• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 00:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ за врабче....

Започната от pachoo, 15.08.2012 16:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pachoo

Борко не питай ами давай, мислех че БЗДП може да са хора, които се занимават само с редките видове птици, но ако помогнат с врабчо наистина ще съм им благодарен!

Иначе тази вечер бягаше и от мен и от съквартирантката, но никой като не излизаше на терасата почваше да чурулика, което значи че търси приятелите си ... преди малко беше заспало в единия ъгъл и аз го хванах... изпи 4 пипети вода, хляба не му харесва много много, но така или иначе нямаше избор... надявам се утре да ми остане време да ида да му взема малко червеи, защото днес много окъснях с работата и не видях отворен рибарски магазин. Сложих го в кашона в момента спи там и се поуспокои като цяло ... прибира си крачето спи нормално само крилото му явно трябва да се възстанови, но за това ще му трябва явно повече време ....
: 16.08.2012г 23:11ч
Една снимка :) от преди малко ... лош фотограф съм :)


tonino: Ако няма никой около него си е спокоен, не се плаши и си подскача и чурулика... Това с лепенката мисля, че е резонно, но все още се съмнявам че крилцето е само натъртено... все пак по предната броня на колата има още 4-5 пера...

rollon: явно колега го приех вътрешно нещата, може да е малка животинка която виждаме всеки ден и не обръщаме внимание, но си е живо същество, което е полезно и яде едни от насекомите, които най-много ги мразя (комари мухи)

ivotri

Браво колега дано го спасиш! @}->--

pachoo

Явно ще живее от днес си имаме вече ново хоби  *YAHOO*

От края на мойта стая със засилка опит за летене излиза на терасата (11м) пак засилка опит за летене (приземява се по човка :) ) влиза с голяма сила в кухнята и на обратно, прави 2-3 тигела, после влиза в стаята ми и кълве килима :) явно е гладен, но какво яде от там не знам ... сутринта видях че е хапнал 3-4 трохи хляб от капачката в която съм ги сложил и след малко ще се ловим да пие вода ... даже и чурулика от време на време в стаята ми :)

Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Caxapa

Наблюдвах  такива малчугани, които ги хранеха родителите с трохи и бучки сиренце от баничката, която поделих  с пернатите обитатели на Морската градина. Друг модел са полските врабчовци които наблюдавах на ранчото. Трохи от трапезата не поглеждаха но когато  започнах да  садя райграс веднага се наредиха на оградата и само чакаха да се прибера в къщата за да нападнат полянката. Освен семенца успешно ловяха мухи и пеперуди  които хапваха с удоволствие.

pachoo

Така или иначе искренно се надявам днес следобед да е отлетял... Сутринта се мъчеше следобед вече прехвърчаше назад напред по терасата, наложи ми се да излеза късния следобед, а когато се прибрах го нямаше... трохичките дето му ги бях направил тази сутрин бяха изядени всичките, явно е събрало сили... Надявам се да е отлетяло, а не да е станало храна на някой котка....

ivotri

Ako има късмет ще е оцеляло. Преди време както си седя на компа на прозореца в хола се чу удар. Излизам да видя да няма някои хулиган да не цели и гледам врабче. Минала през остъклена тераса с решетки и се забило в стъклото. Взех врабчето и го пуснах. Отлетя и се блъсна в гаражите насреща. Дали оцеля незнам защото там има котки. Та всичко е шанс.

Similar topics (5)

9619

Публикации: 2
Прегледи: 2252

36999

Публикации: 4
Прегледи: 2647

33861

Започната от qvo


Публикации: 0
Прегледи: 1202

1902

Публикации: 12
Прегледи: 6543