• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Акваристиката в България замира ли и дали е така по света?

Започната от etg, 21.05.2018 15:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

etg

Не съм влизал тук от много време, а не съм писал от още повече, но оставам с усещането, че има отлив от това хоби.
И преди някой да ме опровергае.., да има все по-хубави аквариуми, с много добра техника и визия, такива каквито преди години дори не сме и сънували, но това са аквариуми на отделни хора, добре подготвени и наясно със себе си.
Имам предвид хобито му в неговата масовост. Като че ли все по малко хора искат рибки вкъщи.

Веднага наум ми идва следното. Преди 10-12 години във форума влизаха стотици хора на ден, пишеха се стотици мнения, дето се вика само за времето, за което пиша този пост се изписваха още 10 по най-различни теми (то и аз не излизах от него). Сега има подфоруми, в които не се влиза от месеци, че дори и години.
Гледам, че за днес има само 3 мнения.
Хората вече ползват друг тип комуникация (тоест проблема е във форумите), всеки се е затворил в черупката си или има отлив като цяло от акваристиката?

Какво мислите?

iivs

Отлив от акваристиката не мисля че има даже напротив, просто има много начини за комуникация вече като фейсбук групи във вайбър и така нататък.А за отлива от форумите вина имат и доста от "светилата" на бг акваристиката, някои от които отказаха и мен от писането във този или някой от другите аква форуми.А иначе аз имам 5 действащи аквариума и към момента от които единият е морски 3 скаридарски и един растителен!

Lightning_boy

Отлив има от форумите, от акваристиката съм сигурен, че няма. Просто вече на толкова много места можеш да намериш информация, че нямаш нужда да се регистрираш или да пускаш теми. Просто четеш и попиваш.
Сега, за някои по-конкретен проблем е нормално да се пише, но за общите приказки е писано, писано ...
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

wire

Има вече доста форуми и групи, много от начинаещите влизат само в 1, най-много 2 форума/групи, събереш ли всички тези хора, ще намериш десетки мнения на ден. Но, както казаха колегите, много от "старите" кучета и хора с "остро" мислене отказват хората от даден форум. Вече има доста изписано и отговорено на хиляди въпроси, а и хората се престрашиха и започнаха да пишат и четат и по чуждоезични форуми. Доста хора искат и съвети, а не спазват нищо от казаното, нещата се объркват и започват да обвиняват форума за това. Фактори много, причината е комплексна.
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*

NO CARRIER

Имаше бум в началото на 2000те години, когато информацията беше оскъдна, интернетът навлезе в България и ентусиастите бяха много. Сега всеки трети пише от мобилен телефон и нито му се обяснява, нито му се спори излишно.

Колко е по-лесно да мажеш с пръста по стъклото и да натискаш "харесвам".
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

M14iro

Определено аз смених посоката и влизам по често във Фейсбук-а,  Тъй като съм фен на биотопите а там има доста групи и инфо за това и не само... Ето тук    https://www.facebook.com/groups/1589108308025125/  примерно с бат Ники си споделя ме красотата на водната фауна, но когато имам нужда от помощ определено влизам тук   :popcorn:

goran.varbanov@gmail.com

Отлив няма. Развива се хобито. Колкото повече достъп до информация, толкова по-добре. Отлив от форумите има, но той е точно заради многото достъпни източници на информация. Това съвсем не значи, че форумите са излишни, и тях трябва да ги има.

Similar topics (5)

12547

Публикации: 7
Прегледи: 3984

46085

Публикации: 53
Прегледи: 20168

38337

Публикации: 17
Прегледи: 11243

11341

Публикации: 69
Прегледи: 19294

34744

Публикации: 9
Прегледи: 8083