• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката

Започната от acho_pl, 07.12.2006 09:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitak_t

Разрови се в българските торенти и ще намериш библиотеки. SolidWorks е доста известна и използвана в България и ги има всички притурки.
Относно темата - работя като конструктор на инструментална (шприцформи, пресформи, бласформи) и нестандартна екипировка и програми за CNC машини. Основно с CATIA, NX и MoldFlow.

Violeta

SolidWorks ползвам, но предпочитам Visi... Там имам вградени библиотеки за проектиране на шприцформи и пресформи - стандартни плочи, водещи елементи, изхвъргачи, дюзи, елементи за охладителни системи, крепежи и пр.
За SolidWorks имаме подобна библиотека на диск, но нямам представа откъде е свалена. Продуктът е легален, така че може и да си е негова библиотека. Ако ще ти свършат работа тези неща...
..........
Като гледам, направо можем да си направим секция Машиностроители-акваристи :lol:
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Boby_

Аз пък освен с акваристика, се занимавам с фантастика - активно четене и писане.  :lol:
По образование съм икономист, занимавам се по малко с програмиране, обработка на данни. Работил съм доста години с сферата на обработка на данни от маркетингови проучвания, знам доста за методологията - теория и практика, както и за анализа и приложението им. Вече започнах да забравям, де - от няколко години не съм в тая област, така че ако някой иска да пита нещо, сега му е времето.  :wink:
В момента работя във фармацевтична фирма и съм нещо като вътрешен контрол на определена група служители - сещате се, че не съм точно всеобщ любимец, но това е животът.  :wink:

Boby_

В тая връзка да взема да питам дали има някой разбирач - написах една приложна програмка, която трябва освен другите си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезни функции, и да печата на баркод принтер (не баркодове, а друго). Въпросният принтер обаче си няма драйвер за уиндоус. Тоест има си, но фирмата иска пари за драйвера отделно, а няма кой да им ги даде.  Принтерът е свързан на сериен порт. Направих всичко, за което се сетих, за да го накарам да печата, в това число асайнване на ком1 като файл (както през Делфи, така и директно Windows API функциите CreateFile и WriteToFile) и писане директно там, опити да пиша на порта на асемблер, използване на готови компоненти (вкл. и ActiveX), които са предназначени специално за писане на порта и т. н. - резултатът беше нулев.
Пробвах същия подход с едно HP 1200 в офиса, вързано на паралелен порт - печата почт без проблеми. Е, няма кирилица, но да стигна до там, ще му подменя кодовата таблица.
Въпросът е, че другият принтер изобщо не желае да печата. А че работи, работи. С Демо драйвера печата Демо глупости съвсем прилично. Вече се отчаях - май ще се дават пари за драйвер. Та ако някой има идеи, да ги сподели, моля - ще съм признателен, ако чудовището тръгне най-сетне.
Конкретният модел е APS BPM 224-L.
Целият проблем произтича от това, че виндовсите от NT серията (в това число и 2000 и XP) не допускат директно писане на порта (за разлика от 95, 98, МЕ, където това не е проблем). От тук тръгват всички главоболия - търси се начин това да бъде заобиколено по нормален начин, достъпен за нормални хора като мен, системните програмисти могат да си напишат драйвер предполагам, аз обаче не мога.  :oops:

mejdupraznika

Ученик съм . Занимавам се с Уеб-дизайн, компютърна графика и програмиране. Програмирането малко ми куца ама. Бих помогнал с нещо.

NO CARRIER

Бачкам сисадмин в интернет доставчик. Пиша уеб страници, програмирам на пхп, делфи, баш, пърл. Чат пат правя дребни неща на фотошоп. Преди бачках в сервиз за аудио и видео техника. Бил съм и склададжия. :-)

Ама май някъде другаде имаше подобна тема?!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Ilianidis

Опитвам джибри,ракии,вина,бира и гадни безалкохолни:)С една дума технолог. :drunk  :beer

dido 1

Цитат на: "Ilianidis"Опитвам джибри,ракии,вина,бира и гадни безалкохолни:)С една дума технолог. :drunk  :beer
ХАХА с една дума колега ти си си паднал на :censored

Настрани от майтапа - проектирам конструкции на басейни и чертане  на Аутокад :D
544л. Малави

chaykov

Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

chandler

някой от принтери разбира ли? въпросът е лазерен или мастилено-струен? не разпечатвам често. цветно принтиране не ми трябва. дайте съвет.
chandler

NikolaV

Цитат на: "chandler"някой от принтери разбира ли? въпросът е лазерен или мастилено-струен? не разпечатвам често. цветно принтиране не ми трябва. дайте съвет.
Дефинирай "често" все пак :)
Ако си сигурен, че няма да печатиш цветно си вземи лазерен - вече има за под 100 евро. За домашни услоявия са ОК.
Само не се лъжи да си вземеш някоя мастилка за по 30-40 евро!!!

mitak_t

Цитат на: "lz3cv"Виолета, ако в тези продукти се включва SolidWorks, кажи откъде да дръпна библиотеки на крепежни елементи? Имам само болтове а ми трябват и други...
Зависи какво ти трябва. В ToоlBox притурката има разни крепежи, шайби и тн, в Mold притурката има чарколи за инструментална екипировка, имаше и някаква притурка за зъбни колела, валове и гърбични механизми но забравих как се именуваше. Най-лесно, но бавничко може да си намериш всичко с emule. Ако нещо видиш зор кажи ми какво търсиш точно за да ти го намеря от някой колега.

chandler

Цитат на: "NikolaV"Дефинирай "често" все пак :)
Ако си сигурен, че няма да печатиш цветно си вземи лазерен - вече има за под 100 евро. За домашни услоявия са ОК.
Само не се лъжи да си вземеш някоя мастилка за по 30-40 евро!!!
принтирам някъде 10 страници на седмица (средно). като изчислих разходите за консумативи на двата модела, на които съм се спрял (единия мастил-струен, другия лазерен), излиза че страницата с лазерния е 2 пъти по-евтина. това по данни на производителя. а при лазерния, ако не принтираш продължително време, изсъхва ли тонер и т.н.?
chandler

NikolaV

Не изсъхва. На прах е. Няма срок на годност. Изсъхването при продължително неизползване е друг минус на мастилките, който забравих да ти спомена.

Deacon

Цитат на: "chandler"принтирам някъде 10 страници на седмица (средно). като изчислих разходите за консумативи на двата модела, на които съм се спрял (единия мастил-струен, другия лазерен), излиза че страницата с лазерния е 2 пъти по-евтина. това по данни на производителя. а при лазерния, ако не принтираш продължително време, изсъхва ли тонер и т.н.?
Не мога да те съветвам от личен опит, но от това което знам - лазерен  8) . Тонера не е в течно състояние в касетата а в прахообразно, втечнява се (чрез загряване,стапяне) при печат само нужното количество. Лазерните работят със специална хартия(за лазерни принтери), не знам каква е разликата в цените. В общи линии ако не печаташ чветно си вземи лазерен принтер. Това е моя съвет.

За мен:
Програмист съм. Хобита: програмиране(тъпо ама...); риболов; едно време (преди да стана 120кг.) се занимавах с бойни спортове; напоследък се напъвам и с Maya(3D - моделиране).

Similar topics (5)

27181

Публикации: 5
Прегледи: 7239

2591

Публикации: 11
Прегледи: 5057

50954

Публикации: 10
Прегледи: 3190

1566

Публикации: 20
Прегледи: 9045

42665

Публикации: 1
Прегледи: 1799