• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Как се лови зарган???

Започната от Живко, 21.07.2006 12:46

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

ВЕТЕРАН

На "Германката"Към кило Едър сафрид на нощен риболов!Иначе на чепаре граца и тук-там сафрид!Морските котки ловиме сега,но и там нещо сам карък!Не е без хич,ма много слабо!
Тоз лефер няма ли да иде вече бре :lol:

Joro Vn

Ветеран, какви са тези екзотични риби :wink: . Във Варна няма такива upset . По буните почти всички караме само на бомбарда и на дъно за елария. И тук общо взето е слабо. Предната седмица излизах 5 пъти. В петък след работа и в събота бях даже с лека температура. Докато следобяда не се появи и   shit. Та вчера и днес съм предимно пазач в къщи :D .
Щом имаш опит в улова на плоските риби, можеш ли да изнесеш една лекция в това направление :) . Може и на ЛС, ако нещо те притеснява. Че нещо започнах да се заглеждам по един прът с акция до 150 гр. В момента съм само с малокалибрено въоръжение. Може да опитам да сформирам едно батальонче с гаубици. Голяма тръпка било, пък и за вкусовите качества се носят легенди.

rookie_gyn

Така е при нас дзверове секви. Тук вземат доста паламуд вече.

ВЕТЕРАН

То няма нищо сложно бре!!Майката ти е като за попче самоче с по-дълги бидеми!Респективно,по дебело влакно и по-големи куки!Взимаш си една кангжа и си готов!На жив ем е излишно да казвам,че е по-добре!И естественно късметче :lol:  :lol:

chaykov

Цитат на: "rookie_gyn"Така е при нас дзверове секви. Тук вземат доста паламуд вече.

нищо няма ! ! ! само дето влизат :)
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

abaro

Снощи открих сезона на паламуда ( на скарата имам предвид ). 3 рибки по 5-600гр. - чудно вкусничко :lol:
Ало София слюноотделяте ли, а :?:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

NO CARRIER

И Пазарджик слюноотделя, гадняр!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dido

Фъррляме и гръм и мълнии даже, и от слюноотделянето става едно късо, не е истина  :beer

Joro Vn

Я по сериозно по темата :D . Има за целта лигавничета, всякакви модели, че и пластмасови със събирателно съдче отдолу. Имах някъде останал от малкия, преотстъпвам го на нуждаещите се!
Няма ли да се появи актуална сводка как върви черноморския риболов на въдица, а не на борсата? След близо двуседмично прекъсване от два дни мъча да наваксам, ама трудно. Морето ври от маломерна елария /около 20 см/, извадих над 90-на броя. Едрата върви само рано, и то рядко, после явно за нея не остава място във водата от дребната :D . И заргана върви рано, но все още слабо и ми се виждат дребни. Явно търпение му е майката, ама после в студа не ми се ходи вече.

ВЕТЕРАН

Жоре ври от зарган морето,но нали трябва да ни е гадно:червей няма!!!
Вие във Варна нещо ни отрязахте!Магазинерите казват,че поръчват по 100-150 дози а пристигали едва 20 за магазин!!Нали се сещаш,че магазинера си оставя 10 за него а другите 10 отиват при познати,приятели,и такива като мен :lol:  :lol: Иначе риба има,и чернокоп и леферче зе да се показва,май ще излизам в отпуска вече!! :lol:  :lol: Айде наслука!!

abaro

Айде, и ако ти остане нещо за продаване обади се непременно.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Joro Vn

Ветеран, ако трябва, да правя хуманитарна доставка на червеи :D ? И тук като че ли се чувства лек дефицит, но и магазините станаха много, затова все накъде в местните намирам.
Аз вече съм 2-ра седмица в отпуск, но миналата не можах да ходя по морето. Бях по гръцко, но не остана време да пробвам как върви заргана на Егейско море, пък и случихме едно време... Драго май беше пробвал. И жената не ми остави никакъв шанс за малко място в багажа /за спининг/- направо бях изумен от количеството му. Даже се позарадвах по едно време- помислих, че ще остава там за месец- два.
Днес вече трети пореден ден съм на буната, ако не броим неделя късен следобед- загрявката. Само че зарган почти няма- явно не ни оставяте. Днес три броя, вчера четири, все в тоя порядък. За чернокоп и лефер не пробвам, но днес закачих едно чернокопче около 3-4 см :) .  Но пък от елария ми се отщя- днес пак около 60 броя- от 7.30 до 16.30 часа. Но дребни, само няколко броя над 300 грама. И после чистенето- днес отне 2 часа, без пръсти останах :twisted: . Утре и в петък смятам да пропусна- нямам повече нерви за чистенето. Пък и трябва май да направя профилактика на макарата- сигурно тази седмица навъртя над 100 км :wink: . Защото ловя само на един прът и на бомбарда. На дъно изобщо не бута. Вчера беше панаир по буната. Без малко щах да слагам оптиката на телескопа, за да целя точно определената точка в морето, където да приводня бомбардата. А двама пенсионери от "вечното присъствие" идват отспали и започват методично да нареждат въдици "на дъно" в този дефицит на места, че и на вода :twisted: . Вторият вече ни присече трасето на мен и на още двама колеги и не отстъпва, че се наложи да му обяснявам с по- особен тон колко е температурата на водата в морето, нищо че навън беше адска жега. И като споменах за жега, да се похваля- поднових си тена! Нищо че се получи малко тип "текезесярски- от пъпа нагоре :) .
Това са новините от мен. Спирам с поста дотук, че ще излезе извън габарита на "Лафче" :wink:
ЦитатАйде наслука!!
И на теб, и на всички съфорумници  :!:

Mitack63

Не се впрягайте, Зарган има навсякъде където има "мръвка" за хапване. Днес се връщам от Несебър, на бомбарда при слънчево утро или привечер, на блатен червей излизат около 400 гр. екземпляри, ако имаш пък лодка, няма да ти казвам какво е, доста по-големи са!Само да не се появи делфин, прибирай и бягай. Иначе е голямо удоволствие, дърпа яко!

митко

Преди 6 години когато е писано, може и да е нямало зарган. :-D
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Similar topics (5)

29359

Публикации: 2
Прегледи: 5199

56370

Публикации: 8
Прегледи: 3870

18237

Публикации: 25
Прегледи: 11148

49464

Публикации: 38
Прегледи: 13376

10985

Публикации: 7
Прегледи: 4110