• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Колко литра аквариум трябва за златните рибки?

Започната от Spider, 26.02.2005 17:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Spider

Здравейте,искам да ви попитам колко литров аквариум ми трябва за да им е добре на златните рибки в него?Благодаря ви предварително.

Mario

За кoлко златни рибки става въпрос  :) ?

pepi

Цитат на: "Mario"За кoлко златни рибки става въпрос  :)

АМи да речем за 4-5 бройки и могат ли да си живеят мирно и кротко  с анциструси  :wink:
"възможностите съществуват, за да се възползваш от тях"

EviL

попринцип това са едни от наи непретенциозните риби ! Само трябва да знаеш че почти никакви водорасли не можеш да слагаш в аквариума!
а за големината на аквариума мисля че трябва да спазваш клишето 3л за риба, но имай напредвид че достигат понякога до големи размери!
попринцип имам на село имам шадраван с около 1 тон вода в които бях пуснал 20бр но вече незнам колко са , въдят се като цигани :D
Дана съм ти бил полезен

NikolaV

@Evil: Пич, аде стига с тия водорасли! И в случая 3 литра за риба е меко казано смешно.
За златните. Ако още не си ги купил, недей! Трябва им голям аквариум. Поне 200-300 л. Ако се гледат правилно може да достигнат доста голями размери. Виждал съм у нас телескоп поне около 30 см. Златните са може би най-неправилно гледаните рибки у нас. Масово се купуват 5-6 рибета и се пльоскат в 30 л. Често и с абсолютно неподходящи риби. Това не е аквариум, а концлагер. Мъчение за рибите.
Не се препоръчва комбинирането им с други риби основно заради различните изисквания към температурата. С анциструс специално проблеми няма да има. Както и с повечето сомчета.
Растенията, особено по-крехките може да пострадат ако не храниш рибите редовно и особено като поотрастнат.

EviL

sorry просто съм свикнал да ги наричам така :? Ще го имам на предвид

ВЕЛИНСКИ

Цитат на: "EviL"а за големината на аквариума мисля че трябва да спазваш клишето 3л за риба, но имай напредвид че достигат понякога до големи размери!

Братчед, вземи почети малко и се поинтересувай и стига писа глупости :evil: Не само понякога достигат големи размери, а винаги, но само ако им се осигурят оптимални условия.

Spider - нормата е 30 литра на риба за да порасне максимално голяма, красива и спокойна. Първата година - година и половина можеш да държиш повече риби по-нагъсто, но след като дръпнат на ръст трябва задължително да ги разредиш.

Иначе аз лично не препоръчвам златни да се гледат с други видове риби, особено със сомове. Не са малко случаите, когато сомовете засмукват воалите на златните и ги обезобразяват, защото нощем златните лежат на дъното. Златни живеят добре единствено със златни.