• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариумите в софийския зоопарк

Започната от Барбарон, 07.05.2014 19:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

magnit

Гледам Барбарон доста тенденциозно е отразил снимковия материал на аквариумите, съсредоточил се е предимно върху един, с наистина доста брадясали болбитиси, и по-занемарен. Прословутия морски аквариум е успял да заснеме едва 1/3 от него, или поне аз виждам толкова...Естествено, е пропуснал да отрази един доста симпатичен скейпърски аквариум, който видях преди няма и две седмици. Всеки, който се занимава с хобито от години е наясно, че аквариумите минават през различни периоди, и понякога не са в най-добрата си форма. Мога да кажа, че рибите в почти всички аквариуми изглеждаха в отлична кондиция, а от малките посетители се чуваха предимно възклицания на възхищение, особено пред морския, което пък ме подсеща, че повечето риби ги виждам от самото му начало. Чудя се някой от соленоводните тук дали има твари на подобна възраст в аквариумите си?! Нелепо е сравнението с трагедията във Варненския аквариум, който също посещавам.
Лесно е да се каже - тези не се справят, затова ще ви припомня думи, казани от един велик български актьор :
" Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!" *DRINK*
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

Барбарон

Цитат на: magnit - 08.05.2014 18:32
Гледам Барбарон доста тенденциозно е отразил снимковия материал на аквариумите, съсредоточил се е предимно върху един, с наистина доста брадясали болбитиси, и по-занемарен. Прословутия морски аквариум е успял да заснеме едва 1/3 от него, или поне аз виждам толкова...Естествено, е пропуснал да отрази един доста симпатичен скейпърски аквариум, който видях преди няма и две седмици.
Отразяването ми не е тенденциозно! Снимките ми са от почти всички аквариуми, а не предимно от един! Само един успях да снимам в общ план и съм пропуснал да щракна най-много два-три съда. Причината е, че малкия постоянно ме дърпаше за ръката да го водя да обикаляме. Снимал съм из почти целия парк, не само при рибите, но останалите снимки не са на тема акваристика, т.е. за този форум. Соления аквариум нямах и намерение да го снимам, попаднал е случайно в кадъра. Но ако държиш, следващия път ще го щракна и него, да видиш колко е постен... Всъщност изобщо не бях подготвен за снимки. Всичко е правено набързо, с телефона. А който не вярва, подобно на теб, да иди да види с очите си.

niky

Цитат на: Барбарон - 08.05.2014 19:39
Снимал съм из почти целия парк, не само при рибите, но останалите снимки не са на тема акваристика, т.е. за този форум.
Имаме раздел Фоторепортажи, можеш да пуснеш снимките там, ако желаеш разбира се.

Julliano

И какво ще стане като вдигнат цините за вход?? Само повече пари в общината. Дали после ще отпуснат повече и за парка е съвсем друг  и съмнителен въпрос. При условие, че е мизерия първо трябва да си оправят нещата, после да искат повече за билети. Като някой си купува хляб, дали го плаща по 5лв щото евентуално може би ако  някой си общинар реши, другия път или следващата година тоя хляб ще е по-истински, вкусен, полезен и т.н
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

Барбарон

niky, благодаря.

Julliano, прав си, спор няма. Това, което ми е интересно в момента е дали ще се подобрят условията в зоо парка след двойното увеличаване на входната такса. Топлите дни тепърва предстоят, приходи явно ще има.

magnit

Експозицията в зоопарка наистина не е впечатляваща, но пък е най-добрата в страната  :-D. Сега разбирам защо някои искаха да станем съветска република *JOKINGLY*, доста сме богати на съвети. Мисля, че ако бяхме хора на действието, някой би показал доста по-добри обществени аквариуми, а пък тогава може щедро да се раздават ценни идеи, относно финансии и помощи от лампи и друга техника. Сигурен съм, че конкуренцията би подтикнала служители и дарителите да покажат повече. Ето, че и скромните люде също вадим идеи ;-).
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

Similar topics (5)

46522

Публикации: 4
Прегледи: 3550

12259

Публикации: 4
Прегледи: 2317

55227

Публикации: 7
Прегледи: 3289

5542

Публикации: 19
Прегледи: 8916

17580

Публикации: 2
Прегледи: 1886