• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 15:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Пак за бат' Бойко Борисов - този път сериозно...

Започната от Boby_, 08.03.2007 12:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Ето текста на една статия, на която попаднах в нетинфо.
Пускам го, щото Бойко има доста фенове, та да дам малко храна за размисъл на хората, които го смятат за нормален политик.


Американско издание: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

"Кънгрешънъл куортърли" твърди, че Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства
08.03.2007

Американскo издание, издаван във Вашингтон, твърди, че Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства.

"Кънгрешънъл куортърли" определя софийския кмет като "най-могъщият политик в България - най-новия съюзник на Вашингтон в световната война срещу тероризма".

Изданието, което от 60 години осигурява новини от върховете на властта във Вашингтон, цитира поверително разследване за оценката на риска в България, възложено от частна банка.

БГНЕС уточнява, че статията била изпратена от българското посолство в САЩ до канцеларията на президента Първанов, министерството на външните работи и МВР.

В материалът от 2 март на Джеф Щайн, редактор по проблемите на националната сигурност, се казва:

"Американското партньорство с 48-годишния Бойко Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш срещу тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери.

Преди да бъде назначен за главен секретар на МВР през 2001 г. Борисов, който е бивш бодигард на последния комунистически диктатор и неговият посткомунистически наследник, настояваше да му бъде призната по-голяма роля за откриването на офис на ФБР в София.

Маниак на тема карате, чиято запазена марка в облеклото е черно кожено сако, той е и главен участник в миналогодишното споразумение с администрацията на Буш за американски военни бази в България като потенциална отправна позиция за атака срещу Иран.

Бойко Борисов, който поощрява съпоставянето му с Арнолд Шварценегер, напусна миналата година вътрешното министерство, за да стане кмет на София, който се ползва с особено популярност.

Малко са съмненията в България, че действията му са насочени към оглавяване на правителството след парламентарните избори през 2009 г.

Според дебело около 7 см поверително досие обаче, събрано от екип бивши американски топполицаи за швейцарска финансова институция, Борисов е считан и за "бизнес партньор и бивш съратник на някои от най-големите гангстери в България".

Докладът, подготвен преди 18 месеца, е получен при условие, че банката и разследващите няма да бъдат назовани.

Документът подсказва, че по време на 4-годишната си работа в МВР от 2001 до 2005 г. Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят.

"След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на МВР през 2001 г., имаше голям брой убийства в гангстерски стил на лица, идентифицирани с криминални групировки в България. Нито едно от тези убийства не бе разкрито", посочват авторите на анализа.

Говори се, че много разследвания, водени от Борисов, са били закривани без резултат или обяснение, отбелязва докладът. В него са събрани детайли за връзките на частната му охранителна фирма "Ипон" и - както се говори - за близките отношения с престъпната групировка СИК.

Борисов има документирана история за бизнес връзки с лица, които сe предполага, че са босове на организираната престъпност в България, подчертават още авторите, като включват детайлни профили на заподозрени престъпни съдружници на софийския кмет и 28 "неразкрити убийства" под негов надзор.

"По време на Борисовото управление като топполицай само дребни бандити без значение са изправяни пред правосъдието, докато неговите бивши бизнес партньори процъфтяват, а техните съперници систематично биват избивани", се казва в доклада, който се позовава на широко разпространени от българските медии сведения.

Разследващите от името на банката са стигнали до заключение, че връзките на Борисов с гангстери, за които се говори, трябва да дадат основание за "извънредна предпазливост от страна на американските полицейски служби, които отговарят за връзките и информационния обмен с България".

Същевременно американското политическо изданието цитира думите на бивш високопоставен ръководител във ФБР, който изразил съжаление, че администрацията на Буш е приела България и съответно Борисов като съюзник в борбата срещу тероризма.

Той вероятно е изминал дълъг път, за да очисти името си, и моето мнение е, че е бил много по-уязвим за критики през 2005 г., отколкото сега, казва бивш високопоставен служител на ФБР, пожелал анонимност. Той обаче добавя, че американското правителство е направило "много лош избор с кого да се съюзи в България."

Какво пък - изглежда, че приемаме помощ от всеки, колкото и да е мръсен, в борбата срещу тероризма, посочва още служителят на ФБР, цитиран в публикацията на "Кънгрешънъл куортърли".


За желаещите ето и линк към оригиналната статия:
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1015474


Longanlon

Е, да - много типична статия. От една страна управлението на Буш се клати и доста хора не пропускат да му дадат допълнителен тласък, използвайки каквато и да е компрометираща информация, до която успеят да се докопат.
Цитатпример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш срещу тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери
Eдва ли ББ е света вода ненапита, ама 'най-корумпиран и агресивен световен лидер'... Ясно е, че статията само си търси повод да нападне Буш, а информацията за България, услужливо подадена в подходящия момент, свободно интерпретирана, просто служи на тази цел.

Което ни води и до вторият момент - самата информация. Начел исъм се на плюнки по отношение на публични фигури у нас. Изумява ме упорството, творчеството и количестото усилия, които хвърлят разни хора по форуми (тях чета, другите медии рядко удостоявам с внимание) да пишат някакви подобни работи с един воленсидеровски патос и някаква извратена гордост от това, че са успели в писанията и с думите си да принизят някого. Георги Първанов бил 'козарчето от Сирищник', приятелката на ББ била 'наричана на младини мара общата', Костов бил 'чистокръвен кюрд с родители кюрди'...

Затова не обръщам внимание на подобни публикации, в които без доказателства се лепят разни етикети. Сериозните журналистически разследвания, подкрепени от факти са едно, а да кажеш от пето лице 'разбра се, че той се събирал с едни, за които се говори, че..." са си чисти жълти глупости.


ПП. Нито споменатите Първанов и Костов, нито ББ ме радват особено като политици. В тази си роля даже са ми силно противни, особено Костов. Борисов ме кефи като мъжки модел на поведение, щото е гледал много Марлон Брандо в Кръстникът, а аз, като израстнал без баща, си колекционирам father figures  :-[
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

Боби, ти би ли ми дал за пример един политик, който харесваш?

Който е пълна противоположност на Бат Бойко (лошия)!

Boby_

 :-D Тая статия си е типичен пример за черен PR - гравитиране около някакви общоизвестни факти, които са толкова очевидни, че няма нужда да се цитират, твърдения от сигурни източници, пожелали да останат анонимни, тайни доклади на още по-тайни служби...
За админстрацията на Буш това е последен мандат, така че и е все тая (почти) какво точно става. И без друго в момента проблемите им са вътре в САЩ, а външната им политика е само за фон. Така че с това ти твърдение не съм съгласен.
По-скоро бих търсил причините за появата на подобни публикации на наша, родна почва. Започва се кампания срещу Бойко (крайно време беше), за да се парират Герб и кметът до изборите - уж са далеч, но главите на триглавата ламя се хапят вече доста усилено и кой знае дали няма да ни натресат пак предсрочни избори на пролет. 
: 08.03.2007г 12:12ч
Цитат на: niky - 08.03.2007 12:49
Боби, ти би ли ми дал за пример един политик, който харесваш?

Който е пълна противоположност на Бат Бойко (лошия)!

В България?!? Не, не бих ти дал такъв пример.

Иначе се възхищавам на Маргарет Тачър - направи някои гафове в края на кариерата си, но като цяло беше страхотна! :-)

Longanlon

Като са толкова общоизвестни тия факти, триглаватя ламя да вземе да вкара някой в затвора, не само да му прави черен пиар - все ще е нещо, макар и те да са същите. Ама знаеш, че няма да се случи...

Политици, които ме радват (засега ;)) с работата, идеите и имиджа си: Даниел Вълчев, донякъде Николай Василев и Пламен Орешарски (не-социалният финансов министър! мри в кофите, масларова!).
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

Цитат на: Longanlon - 08.03.2007 12:56

Политици, които ме радват (засега ;)) с работата, идеите и имиджа си: Даниел Вълчев, донякъде Николай Василев [/size]).

Кажи, че се шегуваш за Никито  :-!


NO CARRIER

Какво им се връзвате, не мога да разбера?! Все едно аз да напиша статия за интимния живот на Буш. :-) Чешат си езиците.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ironic_

За Бате Бойко не е първи път да чувам такива неща. Още преди години един приятел, който беше охрана на един от бизнесмените с прякорите казваше, че Бойко Борисов много добре се знаел със всичките, но честно казано, все ми е две с кой движи Борисов и чии интереси прегръща. Другите политици сякаш са много добри ... гадна мърша.  *NO*

Nemo

Добре де за какво да им се меси в ганстерската война. Просто ги е оставил сами да се гърмят .
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Raven

любимият ми политик е Рейгън- книга мога да напиша за него и защо точно той.

всъщност това за Б.Б. се знае отдавна ,той си е стара дружка с Маджо и Пашата,въпросът е защо излезе точно сега - броени дни след като се създаде Герб.

същото беше и за Сидеров- какъв ли не го изкараха когато разбраха че набира скорост и влиза в парламента през 05 година.
сега ясно е че бате Бойко си има своите икономически приятелчета,въпросът е че кое точно му е толкова лошото че да го мразим толкова и да не искаме да оглави правителството на следващите избори.според мен плюсовете му са повече от минусите.
е избил трийсетина наркобарони за да даде път на свои хора- ми живи и здрави както винаги съм казвал- за умрял наркобарон сърцето ми няма и един такт да пропусне ако ще да ми умира в краката.

освен това- добре да приемем че на Б.Б. му сринем политическата кариера,загуби се и излезе от играта- еми тогава кой отива пак на избори- ДПС и изобщо старите маймуни тези дето си мислят че са абонирани за парламента.

от друга страна пък не е хубаво да ни сравняват все пак с африканска държава ,а бъдещият ни премиер да го изкарват Иди Амин или Мобуто.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

По лелевизията казаха, че статията е от година и половина. Защо точно сега - един дявол знае. Бтв, да не си помислите, че защитавам бат' Бойко. Не, просто мразя някой дето не е от моята черга да ми гледа канчето.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

48785

Публикации: 1
Прегледи: 970

37175

Публикации: 16
Прегледи: 7535

56669

Започната от Ivan_S


Публикации: 8
Прегледи: 3552

36003

Публикации: 13
Прегледи: 4634