• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 07:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Дискусия за родословие

Започната от Divane, 13.07.2009 18:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

Цитат на: etg - 15.07.2009 11:09

ПП. Колкото до хора, които не си ваксинират животното и то умира на 6мес. и го афишират след това, като нещо забележително , по-добре да мълчим, че вземем да кажем нещо не по правилата.

Я се прехвърли на ЛС и ми кажи това не по правилата. Къде съм написала, че е нещо забележително... Не ми слагайте думи, които не съм изрекла.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

etg

Цитат на: Лора - 13.07.2009 23:35
Отговора е прост... с две думи българско съзнание. Затова не се връзвай. Остави хората да си почупят малко главите.
Имала съм две кучета. Едното умря на 6 месеца, не му слагах ваксини и се разболя, а второто преди 2 месеца- никой не видял 4-те му кърлежа, а и не беше при мен да ги извадя. Беше на 12г. Но, ако пак си взема куче, пак ще бъде без родословие. За мен животинките нямат значение, обичам ги всички и смятам, че и ГРЕШКИТЕ имат право на малко обич.................................


Това , което съм маркирал с червено при моето куче няма как да се случи. Безумие при първото , безумие и при второто( има достатъчно ефикасни препарати за външни паразити, ако не знаеш).

А забележителното е , че въобще го споменаваш , като нещо нормално.

Divane

Лора, опитвам се да се въздържа от вчера,ама... това,което написа в темата..аз лично НИКОГА не бих ти поверила животинче,без значение какво!!!!

Да отглеждаш животно е ОТГОВОРНОСТ!
Животните не се взимат само защото стават за "мачкане"! Това трябва да е добре обмислена постъпка,погледната от всички възможни ъгли и след като се прецени,че можеш да отделиш достатъчно ВРЕМЕ,ВНИМАНИЕ и СРЕДСТВА,тогава предприемаш действието закупуване!!!
Даваш ли си сметка,че едно куче изисква поне 200лв месечно за храна, НЕ СЕ ПРОПУСКАТ никакви ваксинации,напротив - спазват се стриктно! Отделно имаш обезпаразитяване външно и вътрешно през 2 месеца,което струва около 40-50 лв (зависи от кучето) Нужно е страшно много време за ВЪЗПИТАНИЕ на кучето,лишаваш се от неща,като почивка на море в готин хотел(щото в БГ почти никъде не позволяват кучета),а пък ако е по-едра порода - и на плажа ще ти се види нанагорно като почнат да пищят истерясали лелки.
И още..и още...
Не е само до усмивката на детето ти,нито че пухкавкото животинче е много сладко, ама " не е това,което очаквах"...


IceMan

бездомни песове колкото иска човек. И аз съм за масовото им изтребление. Нападало ме е бездомно куче и не е виновно то че е бездомно а глупакът който го е пуснал. Бях на 11 и 7 песа щяха жив да ме изядът ако небеше 1 старец да ги изгони. Днес не ви пука и сте против тая мярка, но ако утре те нападнат теб, да точно теб, ти който седиш сега най-удобно на стола, какво би казал??? Но пак много се отклонихме и аз съм за КРАЙ на ТЕМАТА

Лора

Малеее, започнахте да ме линчувате, сякаш съм дръзнала да хвърля камък по някой...
Първо, не ме познавате, за да търсите отговорност в думите ми. Изобщо незнаете, какво точно се е случило, а ме нападате.
Не мисля и да обяснявам.

Деси, мислиш ли, че незнам колко са разходите за едно куче. Мислиш ли, че  незнам всички тези неща, които изтъкна. Всъщност не се нуждая от съвети, как да си гледам животинчето. Не съм безотговорна, каквато ме изкарваш. Всички си вземат кучета или котета или каквито и да е други животинки, главно заради децата. Други пък защото се чувстват самотни...
Не смятам повече да отговарям на нападките ви. Темата е изчерпана за мен, защото в момента наистина започна да се превръща в тема за разчистване на сметки и избиване на комплекси.

Айде живи и здрави.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

BOJO

15.07.2009 11:52 #110 Last Edit: 15.07.2009 11:58 by BOJO
Цитат на: IceMan - 15.07.2009 11:39
бездомни песове колкото иска човек. И аз съм за масовото им изтребление. Нападало ме е бездомно куче и не е виновно то че е бездомно а глупакът който го е пуснал. Бях на 11 и 7 песа щяха жив да ме изядът ако небеше 1 старец да ги изгони. Днес не ви пука и сте против тая мярка, но ако утре те нападнат теб, да точно теб, ти който седиш сега най-удобно на стола, какво би казал??? Но пак много се отклонихме и аз съм за КРАЙ на ТЕМАТА

Колега, аз съм ловец и също осъзнавам вредата от безстопансвените и подивели кучета, както за хората, така и за природата. Това че те е нападало бездомно куче, не е никаъв довод. Като ходя да правя крос сутрин тичам с сгъваема палка в джоба за защита от именно бездомни кучета. Помогнах в Студентски град преди години на момиче, след като глутница я нападна. И аз съм против тях, но "масово изтребление"  е прекалено. Има си начини за решаване на проблема. Това че има бездомни кучета е проблем на самото ни общество, не на тази дискусия.  Фактите са свързани, вземаш куче , не си обмислил добре постъпката си "нещо което става за мачкане" и след известно време го изхвърляш, защото не е това което си очаквал.
Цитат на: valnata - 14.07.2009 22:56
Ако те одобрят мога да ти продам моя кокер с родословие :-) Но лошото е че ще имаш печати,  документация и едно много ТЪПО и неподлежащо на възпитание животно.Ако знаете как ме е яд, че дадох луди пари за нищо и накрая за 150 лева си взех чудесно куче незнам дали има по-послушна и умна животинка.А родословния ако нямах двор и село сега щеше да е подарен на някой :-)
Както и колегата Вълната спомена "да сам го изхвърлил ако не сам дал толкова пари" . Ето още един довод защо трябва да се заплати за домашния любимец.

IceMan

 *privet* BOJO евала че си и помогнал на момичето!!! Незнам на колко си години но я след няколко години имаш щерка живот и здраве и се случи същото недай боже няма кой да и помогне кво правиш тогава излизаш на улицата и почваш да ги требиш нали но вече ще е малко късничко!!! Аз бях до тук!

Divane

Лора, аз нямам сметки за разчистване,нито комплекси.Просто до сега не си показала ,че си отговорен човек и затова не се сърди когато хората ти обясняват.
Здраво мислещият човек преценява всяко едно свое действие,бъдещите последствия,прави няколко хода напред в главата си и чак тогава действа.
По улиците е пълно с бездомни кучета(и котки) именно заради такива емоционално прибързани действия.

За да сме в крак и с тематиката на форума - с рибките е същото. Преди да си направиме аквариумче трябва да обмислим - имаме ли време да се занимаваме,какво знаем за отглеждането на рибките,можем ли да отделим средства за поддръжката..
Много често чувам репликата " А бе тва са просто рибки...умряха-голяма работа!" Лично аз не съм от хората,които възприемат нещата по този начин. Научена съм,че трябва да поема отговорност. Такова е отношението ми и към хората около мен,и към животните около мен.

BOJO

Цитат на: IceMan - 15.07.2009 12:00
*privet* BOJO евала че си и помогнал на момичето!!! Незнам на колко си години но я след няколко години имаш щерка живот и здраве и се случи същото недай боже няма кой да и помогне кво правиш тогава излизаш на улицата и почваш да ги требиш нали но вече ще е малко късничко!!! Аз бях до тук!

Не се разбрахме IceMan: аз съм за решаване на проблема. Категорично съм ЗА. Не съм за "масово изребление". Има си начини, понеже проблема е не е само в БГ.

Divane

Темата не беше за бездомните кучета принципно...

Предполагам доста хора са мятали по едно око на Енимъл Планет( мамка им ,махнаха го от кабеларката!),та там даваха доста предавания от типа "Зоополицията на Лос Анджелис...еди къде си..." Това,което мен ме впечатли особено е,че щом се появи бездомно куче,веднага се подава сигнал на въпросната полиция,те го прибират, обезпаразитяват,лекуват(ако се налага) , КАСТРИРАТ и го предлагат за осиновяване. Преди осиновяването обаче кучето минава психотест( горкият Елбланко :-D) и ако се прецени,че е агресивно - кучето се приспива. Чудесен пример за решаване на проблема!!!

Незнам колко хора от вас знаят,че има хора,българи,които са се заели със задачката да прибират бездомните кучета,да извършват всичките гореописани действия ЗА СВОЯ СМЕТКА и след това предлагат за осиновяване кучетата в чужбина. И най-интересното е,че стопани се намират!В момента стотици български пумияри се кефят в частни дворчета из Германия(например).

Та ,да се върнем на Енимъл Планет - Това,което бих искала ужасно много да се случи в БГ е именно да се направи такава зоополиция!!! Ритал си кучето ---ооо,съд,отнемане на животното и парична глоба,ама яка! Не си му осигурил къщичка,храна и вода - ооо,ела пиле!Не то водиш на ветеринар - ще видиш куче през крив макарон! Такива мерки трябва да има, СТРОГИ, щото човека най-го боли като му бръкне някой в джоба!Тогава доста народ ще се замисли и проблемите ще намалеят бая.

IceMan

15.07.2009 12:25 #115 Last Edit: 15.07.2009 12:35 by IceMan
В нашата хубава малка родна мила и още много други подобни страна( по принцип съм националист ) какво друго средство може да има? Приюти, където да стоят кутретата заедно с големите като вълци  песове и да чакат някои слънчев ден да ида аз или ти да си вземе едно от тях. И с парите които са биле за приюта да се налапа някои дебел тлъст и гаден депутат няма как да стане, или да ги хващаме и да ги кастрираме, и да ги пускаме на улицата още по-узлобени и хапят всичко живо: мене, тебе, диване, бирата и лора да кажем! Едва ли??? Така че ако ще си хвърляш псето на улицата да има газова камера, като не ти изнася да е у вас да не е и на улицата дай 20 лева и бъди сигурен че това куче след 2 години ако е живо и порастнало няма да те ухапе. А докато стане това по патрон на куче и палка на идиота който го е пуснал!!!
: 15.07.2009г 12:12ч
Цитат на: Divane - 15.07.2009 12:20
Темата не беше за бездомните кучета принципно...

Предполагам доста хора са мятали по едно око на Енимъл Планет( мамка им ,махнаха го от кабеларката!),та там даваха доста предавания от типа "Зоополицията на Лос Анджелис...еди къде си..." Това,което мен ме впечатли особено е,че щом се появи бездомно куче,веднага се подава сигнал на въпросната полиция,те го прибират, обезпаразитяват,лекуват(ако се налага) , КАСТРИРАТ и го предлагат за осиновяване. Преди осиновяването обаче кучето минава психотест( горкият Елбланко :-D) и ако се прецени,че е агресивно - кучето се приспива. Чудесен пример за решаване на проблема!!!

Незнам колко хора от вас знаят,че има хора,българи,които са се заели със задачката да прибират бездомните кучета,да извършват всичките гореописани действия ЗА СВОЯ СМЕТКА и след това предлагат за осиновяване кучетата в чужбина. И най-интересното е,че стопани се намират!В момента стотици български пумияри се кефят в частни дворчета из Германия(например).

Та ,да се върнем на Енимъл Планет - Това,което бих искала ужасно много да се случи в БГ е именно да се направи такава зоополиция!!! Ритал си кучето ---ооо,съд,отнемане на животното и парична глоба,ама яка! Не си му осигурил къщичка,храна и вода - ооо,ела пиле!Не то водиш на ветеринар - ще видиш куче през крив макарон! Такива мерки трябва да има, СТРОГИ, щото човека най-го боли като му бръкне някой в джоба!Тогава доста народ ще се замисли и проблемите ще намалеят бая.



тука съм на 100% с теб

NO CARRIER

Начесахте ли си пръстите? Как е тендовагинитът? Хайде стига, а?  *lock
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Divane

както прецени Админа :-)

discus

Админа трябваше да ви резне краставиците отдавна :-P. Аз мисля да го направя вместо него, ще си нося последствията после. *DRINK*. Сега ще взема да пусна една тема за футбола  *ROFL*