климатика не е Инвертор да се има в предвид.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: fam - 01.10.2015 12:21
Добър ден. Наминавам да изкажа искрени благодарности за съветите и идеите ви. *thanks
За сега съм се спряла на едни Daikin  2ра ръка, но пък оригинални- японски. с монтажа ще е около 900лв. Консумианата мощност в режим им е по- малка от на захранване на компютър..все още обмислме в семейството.
Благодаря отново за отделеното време. Хубав четвъртък за всички.
  @}->--
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: sVGNsali - 01.10.2015 13:08
ЦитатКонсумианата мощност в режим им е по- малка от на захранване на компютър..все още обмислме в семейството.
В кой режим? Stand-by?
В работен режим на отопление едва ли ще е по-малко от 1.5 kW (1500 W)
Аз лично не вярвам на 2ра ръка японски да е японски. Само си помислете за транспорта от там.
Ние за фирмата искахме оферта от Доставчик. Предлагаха ни "японски", но цената беше 1800 лв без ДДС + 6 месеца гаранция. В крайна сметка шефа избра Митцубиши за 3000 лв, който мачка  :-)
НО да ви кажа, поради законите на физиката и топлообмена, когато във въздуха има най-много влажност (+-5 С), дори и нашият звяр кляка и спира. Както и всички климатици. И тогава си пускаме духалките  :-D
-----
Подкрепям мнението Antuni за климатици с табелки на Daikin.
За качеството на такива машини говори конструкцията на компресора. Колкото по тежка и солидна, толкова по-добре.
Много е важен и кой и как монтира климатика. Компресора на митцубишито бе пълен с три компонентен газ и декомпресията се правеше със някакви машинки. А практиката на "гаражните" майстори била да изпускат ръчно..
Дано да попаднете на читава машина..
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: IceJoe - 01.10.2015 19:27
За поне 12 квадрата... 1600 лева читав климатик?
Да ама само Митсубиши от Клима Ком.
http://www.mmc.bg/uploads/product_files/PL_ATXV_2014.pdf (http://www.mmc.bg/uploads/product_files/PL_ATXV_2014.pdf)
Фуджицу и Дженерал за почти същите цени за тая квадратура. Стандартен монтаж струва 150- 180 лева.
А ММЦ са официален вносител.
Не вярвам да слагат табелки.
Ниския клас Дайкини се произвеждат в Полша доколкото помня.
Със здраве.
ПП.
Втора употреба японски са на 110 волта, слагат им едни токмаци трафове без да информитарт клиентите, и само ги лъжат, че дърпат 400 вата. Е да ама не.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: sVGNsali - 01.10.2015 21:42
Цитат на: IceJoe - 01.10.2015 19:27
За поне 12 квадрата... 1600 лева читав климатик?
Да ама само Митсубиши от Клима Ком.
http://www.mmc.bg/uploads/product_files/PL_ATXV_2014.pdf (http://www.mmc.bg/uploads/product_files/PL_ATXV_2014.pdf)
Фуджицу и Дженерал за почти същите цени за тая квадратура. Стандартен монтаж струва 150- 180 лева.
А ММЦ са официален вносител.
Не вярвам да слагат табелки.
Ниския клас Дайкини се произвеждат в Полша доколкото помня.
Със здраве.
ПП.
Втора употреба японски са на 110 волта, слагат им едни токмаци трафове без да информитарт клиентите, и само ги лъжат, че дърпат 400 вата. Е да ама не.
+1  *THUMBS UP* пропуснах д аспомена номера със 110 V  :-D
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Tracker - 02.10.2015 01:47
Освен марката на климатика от огромно значение е и начина на монтаж. Някой монтажници се правят на тарикати и не вакумират климатика преди да бъде запълнен с газ.
Има значение и къде ще бъде поставен в стаята, спрямо прозорци, врата, легло и др.

Успех с покупката.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: getsata73 - 02.10.2015 16:17
 "За сега съм се спряла на едни Daikin  2ра ръка, но пък оригинални- японски. с монтажа ще е около 900лв. Консумианата мощност в режим им е по- малка от на захранване на компютър..все още обмислме в семейството."
_----------------_------------------------------------------------

Не знам за вас ,но откакто гръмна Фукушима като чуя японско втора употреба и ме е страх даже да го доближа .Може и страхът ми да не е основателен ,но като знам какъв е контролът в Родината ,червейчето на съмнението все ме гложди :-)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: krasigogo - 04.10.2015 15:55
Цитат на: getsata73 - 02.10.2015 16:17
....Не знам за вас ,но откакто гръмна Фукушима като чуя японско втора употреба и ме е страх даже да го доближа .Може и страхът ми да не е основателен ,но като знам какъв е контролът в Родината ,червейчето на съмнението все ме гложди :-)
Не трябва да се притесняваш. Преди доста време монтираха чувствителна апаратура за подобни притеснения на всички входно/изходни точки и няма как да влезе без да го регистрират. А мерките са безкомпромисни.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Amev - 04.10.2015 19:26
Айде от мен какво мога да предложа за помощ , всеки месец транспорт на вещи или багаж от България до Австрия (до Виена паркинга на Метро до SCS ) или до Амщетен.Обем и място имам. Превоза е само от България ,на връщане няма как.
Друго което мога да предложа е помощ и съвет при закупуването на електроуреди за бита (перални, сушилни, печки, хладилници и т.н.) втора употреба както и да предложа такива на преференциални цени и както се казва "за наши хора" , по-принцип работя с клиенти само на едро от цяла България (Варна,Силистра,Русе, Велико Търново, Червен Бряг, Перник, София , Пазарджик, Пловдив, Бургас и др.) така че винаги може да се измисли нещо за някой след предварителна уговорка да помогнем. 
rulez Мод. Сахара
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: fam - 18.11.2015 18:29
Пак аз и пак с питанка разбира се. Някой  знае ли сайтове за евтина електроника- китайски  най- вероятно.. телефони, таблети и  ей такива неща..и дали ако някой е ползвал  има впечатления...Конкретно ще се търси таблет, като основното му предназдначение ще е за четене на книги...Приемат се всякакви предложения по темата :) Благодаря.. че нали идват празници  :-[
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: gebo777 - 18.11.2015 20:04
Аз съм пазарил 5-6 пъти от banggood.com - продават много неща, идват за около месец с безплатен транспорт. Мога да потвърдя, че са коректни, но за цените трябва да се поразрови човек...:)
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: asito - 18.11.2015 21:07
От немския амазон защо не пробваш? www.amazon.de/gp/aw/s/ref=is_s_?__mk_de_DE= (http://www.amazon.de/gp/aw/s/ref=is_s_?__mk_de_DE=)ÅMÅZÕÑ&k=Fire+tablet
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: fam - 18.11.2015 23:51
Цитат на: asito - 18.11.2015 21:07
От немския амазон защо не пробваш? www.amazon.de/gp/aw/s/ref=is_s_?__mk_de_DE= (http://www.amazon.de/gp/aw/s/ref=is_s_?__mk_de_DE=)ÅMÅZÕÑ&k=Fire+tablet

Благодаря :) аз днес в крайна сметка и в тукашния амазон се разрових.. въпреки че всеки ден за нещо  търся в него.. днес например за едни  винтове от неръждавейка за да прикача от тези гумички към един корен та да мога да го прекрепя към дъното по- лесно ... та така де.. с аквариумите все нещо ровя в амазона, но не бях роверявала за таблети... и всъщност има за около 50паунда..което не е чак толкова много. Аз си мислех чче са около 150-200 и за това ....
Цитат на: gebo777 - 18.11.2015 20:04
Аз съм пазарил 5-6 пъти от banggood.com - продават много неща, идват за около месец с безплатен транспорт. Мога да потвърдя, че са коректни, но за цените трябва да се поразрови човек...:)
Благодаря за предложението..може да пробвам, но за друго нещо, че времето напредна за Коледа и ако се забавят..ще остане без подарък моя човек :)
*thanks на всички отзвали се ...
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Slav0v - 23.11.2018 01:42
Здравейте, да ви попитам на ADA продукти от къде пазарувате ,кой сайт в европа е най-удачен за покупки, покрай черния петък искам утре да направя някаква по захранваща поръчка. Благодаря
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: tetra - 23.11.2018 03:01

*****

Join Date: Юли 2010
Местонахождение: Пазарджик
Публикации: 210
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)

Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
« Отговор #662 -: 02.10.2015г 16:04ч »
Цитат
"За сега съм се спряла на едни Daikin  2ра ръка, но пък оригинални- японски. с монтажа ще е около 900лв. Консумианата мощност в режим им е по- малка от на захранване на компютър..все още обмислме в семейството."
_----------------_------------------------------------------------

Решаваща е консумацията когато работи, сравнена с отдаваната мощност, а не  режима.
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: Tracker - 24.11.2018 11:20
И, какъв е въпросът?
Заглавие: Re: Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката
Публикувано от: mitko8899 - 24.11.2018 13:04
Цитат на: Slav0v - 23.11.2018 01:42
Здравейте, да ви попитам на ADA продукти от къде пазарувате ,кой сайт в европа е най-удачен за покупки, покрай черния петък искам утре да направя някаква по захранваща поръчка. Благодаря
Здравей,колега,

Това е сайта,който ти трябва:
https://www.greenaqua.hu/en/ (https://www.greenaqua.hu/en/)

Доставката е 10 евро за пакети до 40кг и пристига за 3 дни.
Черния петък на магазина обаче мина преди няколко дни,а имаше доста намалени неща.За пример 9л амазония беше с 20% надолу на 28€.