• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 19:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Дискусия за родословие

Започната от Divane, 13.07.2009 18:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

14.07.2009 23:41 #90 Last Edit: 14.07.2009 23:57 by Лора
Коко, я виж тук намбарах цяла лъвица...http://www.dnes.bg/ako%20shtete%20-%20vqrvaite/2009/07/14/82-godishna-baba-se-griji-za-8-godishna-lyvica-no-stiga-veche.74405

Т.е. CYBERTEK я набара, разбирайте се с него, че и той я иска... :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Деян

Защо ли си мисля че за шест страници никой не се и доближава до същината на темата.  :-(

N.Nobs

Та кво за родословието?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

elblanko

Цитат на: Divane - 14.07.2009 23:29
Явно в часовете по Психология си пропуснал когато са обяснавали разликата между психика,темперамент и характер. Учи се в първи курс.
Аз разликата я знам, но също така знам че тези неща са неразривно свързвани защото психиката оформя характера.  ;-) оооопс  8-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Лора

Цитат на: NO CARRIER - 14.07.2009 22:28
Дали Деси не може да се изрази правилно, дали вие не искате да разберете, не знам?!

Основната идея е да не се дават пари за кучета без доказан произход. Ако ви го подарят, няма проблеми.
Примерно, случаите преди години: Някой ни продава от сирийските обувки, които ги слагат на покойниците, на цена малко по-ниска от истинските. И в един момент обувките се разлепват и тръгваме боси по улицата. Кой е виновен в тоя случай?!

А това за кастрирането и хуманното умъртвяване на бездомните кучета е алабала.


Коко, това е все едно да тръгнеш да изискваш от акваристчните магазини в БГ да продават чисти линии гупи, хелери, молинезии, скаларии неони и подобни... Някой го беше казал  на по предните страници, ама така го подминахте.
Няма как да стане. Пак казвам, за мен родословието не е важно, важно е детето ми да е щастливо, че си има домашен любимец. Пък на кого пълня джоба не ме интересува. Една детска усмивка струва много повече.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

NO CARRIER

Разлика в случая има, ама и мен вече ме мързи да пиша.  :buff: Смених вода на два аквариума, сега смятам колко тор да ръгна, ръгам и си лягам.  =-O
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

IceMan

15.07.2009 08:26 #96 Last Edit: 15.07.2009 08:34 by IceMan
абе хора, как може да водите толкова дълбоки спорове за нещо което има две решения: или си вземаш нещо скъпо с кетап, или ти дават нещо без документи, па ти ако искаш да е малко по-красиво, що и ти имаш претенции хората ест. ще искат и те.
Дали е марково или не сам си решаваш. Каква търговия има в нашата малка мизерна страна е просто мръсна работа, долни хора!! :-D
Преди време едната ми сестра си взе декоративен заек, а аз на село гледах с голям кеф заиците на дядо. Е няма да ви казвам колко декоративен излезе заека; имах един страшно голям заек, дядо каза дал 20 кинта на някъф цървул за него бил Белгийски великан.
На кака заека за 4 месеца стана малко по-малък от тоя ВЕЛИКАН, които беше на 1 година и няколко месеца!!! :duvar: и беше страшно вкусен с бира  *DRINK* *DRINK* *DRINK*
Същата история както за онази лисица!!!
Незаемам страна в спора ама само да запитам: Divane като отвориш родословието разбираш ли кои са тия фон Ефенбах, хер Татусен, Олга и т.н. 18 имена за които ти пише едиколко си ръст (193см играл в NBA), нам колко си килограма (185кг. тежка категория сумист).
Ако съм те засегнал не е нарочно, но като гледам тука 7 страници, че и нагоре ще иде май, станаха написани на тема която няма край, и повечето спорове ги започваш ти.
Замисли се дали твоя дядо навремето е бил 1 камара ваксини на песа каде е бил вързан за синджира на двора и какво е имало значение за дядо ти!?! Дали това не е било то да лае като бясно по хората, които си вървели най-спокоино по улицата, и да не хапе внуците като отидат да му бъркат малките из устата да видят кое е най-безстрашно и кое( халапе ) ще му дърпа ушите по-дълго, ще го дръпне за опашката по-здраво, ще му висне на вратъ повече!!!



Само не ми казваите, че никога не сте правили така, защото някакси няма да ви повярвам

yanki1

Цитат на: IceMan - 15.07.2009 08:26
Незаемам страна в спора ама само да запитам: Divane ........като гледам тука 7 страници, че и нагоре ще иде май, станаха написани на тема която няма край, и повечето спорове ги започваш ти.

Не исках да се намесвам, но очевадно се налага....

      Още повече, че темата от дискусия се превърна в безмислен спор, и дори вече прескача границите на добрият тон,нормалните човешки  обноски и адекватно интелигентно поведение!
     НАПРОТИВ IceMan , Деси само излага своето мнение и си го защитава според мен с достатъчно факти и аргументи...в никакъв случай не мисля, че именно тя е човека, който поражда споровете!
     Доста от колегите, вкл. и ти, толкова демонстративно се опитвате да я провокирате, да се заяждате и хулите по неин адрес клевети, даже си позволявате да я оприличите като Гестапо на новото време...
     Защо просто не си изложите своето мнение или теза по темата?!?! ...обаче без да анализирате чуждото?!?! Всеки има право на мнение, но това незначи, че всички ще сме на едно и също такова!

Надявам се да ме разберете, какво искам да кажа  *dontknow*...ако ли пък не, живейте си спокойно с вашите интриги и си правете душевни ч***и щом така ви харесва!
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

IceMan

15.07.2009 10:31 #98 Last Edit: 15.07.2009 10:37 by IceMan
yanki1 аз съм съгласен, и с теб, и с нея, но в краина сметка кой повдига въпроса?
Никого не обиждам ( ако греша, моля да бъда извинен ) и не се опитвам да провокирам никого, още по-малко интриги да плета.
Казано е че спорът ражда истината, но тук, на тази тема, истината е една и тя е че всички сме прави, но за себе си!!!
Някога да съм нарекъл някой Гестапо?!? М/у другото тая дума ти първи я споменаваш в темата. Имеше на няколко места където наричат модератора Хитлер, но не и Гестапо ( само информативно: Гестапо, е организация, а не личност ) *JOKINGLY* !!!
Някъде, някого аз да съм оприличил с цел обида?
Аз отивам да си направя една душева ч***я, и оставям темата, която явно вече не е на въпроса, който е поставен от Деси ( макар че не се познаваме ), а препарстнала в зблъсък на лични интереси!

dok70

Сори, ама темата е по-безмислена от"Добро утро!". =-O
В тая държавичка всеки е специалист по всичко и е готов да спори и да отстоява мнение.
Тва на тема коли, футбол, жени, кучета... немаме равни.
Гледам 90% от писалите АБЕР си нямат по въпроса, обаче коментират.
Предлагам разтуряне на сергията!
Айде да си говорим за риби а !!!
Или не сте толкова вътре в нещата?
*DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Лора

Я, още един градски...  :-P



В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

etg

Имам дакел, или поне има вид на дакел. Майка и си е дакел, татко и също. И по характер си е същинско диване(нищо лично 'Divane'), тоест 100% дакел. Както се досещате родословие няма, но ние си я обичаме.
Това встъпление няма нищо общо с темата , но исках да ви покажа , как някои разтягат локуми без много, много да се замислят, дали въобще се доближават до основния проблем.

Та по ТЕМАТА:
Ако продажбата на кучета и котки се регулира и цените на животните са изключително високи това ще бъде най-хубавото нещо, защото ще намали безконтролния и лесен достъп до некастрирано животно. Ако искаш да се сдобиеш с евтино или дори безплатно животно, има Пет класа, има изоставени кучета в кучкарниците, би следвало да има и отнети такива, ама това надали ще доживея, общото при тези животни обаче е , че трябва да са кастрирани. Дали някой ще се "нагуши" от това, със сигурност, но ако цената е тази , за да се кастрират кучетата , аз съм за с двете рьце.

Да намесвате тук природата е смешно, в крайна сметка не говорим за вълци, чакали или койоти, а за кучета които са плод на хилядолетна селекция на човека и с неясен див прародител, кучетата без човека не могат да съществуват , не и в този си вид, така че ние сме тези , които трябва да регулираме тяхната популация , естествено не по начина по който каза Бирата.

Та основния проблем за наличието на улични песове, не са както повечето смятат Екоравновесие, ББ , Станишев, община , държава и др., ами  идиотите, собственици на кучета, които волно или неволно ги разможават и после хайде в кашона, и на улицата . Или другите идиоти, които са си взели евтино  животно, то им е напикало скъпия диван и хайде пак на улицата.
За мен  лично е по-важно да няма възможност някой побеснял пес да нахапе дъщеричката ми, както и да не се случва група комплексари да трепат животинките с лопати, затова трябва контрол и то сериозен, всичко друго е ала бала.


ПП. Колкото до хора, които не си ваксинират животното и то умира на 6мес. и го афишират след това, като нещо забележително , по-добре да мълчим, че вземем да кажем нещо не по правилата.

Divane

ЦитатНезаемам страна в спора ама само да запитам: Divane като отвориш родословието разбираш ли кои са тия фон Ефенбах, хер Татусен, Олга и т.н. 18 имена за които ти пише едиколко си ръст (193см играл в NBA), нам колко си килограма (185кг. тежка категория сумист).

Разбира се,че ще отговоря - Когато отворя родословието на моето куче,в него е записан произходът му няколко поколения назад. Всеки нормално мислещ човек проверява внимателно всеки детайл ПРЕДИ да си закупи кученце.Проучва се родословието ,проследяват се родители,прародители ..колкото искаш назад. В днешно време много помага Интерент.Има регистри,в които се вкарват данните за кучетата,родословията им,поместват се снимки,дават се всякакви данни.Да не говориме ,че до трето коляно поне кучетата все още са живи и ако имаш желание,време и възможност - можеш да отидеш и да ги видиш лично.

Lucio

Май дойде време за Ключ ми се струва.  :duvar:

BOJO

Цитат на: bigbeer - 14.07.2009 22:46
Основната теза която искаше да пробута Деси, е да се харчат пари само за мааркови песове.. А всички останали собственици на мастии да го .... ;)
В момента ми подгатвят кредитният план, после почвам да си търся маркоФ пес. 20000 евра дали ще ми стигнат за поне едно 'Гучи'?  :-P
Относно бездомните песове съм краен, просто требе да се избият! Пари за пенсиите немаме, а сме тръгнали да кастрираме кучета..

Г-н Шолеков, или не разбирате или се правите че не разбирате. Тезата е ако давате пари залудо, поне ги дайте за куче с документ.
Относно кредитния ви план , мога да ви помогна. Каква ще е гаранцията по кредита ? Гучито не стига, друго какво ще прдложите  :'(
Относно бездомните песове, нямам коментар.