• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Домашна хлебопекарна

Започната от Асен Евгениев, 04.09.2011 17:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Реших да си взема хлебопекарна, за да не ям тия хлебни недоразумения по
магазините. Спрял съм се на Moulinex OW-5023.
http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023
Някой има ли такава, да сподели впечатления?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

The Proo

Ние във вкъщи имаме такава супер хляб прави само дето не всички рецепти за хляб дето ти дават с хлебопекарната са верни веднъж всичко точно направихме и хляба излезе извън тавата :-) :-) :-)

borracho

ние имаме такава, доволен съм, но мисля че няма смисъл от такава скъпа, има за по 100-тина лв. тези багети примерно дето тая може да ги прави, само веднъж сме ги пробвали и се отказахме повече, защото трудно и бавно се правят, играчка си е. по принцип правиме 1 вид хляб, така че няма смисъл от всичките тия глезотиикато екстри.
бъди сеяч, а не разбирач!

The Proo

Е да ама по добре човека да си вземе качесвена хлебопекарна все някога ще поиска да се поглези  :-D :-D :-D :-D

paolo6481

Точно така.Тя машинарията прави освен хляба и кексове,курабийки в различни форми и цветове,пасти,....Имах и аз преди 5-6г.Бая време я ползвах ама се износи един семеринг и така и не намерих да го сменя.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

tonino

04.09.2011 19:42 #5 Last Edit: 19.02.2018 21:51 by tonino
...

iek

Аз като голям карък на китайското, закупих хлебопекарна на въпросната фирма за подарък на баща ми, естествено, на второто печене сдаде багажа, за съжаление Мулинекс не са вече онази фирма, този боклук се прави познайте от първия път къде........ -

в Китаааааай. Между другото имаме мулинекс миксер от 1972-ра година, който работи перфектно и до днес.

Иначе на 50 метра от нас има фурна, която вади страхотен хляб, козунаци, баници и питки и не бих ги заменил за никаква "хлебопекарна"; за "заводския хляб" какво да кажа- гледам си стои в кофите за боклук, т.е. и клошарите не го ядат.

NO CARRIER

Акапулко, питах в цветарския форум когато исках да си взема. Общо взето всички са един дол дренки. Ако искаш, вземи си от най-евтините, за да видиш какво излиза от нея, пък като се счупи си вземи скъпа. :D Аз купих една от Кауфланд за 70 кинта. Меси екстра. Прави кекс супер. Пускал съм снимки някъде из оная тема. Просто трябва да пробваш различни рецепти, за да видиш на твоята какво ще и пасне.

http://magratea.hit.bg/bread/Recepti_bread.htm

Един съвет. Когато правиш хляб, гледай маята да е прясна. Инак не бухва и остава клисав.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Добра, лоша, жената я хареса и я взехме. Пък и нали ще бъде главния оператор, има право на избор. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

За Мулинекс не зная, нашата е чисто китайче - Мидея, подарък от баща ми. Двамата с брат ми имаме еднакви (подаръци). От Януари месец ги ползваме почти всеки ден щото са малки по 500 гр. хляб се прави. Но хляба няма равен, няма нищо общо с този набухания по магазините. А тъкмо го вадя - виж сам:


Това е пълнозърнест хляб от пълнозърнесто брашно, една филийка и си готов, не се налага да ядеш 5-6 като този в магазините. Ти си решаваш!

Ilianidis

И аз не съм много доволен от хлебопеканите,още по-недоволен от днешния хляб,но пекарната явно е по-малкото зло.Решихме преди време и ние да взимаме,гледаме всичките произведени в Китай.Е щом са всичките няма смисъл от много скъпа с екстри,/бяхме се навили за багети и т.н.Купихме си НЕО за 79лв май беше./Засега да чукна на незалепващо покритие нямаме проблеми,всеки ден печем хляб,засища с по-малко количество,но някак не ми е вкусен като някогашния заводски ненарязан хляб тип "Стара Загора".Сегашните под странен хляб разбирайте не кой знае колко далеч от стандарта-добавят набухвател демек ензими, за да бухне повече и фуражно брашно тип 500,няма хляб с тип 700.От него правят само козунаци и кифлички да знаете,знам го от първа ръка.В домашни условия калкулацията на хляба излиза около 70ст.

Dimitris

Здравейте ! Имаме то4но този модел пекарна и мога да кажа 4е вси4ко става невероятно . Полу4ихме я като подарък преди няколко  месеца и аз съм много доволен . Работи си без проблем  . Смятам 4е сте направили добър избор    *THUMBS UP*

Асен Евгениев

Като за първи опит стана супер на вкус. Взех 50 кг. брашно от мелницата да изпробвам всички
програми и доволно количество рецепти /по няколко пъти, че да ги налучкам/. :-D

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi56.tinypic.com%2Fmagm80.jpg&hash=cff623d8fc9b6a8287abb69e66bc40e9bf4054a3

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi53.tinypic.com%2F2r23znb.jpg&hash=a3b385f6d9d174e085076fec54a824afc2351c67
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

mejdupraznika


denbosch

Честита придобивка!Машината е супер! *THUMBS UP*

Моято машина е същата марка,малко по-стар модел.Ако се наложи да си купувам сигурно пак ще заложа на Moulinex,но...

Понеже не съм сигурен дали съм споменавал за премеждията ми тук,ще напиша с риск да се повторя,за да не хабиш нерви като мен.Един от проблемите при тези хлебопекарни е,че се получава клеясване на уплътненията на бъркалките,съответно последните доста често блокират и от там изгарят моторчетата.Признават го за гаранционен дефект,но си е досадно и понякога чакаш части две-три седмици.Затова свикнете преди и след всяка употреба да развъртате бъркалките на ръка за пет-десет секунди,става ти като навик.

И още нещо,не ти го пожелавам,но имаш ли си работа със сервиза оглеждай всичко.Тази ми е втората машина-първата ми я признаха за замяна след година работа и двадесет дни в сервиз,но проблема беше,че ми върнаха друга машина.Как така ли?!?Ами просто,когато отидох да си я взема от сервиза и да я нося за смяна в магазина видях,че има залепена голяма рекламна лепенка отпред.Съответно казах,че това не е моята машина,а момичето ми каза,че сигурно техника е залепил лепенката от скука може би?!?Решихме да видим серийния номер-беше същия,но си личеше,че лепенката с данните е отлепена и залепена наново.Не бях правил снимки и не можех нищо да докажа,а и все пак щяха да ми дадат нова машина,затова и не рових повече,но е факт,че можеха да ме прекарат здраво и дори да не ми признаят гаранционен дефект.

Иначе ние сме фенове на сухата мая,че се дозира по-точно и има голям срок на годност.При другата мая доста често попадахме на вкиснала и развалена при редовен срок на годност и накрая се отказахме.

Similar topics (1)

5882

Публикации: 46
Прегледи: 12387