• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 10:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

ГРУПА ЗА ОБЩЕСТВЕН НАТИСК /мотористи и не само/

Започната от Stupid_boy, 24.03.2009 14:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Stupid_boy

Цитат   Уважаеми Дами и Господа,


   В последните години голяма част от софийския Западен Парк е подложена на унищожение и вандализъм. Жителите на софийския ,,квартал" Факултето тихомълком изсичат дърветата в парка за огрев, като по този начин освен всичко друго освобождават нови площи за разрастване на отвратителното си гето. Парка се превръща в бунище, украсено с дънерите на десетки изсечени дървета и новопостроени бараки от строителни отпадъци и найлон.

   Верни на принципа ни вместо просто да посочваме проблема, да се опитаме да станем част от решението, хората привързани към моторите ще съчетаем датата на откриването на мотосезона – 28 март 2009, с акция по засаждане на дръвчета в парка и почистване. Надяваме се след нашата проява съответните институции и най-вече фирма Зелени Системи да обърнат внимание на охраната и поддръжката на горите в парка. Надяваме се и ще се борим също така незаконните постройки да бъдат отстранени, като по този начин ще отпадне нуждата да бъдат отоплявани хората в тях с отсечени дървета от нашия Парк.

   Каним всички съпричастни към опустошаването на това прекрасно кътче в сърцето на София да ни подкрепят с присъствие.

   Ще бъдем в Парка в 13.30, след приключване на Мотошествието по случай откриването на сезона, което започва от площад Александър Невски в 11,15.

   Сборния ни пункт е входа на парка в западния край на булевард Александър Стамболийски, при колелото на трамвай номер 10.


   Проявата се организира с подкрепата на кмета на район Красна Поляна г-н Иван Чакъров.

това е първото събитие от серия такива, които сме планували за тази година из цялата страна. дано успееме да реализираме повечето от заплануваните. та, който има желание, може да се включи, независимо дали е/не е моторист. господин кмета е поел ангажимента общината да се занимае с извозването на събраните боклуци, като чувалчетата са си от нас. ще се опитаме да подсигуриме кирки и лопати, но за фиданките положението е доста под въпрос. имахме идея да подсигуриме и тях за свободна продажба на място, но се оказа че фирмата нямала преносим касов апарат, което се оказа голяма пречка. ако някой има желание, по наша информация подходящи за този район са дъбове, елички, смърчове и брезички:
Дъбове:
Quercus Robur
Quercus Borealis Maxima

Брезите е добре да са обикновени

Ели:
Abies Alba
Abies Concolor
Abies Pincapo

Смърчовете е добре да са обикновени също. Picea Abies.

предполагам че това ще бъде по-полезен и приятен завършек на съботния пазарен ден от прословутата кръчма ( нищо лично ), така че, заповядайте! дори да не се включите активно, подкрепата Ви също ще бъде от полза. пък и времето се очертава да е благоприятно за подобно мероприятие.

-------
ако решите че темата не е за тук, няма да се разсърдя.

Similar topics (5)

25651

Публикации: 5
Прегледи: 2971

2986

Започната от drin4o


Публикации: 9
Прегледи: 4955

56359

Публикации: 1
Прегледи: 2300

32043

Публикации: 8
Прегледи: 22565