• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 01:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Морски аквариум?

Започната от NikolaV, 23.02.2005 09:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Цитат на: "Longanlon"хех, какви спомени ме нападат...

трябва да съм бил на около 12, когато в библиотеката на хотяла, в който бх на море с нашите намерих една книга за аквариуми,  която имаше и за морските такива (руска, естествено).

амбицирах се и събрах няколко живи миди, два малки рака и няколко морски анемонии (или актинии се казваха, забравил съм - бе нещо като хидра, ама голямо колкото лешник и кафеникаво), също водорасли и затваряйки ги в различни буркани успях да ги закарам до плевен, като, учудващо, поне половината от тях преживяха пътя...

за съжаление в продължение на 2 седмици гадинките продължаваха да измират в аквариума ми, като най-държелив се оказа единия от раците. все пак и той се гътна, та изхвърлих всичко.

не, че е важно, просто споделям...
Хм! Старнно...!!!
Сигурно ти е бил кофти пеноуловителя... :o

Raven

и аз съм го правил- на морето успях да хвана някаква малка рибка,събрах 2-3 рачета ,миди и някакви полипи/кръгли ,кафеникави,лигави/ всичко това сложих в леген с морска вода в стаята , но на третата смяна на водата ме домързя да ходя до морето с кофата и му намерих лесното - налях вода от чешмата ,сипах готварска сол на вкус и рифовият аквариум стана.......поне за малко :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Живко

брейй,
ама дали не сте маниаци :P
Никой не се е родил научен.

stanko

и тук в USA рифовият аквариум е скъпо удоволствие
1 познаи какво става като ти спре тока за 2-3 денада не кажем 5 тои е много по зависим от филтрацията(тока го спират по време на ураганите и след това докато вазстановят мрежата тази година 2004 де септември 6!!!!!! пъти)
2 освен водата която  си я бъркаш сам поне веднъж на 2 месеца  се допълва с истинска тука  има места кадето е продват но има идоставка по домовете сметни 30% на един среден аквариум около 450 литра за какво става дума цената е 3$ за галон около 4литра бензина е 2$ за галон а сладката вода е безплатна
3 един хубав акариум да го заредиш като хората струва 2000-3000$ около 400 литров и тук са пари
НО И ТУК  ГЛЕДАТ И ЗА МЕН ТЕ СА НАИ КРАСИВИ
маняците тук не правят холандски аквариуми а рифови

NikolaV

Днес пак се разходих до магазина на Славейков. Питах. Морски ще го правят. Вече освен пластмасовите риби има и две молинезии. Истински. А водата била солена...  :shock:  :shock:  :shock:

Гарван

Цитат на: "nikolav"Днес пак се разходих до магазина на Славейков. Питах. Морски ще го правят. Вече освен пластмасовите риби има и две молинезии. Истински. А водата била солена...  :shock:  :shock:  :shock:

Ми те нали молинезиите живеят в устията на реките, които се вливат в океана и водата си е възсоленичка?

patter

Странно защо но аз не съм виждал много морски аквариуми във Варна. Т.е. виждал съм само в два магазина - единия е на колхозния пазар (но там аз незнам да има друг а и този който го знам не е малък :-) ) а другия го направиха сравнително скоро и се намира срещу ресторант "Римски терми" (е сега се казва по друг начин ресторанта, но така го знаят тук)

 И в двата магазина не съм питал за цени а и няма таква залепени по стъклата.

На мен ми се струва че тези аквариуми са по-скоро "показни" т.е. да се показва какъв аквариум могат да ти направят ако искаш и имаш достатъчно парички :-)


 Мисля че бях постнал тук една случка в магазина на пазара :

Едно малко момиченце се изкефи че в аквариума е Немо и съответно майката попита колко струва. Продавачът надменно и обчсни че самата рибка е около 50 лева, но самия аквариум е около 2000 ...

NO CARRIER

Цитат на: "nikolav"Днес пак се разходих до магазина на Славейков. Питах. Морски ще го правят. Вече освен пластмасовите риби има и две молинезии. Истински. А водата била солена...  :shock:  :shock:  :shock:
Едно време, по книжките дето се продаваха по книжарниците и аз бях успял да си купя, пишеше, че за живородките бива да се слага и по една лъжичка сол в аквариума. Честно казано, бях прочел и една друга простотия и я ползвах редовно. Наливаш вода от чешмата и хлора го неутрализираш с Натриев Тиосулфат, иначе казано - фиксаж за снимки. Е горките ми рибки. :) Обаче нямаше никакви проблеми тогава, но гледах само гупи и хелери.  8)

Това за Немо по-горе ми хареса. :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ВЕЛИНСКИ

Аз редовно си осолявам стабилно рибите, особено новите под карантина ;)

Златните го понасят добре, а всички бактериални и гъбични инфекции и паразити изчезват за един-два дни.

danchoto

Сигурно ще прозвучи много нахално ама дали ще се намери някой да напише някаква FAQ секция за морски аквариуми?
Вчера минах в зоомагазина зад Дарик радио и видях морския аквариум за който стана въпрос тук във форума. Та там има един клоун само но е супер симпатяга. Много ми се иска да си направя морски аквариум ако ще и най-простия тип само не знам с тия соли как стоят нещата - при 300 л. аквариум и 20% седмична подмяна и ако трябва да се купуват солите... май е хоби за милионери. Чудя се не може ли направо с морска сол :)

Boby_

Цитат на: "danchoto"Сигурно ще прозвучи много нахално ама дали ще се намери някой да напише някаква FAQ секция за морски аквариуми?
Вчера минах в зоомагазина зад Дарик радио и видях морския аквариум за който стана въпрос тук във форума. Та там има един клоун само но е супер симпатяга. Много ми се иска да си направя морски аквариум ако ще и най-простия тип само не знам с тия соли как стоят нещата - при 300 л. аквариум и 20% седмична подмяна и ако трябва да се купуват солите... май е хоби за милионери. Чудя се не може ли направо с морска сол :)

Не съм убеден, че в този форум има човек с достатъчно опит и познания за морските аквариуми, че да се захване с тази задача (да напише FAQ).
Имаше един пич от Варна с ник utaka, който има морски аквариум, но той влиза рядко тук и едва ли ще се захване с писане на цяла секция.

Similar topics (5)

30307

Публикации: 7
Прегледи: 3801

16311

Започната от HaIr4o


Публикации: 9
Прегледи: 6134

14128

Публикации: 0
Прегледи: 1543

9997

Публикации: 2
Прегледи: 3112

1895

Започната от N.Nobs


Публикации: 19
Прегледи: 12757