• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:26

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Amev

Храната почва да гние и във водата се отделя амоняк който е отровен за рибите и е безцветен за да го видиш във водата

me4ka_kle4ka

Много благодаря!

Rosko

Здравейте преди няколко дни си взех мъжка бета ,но реших че му е много скучно да е сам в аквариума(който е 20 л)
и реших да му взема 2 женски ,в началото им се перчеше ,след което започна да ги напада и сега ги отделих в родилка пак в същия аквариум .. Защо го прави ? А и да на една женска по тялото се образуваха вертикални линии ?

discusfen

Мъжкия направил ли е гнездо в аквариума.Между другото май имаш и други риби в аквариума освен бетите.

Rosko

Не е направил гнездо ,днес сложих женските при него ..И да имам една малка гупа оставила съм я ,защото няма къде да я сложа :)

discusfen

Някакви параметри на аквариума да дадеш температура,филтрираща система,воден стълб.Мъжкия ти е възрастна полово зряла риба която командва какво да се случи в аквариума.Веднъж събрал ли си го с женски риби той ще иска да се размножи.Женската която и избиват напречни черти по тялото показва ,че е готова за размножаване а мъжкия я гони защото още не е направил гнездото в което ще положат хвърленият хайвер.

Rosko

Параметри 20 литра аквариум , температура на водата 25 градуса и има въздух излизащ от онези камъчета .. Какво трябва да направя в този случай..Да го изчакам да направи гнездо и тогава да я пусна при него ? А другата женска ?

discusfen

Ти с каква цел си ги взел рибките да ги размножиш или  да си ги гледаш заедно в общ аквариум.За общ аквариум е по добре да си вземеш подрастващи млади рибки.Ако искаш да ги размножиш гол аквариум,нагревател нагласен на 28 градуса,воден стълб 15,20 см,парче стериопор за подложка мъжкия да има къде да направи гнездото,покривно стъкло върху аквариума за оеднаквяване на тем пемпературата на въздуха и водата.Мъжкия прави гнездото а женската стои в родилката.Като е готов му я пускаш и другото вече е божа работа дали ще стане.Другата женска я отпиши тя е млада още.

Rosko

Принципно ги взех ,за да не е самотен той ,ноо сега нямам проблем да пробвам да ги размножа тъй като те това искат ..Той започна да прави гнездо в единя край на аквариума ,ще му я пусна като е готов ..другата да стои в родилката ,и ако стане нещо ще взема още едно малко аквариумче ...Когато сложат хайвера в гнездото и малките се излюпят нямам идея какво да правя ? Да махна и женската и мъжкия ли ?

discusfen

Не се знае работата с хайвера дали ще стане божа работа.Докато мъжкия прави гнездо малко захранвай женската да натрупва хайвер.Когато рибите хвърлят хайвер и брачния танц завърши мъжкият ще започне да гони женската и да я бие .Той остава да се грижи за хайвера до излюпването му  и проплуването на малките рибки.Женската се маха от аквариума.

pl86

Здравей,
не мисля че има смисъл да се мъчиш да ги размножваш, ако това не ти е целта, това не са гупи.
Да кажем че хвърлят хайвер и се излюпи, след като малките почнат да плуват, ще трябва да махнеш мъжкия, т.е. трява ти място за мъжкия, малките и женските (отделни аквариуми).
Малките както казах не се гледат като гупи, ще ти трябва храна, със суха няма да оцелеят много, ако изобщо оцелее някое. Ще ти трябва артемия и/или микрочервей. Хранене по 3-4 пъти на ден в началото.
После като малките отраснат и почнат да се бият, ше трябва да ги отделиш, ще почнеш да продаваш, едва ли ще има кой зн колко клиенти.

Струва ли си?

Според мен просто върни женските където си ги взел, ако не можеш ги подари на някой в фоума и си се радвай на рибката ... спокойно няма да и самотно, дори напротив, няма да има от каво да се стресира :)

Успех  *DRINK*
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

DobriG

А ако имам аквариум 20л. с един мъжки и две женски дали ще се размножават директно в него, или ще трябва да вадя женските и после да ги пускам пак?

G.Georgiew

Хайде да се включва и аз, преди 2 дена днес вече 3ти, ми се излюпиха и на мен малките, четох че почват да плуват на 5-6 дена....обаче не знам мойте дали ще оцелеят до тогава, мъжкият е направил гнездо но малките са долу по дъното, ако ги побутна с нещо почват да шават, стигат горе до гнездото, но не се закрепят....мъжкият и той ги вдига, връща ги горе но те просто не се закачат за балончетата....и общо взето дъното е осеяно с малки, който той неуморно вдига...но забелязвам че гнездото остава все по-пусто, аквата е 10 литрова отделени са само те и мъжкият...някакви съвети  ? :/

discusfen

Мъжкия как се държи забелязал ли си дали изчезват малки.

G.Georgiew

Цитат на: discusfen - 09.11.2016 21:11
Мъжкия как се държи забелязал ли си дали изчезват малки.


Наблюдавам го почти постоянно, не съм забелязал да изчезват малки, само виждам паднали по дъното, а той постонно ги вдига чак жал ми става как шари постоянно, но те не искат да се закрепят, чудих се дали да не ги храня с размит жълтък но май още са мънички и не плуват за да го хапват. Прикачвам снимки от сега ;)
https://s16.postimg.cc/g36msqcn9/WP_20161109_21_16_01_Pro.jpg

https://s16.postimg.cc/b5t27mao5/WP_20161109_21_15_33_Pro.jpg

Similar topics (5)

45644

Публикации: 4
Прегледи: 3796

35686

Публикации: 13
Прегледи: 9009

31212

Публикации: 11
Прегледи: 14109

25165

Публикации: 4
Прегледи: 3269

6541

Започната от dako


Публикации: 32
Прегледи: 17325