• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

risto80

Днес забелязах че от това гонене на хелера и молинезията опашките им не са цели. В колко литра минимум мога да я отделя за да не ми прави повече проблеми?

Caxapa


risto80


ivan_mz2

здравейте мъжката прави гнездо и то доста голямо, но след 3 дни изчезва водата е 28 градуса кажете какво да правя

Nikiengi

Ако има течение на повърхността от вътрешен филтър или гъба с въздух трябва да ги намалиш, ако няма течение  и гнездото се разваля значи няма хайвер, ако има такъв мъжкия няма да остави да се развали. Хубаво е да има нещо на повърхността за стабилизация на гнездото - Ричия или парче стиропор! :-)

ivan_mz2

благодаря има стириопор и ричия въздуха е спрян значи женската все още няма хайвер благодаря

ivan_mz2

здравейте. една двоика бети хварлиха хайвер но след 1 ден мъжкия изяде хайвера. сега друга двойка хвърли хайвер извадих женската да извадя ли мъжкия и кога благодаря

rampage

щом го е изял значи не е бил оплоден бетите рядко си ядат хайвера без причина а колкото да извадиш ли мъжкия не не го вади извадиш ли го малките дори и да се излюпят ще умрат на 100 % мъжкия трябва да се грижи за тях до проплуването после ако искаш го вадиш ако искаш не няма да ги изяде дори и ако го оставиш вътре при тях наблюдавал съм големи бетички на над 2 седмици мъжкия да ги лапа и да продължава да ги плюе такива работи като хайверояд изял си поколението не съм наблюдавал до сега за над 3 год занимаване предимно с бети

icopenev

Здравейте. Имам 100литров аквариум и обмислям смяната на неговите обитатели с Бети . Четох доста информация като от сорта, че две мъжки не се разбират особено добре. Въпроса ми е колко бети мога да гледам и от какъв пол ? Предварително казвам, че аквата е с богата растителност и има много скривалища.

loopman

Здравейте имам нужда от малко помощ.Вчера си взех черита 8бр исках да ги въдя с бета и 5 фантома-провал.Бетата изяде скаридите за отрицателно време.Интересува ме мога ли въобще да гледам някакъв вид скариди и ако да какъв

Caxapa

Ако имаш предвид да отглеждаш скариди с Бета и Фантоми е Макробахиум на първо четене като мнение. Инак, може да отглеждаш всякакви скариди като спазваш за всеки вид от тях условията  за отглеждане и изискванията им.

loopman

Имам условията дори самите скариди преди пускането им бяха залиняли веднага след пускането започнаха да връщат чери цвят но бетата ги изяде малко след това.Рибката не проявява агресия към др. обитатели.Може ли снимка на въпросната Макробахиум защото не успях да открия.Мисълта ми е дали има смисъл да купувам др. скариди да речем въпросната  Макробахиум или ghost shrimp.Наясно съм че Бетите са своенравни и живеят най-добре сами но не ми се иска да я местя

ivotri

От няколко дни си мисля да си взема една мъжка бета.
В аквариума има 5 неонки, 6 стъклени сома и 3 анциструса, скариди ред чери и амано.
Дали ще се получи ако сложа и една бета? За скаридите не се притеснявам и преди съм гледал скариди с бета, въпроса е дали ще се чувства добре с другите риби?

Nikiengi

Не, че няма да живее с тях бетичката, но този вид се чувстват най-добре сами или най-много с анциструси. Имал съм такива (и сега в момента), които живеят в общ аквариум, но доста са умирали в същия. Обикновено трудно достига до тях храна в общия, а и те предпочитат жива или замразена, което за други рибки не е много добре. :-)

ivotri

Мерси, ще си помисля, аз така или иначе храня със замразена артемия 2 пъти в седмицата.
Стъклените сомчета се хранят в средата на аквариума, неонките и те не рядко обират от повърхноста такаче би трявало да остава храна и за бетата.
Имам и един празен 30 литра акваиум та може да пусна 2 женски  един мъжки там.

Similar topics (5)

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7186

54910

Публикации: 8
Прегледи: 3315

48052

Публикации: 0
Прегледи: 2535

43919

Публикации: 37
Прегледи: 14532

35006

Започната от ForMe


Публикации: 8
Прегледи: 6502