• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 01:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как започна всичко

Започната от Деян, 17.04.2009 23:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

Това е нещо като моя акваристична автобиография.

Малко предистория.
Може да се каже, че акваристиката ми е в кръвта, аз съм трето поколение акварист. Дядо ми се занимаваше с риби, беше започнал още през комунизма, беше успял да развъди всичко което се намираше по това време на пазара. Имаше голяма база и снабдяваше повечето магазини в района. Спря да се занимава няколко години преди аз да започна.

А за мен? Всичко започна когато бях на шест. Отидохме на гости в мои роднини и при тях видях аквариум, петдесетина литра, със няколко сомчета, гупи и хелери. Не е нужно да казвам, че цялата вечер стоях и го гледах като омагьосан. От този момен се започна увещаване на нашите. След няколко месеца склониха, взеха ми един десетлитров с две бети. Аз веднага започнах да събирам миди и каквото ми попадне пред очите. Тогава дойде дядо ми, погледна ме някак си интересно, едновременно зарадвано и тъжно. Погледна ми в ръцете и видя мидите, попита ме какво ще правя с тях и като му отговорих, ми каза че или ще го правя като хората, или изобщо няма да имам аквариум.  :-(  Събрахме хубав пясък, изчистихме го и го сложихме, под напътствията на дядо ми бетите хвърлиха, но той трябваше да се оперира и малки не видях. В идилия изминаха няколко години. като през тях добавих още три аквариума. На около дванадесет нещо мо мина мерака и подарих всичко без аквариумите и техниката.
Преди две години отново нещо ми бръмна и на следващата седмица вече имах бети, явно ми е било писано все с тях да започвам, неслучайно са ми и любимци. Бях обаче по-подготвен и изкарах няколко поколения малки. След няколко дни се навършва една година от регистрацията ми във форума. От този момент мисля че знаете всичко друго.
Какво ще стане по-нататък ще покаже времето.

Similar topics (5)

5245

Публикации: 8
Прегледи: 3790

19018

Публикации: 0
Прегледи: 1518

35349

Публикации: 4
Прегледи: 2677

11378

Публикации: 3
Прегледи: 2883

9908

Публикации: 5
Прегледи: 3402