• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Покрай цензурата и края на седмицата (tl/dnr)

Започната от suntsu69, 11.12.2009 15:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BOJO

Цитат на: vasso - 15.12.2009 11:48
elblanko съгласен съм с теб. Всеки сам си избира и не можа да отрича правотата на избора на останалите. Темата ми стана много омразна и ще се въздържам от писане.

Ами не , според мен няма защо да се въздържаш. Темата е затова да се намери истината, нека да кажем относителна истина. Да, в момента наистина в форума има повече любители на растителни аквариуми. Така мисля де, субективно мнение.
И какво от това, всеки да си гледа каквото си иска в аквариумчето и да му се наслаждава.
Според мен по лошото е налагането на стереотип на поведение. Елбланко е прав. Хубаво е да се дава обективно мнение.

}|{opukc

ПазарЯ си е и без това свит, аз от дълги години не съм виждал нещо по-различно, по-разчупено така да се кажа. Само някои ентусиасти от време на време обогатявят пазара с нещо по-така или по поръчка.
Съвети трябва да се дават естествето, и те съответно са свързани със свития пазар, защото дори да бъде препоръчано нещо по-различно, което не е от "моята камбанария" то не е ясно дали това го има на пазара или не.
За ЦЕНИТЕ на морските риби или стоки не искам въобще да коментирам.
В началните постове ставаше въпрос за препоръки и съвместимост....Да, всеки си има вкусове и ще си направи аквариума както на него му еугодно, дали със златни и растения или по отделно.....личен избор. Но дали това е правилният избор? Не е ясно. Лично бих препоръчал аквариум със златни риПки, пирани и растения. На мен лично много ми харесва този тип подбор, но......
К`во ни пука съвместимостта?! 8-)


Rendaka

 *offtopic
Цитат на: bigbeer - 14.12.2009 02:08
Вече е понеделник. Стагай се за бачкане!

Нямам шеф над главата и сам си определям работното време - понеделник не беше ден за работа , както и следващите два. Не върви да си ангажирам мозъка посред нощ с проекций..., но всичко вече е минало.... сега трябва да се стягам за работа  ;-)
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Лора

Цитат на: BOJO - 15.12.2009 11:59
Да, в момента наистина в форума има повече любители на растителни аквариуми. Така мисля де, субективно мнение.



В повечето случаи се пита, какво иска да представлява аквариума.  И се дават няколко линка, на различни аквариуми с цихлиди и растителни. Всеки сам си решава кое би го грабнало. Ако питате мен, една снимка не би ме зарибила толкова, колкото на живо видян аквариум. Та на въпроса за любителите. Моята гледна точка е, че видовете ставащи за растителен аквариум са 10 пъти по евтини от повечето видове цихлиди. В началото всеки си е купувал гупички и хелерчета и малко по късно, хората се ориентират, какво точно искат.
И пак малко по български да си го кажа. Никога не бих дала 30-40+ лева за риби. Ама никога.
Така, че всеки според възможностите си. И аз искам да си имам един рифов аквариум в хола. Ама нито имам хол, нито пари за рифов. Затова растителен, че е пъти по евтин. ;-)
А, забравих да кажа.
Логично е и първата асоциация, когато се види аквариум с няколко растения, да се дават съвети да се развива аквариума в тази насока. Малко са, но още има такива търговци, които съветват правилно купувача. Така, че ако в магазина има цихлиди, то продавача, ще даде някои бързи напътствия, какво трябва да има в един цихлидарник.
Ама да не задълбаваме толкова.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

vasso

Така е ,Лора. Много хора се ориентират какво искат по-късно, други се отказват от хобито. Има и някои ,които искат да гледат всички възможни риби,които има на пазара и ги разбирам. :-D . Сега дали ще е растителен или не -за мен няма значение ако е добре направен.

elblanko

Цитат на: Лора - 17.12.2009 00:44
Ама да не задълбаваме толкова.
Ние вече задълбахме.
Лошото е че се налагаше да обясняван на всеки по отделно едно и също нещо, обаче вече ми се изтъркаха отпечатъците на пръстите  *HELP* и не мисля да продължавам.   *DRINK*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

valnata

Колеги ще има ли състезание? :-D Края на март идва готови ли сте с аквариумите и къде може да следим развръзката? *DRINK*

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

valnata


dije

Извинявам се на админите .Моля.Ти друга работа нямаш ли си.Дай да видим твоите акварюми.Утре аз ще ти пусна моите. ЗА ВАЛНАТА.
*spam *offtopic *ban *DRINK* :karamse:

valnata

Цитат на: dije - 26.03.2010 23:52
Извинявам се на админите .Моля.Ти друга работа нямаш ли си.Дай да видим твоите акварюми.Утре аз ще ти пусна моите. ЗА ВАЛНАТА.
*spam *offtopic *ban *DRINK* :karamse:

Колега не разбирам какво искаш *dontknow* В темата става дума за състезание-гласуване за два различни стила аквариуми. Питах дали ще има такова и къде може да го видим. А иначе имам си един аквариум и ако държиш ще ти го покажа. Не ме интересуват твоите аквариуми и не искам да ми показваш нищо. Ако те дразни нещо пиши ми на л.с. Недей моля те да ми следиш публикациите и да пишеш глупости. *DRINK*

elblanko

Ми въпросът ти наистина е излишен, в темата е написано в кой сайт ще се качат снимките.  ;-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

wwladoo

Колеги,колеги разбирам ви всеки има различен стил и вкус--аз съм привърженик на растителните аквариуми и винаги през годините повечето са ми били такива,но това не е било ведущо--цихлидите не са ми били чужди,както и златните и т. н.Изключвам изключително агресивни и хищни риби и както и колеги с малко според мен изопачен вкус и необяснимо поведение(натъквал съм се и на такива и в този форум,които са взимали риби подарявани от други колеги,да ги ползват за жива храна на хищниците си и сигурно са изпитвали голямо удоволствие от това--но това е въпрос на друга тема)Всяка риба или аквариум си имат своята красота и поведение--което съм наблюдавал с часове,както и единият вид аквариум или другият!!!Не можахте ли да разберете,че над всичко е хобито--онова мъничко нещо което или го имаш вътре в себе си или го нямаш--няма значение растителен,цихлидарник--или какъвто и да е--всеки си има своята красота и ако го нямаш и вършиш всичко ей така щото си взел аквариум,или от ,,мода,,или си угодил на децата и жената--просто не се получава!!!!!Това е от мен и стига сте се дърлили--защото е смешно.........
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

valnata

Цитат на: elblanko - 27.03.2010 00:58
Ми въпросът ти наистина е излишен, в темата е написано в кой сайт ще се качат снимките.  ;-)


Не бях сигурен дали остава за там.

Similar topics (2)

7265

Започната от Bass_Maker


Публикации: 26
Прегледи: 7693

21988

Започната от Raven


Публикации: 225
Прегледи: 49323