• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 12:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос относно аерацията и размножаването на Бети

Започната от G.Georgiew, 17.08.2015 09:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

G.Georgiew

Имам си прекраден мъжки, скоро взех и женска, коремчето и е на ивици, а мъжкият прави някакви огромни гнезда, сложил съм и стиропор от 4-5 дена са заедно, но гледам още се крие по растенията, въпросът ми е дали струята от флейтата на вътрешният филтър няма при евентуално хвърляне на хайвера да го избура някъде из аквариума, стиропора съм го сложил зад флейтата която прави течението, гледам че гнездото е стабилно и не се разпада ама не знам за хайвера, само двата рибока са в 35 литр.. дълбочината е към 20-25см, какво ммислиТе по въпроса?:)

hip9

Здравей, ето тук е описано подробно как стават нещата http://aquariumbg.com/forum/labirintovi/razmnojavane-i-grija-za-betta-splendens-45432/ . Аз лично бих махнал вътрешния филтър и да го заменя с камъче за въздух, колкото леко да раздвижва повърхността. За да няма силно течение което да пречи на рибите.

G.Georgiew

Аз я четох темата, не е проблем да махна вътрвшният филтър и да го заменя, но не трябва ли все пак водата да минава през някакъв филтър и да се пречиства? Или кислорода и помпичка ще свършат същта работа ?

hip9

Вътрешният филтър прави силно течение, което може да пречи на мъжкия да обърне женската, да събира падналия хайвер и личинки. А и ще засмуква малките, които не могат да се борят с течението. Аериращото камъче е за да движи повърхността на водата леко и да не се образува бактериална ципа. Ще трябва да сифонираш по-често, с шлаух за въздух е идеално и правиш смени на малка част от водата. Тя трябва да е престояла и темперирана с тази в аквариума.

G.Georgiew

Днес разбутах малко гнездото да видя какво става, защото мъжкият обръща женската и какво да видя по гнездото по стъклото не съм забелязал ама пълно с мъничета и плуват.......женската не съм я вадил но мъжкият не я гони от гнездото вдигат мъниците двамата......каква беше захранката за мъниците...защото не ми се иска да ги изгубя, доколкото виждам всичките мърдат и са живи...четох че трябва стрит жълтък, няма ли да им е прекалено голям дори да е стрит...защото апарата дориу не може да ги хване, толкова са малки .  :-P *CRAZY*

Joro V

1. Докато не проплуват хоризонтално сами, не ги храни.
2. По-добре да отстраниш женската още сега, за всеки случай.
3. Щом проплуват сами - махаш и мъжкия.
4. Най-добре е да ги храниш с излюпена артемия - 2-3 пъти на ден. Има теми, в които е описано как става. Играчка е, но за съжаление никаква друга храна не може да замени пълноценно артемията.
5. Алтернативно захранване: микрочервей, макар че не е препоръчително да се дава дълго време, а от сухите - сера микрон или варен жълтък. Жълтъкът също не е препоръчителен, защото ще ти скапе водата много бързо.
Успех!

G.Georgiew

Артемията може ли да я закупя от някой магазин ?? За да отида още днес да не съсипя мъниците, че са поне 100 ...

hip9


Similar topics (5)

46186

Започната от jaspar


Публикации: 11
Прегледи: 6334

43732

Започната от Marto99_mz


Публикации: 4
Прегледи: 2327

34085

Започната от methy


Публикации: 2
Прегледи: 4984

55344

Публикации: 1
Прегледи: 2281

25590

Публикации: 44
Прегледи: 41475