• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.01.2020 20:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Ексима
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

morriddin

Ами, какво се чудиш?
Мести възрастните барабар с мрежата и след две седмици ще имаш ново поколение. После, сигурно ще се чудиш какво да правиш малките... Ама, я пусни една снимка на родителите, че май ме засърбя да си взема някоя бета.. Ако ми харесат - ще се уточняваме... :-)

Kai

Снощи не успях да постна снимки, че имах много занимавка сменяне води на 5 акви местене и т.н.

Прикачвам снимки на раздърпаната женска и мъжкаря, както и аквариума в който остават малките.
п.с. наложи се сутринта да преместя женската в "клетката" до малките понеже преградата в голия се беше развалила.Дано малките не решат да минат през мрежата. Снощи преброих около 6 и не вярвам да са повече от 10-тина....ще видим като за първи опит съм доволен, да видим какво ще оцелее  :-)

Бесри

Имам две бети мъжка и женска та въпроса ми е на каква възраст горе долу са и дали скоро ще отгледат поколение


morriddin

Женската ми се вижда младичка още, пък и не е изпълнена, но ако ги захраниш с прясна мръвка за 10 - 15 дни (най-добре да са разделени), може да се получат нещата. Действай без да се колебаеш - дори и да не стане първия път, след един - два опита ще има хайвер.

Бесри

Мерси за отговора но какво да разбирам под прясна мръвка каква ще е най подходяща

morriddin

Тубифекс, хирономус, филе от риба, замразена артемия - всичко което е от месце. Редувам посочените и веднъж седмично не храня.

Бесри

Ако не мога да намеря от тези храни има ли друг начин да се напълни и да хвърли по бързо.  И също кога мога да бъда сигурен че е готова

Kai

Колеги трябва ми съвет. Как да върна желанието на мъжкия? След около 3 седмици в 20 литров аквариум с преграда, като мъжкия почти през цялото време правеше гнездо. Мислех че вече съм подготвил женската вдигнах температурата на 26-27 градуса сложих укритие и растение при мъжкия и той внезапно загуби желание да прави гнездо...женската е готова нон стоп е с ивици вертикални....

morriddin

Направил си точно обратното на това, което трябва...
Рибките се разделят и хранят обилно БЕЗ да се виждат няколко дни, до 2 седмици. Едва тогава се събират заедно за хвърляне на хайвер. Най-често женската се пуска в буркан, или прозрачна бутилка в развъдния аквариум - така мъжкия няма да я малтретира излишно и само ще се перчи наоколо. Гнездото е въпрос на часове, до 2 дни. Наблюдавай - щом двете рибки почнат да се търсят през стената на буркана - пускаш женската и оставяш природата да си свърши работата. Успех!