• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 04:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Как се обяснява какво е чалга навън-на англииски език е.

Започната от malomir, 14.03.2006 04:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Stas


zariio

Цитат на: "Stas"Много добро! И срамно де...! :)
Срамно ама се обзалагам че и то я дето го е писал тва е чувал чалга и му е харесало rofl  rofl
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

discus

Поредното доказателство колко е тъп българина, няма да споря с никой какво е чалга и т.н., но поне този умник дето се е наел да обяснява какво е чалга да не беше написал в прав текст че видиш ли ние българите отново сме откраднали нещо а именно мотиви от гръцкия,сръбския и т.н. фолклор. Е това е по срамно от това да слушаш чалга. Заради такива пичове като въпросният преводач, циганите и т.н. ни гледат като полезни изкопаеми навсякъде и ни мачкат като животни.

Boby_

Това писание е показателно повече за автора си и за неговата културна ориентация (по-скоро за липсата на такава), отклкото за описания жанр.
Лично аз съм анти-фен на чалгата, но по малко по-други причини - тя отразява една хиперкомерсиална и нискоинтелектуална субкултура, която именно аз не харесвам. Музиката е само повърхността на това явление, не и същината му. В основата на проблема "чалга" е съществуването в България на една голяма маса практически необразовани хора с много нисък стандарт на живот и практически никакви перспективи за развитие. Етническата им принадлежност не е съществена.

Забележка: според мен понятието "чалга" в музикално отношение е събирателно и включва в себе си освен поп-фолк вълната, също и българския рап (хип-хоп), който по нищо не се отличава, освен по незабележимата липса на източни мотиви, която  набедените за рапъри в последно време успешно навакстват.

tishovsx

Според мен,тази "зараза" е продиктувана от дългогодишното изпростяване на определена прослойка от нашия народ, лошото е, че тя всячешки се набива в главите на младото поколения с най различни методи, дискотеки, телевизия, списания и реклама, и то с цел забогатяване на определени гръгове хора. Простотията е по лесна за комсумиране...нямам думи, сами сме си го направили :(
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

miTko

Тя темата е огромна, но всички знаете какви хора финансират(ха)  тази музика! А иначе чалгата е начин на мислене и светоусещане, начин на живот! Музиката е само част от него.
Разни мои АКВАРИУМИ 

comar

Чалгата е музика за простаци и докато има простаци ще има и чалга! За едно нещо съм склонен обаче да ги похваля чалгаджиите (певците де). Шапка им свалям как от трите възможи теми - любов, пари и коли са няправили толкова много пресни. Вече 10тина години песните които пеят се въртят около тези 3 теми и не се изчерпаха... :bravo

discus

Цитат на: "comar"Чалгата е музика за простаци и докато има простаци ще има и чалга!

Точно сега не ми се спори, но тъпите сърби при които чалгата е мнооооо по-напред от тук, са светлини години напред въпреки няколкото войни дето преживяха последните години, за гърците няма смисъл да говорим.

miTko

Цитат на: "comar"Чалгата е музика за простаци и докато има простаци ще има и чалга! За едно нещо съм склонен обаче да ги похваля чалгаджиите (певците де). Шапка им свалям как от трите възможи теми - любов, пари и коли са няправили толкова много пресни. Вече 10тина години песните които пеят се въртят около тези 3 теми и не се изчерпаха... :bravo
Елементарно Уотсън! Съвременна интерпретация на "хляб и зрелища" - какво му трябва на простака... :P
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Мразя чалгата, но не искам да го коментирам, писах си вече мнението в друга тема. По-интересното е, че в този речник всеки може да си добави собствено определение и тълкувание на дадена дума. Когато преди две години за първи път ми го показаха, там беше само първото определение. Меко казано, тогава се подмокрих от кеф от писаното. И после някои се усетиха и започнаха да пишат кога добри, кога лоши отзиви за чалгата. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

SHARK_BLOOD


discus

Нещо май никой не ми схвана мисълта, неможе да се дава определение за даден човек по това каква музика слуша, защото ако тръгнем така какво става този дето слуша рап, трябва да е негър сиреч по американски "циганин", този дето слуша метъл или нещо от сорта трябва да го приравним към наркоман и алкохолик сигурно и т.н. Е това имах пред вид .

Trobata

Много ме накефи тва. АНТИ ЧАЛГА РУУУЛЛЛЗЗЗЗЗ  :D

Legion

Цитат на: "discus"Нещо май никой не ми схвана мисълта, неможе да се дава определение за даден човек по това каква музика слуша, защото ако тръгнем така какво става този дето слуша рап, трябва да е негър сиреч по американски "циганин", този дето слуша метъл или нещо от сорта трябва да го приравним към наркоман и алкохолик сигурно и т.н. Е това имах пред вид .

A всички които слушат арабско и не пият алкохол са терористи :twisted:

Мои познати които  слушат метъл или нещо от сорта са доста начетени момчета и момичета и  се наливат повече с бира,а само с бира алкохолик трудно се става :wink:

П.П.Аз не познавам професор който слуша чалга 8) Виш за Вучков и компания не съм на 100% сигурен :roll:

Similar topics (5)

29359

Публикации: 2
Прегледи: 5208

900

Започната от niki__s


Публикации: 46
Прегледи: 16134

37092

Започната от TiL


Публикации: 6
Прегледи: 2825

29982

Публикации: 9
Прегледи: 6711

59197

Публикации: 0
Прегледи: 2356