• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

арована

Започната от iccoo, 13.10.2009 10:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iccoo

знаете ли как се гледа арувана
помагаите
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fthumb%2F5A%2F1C%2Fa45885df26175a1c.JPG&hash=d7578449b5a5e1549bb58e62b4fef32e8794dfca

panchopan

Идеалния вариант е да я храниш с жива риба.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

BOJO

Латинското име на твоите е Osteoglossum bicirrhosum .
Tази интересна риба попада в книгите на Фън шуй, като символ на изобилието.  Много от националностите на изток се прекланят пред  нея, но това касае и високите и вкусови качества.  Във всички сфери на обитания, то е обект на риболов.  Този факт, за съжаление, прави тези риби все по-редки. Най-удивително нещо за тези риби не е "ФЕНШУЙ", а това че са едни от най-древните риби на земята.  

Хранене: тази риба се храни само с животинска храна.

Скакалци - добра храна, която може лесно уловена през лятото.  За съжаление със  скакалци може да се вкарат и вътрешни паразити.  Ето защо, ние трябва да се притесняваме от тази храна.

Жаби - любима храна на много видове арована.  Намират се в магазини за домашни любимци.

Жива риба – храна с висока хранителна стойност. Може да се наблюдава процеса на лов на арованите.  Рибите да се изберат по размер, така че арованите свободно да могат да ги  поглъщат и да нямат твърда черупка (като Ancitrus, Aplecostomus) и остри токсични шипове.  Трябва да бъдат от аквариумни риби без заразни болест.  Аз например храня с риби с дефектни плавници, женски гупи и teragonopterusami.

Koretra - уникална храна за млади аровани.  Ларвите се разпространяват целия аквариум и  осигуряват правилното хранене на  младите риби.  Това е може би единствената храна, която успешно може да изведе младите аровани от етапа на жълтъчно  коремче.

Мишките – не за храна, а по-скоро израз на лов и шоу за големи  аровани.

Други насекоми: обща можем да храним с майски  бръмбари и техните ларви, и стоножки.

Горните са добра храна, но е трудно постоянно да ги имаме в наличност, така че е по-удобно да се хранят арованите със замразени храни а жива да се дава от  време на време, като изключение.  Замразените храни са готови за употреба веднага и в големи количества и се съхраняват в хладилник.
 
Вие може да готвите или купувате, както следва:

Скариди. C обвивката, за големи и средни аровани, но за малките да се отдели главата и опашката или да купят вече белени скариди.  Ако предпочетете скариди с черупки леко сварявата или заливате с кипяща вода до зачервяване на черупката.  Това е една отлична храна, от която те растат добре и спомага за засилване на червения цвят в цвета на тялото.

Говеждо сърце  - макар че не е най-любимата храна на арованите, но един от най-достъпните храни и осигурява бързия растеж на рибите.  Не забравяйте да премахнете всички мазнини, тъй като рибата ги яде с голямо нежелание и мазнините бързо  развалят водата в аквариума.  Сърцето се нарязва на кубчета, на 1 cm за хранене на аровани със средни и големи размери.  Също така говеждото сърце е за предпочитане пред сърца от пиле или пуйка.

Морската риба. От морската риба е по-удобно да се използват малки риби като сардината.   За аровани с размери 15-30 см нарязана риба на половина.  Можете да се замразява в найлонова торбичка, ако положете всяка риба отделно, предотвратявате замръзването им  заедно.  От най-големите морски риби могат да бъдат използвани мерлуза, полак, треска и т.н.
Може да се свари риба и да се отдели месото от костите.  Месото се нарязва на парчета с размери 1 см, след това се замразява.

Успех  :coffee: