• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.11.2020 09:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

Когато искаш ново хвърляне.

reaskol

Цитат на: Ivelin8 в 27.03.2013 18:06
Благодаря за информацията, а кога да ги пусна пак заедно мъжката и женската след хвърлянето на хаивера ???

Като мине 1 седмица може да ги пуснеш пак и в зависимост от храненето на женската и дали е натрупала хайвер. Г/д сам трябва да прецениш. 

Ivan_S

Цитат на: Caxapa в 27.03.2013 17:05
:kreshtja: Не занаех, че се крият из лабиринти като ги подгони някой мъжкар!  А сега сериозно:   Бети рибките спадат към лабиринтовите понеже дихателният им апарат е така устроен като лабиринт. Там попада атмосферният въздух и така нужният кислород за всяко живо същество. Бих предложил да четеш малко повечко  и после ако има тема по която искаш да дадеш мнение да бъде вярно а не подвеждащо.


Обърках се и се коригирах (виж по-горе) ....... както и да е.
: 27.03.2013г 22:10ч
Цитат на: reaskol в 27.03.2013 17:05
Сигурно се е объркал човека, не съм чувал за пещери и тунели в азиатските оризища *JOKINGLY*

пп.. В 15-те литра по-добре гледай само 1 мъжки   :-)


Така е, грешна беше информацията  :buff:
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

betata

Здравейте ,направих всичко както трябва , но снощи пуснах женската и никакъв резултат сега. Мъжкия ту ходи при нея и се перчи,ту седи под гнездото.Аквариума е 20 литра ,температурата е 29 градуса,има много укрития за рибите .Женската седеше в буркан при него 3 дни .Хранех я с парченца сурово месо . Моля кажете какво мислите .Защо не се получават нещата ?

m3n7alsnak3

Така, аз да се похваля, че вече имаме мъничета, които все още са на фаза вертикално плуване. Онзи ден вечерта, реших да пусна една женска при мъжкия, без прегради, без нищо, онеже той беше понаправил някакво гнездо. Прибирам се вчера вечерта и хоп - гледам хайвер по дъното и в гнездото, погледах ги малко, видях че женската бая се е смалила, на око ги сметнах че са около 50-60 зрънца и си казах, че тя няма да хвърля повече и я преместих. През нощта оставих светнато непрекъснато, и днес привечер като се прибрах видях опашленца да висят, да падат малки (и таткото да ги връща). Свалих и нивото малко на водата (до към 9-10см), защото ми се струваше високо и не смогваше мъжкия да ги качва (то и голяма част от мъниците се опитваха сами да се качат де). Пуснал съм лека аерация (2-3 балончета в секунда) в противоположния ъгъл спрямо гнездото. Приготвил съм храна за малки рибкии въпроса ми е бъркам ли някъде, и кога да очаквам да проплуват нормално малките, и да махна мъжкия?

Gothica

Здравейте. Никога не съм гледала бети и ми се иска да си взема една, тъй като много ги харесвам. Проблемът е, че нямам особено много място у нас и в Джъмбо от известно време съм хвърлила око на въпросното аквариумче... Чудех се дали може да дадете отзиви ако някой го е ползвал или като цяло мнения дали на бетата ще й е окей. Според мен 3л. (толкова е обемът) са добре с оглед на факта, че ги държат в 200мл. чашки. Нагревател също няма да слагам, защото температурата у нас не пада под 25-26 градуса. Единствено мога да пусна аераторче примерно. Както и да е. Ето го въпросното аквариумче:


Ето и клипче ( лично аз предпочитам да го гледам без звук :D )
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

petar99

По- добре си купи някое от зоомагазините с обем от поне 15л.

tahio

Ужасно е според мен. Това, че в магазините ги държат в чашки докато ги продадат, не значи че трябва да прекарат живота си завряни в малко по-голяма чаша. Според мен послушай Петър

diskusi233

Цитат на: tahio в 08.05.2013 22:10
Ужасно е според мен. Това, че в магазините ги държат в чашки докато ги продадат, не значи че трябва да прекарат живота си завряни в малко по-голяма чаша. Според мен послушай Петър

На същото мнение съм и аз...! *SORRY*
Не е редно спрямо вида.. :-)
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

itzpacho

Понеже не разбирам толкова много от акваристика ,защото съм малък искам да попитам това хайвер ли? Ако е какво трябва да направя освен да махна женската?

velis

Да, това е хайвер. След 1-2 дни би трябвало да се излюпи при нормална температура. Ако женската е в аквариума, отдели я, а остави мъжкия. Той ще се грижи за хайвера. :)

itzpacho

Цитат на: velis в 26.05.2013 15:03
Да, това е хайвер. След 1-2 дни би трябвало да се излюпи при нормална температура. Ако женската е в аквариума, отдели я, а остави мъжкия. Той ще се грижи за хайвера. :)

Хихи,мечтата ми се сбъдна.Благодаря ти за бързия отговор :))

velis


itzpacho

26.05.2013 16:04 #1003 Last Edit: 26.05.2013 17:05 by Caxapa
Това ли е мъжката бета? Днес мъжката бета направи "гнездо" от пяна и женската пусна хайвер.След като отделих женската и оставих мъжката видях ,че мъжката гълта хайвера и не видях да го връща.

Не мога да обяснявам добре,но се надявам ,е сте ме разбрали.

Деян

Струва ми се доволно болна, едва ли й е до гледане на бебета.