• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 13:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

За Боби

Започната от веско, 15.07.2004 13:06

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Boby_

Цитат на: "веско"Дотук добре-дъното в общи линии си го представям.Добре ли ще е да напълня аквариума 3-4 дни предварително,в смисъл водата да отлежи.
Ако ще слагаш нов пясък, е просто задължително. Колкото и да го промиваш, няма начин да махнеш всичката мътилка. Затова като пълниш аквариума, неминуемо ще се вдигне облак. В зависимост от пясъка ще се утаи за различно време, но 2-3 дни е най-лошия случай. Да не казвам голяма дума, но по принцип не е лоша идея да направиш тия 3-4 дни цели две седмици, като първите 2 дни филтрите са спрени,  а след това ги пуснеш. През това време трябва да се слага малко количество храна. Така ще си заформиш азотния цикъл без да рискуваш здравето и живота на рибите си. Аз лично никога не съм го правил (поради липса на толкова търпение), но силно ти го препоръчвам.  :lol:

веско

Не мога да се оплача от липса на търпение , така че ще го направя.Така ще имам повече време да се запозная с това което трябва да се направи за доброто на рибите.Надявам се че със твоя помощ ще направя всичко както трябва.

веско

Днес ще ми сложат ICQ .Но преди това искам да споделя това което видях вчера.Ходих на гости в един познат и това което видях направо ме втрещи.Пича има 250 литров аквариум с 10 сребърни акули.Водата беше жив жабуняк,не е сменяна 4-5месеца,храни ги със кучешка храна и каза че няма проблеми.Кажете как да не се ядосва човек.

Boby_

И аз много се дразня от такива неща и то не толкова от самото невежество (макар че и то е неприятно явление), колкото от нежеланието да се научи нещо и нещата да се променят.

веско

На мен желание определено не ми липсва.Дразни ме следното.АЗ гледам рибки от 1 година.Отначало си купих хелери,трихогастери,скаларии,тернеции и сомчета.След това си взех и 2 папагала.Всичко това го взех без да прочета нищо,признавам си.За 1 година ми умряха хелерите,при положение че имам претенции че подържам чисто и храня с маркови храни.А нашия човек си оставил рибите на произвола на съдбата и няма проблеми.

Boby_

Случват се такива неща - рибите са живи същества и като такива, понякога проявяват учудваща устойчивост, а друг път ни изненадват с крехкостта си. Но важното е дори когато не се получава (има такива моменти, колкото и опит и познания да имаш) да знаеш, че си направил всичко, което е зависело от теб.

веско

Може би се дължи на това че рибите са от един вид.А какво ще кажеш за "бозата" в моя аквариум.

Boby_

Цитат на: "веско"Може би се дължи на това че рибите са от един вид.А какво ще кажеш за "бозата" в моя аквариум.
:lol: О, не, със сигурност не се дължи на това, че рибите са от един и същ вид. Може би на някои особености на вида, но не и на факта, че няма разнообразие.
А за твоя подбор в момента (онзи с живородките и "папагалите) ще кажа само, че е време да си вземеш риби. Ама този път истински риби.  :P

веско

Разбира се че ще си взема "истински" риби.Но ще си гледам и тези ,защото така-или иначе съм ги взел.Просто съм длъжен,пък и дъщеря ми ги харесва.Тя е само на 2,5 години но проявява много голям интерес.

Similar topics (1)