• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 12:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Машина за Кока кола

Започната от spetsa, 29.07.2010 13:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

Аз пак ти казвам, че сигурно някакъв договор трябва да сключиш за доставка и поддръжка. Едва ли ей така ще раздават концентрат на всеки попаднал без да знаят какво ще прави с него.

tishomura

пийте Пепси тогава :) по-сладко и не е толкова газирано в сравнение с коката.
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

gtasho

Ами концентрата май май ни го даваха. Защото на времето пълнехме 2 литрови туби с кола на една фирма няма да споменавам марка и те маи ни даваха концентрата и бащами като ги напълни аз само им лепях стикерите и айде у магазина.Ей сега питах баща ми и тои ми каза че е било без договор, имало специални магазини които продавали такива концентрати за направа на кола, лимонада,портокал и др. вид безалкохолно.Питах от къде ги купувахте и той ми каза до хотел рига в град Русе от там и после от оше едно място ми каза и така .

spetsa

Аз ги комбинирам Пепсито и Колата ама ... То това с концентрата е било сигурно преди години,пък и съм от Пловдив,пък и концентрата едва ли ще е от истинския,може да става някой бълвоч от тези по долнопробните коли :(

Peakone

Цитат на: spetsa - 01.08.2010 02:09
Аз ги комбинирам Пепсито и Колата ама ... То това с концентрата е било сигурно преди години,пък и съм от Пловдив,пък и концентрата едва ли ще е от истинския,може да става някой бълвоч от тези по долнопробните коли :(

За истинска кола в домашни условия просто забрави. Дори и да е възможно да ти предоставят консумативи (което ме съмнява), както каза колегата ще искат да се обвържеш с договор и трябва да консумираш промишлени количества, защото най-вероятно ще има минимално количество, което трябва да поръчваш всеки месец (както е с минералните води и машинките за тях).

Асен Евгениев

Цитат на: spetsa - 29.07.2010 13:52
Поради явното ми пристрастяване към колата,искам да си закупя машина за правене на кола,но нямам никаква информация за това.Търсих в интернет но навсякъде пише за тези големи машини от които се закупва кола по улиците.Интересува ме някой има ли такова нещо,или някаква информация за това откъде може да се купи,колко пари са и какви са консумативите.Мерси предварително  *bg*
Какво стана, сдоби ли се с машина за Кока-кола?
Някой питаше за бутилките, това трябва да е еволюцията им.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2F2i0g8yv.jpg&hash=949053598180769a2f1b1eadbcb278a3ca1b6b28
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Luton

Браво, за хубавата снимка, моята бутилка е предпоследната.  :-)

agate

Истината за популярната напитка.

Знаете ли какво се случва с вашето тяло всеки път, когато пиете кока-кола?
След 10 минути. 10-те чаени лъжички захар нанасят съкрушителен ,,удар" по целия ви организъм, тъй като това е ежедневната препоръчителна норма. И единствената причина, поради която не започвате да повръщате, това е фосфорната киселина, която потиска действието на захарта.
След 20 минути. Настъпва скок на инсулина в кръвта. Черният дроб превръща цялата захар в мазнини.
След 40 минути. Поглъщането на кофеина е завършено. Вашите зеници се разширяват. Кръвното ви налягане се увеличава, защото черният дроб изхвърля повече захар в кръвта. Блокират се аденозиновите рецептори, като по този начин се предотвратява сънливостта.
След 45 минути. Вашето тяло увеличава производството на хормона допамин, стимулиращ центъра на удоволствията в мозъка. Същият принцип на действие има и хероинът.
След час. Фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка във вашия стомашно-чревен тракт, ускорявайки метаболизма. Увеличава се отделянето на калций чрез урината.
След повече от час. В ,,играта" се включва пикочогонното действие на напитката. От организма ви се извеждат калцият, магнезият и цинкът, които се намират във вашите кости, а така също и натрият. По това време вие вече сте станали раздразнителни или вяли. Цялата вода, съдържаща се в кока-колата, се извежда с урината.
В продължение на няколко години обединена група от медици от няколко европейски страни изучавала свойствата на различни напитки, известни под името ,,Кола" - кока-кола, пепси-кола и т.н. Резултатите от тези задълбочени изследвания довели учените до неутешителни и дори шокиращи изводи.
Оказало се, че продължителната употреба на кола води до импотентност при мъжете и до безплодие при жените. Естествено има и изключения, но те само потвърждават правилото. Толкова печален ефект предизвикват не напитките сами по себе си, а колата, която се използва при тяхното производство.
Преди векове колата е виреела само в Америка и е била използвана от индианските бойци със същата цел, с която в нашата армия се използва бромът: за понижаване на потентността, пълно успокоение на всички полови инстинкти, което не позволява на войниците да се отвличат от служебните си задължения.
Още едно дългогодишно изследване за влиянието на сладките безалкохолни напитки върху здравето на човека показало, че употребата на такива напитки не само води до затлъстяване, но и представлява причина за национална епидемия от диабет от втори тип в САЩ. Такава диагноза е поставена на почти 17 милиона американци - 90,9% от всички болни от диабет в страната.
Изследователите от Харвардската школа по здравеопазване наблюдавали в продължение на 8 години 52 хиляди медицински сестри, употребяващи такива напитки. Учените сравнявали здравното състояние на медицинските сестри, които пиели не повече от една стандартна кутия или бутилка сладка безалкохолна напитка месечно, със здравето на тези медицински сестри, които употребявали по една или повече бутилки ежедневно. Във втората група заболелите от диабет били много повече.
Производителите на сладки газирани напитки, и на първо място ,,Кока-Кола" и ,,Пепси-Кола", веднага се опълчили на харвардското изследване. Американската асоциация на производителите на напитки заявила: ,,Просто е необяснимо, защо авторите на изследването са взели на прицел изключително сладките безалкохолни напитки". Вице-президентът на асоциацията Ричард Адамсън се аргументирал с това, че нито сладките безалкохолни напитки, нито употребата на захар не се споменават като причинители на диабета нито от Националния институт за здравето, нито от Американската асоциация за диабета. Резултатите от харвардското изследване Адамсън определил като ,,провокационни голословни твърдения".
Но ,,провакационните голословни твърдения" се потвърждават от един неоспорим факт: употребата на газирани напитки - висококалорични, но лишени от каквито и да било важни хранителни елементи, е една от причините за това, че Америка затлъстява. Другите причини са ,,автомобилната култура", т.е. недостигът на физическа активност и храненето в заведенията за бърза храна. Изследователите напомнят, че една кутия кока-кола от 0,33 л съдържа 140-150 килокалории, което е еквивалентно на 10 лъжички захар. Средният американец изпива годишно около 198,7 литра газирани напитки. Лесно е да се изчисли какво количество захар се съдържа в тях. За сравнение същият този среден американец изпива годишно по 77,1 литра мляко и 63 литра бутилирана питейна вода.
Изводите от харвардското изследване съвпадат с данните за риска от диабет сред всички категории от населението: тези, които страдат от затлъстяване, и тези, които не страдат от подобен проблем; тези, които водят активен начин на живот, и тези, които предпочитат да си почиват като лежат на дивана; тези, които употребяват голямо количество мазна храна, и тези, които съблюдават принципите на здравословното хранене. Оказва се, че за жените, ежедневно пиещи сладки газирани напитки, риска от диабет от втори тип е с 83% по-голям, отколкото за тези, които не употребяват такива напитки.
Ричард Адамсън, опитвайки се да отклони критиката от производителите, твърди също, че активни потребители на газираните напитки са хората, които обичат много да ядат, пушат и въобще водят нездравословен начин на живот, т.е. сладките безалкохолни напитки са ,,виновни" само в съчетание с други вредни фактори, а не сами по себе си. Но авторите на харвардското изследване съвсем не са подценили този факт, че ,,потребителите на сладки безалкохолни напитки предпочитат малко активния начин на живот, пушат, поглъщат повече мазнини и по-малко белтъчини" и т.н. Именно поради това те анализирали ,,приноса" на всеки елемент от техния начин на живот, включително също употребата на кофеин, чипс, месо, сладкиши, зеленчуци и плодове. Резултатите се оказали същите: сладките газирани напитки са най-значимия рисков фактор за развитие на диабет от втори тип сред американците.
Всъщност, когато надигаме студената бутилка с кока-кола, за да се насладим на безспорната й свежест, знаем ли в действителност какъв химически ,,коктейл" изливаме в гърлото си?
Активната съставка на кока-колата е ортофосфорната киселина. Поради нейната висока киселинност цистерните, използвани за транспортиране на концентрат на кока-кола трябва да бъдат оборудвани със специални резервоари, предназначени за висококорозионни материали.
Нека надникнем в ,,анатомията" на един от най-рекламираните продукти на компанията ,,Кока-Кола" - Coca-Cola Light без кофеин. Тази напитка съдържа Aqua carbonated, E150d, E952, E950, E951 , E338, Е330, Аromas, Е211.
Aqua carbonated - това е газирана вода. Тя възбужда стомашната секреция, повишава киселинността на стомашния сок и провокира метеоризъм - обилно отделяне на газове. Освен това, използва се не изворна вода, а водопроводна, преминала през специални филтри.
E952 - цикламова киселина и нейните натриеви, калиеви и калциеви соли. Заместител на захарта. Цикламатът е синтетичен химикал, има сладък вкус, който 200 пъти превишава сладостта на захарта, използва се като изкуствен подсладител. Бил е забранен за използване в хранителни продукти, тъй като представлява канцероген, предизвикващ ракови заболявания. През 1969 г. по нареждане на Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата бил забранен за използване на територията на САЩ, тъй като той, както захарина и аспартама, предизвиква в плъховете рак на пикочния мехур. В същата година бил забранен и в Канада. През 1975 г. забраната обхванала и Япония, Южна Корея и Сингапур. Забранен е за използване в производството на напитки в Индонезия. През 1979 г. Световната здравна организация, кой знае защо, реабилитирала цикламатите, признавайки ги за безвредни.
E150d - оцветител, получава се по пътя на преработката на захар при определени температури, с добавяне на химически реагенти или без тях. В случая с кока-колата се добавя амониев сулфат.
E950 - калиев ацесулфам. 200 пъти по-сладък от захарозата. Съдържа метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система, и аспарогенова киселина, която оказва възбуждащо действие на нервната система и може, с времето, да предизвика привикване. Ацесулфамът се разтваря лошо. Продуктите с този подсладител не се препоръчват за употреба от деца, бременни и кърмещи жени.
E951 (аспартам) - заместител на захарта за болните от диабет. Химически е неустойчив: при повишаване на температурата се разпада на метанол и фенилаланин. Метанолът е много опасен: 5-10 мл са способни да доведат до гибелта на зрителния нерв и необратима слепота, 30 мл могат да предизвикат смърт. В топлите газирани напитки аспартамът се трансформира във формалдехид, който е изключително силен канцероген. Документално потвърдени са редица случаи на отравяне с аспартам: загуба на съзнание, главоболие, умора, виене на свят, повдигане, силно сърцебиене, увеличение на теглото, раздразнителност, тревожно състояние, загуба на паметта, мъгливо зрение, припадъци, загуба на зрение, болки в ставите, депресия, спазми, заболявания на детеродните органи, загуба на слуха. Аспартамът може също да провокира следните заболявания: тумор в мозъка, множествена склероза, епилепсия, базедова болест, хронична умора, болести на Паркинсон и Алцхаймер, диабет, умствено изоставане и туберкулоза.
E338 - ортофосфорна киселина. Предизвиква раздразване на очите и кожата. Използва се за производството на фосфорнокисели соли на амоняка, натрия, калция, алуминия, а така също за органичен синтез, в производството на активен въглен и киноленти, за производството на огнеупорни материали, керамика, стъкло, торове, синтетични миещи средства, в медицината, металообработването, текстилното производство, нефтената промишленост. Хранителната ортофосфорна киселина се използва в производството на газирана вода и за получаване на съставки за сладкарски изделия. Известно е, че ортофосфорната киселина пречи на усвояването на калция и желязото от организма, което може да доведе до отслабване на костната тъкан, остеопороза. Други странични ефекти са жажда, обриви по кожата.
Е330 - лимонена киселина. Широко разпространена е в природата. Използва се във фармацевтичната и хранителната промишленост. Солите на лимонената киселина (цитрати) се използват в хранителната промишленост в качеството на киселини, консерванти, стабилизатори, а в медицината - за консервиране на кръв.
Аromas - неизвестно какви ароматни добавки.
Е211 - натриев бензоат. Използва се в производството на някои хранителни продукти, в качеството на бактерицидно и противогъбично средство. Към тези продукти се отнасят мармаладите, плодовите сокове, плодовите йогурти. Не се препоръчва за употреба от астматици и хора, чувствителни към аспирина. Изследване, проведено от британския професор Питър Пайпър, открило, че това съединение нанася значителна вреда на ДНК. По думите на Пайпър, натриевият бензоат, който е активен компонент в консервантите, използвани в повечето газирани напитки, не унищожава ДНК, но ги деактивира. Това може да доведе до цироза на черния дроб и дегенеративни заболявания, например, болест на Паркинсон.
И така, какво се оказва? Ами, оказва се, че ,,тайната рецепта" на кока-колата е просто един рекламен трик.
На практика в рецептата на кока-кола няма нещо кой знае колко уникално.Тя съдържа следните съставки: захар, кофеин, фосфорна киселина, карамел и специален екстракт който е патент на ,,Кока-Кола" (и въглероден диоксид разбира се, нали е газирана напитка).
Пинизът е точно че никой не знае какъв е този ,,специален екстракт" но редица учени предполагат че това е чисто и просто кармин (един от най-устойчивите оцветители известни на кулинарите). Самият кармин се произвежда от яйчен прах и забележете – стрити на прах коремчета на бръмбара кошинил.
Бръмбарите Кошинил са паразити които живеят върху кактуси в районите около Мексико и Централна Америка. Женските кошинилни бръмбари съдържат карминова кисела (пигмента благодарение на който напитката кока-кола има типичния за нея цвят), която се извлича, след изсушаването на тези бръмбари и специално на коремчетата им.
В хранителната промишленост карминовата киселина е по известна с отсъдения и международен индекс Е-120.
Самите кошинилни бръмбари биват убивани с помощта на потапяне в гореща вода, след което те биват изсушавани във големи фурни специално конструирани за целта.
За един килограм от този естествен оцветител са необходими около сто и петдесет хиляди от тези насекоми. Те имат меки и овални тела и донякъде може да се каже че приличат на въшки.
По принцип кошинилите се изхранват от соковете на кактусите върху които те живеят.
Каква тайна може да има, когато на всички е известно, че това е слаб разтвор на кокаин с консерванти, оцветители, стабилизатори и т.н. Т.е., това е легализирана кокаинова наркомания плюс чиста отрова, а диетичната кола е още по-лоша, защото аспартамът, който замества захарта в нея, е чиста невротоксична отрова.
Така че, ако не можете да си представите живота без кока-кола, възползвайте се от следните препоръки.
• Дистрибуторите на кока-кола в САЩ вече 20 години използват тази напитка за почистване на двигателите на своите камиони.
• Опитните полицаи в САЩ винаги имат в патрулните си автомобили по двадесетина литра кока-кола, за да измиват кръвта от шосетата след катастрофи.
• Кока-колата е чудесно средство за премахване на ръждивите петна по хромираните повърхности на автомобилите. За да отстраните корозията от акумулатора на автомобила, полейте го с кока-кола и корозията ще изчезне.
• За да отвиете ръждясал болт, топнете парче плат в кока-кола и омотайте болта за няколко минути.
• За да почистите дрехите от петна, излейте кока-кола върху мръсните дрехи, добавете прах за пране и пуснете пералнята както обикновено. Колата помага да се изчистят петната.
• В Индия за унищожаване на вредителите по селскостопанските култури някои фермери вместо пестициди използват кока-кола - така е по-евтино, а ефективността е напълно задоволителна.
Така че кока-колата безспорно е много полезен продукт. Главното е да се използва по предназначение, а не да се употребява вътрешно.  *CRAZY*

Ghost Rider

След всичко прочетено по-горе, по добре май машината да е за бира....
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs11.postimg.cc%2F3pv3qk0z7%2F23384_after_med_shot_keg.jpg&hash=014ebabc6bb23810ca508e19749c0af45473e909

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs11.postimg.cc%2Fp4mhb2okz%2F02_keg_after_625x450.jpg&hash=b2cf6d61fe18f9a072ee80e18e8bd90c49e57340

getsata73

Ако  намериш машина за кока кола ,може и парички да направиш, махайки ръжда :-D-http://vbox7.com/play:6fa511964f
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

Similar topics (5)

28390

Публикации: 10
Прегледи: 4465

3598

Публикации: 7
Прегледи: 2748

5029

Публикации: 12
Прегледи: 16473