• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 15:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мошениците от Прозорец.БГ или защо евтиното излиза скъпо...

Започната от Boby_, 05.12.2006 10:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Мошениците от Прозорец.БГ или защо евтиното излиза скъпо...

по мотиви от разкази на очевидец



   Ще започна от начало, колкото и да е досадно. Двамата със съпругата ми решихме, че едно дете ни е малко и искаме още едно. Това породи нуждата от разширяване на жилищното пространство. Така продадохме "родната" ЕПК гарсониера и след доста ходене по мъките си купихме панелка. Нанесохме се... Обикновено приказките завършват тук с фразата "И заживели щастливо". Да, но не и нашата приказка.
   Старата чамова дограма, поставяна през 80-те години на 20-ти век от КЕЧ, трябваше да си отиде. Поради служеби ангажименти и нежелание да се занимавам оставих жена ми да избере фирма и да поръча новата дограма. Това беше първата ми и основна грешка в тази история. Както и да е.
   Спряла се благоверната ми на така наречените Прозорец.БГ или другояче казано Хотгейт – цени прилични, обещания много. На 10-ти ноември жена ми подписала договор, господата от Прозорец.бг дошли, измерили, взели едни 1000 лв. капаро и си заминали. А договорът е един хубав, ясен, точен и уж защитаващ интересите и на двете страни – в него черно на бяло пише, че монтажът ще се извърши не по-късно от 12 работни дни от дата на подписване. Дори без да броя 10-ти, петък, според мен това прави 28-ми, вторник. Да, но не и според Прозорец.БГ. Вече се канех да им се обаждам, за да проверя какво става, когато те си направиха труда да ни уведомят, че в четвъртък, 30-ти ноември, в 14.00 часа местно време ще дойде монтажната група да ни постави дограмата. Щастие! Какво като тихомълком пресрочиха договора с два дни? Реших, че няма да го правя на въпрос – в крайна сметка какво са два дни пред вечното щастие с нова дограма?
   Подготвих се за паметното събитие – след порядъчна разправия с шефа ми успях да си издействам отпуск за този ден, като си го компенсирах с работа предишната събота (гот, а?). Сутринта на въпросната дата (30-ти, четвъртък) бях по задачи в центъра, когато жена ми ми се обади, за да ме уведоми, че въпреки всичко Прозорец.БГ няма да монтират дограмата ни в този ден. Побързах да се обадя в офиса на фирмата. Остреща вдигна някаква уплашена служителка, която взе да заеква и да пелтечи как някой бил объркал поръчката, как някакъв факс само бил изпратен, без да бъде потвърден и т. н. Помолих за разговор с управител, директор или някой, който е в състояние да реши нещо. Отказа ми да ме свърже или да ми даде телефон. Заплаших я със ЗЗД и оставих моя номер с надеждата, че някой ще се сети да се обади. Така и стана – звънна ми човек, койт се представи за управител на фирмата*. Извини се, взе да ми обяснява какво и как е станало – тяхна служителка била объркала поръчка и т.н. Прекъснах го, защото това ни най-малко не ме вълнуваше. Обясних му моето положение – без възможност да излизам от работа, с изстреляни вече "куршуми" за отпуск в обозримо бъдеще, с бременна в 7-ми месец жена, която не искам да оставя сама да се оправя с монтажната им група... Човекът отново се извини, обеща ми 2% отстъпка от цената и се уговорихме монажната им група да дойде в понеделник, 4-ти декември, след 17-17.30 часа, за да мога да се прибера след работа и да присъствам на смяната, като в това време жена ми отиде някъде на топло.
   Поуспокоен, дочаках светлата дата. Да, но нещата отново не се развиха според планираното. Малко след 14.00 часа жена ми ми звънна, за да ми каже, че монтажната група на Прозорец.БГ вече е у нас и кърти, а тя има излизане по работа, мръзне от студ и няма пари да им плати. Кипнах. Звъннах отново в офиса и там отново същата служителка, която спокойно би могла да бъде заместена от телефонен секретар, ми записа телефона и обеща да се свърже с шефа си, за да се разберем. Малко по-късно въпросният шеф ми се обади – не помня дали се представи по име, но съм сигурен, че не беше същия човек, с когото говорих първия път. Беше изключително груб по телефона, обясни ми, че не можел да ходи след всичките си служители и да им казва какво да правят, вече им бил казал на хората от монтажната група каква е уговорката и не бил длъжен да прави нищо повече, жена ми била виновна, че ги била пуснала, а аз съм го тормозел, защото не съм искал да си платя. Затворих му телефона, преди да е завършил тирадата си. Бях искрено потресен от разговора. Дребна жена, бременна в 7-ми месец, на чиято врата звънят трима едри мъжаги, които и обясняват как не можели да монтират по тъмно, затова трябвало монтажът да стане сега?!? Е, сигурно тя е виновна, задето ги е пуснала и се е намръзнала, да.
   Вече напълно бесен, успях да се измъкна от работа десетина минути по-рано и да подкарам към нас с бясна скорост и риск да се пребия. Някак си пристигнах благополучно. Заварих тримата образи от Прозорец.БГ, кой от кого по-цветни, да седят на канапето ми в хола. Наоколо – кочина. Остатъци от къртенето, празни флакони от монтажна пяна, фасове на балкона, смрад на цигари в целия ми апартамент (където категорично забранявам да се пуши и смятам, че съм в правото си)... Изобщо жалка гледка.
   Жена ми забеляза в какво състояние на духа се намирам и ме дръпна в коридора. Помоли ме да не се карам на момчетата, за да и спестя скандала – била премръзнала, имала контракции от стрес и притеснение и една караница на висок глас никак нямало да я успокои.
   Преглътнах яда си, поогледах повърхностно дограмата, платих исканата сума и  изпратих монтажната група на Прозорец.БГ вън от дома си.
   Чак на следващата сутрин успях да се преборя със себе си и с нежеланието си да докосвам дограмата и огледах внимателно какво и как са сложили. Трагедия! Надраскани профили, криво поставена дограма, явно и зле измерена - например в хола откъм балкона мога да пъхна палец в дупката, която зее между дограмата и стената, а откъм стаята дограмата стърчи с точно толкова, трупчетата, които са набивани между дограмата и стената, стърчат над нивото на дограмата и са пъхнати колкото да не е без хич, под первазите дори не са си направили труда да попълнят с монтажна пяна...
    След внимателен оглед установих и откъде идва "отстъпката" ми в размер на 2% - единият от "комарниците" не е на панти, както беше поръчан, а е неподвижно завинтен за дограмата. Ето ти ги 40-те лева отстъпка, спестени отново за моя сметка.
   Е, това е повече или по-малко цялата история. Ще си живея с тази дограма и ще си я ползвам за паметник на човешката глупост – в този случай моята. Всеки път, когато погледна през прозореца си, ще си припомням азбучната истина, че в България нещата стават с познати и за това си има много добра причина– лъжци и измамници има на всяка крачка и никак не е трудно да попаднеш на тях.
   Личното ми мнение е, че  Прозорец.БГ, фирма Хотгейт и хората, свързани с тях, са мошеници, решени на всичко да вземат парите на хората срещу минимално усилие. Не си постявям за цел да им навредя на бизнеса, макар че би ми се искало. Но мисля, че трябва колкото може повече хора да разберат за случилото се, за да бъдат предпазени от отношения с Прозорец.БГ.
   Не мога да ви кажа откъде да си поръчате дограма, но мога да ви посъветвам да не го правите чрез Прозорец.БГ, ако са ви скъпи парите, времето и нервите ви.
   Ако сте стигнали чак дотук, благодаря, че прочетохте всичко това! Успех!




* Тук няма да цитирам лични имена тук, но ако някой се съмнява в истинността на казаното, мога да ги споделя в личен разговор.

Boby_

Търся от вас съвет къде да ги разнеса още тия, така че максимални главоболия да им създам, без аз лично да се занимавам с адвокати, съдилища и други подобни.  :shock:

dido 1

Нова телевизия - "Господари на ефира" напр. :wink:
Тия не са хора :shock:  и мисля, че заслужават да им се отвърне със същото.
544л. Малави

NO CARRIER

Пиши по всички форуми, за които се сетиш, мама им дае*а мръсна... :twisted:
mama-bg.com, setcom.bg и т.н.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

6aro

Пусни я в дира. Там доста хора ще ги видят колко пари струват!
А ти си си в правото да искаш обезщетение и да ти я сложат както трябва  за тяхна сметка. Това са мошеници! За съжаление всичко тук става с познати или проверени хора!
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

6aro

Цитат на: "dido 1"Нова телевизия - "Господари на ефира" напр. :wink:
Тия не са хора :shock:  и мисля, че заслужават да им се отвърне със същото.
Да, това е най-доброто!
Те поне показват доста от истините в Б-я, който са трагични.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Boby_

Цитат на: "6aro"
Цитат на: "dido 1"Нова телевизия - "Господари на ефира" напр. :wink:
Тия не са хора :shock:  и мисля, че заслужават да им се отвърне със същото.
Да, това е най-доброто!
Те поне показват доста от истините в Б-я, който са трагични.

Да, че да ме дават по ТВ, да се излагам пред всички с глупостите си...  :lol:
Неее, ще се огранича до разнасяне по форумите засега.

Longanlon

във форума на бг-мама да не забравиш да постнеш :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

mistar_ti

Отиди в Защита на потребителя и ги попитай какво може да се направи.Хората ще ти датат поне някакъв съвет
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

dido 1

Боби ти можеш да останеш анонимен :wink: , идеята е да покажат за какво иде реч, ако трябва и на Михнева се обади. В тая държава трябва веднъж за винаги да се научат , че нещата трябва да се правят както трябва, а не да се правят на хитреци и тарикати. В Европата няма кой да ни търпи тарикатския манталитет, който трябва да ни се избие веднъж за винаги, ако не да ни пуснат една бомбичка и да не се мъчиме :evil:
544л. Малави

DarKness

мдаа...и на нас в хола така ни сложиха дограмата, че веднага след като се съберат пари се сненя наново, че всеки момент може да падне цялата витрина (да не дава господ)

след като се установи положението и говорихме с фирмата стана ясно че на едното крило размерите били взети на ОКО представете си, щото било от вънка и нямало как да се мери....

въпросната фирма е МУЛТИТЕХ
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

acho_pl

Лоша работа, много са тарикатите вече и всеки гледа да те прецака :evil: . Но за съжаление невярвам скоро да се оправят нещата. Особенно от догодина нещата ще станат още по-зле.
Аз бих писал на btv - btv_reporterite@btv.bg
Дидо е прав че можеш да останеш анонимен и да не те дават по телевизията. Трябва човек да отстоява правата си, не бива да позволяваме да ни тъпчат.
Може да пишеш и в:
http://www.opelclub-bg.com/forum/
http://bmwpower-bg.net/forums/
И двата форума имат доста посетители, нищо че се различават малко от нас :wink:

Лошото е че много хорат страдат от такива мушенници, а "оправията я нама", но все пак не трябва човек да се предава.

Аз обмислям нещо от доста време, но незнам как ще се въсприеме от съфорумниците. Тъй като във форума има хора от цяла България и от всички сфери на обществото, можем да направим тема, в която всеки който има желание да даде съвет в някаква област (различна от акваристиката) или просто има възможност да помогне с нещо (както например в случая на Боби) да пише. Мисля че ще е полезно да се направи, понеже няма как човек да разбира от всичко и да знае всичко.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Boby_

Ачо, идеята ти е добра.
Ето шанс да помогнете - кой където пише по форуми, да пусне текста или линк към темата, за да го прочетат повече хора.

nixanbal

Ако картинката е такава, каквато я описваш, не виждам причина, да не пишеш на Господари на Ефира.

Защото все пак в горния текст убеждаваш колко сериозно е положението, а после били глупости ;)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff237%2Fnixanbal%2FMalawiTank_baner.jpg&hash=b6a3b805af52b2039354d101738ed74ce9cd7bab

Boby_

Цитат на: "nixanbal"Ако картинката е такава, каквато я описваш, не виждам причина, да не пишеш на Господари на Ефира.

Защото все пак в горния текст убеждаваш колко сериозно е положението, а после били глупости ;)

Не съм казвал никъде, че предложението е глупаво. Просто последното нещо, което искам, е да се видя по телевизията и то точно в това предаване.  :lol:
Иначе можеш да заповядаш у нас - хем да видиш трофеусите, хем да оцениш положението със собствените си очи.  :wink:

А целта на всичкото ми писане не е да си търся правата, а да предупредя колкото мога повече хора за тази фирма.

nixanbal

Цитат на: "Boby_"Да, че да ме дават по ТВ, да се излагам пред всички с глупостите си...  :lol:

Имах предвид това изказване:))
Ок де, но просто мисля, че идеята с това предаване е най-добра, стига да решат да отразят случая. Иначе, както казаха другите, може да не те снимат лично теб.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff237%2Fnixanbal%2FMalawiTank_baner.jpg&hash=b6a3b805af52b2039354d101738ed74ce9cd7bab

desimil

ако ще е до комисията за защита на потребителя подай писмена жалба, защото нея няма начин как да не я проверят. в жалбата впиши че искаш писмено да бъдеш уведомен за резултата от проверката. ако имаш договор с фирмата която ти е извършила услугата, направи копие от него и го приложи към жалбата.
ако в договора има неустойки можеш да подадеш съдебен иск да ти бъдат наплатени, но преди това писмено ги уведоми за това си намерение, с предложение да решите спорните места по договора в дух на взаимно съгласие. за свидетелство че не са спазени сроковете си пази квитанцията за монтажа.

Raven

публичност.

с това можеш да им навредиш най много,тази фирма е една от вероятно хилядите такива ,които работят в жестока конкуренция в крайно тесният сегмент на алу. и пвц дограмите.
колкото по публично оповестиш тази история- толкова повече ще ги разкатаеш.
там маржовете продукт- печалба са стеснени и всеки загубен клиент в този бранш се отразява.просто им бъркаш в джоба.
така че най добрият начин е публичната антиреклама- тези идеи за тв. предавания по темата са много добри- лично аз ги одобрявам.
има търговци които заслужават да им съсипеш бизнесът- бизнес  и име се градят с години труд ,а тук има типчета които искат за една година да се метнат в ес класа.
прати ги да продават семки да се научат.

аз миналата година патих с една врачанска фирма по този начин- сложих си ал. дограма на три етажна къща + вътрешни врати и тн.
цялата поръчка беше за близо   двадесет хиляди лева и след това сигурно над десет пъти ги виках за дооправяния- всеки път идваха след няколко дни увъртания.

накрая един ми вика "ми като го понатиснеш малко отгоре на долу по яко и ще се отвори - кво толкова"
направо откачих- викам му "това е детската стая бе идиот- племенницата ми е на 6 ,как по точно да го натисне по яко!!"

толкова бях побеснял че като идваха тези баща ми ме гонеше някъде извън къщата да не направя беля.
големи мърлячи  има в този бранш- всеки гони бързата печалба.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

42217

Публикации: 48
Прегледи: 14919

11341

Публикации: 69
Прегледи: 19366

4314

Започната от ВЕТЕРАН


Публикации: 6
Прегледи: 2366

23535

Публикации: 43
Прегледи: 12422

37712

Започната от Mirobg


Публикации: 3
Прегледи: 1959