• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 18:22

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Дискусия за родословие

Започната от Divane, 13.07.2009 18:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Divane

13.07.2009 18:46 Last Edit: 13.07.2009 22:46 by Divane
В такъв случай си извън Правилата на Пазара,щото ми се чини,че не се толерира пазарлъка на безпородни животни.
Мен ако ме питаш - трябва със Закон да забранят тази търговия!!! Безпородни животни се ПОДАРЯВАТ с надеждата,че някой наистина съвестен човек ще ги отгледа добре и няма да ги метне на улицата като му омръзнат грижите.


skekivd

Цитат на: Divane - 13.07.2009 18:46
В такъв случай си извън Правилата на Пазара,щото ми се чини,че не се толерира пазарлъка на безпородни животни.
Мен ако ме пъташ - трябва със Закон да забранят тази търговия!!! Безпородни животни се ПОДАРЯВАТ с надеждата,че някой наистина съвестен човек ще ги отгледа добре и няма да ги метне на улицата като му омръзнат грижите.


Деси здравей.Не искам да ме разбираш погрешно,но смятам,че така ще трябва да се затрие целия раздел/неакваристични/.Като се загледа човек всичко се продава"под масата"и извън законовите рамки.Най вероятно 90% от аквариумите за със непородисти животинки/мелези/,но не се подаряват,а напротив обгрижваме ги максимално/всеки според възможностите си/.С най приятелски чувства Тихо *THUMBS UP*

valnata

13.07.2009 21:20 #2 Last Edit: 13.07.2009 21:21 by valnata
 *dontknow* Човека е писал че търси пинчер без родословие или мелез междо пинчер и друга порода.Имам пинчер който купих за 150 лева, без родословие и си го гледаме и обичаме без значение коя е бабата и дядото.И да ти кажа Divane, че всички само говорят ,че не трябва да се купуват такива кучета но ако ги питаш тяхните каква порода са се озъртат като пръднал в рейс инъче са големи специалисти :-) То даже повечето  не са гледали куче.На кой са тези правила и ако мож е да каже колко чистокръвни пинчера има в България.Има подобие на породата продават мелези и това е в нашта мила родина *DRINK*То и за рибите сме извън правилата ама съдба *CRAZY* *DRINK*

Divane

13.07.2009 22:14 #3 Last Edit: 13.07.2009 22:16 by Divane
Ами аз имам родословно куче и не се оглеждам като "пръднала в рейс",имала съм и непородисти кучета,но ако трябва да избирам отново - предпочитам да събера пари и да си взема отново куче с родословие.
Постовете ви с нищо не помагат,освен че търсят започване на дълга дискусия,изпълнена с обидни думи...Препоръчвам да се ориентирате към другите теми,а авторът на тази е достатъчно интелигентен за да разреши "проблема" по друг начин(както и направи).

И ако обичате -прочетете внимателно точките тук:
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,16327.0.html

skekivd

Цитат на: Divane - 13.07.2009 22:14
Ами аз имам родословно куче и не се оглеждам като "пръднала в рейс",имала съм и непородисти кучета,но ако трябва да избирам отново - предпочитам да събера пари и да си взема отново куче с родословие.
Постовете ви с нищо не помагат,освен че търсят започване на дълга дискусия,изпълнена с обидни думи...Препоръчвам да се ориентирате към другите теми,а авторът на тази е достатъчно интелигентен за да разреши "проблема" по друг начин(както и направи).
На последно място е била идеята ми да те засягам,нищо лично,изказах неангажиращо мнение.Извинявам се,ако съм те засегнал.Нека се пази добрия тон. *THUMBS UP*

valnata

13.07.2009 22:27 #5 Last Edit: 13.07.2009 22:40 by valnata
Ами никой не обиждам и не искам да обидя :-) Смея да твърдя че имам много добри познания за кучетата.Няма да споря и прикючвам с писането по темата след поредното несъгласие на модераторите *DRINK* То и да иска човек да сподели нещо все не помага ако мнението му се различава от вашето.И аз имам куче с родословие.Коя дума е обидна и кого обижда?Това е самата истина. :-)


Не разбрах твоето мнение с какво помага?

Divane

valnata, ако ти е скучно и просто искаш да поспориш - потърси си друго място,ако обичаш.Темата е изчерпана!
Има правила в този форум и аз държа да се спазват,елементарно е!

valnata

Добре ще потърся. Не спорех а исках само ясен отговор. Обещавам да слушам и да взимам участие по теми в които мога да бъда полезен ;-)

emilradev

Еми има ама ..... ми наакахте темата ...   *STOP* ! Който иска родословно да си взема , който няма възможност - ей така като мен , пак ще си го радва животинчето . Аз имам немски твърдокосмест птичар , както го знаят кинолозите Дратхаар . Няма родословие кучицата , но преди месец сложи в джоба си една друга представителка на породата със родословия и документи сигурно повече от моите . Деси - един лист хартия не прави кучето,както и една купена диплома не прави от нехранимайкото доктор....... На дратхаарката ми можех да и изкарам родословие срещу скромните 150 лева .... ама за какво ми е ? Да можеше кучето да чете .... виж можеше и да му го купя  :-D
: 13.07.2009г 22:10ч
*spam Моля ,някой от така любезните модератори да премести темата в "Лафче"  ,че като гледам доста интересна стана  :-D

valnata

И аз не си заменям пинчера за най-родословния от тази порода.И не е задължително всяко куче без родословие да боледува и да се дават луди пари за лечение :-) Но спирам да споря защото няма смисъл... :-)

Divane

13.07.2009 23:18 #10 Last Edit: 13.07.2009 23:20 by Divane
Емо, всеки хвали собственото си куче.Винаги то е най-най-..както с децата. До сега не съм чула някой да кзва " кучето ми е тъпо,грозно и го мразя.."
Темата за прословутите "хартийки" е дълга,но както ти казах лично - не бих се наела да си чупя пръстите от писане,особено когато знам,че се налива от пусто в празно.
За тези неща човек се убеждава лично - когато има дългогодишен опит,когато се е занимавал с проучване,отглеждане,развъждане и т.н.
Разбира се,че за Бай Драган изобщо не е важно кучето му от развъдник ли е или от малките дето сабахлем ги окучи кучката..Но когато малкото умре на втория месец,или потрошиш ужасно много пари за да го излекуваш от какво ли не,когато се светнеш,че кучето ти е глухо,или има дисплазия,когато умира в мъки пред очите ти..може и да се замислиш за "хартийката".

Когато тръгнах да си взимам куче и аз се метнах на първата обява - Супер!Кане корсо само за 500лв!!!Исках го веднага! Добре,че поразрових повечко..замислих се повечко и изчаках повечко..накрая си взех куче за много пари от чужбина и то не защото съм много богата ( ех,дай Боже!),не за да се фукам (аз дори и по изложби не го водя),а за да имам сигурност,че е това,което НАИСТИНА ИСКАМ и имам някаква гаранция за здравето му. По стечение на обстоятелствата се оказа,че семейство от моя квартал са си взели точно от онази обява кученце( за 500лв) Израстна пред очите ми - прилича на нещо средно между дог и мастиф,правиха му операция на очите,биха му инжекции за какво ли не, характерът му изведнъж се промени и стана агресивно..изобщо - нищо общо с кане корсо.Това не значи,че хората не си го обичат и не си го гледат,ама ..като погледнат моя Кхан и винаги въздъхват тежко...
Сега са решили твърдо,че ще си вземат второ с родословие..

Лора

Цитат на: Деян - 13.07.2009 23:10
След точно десет минути чистя, ако искате да дискутирате - има лафче!

Няма да помогне, повярвай ми.
Тази тема не веднъж сме я дискутирали, ако си спомняш настана луд спор...
Всеки има право да отглежда каквото си поиска. Лично аз, много обичам кучетата, независмо дали са породисти или мелези.  Виж котките... обичам да ги следам само в двора.
Емо успех в намирането, ако намериш нещо евтинко, прати ми координати.  *DRINK*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Divane

Не разбирам едно - защо ВИНАГИ щом  се спомене думата РОДОСЛОВИЕ и веднага се обръща на обичане-необичане.Страшна логика  :buff:

"Като си пееш Пенке ли,кой ли ми тъ слуша"..

emilradev

Оффф Пене ... аз и та слушъм и тъ убичам .... :) Казвал съм го и преди знаеш хем ама ..... Сега пък Лорчето ... гадже търсеше вчера - днеска куче ... и да намерил съм но ще ги видя първо и ще ти кажа , ще ходя да огледам и родителите на кученцата и така ако ще взимам , ще ти кажа :)

Лора

Отговора е прост... с две думи българско съзнание. Затова не се връзвай. Остави хората да си почупят малко главите.
Имала съм две кучета. Едното умря на 6 месеца, не му слагах ваксини и се разболя, а второто преди 2 месеца- никой не видял 4-те му кърлежа, а и не беше при мен да ги извадя. Беше на 12г. Но, ако пак си взема куче, пак ще бъде без родословие. За мен животинките нямат значение, обичам ги всички и смятам, че и ГРЕШКИТЕ имат право на малко обич.

Емо, заеби гаджетата... Само нерви с тях... Свинкала съм да имам животинка покрай себе си. Но докато съм при мама  и тати няма да стане скоро. А ми се щеше заради детето. Аз съм израстнала на село и знам колко ми помогнаха животините. Та искам и детето да си има любимец. Имам си морско всинче, за съжаление не е това което очаквах, но пак си го обичам. Искам куче, че да може да се мачка.  *JOKINGLY*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!